background preloader

A3: Les xarxes socials

Facebook Twitter

Códigos QR. 12 ideas para hacer del móvil una herramienta didáctica. ARAMULTIM DIA - Alcoianada: con ixer la teua ciutat gr cies al m bil i l'autob s. 300 joves d'Alcoi hauran de geolocalitzar diversos punts de la ciutat, arribar a ells i pujar una foto a Instagram.

ARAMULTIM DIA - Alcoianada: con ixer la teua ciutat gr cies al m bil i l'autob s

Es tracta d'Alcoianada 2015 7 centres d'Alcoi participaran en l'Alcoianada 2015, una original gimcana que vol animar els joves a conéixer la seua ciutat mitjançant el transport públic i les noves tecnologies. Serà en el matí del 2 de març. Els joves tindran unes hores per trobar amb els seus mòbils diversos llocs determinats de la ciutat, utilitzar el transport públic per arribar-hi i pujar una foto a internet. Alcoi és una de les cinc ciutats espanyoles que celebra esta gimcana, que s'inclou dins del Mobile World Congress.

La gimcana començara a primera hora del 2 de març. Recursos pel cau: Eduloc, gimcana amb mòbil i molt més. Avui vull presentar-vos una aplicació per a mòbils (iPhone i Android, com tot) que sembla que pot ser molt útil per a preparar gimcanes, raids...

Recursos pel cau: Eduloc, gimcana amb mòbil i molt més

Segons ens diu el web del projecte, Eduloc és "una proposta que incorpora dispositius mòbils amb GPS per al treball en projectes sobre el territori. Alumnes descobreixen Lleida amb una gimcana tecnològica. Dispositius mòbils. Incorporar dispositius mòbils a les aules amb un valor afegit suposa tenir en compte alguns aspectes organitzatius, didàctics i metodològics de la pràctica docent per tal d'assegurar que l'experiència amb aquestes eines sigui satisfactòria.

Dispositius mòbils

Començar fent-se les preguntes clau Abans de decidir incloure els dispositius mòbils cal plantejar-se algunes preguntes importants: Cal prohibir el mòbil a l'escola? Miquel Angel Prats: "O integramos las TIC entre todos o será un fracaso" Cuando escuchas a profesores que exigen que los móviles de los alumnos estén apagados en el aula, ¿qué piensas?

Miquel Angel Prats: "O integramos las TIC entre todos o será un fracaso"

Pienso que no entienden el contexto, que no comprenden dónde están ni en qué momento vivimos. Por un lado, entiendo que se sientan muy abrumados por la vorágine tecnológica, pero por otro lado creo que deberían hacer un esfuerzo importante, que las necesidades formativas de hoy, exigen y piden dejar al margen consideraciones peyorativas sobre las herramientas tecnológicas que pueden aportar mucho. Los móviles son una de estas herramientas que pueden ayudarnos en el área pedagógica y docente. Algunos defienden que son herramientas de distracción, y que los alumnos pierden el hilo de la clase por estar pendientes del dispositivo.

Claro, es una herramienta de distracción porque todavía no conocemos las potencialidades educativas que tiene. Llega a España Remind, el Whatsapp de los colegios. Docents a les Xarxes Socials. Els serveis de xarxes socials, a part dels usos personals, permeten desenvolupar activitats relacionades amb la vida professional.

Docents a les Xarxes Socials

Aquestes xarxes reuneixen docents d’arreu del món de tots els nivells, etapes i especialitats, que de manera voluntària es troben fora del seu horari laboral. Hi ha docents que les utilitzen per aprendre, interactuar, col·laborar i crear comunitat. Permeten apropar-se a nous contactes, projectes, experiències, activitats, publicacions, idees, innovacions… I mostrar el seu treball a la comunitat educativa i a tota la societat. Des del cercador de Facebook podem acostar-nos a diferents col.lectius en els grups i pàgines (les dades entre parèntesis fan referència al número aproximat de persones apuntades el febrer de 2011): Mestres al Facebook (6500), Mestres de Catalunya (2350), Grup de suport als professors i professores (1.150).

En castellà, Recursos para Infantil, Primaria y Secundaria (20.000) i Docentes (1800). Tecnologies de l’empoderament i la participació per als joves, amb els joves. El que importa són les persones, no les tecnologies… hi estem d’acord.

Tecnologies de l’empoderament i la participació per als joves, amb els joves

Porto ja un temps mirant de donar sentit a l’expressió, que segur que no és el primer cop que llegiu o escolteu, afegint i contestant noves preguntes. Quines persones? Fugint del terme nadius digitals, m’agrada parlar d’una expressió amb moltes menys connotacions: els nous individus connectats, éssers que sobretot i per sobre de qualsevol altra cosa satisfan, a l’anomenada web 2.0 o web social, una sociabilitat últimament adormida. Els presentava a Socionomia, el meu últim llibre, però continuo mirant de contestar la pregunta que penso fonamental: com som des que som a Internet? I és que som cada cop més coses, a més de sociables. 3. Usos i interés de les xarxes socials en els joves - Les xarxes socials a l'educació. La majoria (83%) dels joves fan ús d'alguna, o més d'una, xarxa social.

3. Usos i interés de les xarxes socials en els joves - Les xarxes socials a l'educació

Quasi la meitat d'aquests usuaris visiten el seu perfil diàriament, hi publiquen fotos o text, encara que són molts menys els que actualitzen el seu contingut de manera regular, o bé que hi enllacen vídeos. La raó més freqüent per utilitzar xarxes socials és contactar amb amics o coneguts, inclús gent nova. Així i tot els adolescents fan poc ús de les xarxes socials per lligar. A més dels amics i coneguts és important destacar també la possibilitat de comunicar-se amb gent amb la que es comparteixen interessos i aprendre de la diversitat de persones de distintes cultures. L’ús de les xarxes socials a les escoles… i a les empreses at genís roca. Cau a les meves mans un resum d’un estudi fet als Estats Units sobre xarxes socials i educació, Research and Guidelines on Online Social and Educational Netowrking (PDF, 12 pàgs., 467 Kb), per al qual es varen entrevistar 1.277 estudiants d’entre 9 i 17 anys, 1.039 pares, i 250 escoles.

L’ús de les xarxes socials a les escoles… i a les empreses at genís roca

Les xarxes socials a l'escola. La seguretat a les xarxes socials s'ensenya a l'escola. Us%20segur%20de%20xarxes%20socials.pdf. Internet segura. Preguntes més freqüents. Preguntes més freqüents 1.

Internet segura. Preguntes més freqüents

Podem utilitzar les xarxes socials per al treball escolar? Seguint la normativa espanyola de Protecció de Dades, les xarxes socials no admeten altes d'usuaris menors de 14 anys. Per donar-se d'alta en una xarxa social, l'usuari ha de facilitar a l'administrador un seguit de dades personals i acceptar les condicions del contracte de privacitat que aquestes empreses estableixen per usar aquestes dades. El REIAL DECRET 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, regula a l'article 13.1 el procediment per al tractament de dades de menors d’edat: Es pot procedir al tractament de les dades dels més grans de catorze anys amb el seu consentiment.

Puja 2. Amb majors de 14 anys es recomana informar els pares o tutors de quins serveis es faran servir i advertir que la responsabilitat per possibles mals usos és de l'usuari. 3. 4.