background preloader

UK paper--->digital Universiteits Krant Groningen

Facebook Twitter

UK_Groningen : Digitale UK lijkt onvermij... Universiteitskrant on Twitter: "Digitale UK lijkt onvermijdelijk: De UK gaat op termijn digitaal. De papieren krant, die al 41 jaar wekelijks ve... Foliaweb: ‘Universiteitskrant Groningen stopt met papier. Landelijk1 juni 2012 11:35 |De Universiteitskrant Groningen (UK) houdt na 41 jaar op te bestaan als wekelijkse papieren uitgave.

Foliaweb: ‘Universiteitskrant Groningen stopt met papier

Dat heeft het blad donderdag bekendgemaakt op zijn website. Het blad voor studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen zal zo goed als zeker doorgaan als digitale editie. Het universiteitsbestuur heeft de bladenmakers daarom het dringende advies gegeven een andere weg in te slaan. Eind augustus moeten de bladenmakers het College van Bestuur van de universiteit een plan van aanpak presenteren. Het recentste nummer van UK ‘De UK is bezig een plan voor verdere digitalisering uit te werken, eventueel in combinatie met een papieren uitgave,’ aldus de verklaring op de website.

UK kampt net als veel andere bladen met teruglopende advertentie-inkomsten. In Utrecht hield universiteitsblad Ublad eind 2009 geleden al op te bestaan als papieren uitgaven. ANS: Ook Universiteitskrant Groningen digitaal wegbezuinigd. We worden er een beetje moe van, maar het is weer eens zover.

ANS: Ook Universiteitskrant Groningen digitaal wegbezuinigd

Het mes dat in hogeronderwijsbladen is gezet, snijdt vrolijk verder. Eerder verdwenen het Utrechtse Ublad en het Eindhovense Cursor en werd er een verschijningsdaling ingevoerd van het Enschedese UT-Nieuws en niet te vergeten Vox. Nu is het de beurt aan Groningen. De Groningse Universiteitskrant, die al 41 jaar iedere week uit de bakken van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kan worden gegrist, verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid van papier en zal alleen digitaal verschijnen. Het excuus van het Groningse College van Bestuur voor deze schandalige bezuinigingsmaatregel is weinig origineel: teruglopende inkomsten uit advertenties en een tekort op de begroting. Uk35 7juni2012 pp.10/11. Mare: Groningse universiteitskrant. DUB: Einde papieren universiteitskrant in Groningen? Universiteitskrant Groningen stopt papieren editie na hard dalende advertentie-inkomsten - Groninger Internet Courant.

De Universiteitskrant (UK) stopt met de papieren editie.

Universiteitskrant Groningen stopt papieren editie na hard dalende advertentie-inkomsten - Groninger Internet Courant

Er zijn te weinig advertenties waardoor er te weinig inkomsten zijn. De UK blijft op termijn alleen nog maar digitaal verschijnen. De papieren krant, die al 41 jaar wekelijks verschijnt, verdwijnt. UK werkt met Layar. Universiteitskrant RUG stopt ermee. RTVoog: Universiteitskrant niet langer op papier. RTVNoord: Wekelijkse papieren Universiteitskrant stopt na 41 jaar. Wekelijkse papieren Universiteitskrant stopt na 41 jaar - iPad - RTVNoord.nl.

Eerste twitter reacties

Uk36 - 14 juni 2012 "doodzonde en onomkeerbaar" Blackboard: Mobile. Interview Sander Liemberg. Jimfjansen : Na @UK_Groningen is ook @t... Hillymast : @APechtold Gisteren in Tro... UK_Groningen : RT @hillymast: @APechtold... APechtold : @hillymast lijkt me nobel... UK_Groningen : RT @hillymast: Uraad #RUG op... Universiteitskrant on Twitter: "RT @hillymast: Uraad #RUG op bres voor @UK_Groningen: voor gegarandeerd goede, onafhankelijke, universitaire nieuwsvoorziening in toekomst." Geheimzinnigheid over legionella. Woensdag verscheen een publieke versie van het rapport naar de legionella crisis bij tandheelkunde en farmacie. Het echte rapport blijft vertrouwelijk. Waarom? De deuren van de Grote Vergaderzaal van het Bestuursgebouw gingen op 18 oktober plotseling dicht.

Pers en publiek waren niet welkom bij het gesprek van de universiteitsraad over het onderzoek naar de legionellabesmettingen. Opmerkelijk, omdat gewoonlijk alleen onderwerpen als benoemingen van hoogleraren en besluiten over beveiliging of patenten achter gesloten deuren worden behandeld. Een e-mail aan de collegevoorzitter en een gesprek met de RUG-woordvoerder leverden niets op. De arbo- en milieudienst heeft op verzoek van het college van bestuur een tweede versie van het rapport geschreven, dat wel voor het publiek geschikt is. De Jeu geeft toe dat het universiteitsbestuur met de publieke versie de berichtgeving wil sturen. De Jeu geeft een voorbeeld. Laatste papieren uk11 - 10 januari 2013. UK_Groningen : Dat was 'm. De allerlaatste...

Advalvas_vu : Weer een universiteitskrant... Dubnieuws : @UK_Groningen Er is leven na papier. Foliaweb: Een einde aan 42 jaar UK op papier. Cover van de allerlaatste UK op print.

Foliaweb: Een einde aan 42 jaar UK op papier

Nooit meer zwarte vingers. Universiteiten11 januari 2013 10:47 |Na 42 jaar verschijnt deze week de laatste universiteitskrant van de Rijksuniversiteit Groningen (UK) op papier. Dit betekent echter niet het het definitieve einde. Digitaal maakt de krant een doorstart. Het plan om volledig digitaal te gaan is onderdeel van een tijdspad dat de redactie opstelde voor de toekomst van het blad. Tweestrijd Rouwig is de redactie niet om het verdwijnen van de papieren versie. Door te werken met de nieuwe techniek HTML5, wordt de nieuwe webversie beschikbaar voor elke laptop, tablet en smartphone. De nieuwe digitale UK gaat in maart live. UK_Groningen : Eerste UK magazine wordt nu...

UK: * Een nieuwe site [comment intussen gedelete door intro ander commentsysteem ] De UK maakt een volledig nieuwe start met een totaal andere website.

UK: * Een nieuwe site [comment intussen gedelete door intro ander commentsysteem ]

Maar wel helemaal UK: dus met nieuws en achtergronden over wat er allemaal aan deze universiteit - en daarbuiten - gebeurt. Door Hanneke Boonstra We brengen onderwijs, onderzoek, studentenleven, cultuur, sport, opinie, columns, blogs, noem maar op. In een combinatie van nieuws en een prachtig magazine.De bovenste rij op onze homepage is gereserveerd voor het nieuws. UK comment van Pieter Terpstra oud lid redactieraad UK. De UK maakt een volledig nieuwe start met een totaal andere website.

UK comment van Pieter Terpstra oud lid redactieraad UK

Maar wel helemaal UK: dus met nieuws en achtergronden over wat er allemaal aan deze universiteit - en daarbuiten - gebeurt. Door Hanneke Boonstra We brengen onderwijs, onderzoek, studentenleven, cultuur, sport, opinie, columns, blogs, noem maar op. In een combinatie van nieuws en een prachtig magazine.De bovenste rij op onze homepage is gereserveerd voor het nieuws.

DUB redacteur maakt expliciet dat UK links niet zijn meeverhuisd. Groninger Studentenbond stuurt zeven leden weg. Volledig erchief @UK_Groningen foetsie? UK_Groningen : Probleem met de mobiele site. Universiteitskrant в Twitter: "Probleem met de mobiele site. Schijnt in het nieuw academisch jaar eíndelijk opgelost te zijn. Blijft balen. #ookvoorons @dorinaantoons" Приветстваме те в началната ти страница!

Universiteitskrant в Twitter: "Probleem met de mobiele site. Schijnt in het nieuw academisch jaar eíndelijk opgelost te zijn. Blijft balen. #ookvoorons @dorinaantoons"

Universiteitskrant on Twitter: "Probleem met de mobiele site. Schijnt in het nieuw academisch jaar eíndelijk opgelost te zijn. Blijft balen. #ookvoorons @dorinaantoons"

UK Hoofredacteur Selma Hoekstra alweer foetsie // Poppema RUG ~ Yantai

Rob Siebelink is nieuwe hoofdredacteur Universiteitskrant. Rob Siebelink is nieuwe hoofdredacteur Universiteitskrant - Groningen - DVHN.nl. University of Groningen. University of Groningen. University of Groningen. Curriculum Vitae of R. (Rob) Siebelink. Rob Siebelink (5 oktober 1961, Groningen) deed na het Atheneum (Winkler Prins, Veendam) de Academie voor de Journalistiek in Kampen van 1982-1985.

