background preloader

Kreativt IT

Facebook Twitter

Inspirationsträff om ClassNotebook och OneNote. Den 22 september deltog jag på en nätverksträff kring Office365 och speciellt OneNote och ClassNotebook.

Inspirationsträff om ClassNotebook och OneNote

Det var Eventful tillsammans med oss i Sandvikens kommun som arrangerade träffen och här tänkte jag dela med mig av det jag sa samt visa bilder från min Notebook. Hoppas att det kan inspirera dig! Avsnitt 88: Försteläraren Jenny Edvardsson. ”Från Lärare Till Rektor Och Tillbaka Som Lärare Igen”. - Anna Och Philips Lärarpodcast. Inspirationsträff om ClassNotebook och OneNote. Kvartssamtal – infoga mer i OneNote – DigR. What a Makerspace Can Mean for the Writing Classroom—Takeaways from NWP Annual Meeting. Administration av One Note Klassanteckningsbok Film 1. Teachers - Get Started with OneNote Class Notebook Creator. Bättre skolresultat med flippat lärande.

Inspirationsträff om ClassNotebook och OneNote. Den 22 september deltog jag på en nätverksträff kring Office365 och speciellt OneNote och ClassNotebook.

Inspirationsträff om ClassNotebook och OneNote

Det var Eventful tillsammans med oss i Sandvikens kommun som arrangerade träffen och här tänkte jag dela med mig av det jag sa samt visa bilder från min Notebook. Hoppas att det kan inspirera dig! Digital verktygslåda BFL+IKT – NORDSTRÖM EDUCATION. Här hittar ni ett lite längre undervisningstips och en sammanställning av olika resurser för hur lärare och elever kan utveckla sin källkritiska förmåga och digitala kompetens i undervisningen.

Digital verktygslåda BFL+IKT – NORDSTRÖM EDUCATION

Tipset kommer att följas upp med en sammanställning av olika Creative Commons-licenser. Koppling till läroplanen. Digitaliseringsexperten: Många i Almedalen missar det stora värdet i digitaliseringen - Almedalen. 2016 har blivit digitaliseringens år i Almedalen.

Digitaliseringsexperten: Många i Almedalen missar det stora värdet i digitaliseringen - Almedalen

Med ett rekordstort antal seminarier på temat verkar det pratas digitalisering i alla tält och utifrån alla vinklar. Almedalen.se frågade SAS Institutes digitaliseringsexpert Niklas Huss vad han tyckt om digitaliseringsdebatten i år. – Det är fler som är intresserade och förstår att detta är något de måste jobba med, men de förstår inte riktigt hur och det är det ”huret” som är intressant.

Man måste förstå att det kräver nya signaler ut i organisationen så att man tvingar folk att tänka utanför boxen, säger Niklas Huss. Flipped Learning Network / Homepage. Tryckta och digitala läromedel och lärresurser i den norska skolan – Omvärldsbloggen. För en månad sedan presenterades slutrapporten i forskningsprojektet ARK&APP, som Institutt for pedagogikk vid Universitetet i Oslo drev under tre år på uppdrag av Utdanningsdirektoratet.

Tryckta och digitala läromedel och lärresurser i den norska skolan – Omvärldsbloggen

Uppdraget gick ut på att ta reda på hur huvudmän, skolledare och lärare i Norge väljer tryckta och digitala läromedel och lärresurser samt att undersöka hur de används och fungerar i undervisning och lärande. Tjugo forskare deltog i projektet, och de genomförde tre nationella enkäter och tolv fallstudier på olika skolor. Enkäterna gav svar på vilka läromedel som används, varför de väljs och hur de bidrar till lärarens tolkning och operationalisering av läroplanen. I fallstudierna tittade forskarna närmare på hur läromedlen används i undervisningen, deras funktion i interaktionen mellan lärare och elever och på vilka sätt de bidrar till elevernas motivation och lärande. I det här inlägget ger jag en kort sammanfattning av huvudresultaten och fokuserar sedan på användningen av it och digitala medier. Education Edition - Resources. Pilot by Waverly Labs lets you listen in your own language. International communication can sometimes be difficult if you don’t know the local language.

Pilot by Waverly Labs lets you listen in your own language

Sometimes even communicating here at home can be difficult, with so many languages being spoken. Waverly Labs aims to change that, with their in-ear headset called Pilot. Pilot is worn by two people who don’t speak the same language. From what I can tell, the two Pilot earpieces interface with an app (they can also be used together for music streaming.)

Rocketbook Wave: Cloud Connected Microwavable Notebook by Rocketbook. Podguide. Börja med en idé - hitta ert format!

Podguide

När ni ska göra er helt unika podcast behöver ni inte bara tänka igenom ämnet och lyssnarna. Ni behöver också fundera lite på vilka ni själva är. Fila på ämnet Vad ska podcasten handla om? Lärare använder Minecraft i undervisningen. – På lärarutbildningen fick vi aldrig lära oss hur vi på bästa sätt skulle nå ut med vår kunskap till eleverna.

Lärare använder Minecraft i undervisningen

Det fick jag istället lära mig av min handledare när jag gjorde praktik. Han är en av mina förebilder i dag, och vi hörs då och då. Jasenka Sitarevic tittar allvarligt på oss. Hon har arbetat som lärare i ett år och jobbar just nu med nyanlända elever som går språkintroduktionsprogrammet på Finnvedens gymnasium i Värnamo. Klassrummet ligger en trappa ner och ljusinsläppet från de små fönstren vid taket är begränsat.

Svenska folkets syn på sin digitala integritet. Mickes mattevideoklipp gör succé på internet. Videokameran riggas snabbt upp i ett tomt klassrum på Granbergsskolan i Bollnäs.

Mickes mattevideoklipp gör succé på internet

Läraren Micke Sundström har inget manus, men har inga problem med att prata in i kameralinsen när han ska spela in ett nytt avsnitt om matematiska problem. Tanken är att eleverna, när som helst och i lugn och ro kan få hjälp i sin undervisning med hjälp av en dator, mobiltelefon eller surfplatta. – För våra elever tror jag att det är trevligt med ett känt ansikte och en dialekt de känner igen, men sen har det har visat sig att det är många andra i Sverige som tittar på filmerna. Kanske tycker de att det är en exotisk dialekt, säger Micke Sundström. Hittills har det blivit cirka 150 filmklipp, det mest populära, som har visats över 32 000 gånger, handlar om hur man förenklar uttryck med parentes.

Didaktiska Dimensioner i Digitalt lärande. Avsnitt 45 med Malin Larsson, Sveriges bästa svensklärare 2014 - #annaochphilip. Kahoot – ett snabbt sätt att få syn på kunskaper – ThereseLinnér. Det finns många sätt att snabbt utvärdera och få en bild över var man har sin grupp.

Kahoot – ett snabbt sätt att få syn på kunskaper – ThereseLinnér

Så kallade exit-ticket av olika slag. För egen del blandar jag digitala och icke digitala sätt för att använda det som passar bäst utifrån frågeställningen. Exempel på det jag använder är padlet, vanliga gula post-it lappar, Mentimeter, bilder att identifiera sig med eller Kahoot. Marika Nylund Ek skrev om olika verktyg på sin blogg om man vill läsa mer. Instruktioner. Tio topplistor du inte vill vara utan.

Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om. Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också. I detta inlägg får ni därför en liten hyllning till alla listor som florerar på internet och här har jag samlat tio listor som en geografilärare och SO-lärare verkligen kan ha nytta och glädje av. 1.

Teacher Uses LEGOs To Explain Math To Her Schoolchildren. Absolutely brilliant!! LEGOs are an awesome childhood toy that many children love to play with, but did you know that there is also an educational/developmental way for teachers or parents to use them. Tülays IKT-sida: En komplett, gratis, elektronisk lärobok i matematik för årskurs 7-9. Lista på flippande lärare. Anpassa tekniken till läroplanen och inte tvärt om. Stöd till skolverksamheter som vill använda molntjänster - SKL. Vägledning för molntjänster i skolverksamhet (PDF, nytt fönster) Case med fiktiv kommun som ska använda molntjänster i skolverksamhet (PDF, nytt fönster) Mall för användning av molntjänster i skolverksamhet Om molntjänster Molntjänster är färdigpaketerade tjänster där lagring, datorkapacitet eller programvaror levereras över internet. Easy Way to Import and Save Tweets and Hashtags into Google Drive. July 13, 2014 Here is a practical and easy way to save tweets related to a particular search term or hashtag into a single Google Sheet.

You can then download this sheet in Word or PDF format or even publish it as an HTML web page. Respons på digitala vis. Varannan pedagogisk hette det, och japp, jag har läst Christina Löfving, Itmammans bok ”Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen” och jag fastnade lite ivrigt på det hon skriver om respons och en ide jag har. Respons som leder framåt under hela arbetets gång är viktigt för alla elever. Good Behaviour with iPads in Education and Technology in the Classroom.

