background preloader

Juuli ja Tiina

Facebook Twitter

Aloita ohjelmoinnin opiskelu jo tänään. Ohjelmointikurssit.com - Etusivu. Miten OPS muuttuu ja miksi? Luet Koodi2016:n verkkoversiota.

Miten OPS muuttuu ja miksi?

Olemme halunneet tarjota oppaan koko sisällön selaimella ja älypuhelimilla luettavana tekstinä, josta on helppo halutessaan leikata ja liimata sisältöä muualle. Jos kaipaat visuaalisesti näyttävämpää esitystä – ja vaikket kaipaisikaan – kannattaa tutustua myös oppaan näköisversioon! Tässä osiossa kerrotaan, miten ohjelmointi näkyy uudessa opetussuunnitelmassa ja miksi muutos on tärkeä. Osio pyrkii vastaamaan opettajan huoliin ja kertoo myös, miten muut maat ovat lähestyneet ohjelmoinnin opettamista. Tiedossa on, että syksyllä 2016 käyttöön tulee uusi opetussuunnitelma ja se sisältää ohjelmointia. Millaisia asioita koulujen on ajateltu käytännössä opettavan? Tätä kirjoittaessa viitekehyksenä on vuoden 2016 opetussuunnitelman luonnos. ”Pääasia on halu tuoda esille, mistä ohjelmoinnissa on kysymys. Mitä eri luokilla opiskellaan? Muutokset eri luokka-asteilla menevät näin: Luokilla 1–2 opetellaan antamaan yksikäsitteisiä komentoja ihmiseltä toiselle. 1. 2. 3. 4.

Viestintävirasto - Tietoturva. Jyu. Turku - Teknologia Opetuksessa Keskus - TOK-keskus. Laadukkaastiverkossa. Teknologia-avusteinen oppimisympäristö. Viimeinen IPPI-kurssin jaksoista käsitteli motivationaalisia tavoitteita, arvo-odotuksia, ymmärtävää oppimista sekä oppimisen itsesäätelyä teknologiaympäristöissä.

teknologia-avusteinen oppimisympäristö

Pyrimme tällöin Karin ja Juhan kanssa laatimaan sellaisen case-kuvauksen, jonka kautta olisi mahdollista käsitellä jakson mielenkiintoisia aihealueita mahdollisimman laaja-alaisesti. CASE 3. Motivationaaliset tekijät teknologia-avusteisessa yhteisöllisessä oppimisessa Opiskelijaryhmä saa tehtäväkseen digitaalisen portfolion pitämisen. Yhtenä tehtävänä on tehdä yhdessä digitarina ja reflektoida sen tekoprosessia portfolioon. Motivationaaliset tekijät Dweck ja Elliot (1983) ovat määritelleet motivaation voimaksi, joka ohjaa, suuntaa ja ylläpitää yksilön toimintaa.

Motivaatioon vaikuttaa oppilaan käsitys itsestään oppijana. Motivaatiota lisää myös oppilaan kiinnostus tehtävästä eli sen arvostaminen. Arvo-odotusten vaikutus motivaatioon on välitöntä, mikäli ne ovat tiedostettuja. Yhteisöllinen oppiminen. Teknologian opetus. Miksi suksi ei luista?

Teknologian opetus

Painan nappia, ja hetkessä tee tai kahvi on valmista. Miten ihmeessä? Miten hissi toimii? Miten tietokone on vaikuttanut ihmisen vapaa-aikaan, työhön ja ihmissuhteisiin ? Miksi teknologian opetusta? Arkisia kysymyksiä, joiden sisältämän toiveen, idean tai tarpeen täyttäminen tai ongelman ratkaiseminen vaativat runsaasti teknologian osaamista. Teknologian opetuksen tavoitteet: Mistä on kysymys? Tarkoitus on, että oppilaat oppivat ymmärtämään arkisten teknologisten järjestelmien, kuten kahvinkeitin tai hissi, toimintaideoita.

951-44-6074-X. CICERO_TVT-selvitysraportti. Informaatioteknologian tiedekunta - Opinto-opas 2011-2012. Tiedekunnassa toimii opetuslaitosten yhteistyönä kansainvälinen, englanninkielinen maisteriohjelma, Master's Degree Programme in Mobile Technology and Business.