Curriculum Vitae of R. (Rob) Siebelink

Hij werkte voor de toenmalige Drents-Groningse Pers (DGP) op verschillende regioredacties en nam in 1988 ontslag voor een wereldreis, die geheel en al in Zuid-Amerika werd ingevuld. ,,Een wonderlijk, prachtig, heftig, ruw en gemeen continent dat al het goede, maar ook veel van het slechte van de mens in zich draagt.’’ Terug in Nederland werkte hij opnieuw bij de DGP (regioredactie Assen) en maakte in 1991 de overstap naar de algemene verslaggeving van die krant en maakte deel uit van het RRR-Team: Rellen, Rampen en Rotzooi. Hij kreeg landelijke bekendheid vanwege een serie reportages over de oorlog in Joegoslavie in de jaren negentig, vooral over Nederlandse huurlingen in het Kroatische leger en een uniek, zes uur durend interview met de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic in Pale, vlak voordat deze onderdook.

Curriculum Vitae of R. (Rob) Siebelink. Rob Siebelink (5 oktober 1961, Groningen) deed na het Atheneum (Winkler Prins, Veendam) de Academie voor de Journalistiek in Kampen van 1982-1985.

Curriculum Vitae of R. (Rob) Siebelink

Hij werkte voor de toenmalige Drents-Groningse Pers (DGP) op verschillende regioredacties en nam in 1988 ontslag voor een wereldreis, die geheel en al in Zuid-Amerika werd ingevuld. ,,Een wonderlijk, prachtig, heftig, ruw en gemeen continent dat al het goede, maar ook veel van het slechte van de mens in zich draagt.’’ Terug in Nederland werkte hij opnieuw bij de DGP (regioredactie Assen) en maakte in 1991 de overstap naar de algemene verslaggeving van die krant en maakte deel uit van het RRR-Team: Rellen, Rampen en Rotzooi.

Hij kreeg landelijke bekendheid vanwege een serie reportages over de oorlog in Joegoslavie in de jaren negentig, vooral over Nederlandse huurlingen in het Kroatische leger en een uniek, zes uur durend interview met de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic in Pale, vlak voordat deze onderdook. Curriculum Vitae of R. (Rob) Siebelink. Rob Siebelink (5 oktober 1961, Groningen) deed na het Atheneum (Winkler Prins, Veendam) de Academie voor de Journalistiek in Kampen van 1982-1985.

Curriculum Vitae of R. (Rob) Siebelink

Hij werkte voor de toenmalige Drents-Groningse Pers (DGP) op verschillende regioredacties en nam in 1988 ontslag voor een wereldreis, die geheel en al in Zuid-Amerika werd ingevuld. ,,Een wonderlijk, prachtig, heftig, ruw en gemeen continent dat al het goede, maar ook veel van het slechte van de mens in zich draagt.’’ Terug in Nederland werkte hij opnieuw bij de DGP (regioredactie Assen) en maakte in 1991 de overstap naar de algemene verslaggeving van die krant en maakte deel uit van het RRR-Team: Rellen, Rampen en Rotzooi. Hij kreeg landelijke bekendheid vanwege een serie reportages over de oorlog in Joegoslavie in de jaren negentig, vooral over Nederlandse huurlingen in het Kroatische leger en een uniek, zes uur durend interview met de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic in Pale, vlak voordat deze onderdook. Hof eist ‘Karadzic-tapes’ op. <data:blog.pageTitle/>

Het Joegoslavie-tribunaal heeft de geluidsbanden opgeëist die journalist Rob Siebelink uit Assen twaalf jaar geleden maakte van het geruchtmakende interview dat hij had met de van volkerenmoord verdachte Bosnische Serviër Radovan Karadzic. Siebelink heeft geweigerd de ruim vier uur durende geluidopnames vrijwillig af te geven. Morgen kan hij bezoek verwachten van vertegenwoordigers van het tribunaal. Er ligt een officieel bevel dat Siebelink de opnames moet afstaan. ‘Het is niet mijn bedoeling de rechtsgang te frustreren’, aldus Siebelink. ‘Maar als journalist geef je niet zomaar je materiaal af. De geldpers: de teloorgang van het mediaconcern PCM - Joost Ramaer paar alinea's over Siebelink. UK - Universiteitskrant Groningen. Beleidsstukken van de RUG worden steeds vaker 'vertrouwelijk', zonder dat daarvoor een goede reden is. Universiteitskrant on Twitter: "Beleidsstukken van de RUG worden steeds vaker 'vertrouwelijk', zonder dat daarvoor een goede reden is.