“Eggy farts!” How To Use Socrative In The Classroom Even If You're A Brand New Teacher. AirServer. Åhhhh! Det är så roligt! Blev nyfiken på detta eftersom att jag älskar min iPad, men tycker att det är liiiiite jobbigt att hålla i adaptersladden. Många har hittat på fiffiga lösningar med gummisnoddar etc, men jag hade redan börjat tröttna på att vara fast i projektor. För några dagar sen kom de en diskussion på fb ang AirServer och jag blev nyfiken på det, eftersom jag suktat efter en appletv ett tag. Sagt och gjort! Laddade hem trialversionen och satte igång och testade lite grann. Bring schools to life with Aurasma app. Instruktionsfilmer. Skolappar.nu - Recensioner av appar för förskola och skola. 100 Best Video Sites For Educators.

Bringing multimedia into the classroom is a great way to engage students in learning. Supplementing lessons, opening up new interests, and offering inspiration, online videos make for an incredible teaching tool. In 2010, we covered our favorite 100 video sites for educators, and we’ve now updated our list for 2012 with more than 100 resources and more than 25 brand new entries. Read on, and you’ll be able to check out the very best sources for educational videos on the web.

Virtuellt Klassrum (Eliademy) - goeasy. Hoppa till innehåll. Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio. Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur? Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg.

Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. När vi är klara kommer du att ha en podcast som kommer vara publicerad på iTunes och dessutom prenumererbar via andra enheter, som Android mm med statistik över prenumeranter och lyssnade avsnitt. Google Form that emails parents about missing homework - YouTube. 16 Apps That Will Motivate Even Your Most Resistant Readers. For every kid who is caught hiding beneath his covers with a flashlight and a novel at midnight, there is another who has to be begged and pleaded with to read. 10 Things Every Teacher Should Know How To Do With Google Docs.

Google Docs is a powerful word processing tool that many schools have adopted. As it’s similar to Microsoft Word and other word processing tools, most of its features are intuitive to use. However, in addition to completing many of the functions of a traditional word processor, Google Docs provides even more capabilities that can be invaluable to educators. Here are ten tricks that can make your life easier with Google Docs: Recension av iStudiez Pro - Skapa struktur över din skoldag och vardag. Smarta flipverktyg. How to use Pearltrees iPad app? En friluftsdag med IKT. Engagera eleverna i litteratursamtalet med hjälp av digitala responsverktyg. An Often Untapped Source of Digital Devices for Classrooms. Open digital lab - Dokumenty Google. TodaysMeet - Give everyone a voice. Cut grading time by 50% and skyrocket feedback! Plickers - snabb respons i klassrummet - Michael Haglöf.

Veckans Youtube: Digitala verktyg för synligt lärande. Online Whiteboard and Collaboration - Scribblar.com. Qr Code. Intresset för att använda applikationer och pekplatta som stöd i lärandet växer. Prinskorvar, häxor, chiffer och QR-koder – allt är matematik! The Three Best Free Coding Websites for Kids. Nya perspektiv med surfplattor i undervisningen. Random Picker. Web we want. Paper: Kindergarteners Learn Better with Shared iPads.

It i skolan. Öva matte på Nomp. Simple free learning tools for students and teachers. New Teachers: Preparing, Planning, and Building Support Systems. 16 Little-Known Teacher Tools. Organize your resources in an online binder - LiveBinders. Årskurs F-3. Digitalisering som lyfter skolan – Teori möter praktik. A first look at the School in the Cloud documentary and web platform. ITG Webtools 1.0. PP matte år 3. Sweden Academy. En-dator-per-elev-satsningar värdelösa utan ny pedagogik. Jing, Free Screenshot and Screencast Software. Uppdrag att föreslå nationella it-strategier för skolväsendet - Regeringen.se. Numberkiz-favoritapp. ”Sluta räkna skärmtid – utveckla pedagogiken” - Opinion.

Adventstips: Så här slipper du rätta! - Sara Bruun. Mitt Flippade Klassrum. Multimediabyrån - Bilder, ljudeffekter. Clipartsalbum -Gratis bilder. Wikimedia Commons -Bilder från Wikipedia. Kroppen. Elever lär sig räkna med digital teknik. ”Tekniken inte målet i sig” 5 Videos on Making Flipped Video Lessons. 10 Free Resources for Flipping Your Classroom.

Ipadbok. QR-koder skapar spännande utmaningar i lärandet.