background preloader

Information för barn

Information för barn
Related:  SpecialpedagogikNpf

DysseAppen | Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn DysseAppen är en unik app för dig som har dyslexi. Med DyssAppen blir skolan lättare och roligare. I appen hittar du: Poddar, Smarta tips, Dyssa! och Verktygslåda Ladda ner appen helt gratis: Klicka här för IOS! Klicka här för Android! Se filmen om DysseAppen: Titta här för att lära dig mer om hur DysseAppen fungerar: Lyssna på DyssePodden och kolla på Smarta tips! Gro Granqvist och Louise Lindqvist delar med sig av sina erfarenheter av dyslexi. Här kan du lyssna på DyssePodden! Här kan du kolla på Smarta tips! Här hittar du en Verktygslåda! Detta är ett ideellt projekt! Var med och stötta vårt fortsatta arbete med DyssePoddarna. Swisha till nr 23 6111850 som går till Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn, eller betala till bankgiro 5284-7670 och märk betalningen ”Dyssepodden”.

untitled Dont worry Tio tips för en inkluderande skolstart Många barn och ungdomar är nervösa nu, inte bara pirr i magen utan kanske har de ångest inför omställningen från lov till skola. Hjälp dem att komma tillbaka genom att förbereda dem noga på vad som sker den närmaste veckan. Här är tio tips för att få elever som har en positiv inställning till skolan: 1. Att filma i skolan och berätta om olika ställen (receptionen, skåphallen, matsalen, klassrummen osv) och sedan skicka filmen till elever är ett effektivt sätt att förbereda och dämpa oro. Spela in dig själv och berätta vem du är! 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Tänk på att det förebyggande arbetet sparar massor av tid och energi både för eleverna och för dig!

NPF Diagnoser | Informationsida om psykiska sjukdomar NPF- Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar NPF är ett samlingsnamn för flera olika diagnoser som till exempel Aspergers syndrom som är ett autismspektrumtillstånd, Tourettes syndrom och OCD som också kallas tvångssyndrom. Ibland kan man ha flera diagnoser på samma gång. Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är svårigheter som beror på hur hjärnan arbetar och fungerar. Även relaterade tillstånd till exempel dyslexi och språkstörningar kan ses som neuropsykiatriska. Personer med NPF har ofta svårigheter med: reglering av uppmärksamhet impulskontroll och aktivitetsnivå samspelet med andra människor inlärning och minne att uttrycka sig i tal och skrift motoriken Många människor har de här svårigheterna i större eller mindre grad. Orsaker till NPF Ärftlighet Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är betydligt vanligare i vissa släkter än i andra.

best love quotes being deeply loved gives you strength loving deeply gives you courage page Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när. Tipsen kommer från konkreta situationer där pedagoger använt dem.

Repris och uppdatering av schemabrytande aktiviteter Här kommer ett inlägg som jag skrev förra terminen alldeles innan sommarlovet men som är lika aktuellt nu när jullovet närmar sig, och även gissningsvis även till sommaren igen osv… ”Idag är det inte som vanligt hemma hos oss. Idag händer det en grej som kan kallas för schemabrytande aktivitet. För alla er som själva har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (hädanefter npf) eller kanske barn med npf i er närhet förstår säkert att idag är en utmaning för oss. Eller ja, mest för mig. Så här reagerar jag på en schemabrytande aktivitet (som jag som vuxen och alltså även själv varit delaktig i beslutande om ): ungefär fyra dagar innan idag började jag planera inför och tänka på idag (fast inte planera som i ett strukturerat sätt, utan mer att tankarna loopar om och om igen utan att riktigt få fäste i någonting som är konkret).jag blir tröttare och tröttare ju närmare den här dagen vi kommer på grund av den stress och oro som byggs upp inom mig. Det var alltså på riktigt jobbigt idag. Så.

Related: