background preloader

Optas NV 1998 ('oormerken') --->> Ammodo

Facebook Twitter

FTM: Onfrisse filantropen. Eric Smit Een piepkleine bestuurlijke elite wikt en beschikt over een miljard euro met een controversiële herkomst.

FTM: Onfrisse filantropen

FTM: De kwestie Ammodo: 'het is simpelweg een schandalige zaak' Eric Smit Zes wetenschappers aanvaarden niet dat er geld voor havenpensioenen binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen terecht komt.

FTM: De kwestie Ammodo: 'het is simpelweg een schandalige zaak'

Emeritus hoogleraar Bernard van Praag: ‘veel mensen binnen de KNAW wisten niets van de achtergrond van stichting Ammodo’. ‘We zijn zo kwaad geworden dat we besloten om in actie te komen. FTM: Moreel beroep van wetenschappers sorteert geen effect bij bestuur KNAW. Eric Smit FTM legde de vinger op de pijnlijke plek waarna zes wetenschappers een oproep deden aan de leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen om geen ‘besmet’ geld te accepteren van cultuurfonds Ammodo.

FTM: Moreel beroep van wetenschappers sorteert geen effect bij bestuur KNAW

FTM: You searched for ammodo.

Stichtingsbestuur lid waren ? bende van 5

Stichting Optas. Optas affaire illustratief voor gebrekkig stichtingenrecht - AKD blog. Is de stichting een veilige rechtsvorm voor pensioenfondsen en andere algemeen nuttige doelen?

Optas affaire illustratief voor gebrekkig stichtingenrecht - AKD blog

Nee, zo blijkt uit de Optas affaire. De stichting Optas is rijk geworden door de verkoop van een havenpensioenfonds aan verzekeraar Aegon en subsidieert daarmee kunst en cultuur. Dat heeft veel stof doen opwaaien omdat het geld zou zijn ontfutseld van pensioengerechtigden. Het drama begon met een pensioenstichting die het commerciële pad opging. Op zichzelf is daarmee niet veel mis want in het bestuur van de stichting zitten havenwerknemers en hun werkgevers. "Onthef bestuurders Optas uit functie" Havenwerknemers en -werkgevers in Rotterdam, Amsterdam en Zeeland willen dat de rechter de vijf bestuurders van stichting Optas uit hun functie ontheft.

"Onthef bestuurders Optas uit functie"

Ze hebben dinsdag een verzoek daartoe ingediend bij de rechtbank in Den Haag. Optas is de vroegere eigenaar van het gelijknamige havenpensioenfonds. De Stichting Belangenbehartiging Pensioengerechtigden van de Vervoer- en Havenbedrijven (Stichting BPVH) heeft het verzoek gedaan namens werknemers en werkgevers. De stichting verwijt het Optas-bestuur onrechtmatig handelen, handelen in strijd met de statuten en wanbeheer. VK: 03/06/08 Brinkman helpt bij geschil rond havenpensioenen - Nieuws. VK: 27/08/09 Rechter: Geen wanbeheer Optas - Nieuws. VK25/05/11 Nieuw fonds geeft 15 miljoen aan cultuur - Cultuur. Redactie − 25/05/11, 06:00 © anp.

VK25/05/11 Nieuw fonds geeft 15 miljoen aan cultuur - Cultuur

De haven in Rotterdam. De nieuwe stichting Ammodo stelt dit jaar 15 miljoen euro beschikbaar voor kunst en cultuur. Het vermogen van de stichting is indirect afkomstig uit het pensioenfonds van de Rotterdamse haven, schrijft de Volkskrant vandaag. Ammodo, dat zijn voorwaarden voor steun binnenkort bekendmaakt, gaat in één klap tot de grote cultuurfondsen behoren. HavenpensioenAchter Ammodo zit de stichting Optas, die een vermogen heeft van ruim een miljard euro. De verkoop leverde destijds 1,5 miljard euro op. VK26/05/11 Vinken ritselt miljoenen voor kunst - Archief. VK: 08/06/11 Wat was ook weer de ramkraakcultuur van Ammodo? - Archief. VK 17/10/11 Nieuw fonds steunt ballet en onderzoek - Archief.

VK: 13/08/12 Vermogensbeheerder vertraagt informatieplicht goede doelen - Archief. Ammodo KNAW Award 2015. Nieuwe KNAW-prijs voor fundamentele wetenschap. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen gaat een nieuwe wetenschapsprijs uitreiken.

Nieuwe KNAW-prijs voor fundamentele wetenschap

Elke twee jaar krijgen acht winnaars driehonderdduizend euro voor fundamenteel onderzoek. Het geld komt uit een omstreden fonds. De prijs is bedoeld voor internationaal erkende wetenschappers. Ze mogen niet langer dan vijftien jaar geleden zijn gepromoveerd en moeten verbonden zijn aan een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstituut. 8 keer 300.000,- euro.

Verzet binnen KNAW!!! eindelijk

Macharoesink : filantropen ? ... Katherinekucher : Dat is nou journalistiek. ... FreezePage. Ammodo bestuur directie. Prof. dr. S. (Steven) Perrick. FreezePage. Steven Perrick, hoogleraar op de bijzondere leerstoel Bijzondere onderwerpen Notarieel recht. SPINATH+WAKKIE. FreezePage. Studenten grap Nijmegen - Pieter Rietbergen. CZ vernieuwt raad van commissarissen. Geplaatst op 9 januari 2012 door: Skipr Redactie Zorgverzekeraar CZ heeft haar raad van commissarissen vernieuwd.

