background preloader

Varia

Facebook Twitter

'Israël staat voor een gruwelijk dilemma' - opinie. Frans Schütt − 17/09/11, 14:15 © afp.

'Israël staat voor een gruwelijk dilemma' - opinie

Zowel aan voortzetting van het huidige beleid als aan een vredespolitiek zijn voor Israël grote risico's verbonden. Want ook vrede is voor de Palestijnen een middel voor het bereiken van het uiteindelijke doel: de verdwijning van Israël. Dat stelt sociaal psycholoog Frans Schütt. Donderdag betrok Marcel van Dam in zijn Volkskrant-column de stelling dat de teloorgang van de VS als grootmacht tot een verzwakking van Israël zal leiden. Hij adviseert Israël vrede te sluiten met de Palestijnen en de Arabische landen in de regio en vindt dat Israël gedwongen moet worden het annexeren van bezet Palestijns gebied op te geven. Het Palestijnse volk bestaat nietTegenstanders van deze visie zullen er allereerst op wijzen dat het Palestijnse volk niet bestaat. De tegenstanders zijn ervan overtuigd dat het stichten van een Palestijnse staat slechts een middel is om het uiteindelijke doel, vernietiging van Israël, te realiseren.

Frans Schütt is sociaal psycholoog. Gokje: Roos Vonk-collega Frans Schütt & Palestijnse kwestie op Geenstijl in 3, 2, 1.... by Jaap Stronks (jaapstronks. Frans Schütt (@FransSchuett) sur Twitter. Professor, hoe maakt u een eendagskuiken dood? DUB: Psycholoog René Diekstra had in 2004 niet door de Roosevelt Academy benoemd mogen worden tot hoogleraar. Psycholoog René Diekstra had in 2004 niet door de Roosevelt Academy benoemd mogen worden tot hoogleraar.

DUB: Psycholoog René Diekstra had in 2004 niet door de Roosevelt Academy benoemd mogen worden tot hoogleraar.

Dat vinden Willem Koops, decaan Sociale Wetenschappen en Hans Stoof, de eind maart vertrokken rector. Hans Adriaansens, de dean van de Roosevelt Academy, zegt dat de benoeming past binnen de bestaande afspraken. Het conflict draait om de vraag of de Roosevelt Academy zelfstandig een hoogleraar mag benoemen. Bij de oprichting zijn daarover afspraken vastgelegd. Zo mag de Roosevelt Academy hoogleraren uit Utrecht en van andere universiteiten aantrekken als docent. Full professor De Roosevelt Academy nam René Diekstra (foto links) in 2004 aan als ´full professor of psychology´. Volgens de dean Adriaansens (foto rechts) is dat volgens de regels omdat Diekstra in het verleden benoemd is geweest als hoogleraar bij de Universiteit Leiden. Niet begrepen Adriaansens houdt het erop dat Koops en Stoof ‘het niet helemaal begrepen hebben’. Plagiaataffaire. Foksuk blijkt Einstein die hele. De dood van Harry. 30 september 2011 - Een columnist van RU Nijmegen mag niet schrijven over professor Roos Vonk.

Zij mag wel haar eigen column publiceren. “Goed bedoeld, maar toch au,” vertelt zij over haar verdriet bij een dood hangbuikzwijn. Vonks column 'Meeleven' in Psychologie Magazine van deze maand is onbedoeld hilarisch. Uitvoerig bejammert zij het onbegrip in haar omgeving om haar leed. "Allemaal erg irritant of ronduit kwetsend. " Gaat het hier over de impact van de zaak Stapel die in Tilburg, Groningen, Amsterdam en via Roos Vonk ook in Nijmegen hoge golven doet slaan?

Vonk besluit met de gedachte dat in een latere fase van de rouw om Harry het goed kan zijn als iemand "je zelfs een schop onder je kont geeft als je te lang door mekkert. Troonrede. Leden van de Staten-Generaal, De wetenschap maakt zware tijden door: Stapel en Vonk, valorisatie en innovatie, EL&I en VNO.

Troonrede

Ze maken het leven niet gemakkelijker. Deze tijd vraagt daarom om een andere wetenschap: kleiner en krachtiger. Academicsnet.nl: Contradictio in terminis? Diederik Stapel is de Zwarte Piet - Amsterdam (dichtbij.nl - Amsterdam-Centrum) AMSTERDAM - Diederik Stapel heeft tijdens het Eerste Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen in de Stadsschouwburg de Zwarte Piet 2011 gekregen.

Diederik Stapel is de Zwarte Piet - Amsterdam (dichtbij.nl - Amsterdam-Centrum)

De Zwarte Piet, dit jaar voor de zevende keer uitgereikt, is een ‘prijs’ voor diegene die in het afgelopen jaar 'oeroude Hollandsche waerden' heeft geschonden. Hij kreeg een enkele reis Madrid. Mensen konden hun stem uitbrengen via de website van de Stadsschouwburg. Stapel kreeg van het publiek de meeste stemmen voor zijn zelfverzonnen onderzoeksresultaten. De voormalig hoogleraar sociale psychologie werd bekend omdat hij op grote schaal fraudeerde met onderzoeksgegevens. Het Laatste Oordeel – Dr. Jules Ellis. Duffe opsommingen of ultiem entertainment?

Het Laatste Oordeel – Dr. Jules Ellis

Iedere maand verschanst ANS zich in de collegebanken om een genadeloos oordeel te vellen over het onderwijs aan de RU. College: Statistiek voor Psychologen 1D, dinsdag 10 juni, 15.45-16.50, CC1 Docent: Dr. Jules Ellis Uitstraling: Statisticus met kliktic Publiek: Doorzetters met overmatig aandeel oosterburen Inhoud: Toveren met t-waardes Eindcijfer: 5. Reactie Jules Ellis op Het Laatste Oordeel. Uitreiking van bul - met lof - jules ellis.