Welcome home! This timeline is where you’ll spend most of your time, getting instant updates about what matters to you. Tweets not working for you? Hover over the profile pic and click the Following button to unfollow any account. Say a lot with a little When you see a Tweet you love, tap the heart — it lets the person who wrote it know you shared the love. Ontevredenheid in Groningse Uraad over gang van zaken RUG-campus in China, zo meldt @UK_Groningen #yantai. Beïnvloedt RUG-bestuur de inhoud van artikelen @UK_Groningen? Het heeft er alle schijn van, gezien aanpassing artikel over RUG-campus China! Screenshots van eerdere versies gecensureerd 'Yantai-artikel' @UK_Groningen: in bezit van onafhankelijk dagblad, @driekusvierkant #yantai. Hilly Mast on Twitter: "Screenshots van eerdere versies gecensureerd 'Yantai-artikel' @UK_Groningen: in bezit van onafhankelijk dagblad, @driekusvierkant #yantai"

Wie betaalt reisje hoofdredacteur @UK_Groningen met delegatie naar Yantai? Toch niet 't RUG-bestuur? Onafhankelijkheid pers is noodzakelijk! Hoe groen is zwart? – UK. De Energy Academy Europe (EAE) van de RUG opent woensdag de deuren van haar nieuwe onderkomen. De ‘Academy’ richt zich op de toekomst van energie, maar de bedrijven die erachter zitten, zoals Shell, houden nog steeds vast aan traditionele fossiele brandstoffen. Hoe valt dat te rijmen? Door Traci White en Peter Keizer / Illustratie René Lapoutre Een van de partijen achter de oprichting van de Energy Academy, oliebedrijf Shell, bezit enorme vervuilende oliezandmijnen in Canada.

Op steenworp afstand van die mijnen probeert een partner van de Energy Academy zich in te zetten voor duurzame energie. Achter de Energy Academy zitten – naast de RUG en Hanzehogeschool – drie namen: Shell, ExxonMobil en de staat. Volgens wetenschappelijk directeur André Faaij is het logisch dat het instituut in zee gaat met grote spelers uit de olie- en gasindustrie. Hoe duurzaam is Shell? Shell blijft een grote rol spelen in de energietransitie en bij de Energy Academy. Hoe groen is zwart? – UK. De Energy Academy Europe (EAE) van de RUG opent woensdag de deuren van haar nieuwe onderkomen. De ‘Academy’ richt zich op de toekomst van energie, maar de bedrijven die erachter zitten, zoals Shell, houden nog steeds vast aan traditionele fossiele brandstoffen. Hoe valt dat te rijmen? Door Traci White en Peter Keizer / Illustratie René Lapoutre. Hoe groen is zwart? – UK. De Energy Academy Europe (EAE) van de RUG opent woensdag de deuren van haar nieuwe onderkomen.

De ‘Academy’ richt zich op de toekomst van energie, maar de bedrijven die erachter zitten, zoals Shell, houden nog steeds vast aan traditionele fossiele brandstoffen. Hoe valt dat te rijmen? Door Traci White en Peter Keizer / Illustratie René Lapoutre in het kort Een van de partijen achter de oprichting van de Energy Academy, oliebedrijf Shell, bezit enorme vervuilende oliezandmijnen in Canada. Achter de Energy Academy zitten – naast de RUG en Hanzehogeschool – drie namen: Shell, ExxonMobil en de staat. Niet schrikken vandaag als de nieuwsbrief van de @UK_Groningen in je mail verschijnt. Die zit namelijk in een nieuw jasje... Universiteitskrant on Twitter: "Niet schrikken vandaag als de nieuwsbrief van de @UK_Groningen in je mail verschijnt. Die zit namelijk in een nieuw jasje... Welcome home! This timeline is where you’ll spend most of your time, getting instant updates about what matters to you.

