background preloader

Древна история

Facebook Twitter

Лепеница и Магура крият тайни на богомилите - Туризъм. Едната е била астрономическо съоръжение, а другата - древна школа.

Лепеница и Магура крият тайни на богомилите - Туризъм

“ Българите стоят в основата на човешката цивилизация“ – Франсоа Митеран. Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе).

“ Българите стоят в основата на човешката цивилизация“ – Франсоа Митеран

По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни II.Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците), Индийска, Критска, Микенска, държавите на Майте, Ацтеките и Инките в Америка, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България, Хазарска, Унгарска държави.

III.Библията е откраднала Българската история. Скрити истини за Старозагорските ужаси. Соломон паша Соломон Леви изкла и изгори над 14 000 мирни граждани по улиците, къщите и черквите на Ески Заара (днешна Стара Загора) през Руско-турската война.

Скрити истини за Старозагорските ужаси

И верен на древните принципи на истинската си вяра изпрати 10 000 деца, моми и юноши в Истанбул за робска продажба. Соломон Леви Явиш е цариградско дьонме – ислямизиран евреин, европейски възпитаник, бивш професор по литература от Парижката сорбона, масон, който остава печално известен на българското общество с артистичния си псевдоним СЮЛЕЙМАН ПАША. ЕТО КАКВО УКРИВАТ ОТ НАС. Петък, 10 Април 2015 В миналото вярвах, че в нашата история няма съзнатели манипулации.

ЕТО КАКВО УКРИВАТ ОТ НАС

Мислех си, че учените съвсем случайно са направили грешки. Все пак никой не е застрахован от залитане в една, или друга посока. Току-Що! В старата столица Плиска намериха нещо невероятно! Вижте какво... - Нова Варна. При разкопките на Свещения кладенец в Голямата базилика в Плиска, археологът проф.

Току-Що! В старата столица Плиска намериха нещо невероятно! Вижте какво... - Нова Варна

Павел Георгиев е открил, непосредствено под купола на кладенеца тази сутрин луксозен гроб, иззидан от тухли. Археологът предполага, че това е мартириума на първия български мъченик за християнската вяра – княз Боян Енравота. Това съобщиха от националния исторически музей.Княз Боян Енравота е син на кан Омуртаг и внук на кан Крум. В 832 г. след смъртта на баща си, той е трябвало да заеме престола на България. Но група велики боили се възпротивили под предлог, че той бил приел християнската вяра. НОВИНИ - MOBILE FROGNEWS. Трета република в Русия поиска да се казва България Сряда, 11 Декември 2013, автор: frognews.bg “Чувашите” поискаха републиката им да се преименува на Волжка България и чувашите официално да бъдат преименувани на Българи.

НОВИНИ - MOBILE FROGNEWS

Това е третата република в пределите на Руската федерация, която иска подобно нещо. Чувашите определят себе си като потомци на древните Българи и като част от една от Българските държави, имала статут на империя. Република Чувашия е част oт Руската федерация и граничи с друга държава, в която също жителите искат да бъдат официално признати за Българи. Уникалният манастир на цар Борис I - на 10 минути от центъра - varna.utre.bg.

Разбрал за него съвсем случайно и след известна доза "ровене" в интернет - вече съм тук.

Уникалният манастир на цар Борис I - на 10 минути от центъра - varna.utre.bg

Оказа се, че съм идвал и снимал панорамата към града десетки пъти от тук - само 20 метра над тази находка, без да подозирам за съществуването й. Изпълнен с ентусиазъм и любопитство, само дето не подтичвах надолу по баира, придружаван от един приятел. 130 години! Търсена от 130 години!

130 години!

Най-богатият човек, живял някога? Мистичен тунел свързва Родопите с Дунав (СНИМКИ) Неподозирана връзка между Северна и Южна България съществува дълбоко под земята.

Мистичен тунел свързва Родопите с Дунав (СНИМКИ)

Твърдението е на радиестезиста доц. Ангел Калинов. Според него подземен и таен за масите величествен тунел прекосява почти цялата територия на страната ни. Учени откриха таен тунел, който е прокопан под територията на България. Една неочаквана мистерия се появи, след като български учени откриха, че под територията на България е прокопан тунел, който стига чак до Румъния.

Учени откриха таен тунел, който е прокопан под територията на България

Съкровището на Вълчан войвода затрива иманяри. Авантюристи изчезват безследно, търсейки съкровището на Вълчан войвода Досущ като във всяка легенда, мълвата твърди, че съкровището на Вълчан войвода е обвито с проклятие, което дебне иманярите. Твърди се, че през 20-те години на миналия век френска експедиция успяла да влезе в тунелите под Белинташ и повече не се появила. Мистерията е разгадана: Край на заговора срещу българите! (ВИДЕО)

10 антични столици, намиращи се на територията на България. Сряда, 18 Февруари 2015 Когато чуем или прочетем думата ‘столица’, в комбинация с думата ‘България’ в съзнанието ни веднага изникват наименованията: Плиска, Преслав, Велико Търново, Пловдив (за кратко столица на Източна Румелия), София. Средновековните и по-нови столици на Българската държава са ясни и до ден днешен са важни и масово посещавани обекти от културното ни наследство. “ Българите стоят в основата на човешката цивилизация“ – Франсоа Митеран. ВЕЛИКИТЕ БОГОВЕ И БЪЛГАРИТЕ. Балканите са уникално място. Не просто поради забележителният си релеф и природни красоти. Тук възниква най-древната европейска цивилизация. От тук тръгват към Средна и Западна Европа организираното земеделие и скотовъдство.

В нашите земи се появяват най-древните европейски градове, дедите ни са най-старите златари. КАК ТРАКИТЕ СЪЗДАДОХА ГРЪЦКАТА АЗБУКА? Untitled. » Стоунхендж в Родопите. Една от 1200-те скални трапецовидни ниши в Източните Родопи. Tangra IYI News.