background preloader

Learnclick Quizzes - Create cloze tests, gap-filling exercises, drag and drop, dropdown and multiple choice quizzes

Learnclick Quizzes - Create cloze tests, gap-filling exercises, drag and drop, dropdown and multiple choice quizzes

https://www.learnclick.com/

Related:  Digitala verktygITLesson plans, printables and other resoursesFlipped 3Formative/Summative Assessment

Länkskafferiet - Skolämnen På denna webbplats bidrar användarna själva med ljudinspelningar för att träna olika språk. Du kan alltså även själv bidra med egna ljudinspelningar. Det finns hörövningar på 13 olika språk, bland annat engelska, franska, tyska, italienska, portugisiska, ryska, kinesiska och spanska. Sidan drivs av Group of Pedagogical Experiments vid Académie of Versailles. SpråklIKT - Pedagog Göteborg Biblio Med appen Biblio utvecklad av Axell media kan ett biblioteksbesök numera gå väldigt smidigt till direkt från ditt klassrum. För oss i skolan kan det vara bra att lyfta appen och ljudböcker i vår undervisning som ytterligare en ingång till läsupplevelse och som ett alternativ eller komplement till ordinarie tryckta böcker. Genom appen kan våra elever erbjudas nya möjligheter till när, var, hur och vad de läser. Fler fördelar att nämna är att appen är kostnadsfri, enkel och tydlig att hantera samt även att den finns på andra språk som finska, engelska och arabiska.

DalaWux – Flexibelt Lärande 2.0 Det finns mycket enkla och praktiska hjälpmedel för att översätta olika webbsidor, dokument och liknande till andra språk. Google Translate I Google Chrome kan du enkelt installera en gratisapp som hjälper dig med översättning av alla webbsidor du besöker direkt i webbläsaren. I Google dokument (som du hittar i din Google Drive) finns en översättningsfunktion direkt i ordbehandlingsprogrammet som genom några enkla knapptryck översätter text till nästan alla världens språk.

Exit Tickets – återkoppling till dig som lärare En ‘Exit Ticket’ eller ‘Utgångs Pass’ är en lapp med svaret på en fråga som de studerande lämnar vid lektionens slut. Svaret är ett kvitto på hur du som lärare har nått fram med din undervisning. De studerande kan skriva svaret på ett papper, men det går också bra att göra digitalt. ‘Exit Tickets’ är en användbar metod för att du som lärare ska få återkoppling på om målen för lektionen har uppnåtts.

Så får du bättre digital arbetsmiljö Checklista Lärarnas Riksförbunds checklista för en IT-skyddsrond hittar du på lr.se/it-skyddsrond. Välj själv vilka frågor i checklistan som är relevanta att ha med i skyddsronden. Du kan även lägga till egna frågor. Exempel på frågor ur checklistan: Finns det dockningsstationer i klassrummen? Ordmoln i undervisningen I senaste numret av Grundskoletidningen beskriver jag hur man kan utnyttja ett par olika ordmolnsresurser på olika sätt i undervisningen. Främst för att att arbeta med språket förstås men även för att starta upp diskussioner och för att analysera texter. Precis innan tidningen gick till tryck låg sajten Wordsift.com nere och därför valde vi att ta bort det som jag hade skrivit om den resursen. Men nu är sidan up and running igen och därför får ni den borttagna texten här istället: Wordsift.com är kanske inte lika visuellt tilltalande som Wordle.net och Tagxedo.com utan skapar relativt enkla ordmoln, sett till layouten. Tjänsten har dock en annan stor fördel – den fokuserar mer på textanalys!

Presentera vad, varför och hur Att kommunicera undervisning är ruskigt svårt, både i klassrummet framme vid tavlan och digitalt. Hur ska jag förklara vad vi ska göra, i vilket syfte, genom vad och hur det ska gå till? Detta läsår har vi i ämneslaget ambitionen att presentera undervisningen digitalt på ungefär samma sätt för våra elever för att öka tillgängligheten. Vi har bollat typsnitt, färger, disposition, navigation, relevans, ordval och bilder. Bland många andra saker. En workshop med alla ämnen står på agendan innan eleverna börjar vårterminen.

BLOGG – Patricia Diaz En liten heads-up för långt men viktigt inlägg (med många länkar)! När jag lyssnade på avnittet ”Allt är inte Facebook” ur podden ”Jakten på likes” med Isa Galvan och Linnea Holst slog det mig hur viktigt det ändå är att ha (tänkte först skriva ”lite” men tog bort det sen) koll på vad barn och ungdomar gör på nätet. Podden riktar sig till föräldrar (alla vuxna?) som vill lära sig allt om sociala medier. I podden diskuteras de vanligaste sociala plattformarna där barn och unga möts idag: Snapchat, Ask, Kik, Instagram, Musical.ly med flera. Utöver sociala plattformar tar podden upp ämnen som nätjuridik, bekräftelse, källkritik och näthat. Adventstips: Så här slipper du rätta! I dessa stressiga tider är det skönt att ha hittat ett sätt som optimerar min och elevernas tid. Mitt mål denna termin var att lära mig hur jag skulle kunna jobba smartare och samtidigt kunna ge mina elever individuell och snabb feedback. Jag har valt att arbeta med Google formulär och tillägget Flubaroo. Med detta tillägg slipper du rätta. Datorn gör jobbet åt dig! Samtidigt kan du välja att eleven ska få direkt feedback till sin e-post.

Whiteboard.fi – instruktioner och tips – Fröken Jingfors Med Whiteboard.fi kan läraren ställer en fråga och eleverna skriver sina svar på sin dator/padda/mobil. Läraren ser samtliga elevers svar på sin enhet i realtid. Till skillnad från många liknande verktyg ser jag också elevernas namn kopplat till deras svar och man kan lätt rensa elevernas svar och ställa en ny fråga. I denna text beskriver jag steg för steg hur man använder verktyget och längst ner hittar ni pedagogiska tips om hur och när man kan använda verktyget som en pedagogisk resurs och tips på saker att tänka på. Nu finns det även extra info för dig som arbetar med fjärrundervisning under rubriken ”Olika användningsområden” längre ner i texten.

Related:  Quizmakers