Tweets not working for you? Universiteitskrant on Twitter: "Niet schrikken vandaag als de nieuwsbrief van de @UK_Groningen in je mail verschijnt. Die zit namelijk in een nieuw jasje... 'Onafhankelijk, kritisch en integer', zo stond tot vorige week boven de nieuwsbrief @UK_Groningen. Niet schrikken: het staat er niet meer.. Hilly Mast on Twitter: "'Onafhankelijk, kritisch en integer', zo stond tot vorige week boven de nieuwsbrief @UK_Groningen. Niet schrikken: het staat er niet meer.. Hilly Mast on Twitter: "'Onafhankelijk, kritisch en integer', zo stond tot vorige week boven de nieuwsbrief @UK_Groningen. Niet schrikken: het staat er niet meer.. Censuur belemmert de onafhankelijkheid van de universiteitskrant, aldus de redactie van de UK. Opgestapte redacteur: Groningse Universiteitskrant is niet onafhankelijk en pleegt zelfcensuur. Volkskrant.nl gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden Ja, ik accepteer cookies Volkskrant.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op volkskrant.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. Opgestapte redacteur Traci White Groningse Universiteitskrant is niet onafhankelijk en pleegt zelfcensuur voklskrant 9 juni 2017.

Jurre van den Berg (@jurrevandenberg) Opgestapte redacteur. FreezePage: Opgestapte redacteur. Opgestapte redacteur van Groningse Universiteitskrant: onder druk van universiteitsbestuur wordt censuur gepleegd. Prof. M.A. (Rien) Herber. Redactieraad zoekt nieuwe leden. Citaten en complete alinea's verdwijnen, maar gelukkig is er niets aan de hand bij de UK. en. Peter Keizer on Twitter: "Citaten en complete alineas verdwijnen, maar gelukkig is er niets aan de hand bij de UK. en. ‘Zelfcensuur bij Groningse Universiteitskrant’ Nieuws Volgens een opgestapte redacteur van de Groningse Universiteitskrant wordt onder druk van het universiteitsbestuur zelfcensuur gepleegd.

Hoe onafhankelijk is de universiteitskrant nog? - Groningen - DVHN.nl. Persvrijheid in hoger onderwijs zullen wij "te vuur en te zwaard verdedigen" zeggen @hetpnn @HetISO & @studentenbond. . @hetpnn, @studentenbond & @HetISO spreken zich uit tegen academische censuur @volkskrant. Interstedelijk Studenten Overleg – Vertegenwoordigt studerend Nederland. Utrecht, 9 juni 2017 – De vrije pers op hogescholen en universiteiten lijkt steeds verder onder druk te staan. Interstedelijk Studenten Overleg Vertegenwoordigt studerend Nederland.

Utrecht, 9 juni 2017 – De vrije pers op hogescholen en universiteiten lijkt steeds verder onder druk te staan. Als je promovendi degradeert tot studenten en een omstreden China-campus wilt, zijn onafhankelijke media hard nodig! Connectie voorzitter @uraadrug en hoofdredacteur @UK_Groningen, roept vragen op. Na telefoontje aanpassing artikel. ‘Bemoei je niet met onafhankelijke onderwijspers’ De Rijksuniversiteit Groningen censureert berichten van de onafhankelijke Universiteitskrant (UK), beweert oud-redacteur Traci White vandaag in een artikel van de Volkskrant. Studenten eisen persvrijheid universiteitsbladen. ‘Bemoei je niet met onafhankelijke onderwijspers’ – Trajectum. Handen af van de persvrijheid, zeggen studenten en promovendi tegen hogescholen en universiteiten. Vooral bij de Groningse Universiteitskrant zou die onder druk staan. Zorgen om opheffen hogeschoolblad HAN. Groningse Universiteitskrant beticht van zelfcensuur. De @UK_Groningen is mijn journalistieke alma mater. Leerde daar het vak. Nu gaat de UK kapot aan zelfcensuur.

Onafhankelijke journalistiek in het geding aan @univgroningen! Hoe diep zijn we inmiddels gezonken.. Nieuws! Censuur en ongeoorloofde druk van RUG op @UK_Groningen is reden voor redacteur Traci White om op te stappen. Connectie voorzitter @uraadrug en hoofdredacteur @UK_Groningen, roept vragen op. Na telefoontje aanpassing artikel. Schandalig RUG!!! "Opgestapte redacteur: Groningse Universiteitskrant is niet onafhankelijk en pleegt zelfcensuur" Opgestapte redacteur: Groningse Universiteitskrant @UK_Groningen is niet onafhankelijk en pleegt zelfcensuur. Tot nu toe leveren de #Yantai-plannen de RUG alleen maar ladingen werkdruk en slechte publiciteit op. 1/2. ‘Bemoei je niet met onafhankelijke onderwijspers’

‘Bemoei je niet met onafhankelijke onderwijspers’