background preloader

Wonen & werken

Facebook Twitter

Flatgebouw van zand. Bouwen met licht en lucht - architectuur. Bouwen met licht en lucht - architectuur (Jan Duiker) In de eerste helft van de vorige eeuw leden veel mensen aan tuberculose (tbc), mede als gevolg van te weinig licht en lucht.

Bouwen met licht en lucht - architectuur

De architect Jan Duiker bouwde het prachtige Sanatorium Zonnestraal in Hilversum. Ook ontwierp hij openluchtscholen zodat de kinderen met ‘licht en lucht’ gezond konden opgroeien. Print je eigen villa - Artikel. Bij ‘3D-printer’ denk je waarschijnlijk aan zo’n kubusvormig apparaat dat een plastic sleutelhanger, een flesopener of een geinig speelgoedautootje voor je neefje kan maken (en daar vijf uur over doet).

Print je eigen villa - Artikel

Oftewel, zoals een een projectleider van Google het een paar jaar geleden noemde, aan 'a China on your desktop'. Wat minder snel zul je denken aan iets dat een compleet huis kan printen. En toch bestaan dit soort apparaten. Oké, ze worden nu nog niet in de praktijk gebruikt. Drone aan de deur - Artikel. Een half jaar geleden deed Domino’s een bijzondere test.

Drone aan de deur - Artikel

De pizzaboer besloot om zijn scootertieners even binnen te houden, en in plaats daarvan een drone het bezorgwerk te laten doen. Dat ging goed. De pizza kwam heel (en warm!) Futuristic Architecture Pictures - HowStuffWorks. While most '50s and '60s imaginings of future architecture didn't pan out, there are some futuristic-looking modern buildings that fit the bill.

Futuristic Architecture Pictures - HowStuffWorks

We'll show you some stellar examples of "future-tecture" in this gallery. Image Gallery: Incredible Homes of the Future - HowStuffWorks. Houses today are built by construction crews and can take months.

Image Gallery: Incredible Homes of the Future - HowStuffWorks

In the future, houses could be built in a day by robotic technology. Dr. Behrokh Khoshnevis of the University of Southern California is developing a system called Contour Crafting, which uses a concrete-like material extruded in layers by an overhead crane system. (Dr. In 2030 heb je één van deze tien banen. British Gas - Smarter Living. Know How - Het huis van de toekomst. In Know How 1 staat een artikel over het huis van de toekomst.

Know How - Het huis van de toekomst

Hier lees je het begin van dat artikel: We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Op weg naar het vliegveld vraag je je opeens af of het gas wel is uitgezet en de ramendicht zijn. Met een smart home is dat verleden tijd. Je pakt je smartphone en je zet alles in een handomdraai uit, of aan. Know How 1 ligt in de winkel 8 januari tot 12 februari. Beeld: Dreamstime. Drijvende onderwaterstad misschien wel dé oplossing voor de toekomst? Wat doe je als je als land zoveel inwoners hebt, dat het een nationaal probleem wordt om ze allemaal een huis op het land te geven?

Drijvende onderwaterstad misschien wel dé oplossing voor de toekomst?

Dan wijk je uit naar zee natuurlijk! Dit futuristische plan is speciaal bedacht voor China waar de bevolkingsgroei een serieus probleem is en ontwikkelt door het in Londen gevestigde architectenbureau AT Design Office. Zij denken dat drijvende steden de perfecte oplossing zijn om de toenemende wereldbevolking van huizen te voorzien. Maar hoe gaat zo een stad er dan uit zien? De infrastructuur bestaat uit hexagonale modules waardoor transport tussen de ‘wijken’ mogelijk is, dezelfde technologie achter de Hong Kong–Zhuhai–Macau brug. Bladerunner scenes. Maak een robot van een afwasborstel. Borstel-robotjes zijn zelfgemaakte beestjes die erg grappig over de vloer scharrelen.

Maak een robot van een afwasborstel

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen ze maken van een afwasborstel en een electromotortje. Door een kroonsteentje op de as van de motor te monteren, gaat het hele ding trillen en rondscharrelen. Techniek in het basisonderwijs - Lessen middenbouw - Het suikerhuisje. Lessen middenbouw (groep 3,4 en 5)

Techniek in het basisonderwijs - Lessen middenbouw - Het suikerhuisje

Futuristische torens filteren smog uit de lucht. De wereldbevolking blijft groeien en dat heeft negatieve gevolgen.

Futuristische torens filteren smog uit de lucht

Grote steden in Oost-Azië kampen met veel smog. Wat kunnen we hier tegen doen? Architect Vincent Callebaut kreeg van de gemeenteraad van Parijs de opdracht om een plan te maken om de uitstoot van broeikasgassen in de Franse hoofdstad in 2050 met 75 procent terug te dringen. En dit is het resultaat. Callebaut ontwikkelde acht prototypes van verschillende torens. Duurzame technologie Daarnaast zijn de torens gemaakt van een speciaal fotosensitief materiaal, waardoor veel zonlicht wordt teruggekaatst of juist wordt opgenomen om elektriciteit op te wekken.

Pysalia Wie bekend is met de stijl van Callebaut, herkent de hand van deze architect direct in de tekeningen. VINCENT CALLEBAUT ARCHITECTE PLANCHE PARISSMARTCITY2050_PL59. 10 banen uit de toekomst die nu (nog) compleet belachelijk klinken. Het ligt er natuurlijk aan of we in de toekomst niet ten val zijn gebracht door een leger robots, maar zoals het er nu uitziet zullen mensen zich steeds blijven ontwikkelen. En dat geldt natuurlijk ook voor de banen. De Canadian Scholarship Trust Plan (CST), een Canadees instituut voor studiebeurzen, heeft met een onderzoeksteam bekeken wat voor banen er, met het huidige razendsnelle tempo van de technologie, waarschijnlijk in 2030 zullen zijn. Mashable heeft de 10 meest opvallende op een rij gezet. 1. These Are The Surprising Jobs You'll Be Doing By The 2030s. Top 10 New Future Jobs. Future Cities.

TwenteJournaal.nl - Mobiel. World Information Architecture Day komt naar Twente ENSCHEDE - Wereldwijde zichtbaarheid voor Enschede! Via een wereldwijde live-uitzending op internet en door ontmoetingen op locatie in 38 steden volgen, op 21 februari 2015, vele duizenden mensen World Information Architecture Day. Voor de eerste keer zal dit unieke non-profit event in Nederland worden gehouden. Enschede is in Nederland het middelpunt voor dit snel groeiende event.

Initiatiefnemers Mark Geljon en Jeroen Grit van GriDD uit Enschede: “We zijn super trots dat we erin geslaagd zijn om dit evenement voor het eerst in Nederland te laten landen. Het moge duidelijk zijn dat dit evenement professionals vanuit het hele land, maar ook uit het buitenland naar Enschede zal brengen. “Architecting happiness” is het centrale thema op deze dag en gepassioneerde sprekers van over de hele wereld zullen het publiek en elkaar inspireren met hun praktijk cases.