Informaatioteknologian tiedekunta - Opinto-opas 2011-2012

Ohjelmaan otetaan vuosittain yhteensä 20-25 uutta opiskelijaa erillisessä haussa, joka päättyy vuosittain helmikuussa. Ohjelmaan voivat hakeutua henkilöt, joilla on kandidaatintutkinto sopivalta alalta, esimerkiksi tietotekniikasta, tietojenkäsittelytieteestä tai tietojärjestelmätieteestä. Myös mm. liiketoimintaa pääaineenaan opiskelleita hakijoita voidaan valita, jos heillä on tutkinnossaan vähintään 30 opintopistettä informaatioteknologian alan opintoja. Hakijoiden täytyy myös osoittaa englanninkielentaitonsa riittävyys kielitestissä. Ohjelman perustan muodostavat mobiiliteknologian ja mobiililiiketoiminnan opinnot. Taulukko 4.1: Mobile Technology and Business -maisteriohjelma Maisteriohjelma tarjoaa hyvän perustan niin mobiiliteknologian alan kansainvälisissä yrityksissä toimimiseen kuin akateemiseen tohtorikoulutukseenkin. Onko_valineella_valia,_verkkojulkaisu.

Life Science Technologies - Aalto-yliopisto. Miten opetusteknologia näkyy koulun arjessa? Suurin osa lapsista ja nuorista käyttää vapaa-ajallaan tieto- ja viestintätekniikan laitteita ja sovelluksia, joista on hyötyä myös oppimisessa ja opetuksessa.

Miten opetusteknologia näkyy koulun arjessa?

Vastikään julkistettu Opetusteknologia koulun arjessa -raportti luotaa, onko uusi tekniikka jo otettu luontevaan käyttöön kouluissa ja miten teknologia näkyy opetuksessa tulevaisuudessa. Kunnat, koulut ja opettajat ovat haasteen edessä. Tieto- ja viestintätekniikan (TVT) työvälineet ovat laajasti käytössä lasten ja nuorten keskuudessa, mutta niiden hyödyntäminen opetuksessa ei ole samalla tasolla. On siis kehitettävä oppilaslähtöisiä ja innostavia työtapoja ja oppimisympäristöjä, jotka takaavat kaikille oppilaille tasavertaisen mahdollisuuden kehittää taitoja tulevaisuutta varten TVT:n avulla. 147821_Tutkittua_tietoa_oppimisymparistoista.pdf. D094_netti.pdf. Ammattinetti - Ammatit. Koulutussuunnittelija Koulutussuunnittelijat tuottavat ja kehittävät koulutuspalveluja tai henkilöstökoulutusta.

Ammattinetti - Ammatit

Koulutussuunnittelijan on löydettävä keinot saavuttaa asetetut tavoitteet yhteistyössä muiden yhteiskunnan tahojen kanssa. Koulutussuunnittelijan tehtäviin kuuluvat työnantajasta riippuen koulutuksen suunnittelu ja koordinointi, yhteydenpito koulutusverkostoon, koulutustilaisuuksien markkinointi ja koulutustoiminnan käytännön järjestelyt. Julkisen sektorin koulutussuunnittelijat tuottavat ja kehittävät koulutuspalveluja lapsille, nuorille ja aikuisille. Toiminta voi tapahtua valtakunnan tasolla, aluetasolla tai kuntatasolla. Koulutuspalvelut kattavat yleissivistävän ja ammatillisen koulutuksen, joka voi olla pitkäkestoista (tutkintotavoitteista) tai lyhytkestoista (täydennyskoulutusta). Yksityisellä sektorilla koulutussuunnittelijan työ on pitkälti työnantajien henkilöstökoulutuksen suunnittelua ja järjestämistä.

Valtio. Tietotekniikan käyttötaidot ovat tarpeen. Teknologian mahdollisuudet ymmärtävän oppimisen tukena. 132877_Tieto-_ja_viestintatekniikka_opetuskaytossa.pdf. Etäteknologioiden hyödyntäminen koulutussuunnittelussa  01.03.2011 | Ajankohtaista, Koulutuspalvelut, Lähiesimies, Toimintaympäristö Pilotin tavoitteena on koota työskentely-ympäristö tehostamaan koulutussuunnittelua Koulututus- ja kehittämispalvelu Aducatessa.

Etäteknologioiden hyödyntäminen koulutussuunnittelussa 

Aducaten koulutustoiminta kytkeytyy Avoimen yliopiston, yliopiston täydennyskoulutuksen ja hanke- sekä palvelutoimintana tehtävään aikuiskoulutukseen. Koulutussuunnittelun tehostamiseksi pilotin kohderyhmäksi on valittu täydennyskoulutuksen toteuttaminen ammatillisen 2. asteen toimijoille yhteistyössä rinnakkaishankkeiden kanssa. Yhteisellä alustalla koulutussuunnitteluun saadaan tehokkaasti mukaan sekä asiakkaan, koulutuksen järjestäjän ja asiantuntijatahojen edustajat. Alustoja pilotoidaan samanaikaisesti myös eräissä muissa koulutuksen suunnitteluprosesseissa ja pilotoinnin tuloksia tullaan hyödyntämään tekemällä siitä pysyvä toimintaprosessi koulutussuunnittelun yhdeksi työmenetelmäksi.