CZ vernieuwt raad van commissarissen

Per 1 januari 2012 zijn drie nieuwe commissarissen benoemd en twee zijn er teruggetreden. Nieuw zijn Pauline Meurs, Henk Raué en Charles Estourgie. KNAW Meijerink, Prof. dr. A. (Andries) — English. FreezePage. A. Meijerink - Science. Andries Meijerink. Prof. dr.

Andries Meijerink

Andries Meijerink is hoogleraar Vaste Stof Chemie aan het Debye Institute for Nanomaterials Science (DINS) aan de Universiteit Utrecht. Dit instituut benadert nanomaterialen multidisciplinair en onderzoekt hun potentie voor een duurzame maatschappij. Chemici en fysici werken samen in het instituut. Meijerinks onderzoek richt zich vooral op luminescentie, optische spectroscopie, zeldzame aarden en nanokristallen. Meijerink ontving verschillende onderscheidingen en prijzen, onder andere de DSM-prijs voor Chemie en Technologie (1986), de Koninklijke Shell Stimuleringsprijs (1995), de Gouden Medaille van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (1999) en vier keer de Protonpluim voor beste docent in het eerste jaar (2002-2009).

Meijerink promoveerde in 1990 aan de Universiteit Utrecht en werkte daarna als postdoc aan de Universiteit van Wisconsin, Madison (VS). FreezePage. KNAW Sieburgh, Prof. mr. drs. C.H. (Carla) FreezePage. Sieburgh, Prof. mr. drs. C.H. (Carla) — Nederlands. Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de site navigatie Ga direct naar zoeken Burgerlijk recht, Europees recht, Rechtsvergelijking, Rechtsvinding, Algemene begrippen vermogensrecht, Verbintenissenrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Private handhaving, Wrongful birth, Wrongful life Ga terug naar de bovenkant van deze pagina Ga terug naar de inhoud Ga terug naar de site navigatie Ga terug naar zoeken.

Sieburgh, Prof. mr. drs. C.H. (Carla) — Nederlands

Prof.mr.drs. C.H. Sieburgh. Prof. mr. drs. C.H. Sieburgh - Faculteit der Rechtsgeleerdheid - Burgerlijk recht. Carla Sieburgh. Wat is de meest dringende maatschappelijke kwestie van dit moment? Voor het recht als geheel is dat het behoud van de rechtsstaat. Dit kan worden geïllustreerd aan de hand van de positie van het recht en van de rechterlijke macht.

Onder grote delen van de bevolking worden personen die zich niet houden aan zorgvuldigheidsnormen gezien als coole helden met gezag en degenen die oproepen tot verantwoordelijk optreden als losers. RIB-I-070116, Aansprakelijkheidsrecht: interview met prof. mr. drs. C. H. Sieburgh. De drijfveren van Carla Sieburgh - Vox magazine. FreezePage. De Wijkerslooth. De Wijkerslooth (ook: van Wijkerslooth van Grevenmachern, de Wijkerslooth de Rooyesteyn en de Wijkerslooth de Weerdesteyn) is een Nederlands en Belgisch adellijk geslacht. Geschiedenis[bewerken] De bewezen stamreeks begint met Cornelis van Wijkerslooth die omstreeks 1540 geboren is. Image 7V9M. Woordvoering - tonplanken.nl. Cita_20110630-Optas-Aegon-dossier. Bedenk duizend plannen - Nieuws.

Optas naams(statuten)wijziging Inphykem (2013)

Veris Holding B.V. Illustratie: Leon Mussche. Herengracht 600 , Amsterdam. Gebruikers van schermlezers: klik hier voor eenvoudige HTML Nieuw! Rangschik uw apps met slepen en neerzetten. Log in en probeer het eens. MeerNog meer van Google Inloggen 100 m 500 ft Satelliet Verkeer Foto's Fietsen. Image qwCno. Acht veelbelovende onderzoekers ontvangen Ammodo KNAW Award voor fundamenteel onderzoek — KNAW. De Ammodo KNAW Award, die dit jaar voor het eerst wordt toegekend, is ingesteld om ongebonden, fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in Nederland over de volle breedte te stimuleren. De Ammodo KNAW Award zal elke twee jaar worden uitgereikt aan acht internationaal erkende onderzoekers op vier terreinen: Biomedical Sciences, Humanities, Natural Sciences en Social Sciences. De Ammodo KNAW Award is bestemd voor wetenschappers die verbonden zijn aan een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstituut en minder dan vijftien jaar geleden zijn gepromoveerd.

Omstreden KNAW-prijs uitgereikt. Drie Utrechtse wetenschappers ontvangen omstreden KNAW-prijs. Asifa Majid ontvangt Ammodo KNAW Award 2015 voor Humanities. De Ammodo KNAW Award 2015 voor Humanities (een bedrag van 300 duizend euro) is toegekend aan Asifa Majid, hoogleraar Taal, communicatie en culturele cognitie aan de Radboud Universiteit. Naast Majid ontvangen nog zeven onderzoekers van verschillende universiteiten en vakgebieden de prijs, te besteden aan fundamenteel onderzoek. Waarom kunnen mensen zo slecht woorden vinden voor wat ze ruiken? Waarom hebben we abstracte termen voor kleuren maar nauwelijks voor geuren? Zijn we in de evolutie belangrijke hersenschakels tussen geur en taal kwijtgeraakt?

Asifa Majid (@asifa_majid) Asifa Majid — Max Planck Institute for Psycholinguistics. Omstreden KNAW-prijs voor het eerst uitgereikt. 16 januari 2015 10.48 door HOP, Petra Vissers Aantal keer bekeken: 119 WEB ONLY. De taal van de wijnexpert.