background preloader

AMS - A'dam Institute for Advanced Metropolitan Solutions

Facebook Twitter

Cornell Alumnus Is Behind $350 Million Gift to Build Science School in City. Mr.

Cornell Alumnus Is Behind $350 Million Gift to Build Science School in City

Feeney, 80, has spent much of the last three decades giving away his fortune, with large gifts to universities all over the world and an unusual degree of anonymity. Cornell officials revealed in 2007 that he had given some $600 million to the university over the years, yet nothing on its Ithaca campus — where he graduated from the School of Hotel Management in 1956 — bears Mr. Feeney’s name. The $350 million gift, the largest in the university’s history, was announced on Friday, but the donor was not named. Officials at Atlantic Philanthropies confirmed on Monday evening that it was Mr. Amsterdam.nl - Homepage. PvdA Amsterdam. Artikelen over en van Frank de Wolf: Frank de Wolf verlaat de gemeenteraad door Redactie op 3 december 2012 Frank de Wolf verlaat de Amsterdamse gemeenteraad.

PvdA Amsterdam

Frank de Wolf blikt terug op 11 jaar bij de SHM. Na 11 jaar als directeur van de Stichting HIV Monitoring (SHM) te hebben gewerkt, heeft Frank de Wolf besloten afscheid te nemen van de stichting.

Frank de Wolf blikt terug op 11 jaar bij de SHM

Hij zal zijn carrière voortzetten bij biofarmaceutisch bedrijf Crucell als Medisch Directeur en General Manager van het Crucell Vaccine Initiative. Hij zal nog tot 1 december 2012 werkzaam zijn bij de SHM. De SHM werd in 2001 opgericht, voortvloeiend uit het succesvolle “AIDS Therapy Evaluation in the Netherlands” (ATHENA) project.

Frank de Wolf was als senior onderzoeker en coördinator betrokken bij ATHENA en hij was een van de initiatiefnemers voor de oprichting van de SHM. Sinds 2002 is de SHM door het ministerie van Volksgezondheid erkend als de organisatie die samen met de HIV-behandelcentra HIV monitort en bijdraagt aan de kwaliteitsbevordering van HIV-zorg in Nederland. Benoeming Frank de Wolf bij The Crucell Vaccine Institute. Frank de Wolf blijft fractievoorzitter PvdA. Frank de Wolf is maandag gekozen tot fractievoorzitter van de PvdA.

Frank de Wolf blijft fractievoorzitter PvdA

Hij vervulde die rol al sinds maart, als opvolger van Lodewijk Asscher. De Wolf verving Asscher, nadat die laatste afstand deed van het voorzitterschap omdat hij het niet kon combineren met zijn werkzaamheden als tijdelijk burgemeester. Frank de Wolf zit sinds 2002 in de gemeenteraad. Hij is naast zijn politieke carrière viroloog in het Academisch Medisch Centrum. De Wolf sprak maandag tegen AT5 van een moeilijke periode voor Amsterdam.

De gemeente moet de komende jaren flink bezuinigen. Home.jsp?person=f.dewolf&_adf. Frank de Wolf neemt afscheid van de SHM. PvdA: 19dec2011 A new Applied Sciences Uni for Amsterdam. Amsterdam must become an education hub for applied sciences.

PvdA: 19dec2011 A new Applied Sciences Uni for Amsterdam

To that end, the city should establish a specialized applied sciences university. Amsterdam is facing a huge problem. Companies are in need of a specialized workforce, so much so that some of them have been unable to fill vacant positions for years. And that while unemployment in Amsterdam is rising, especially among the young. If left unchecked, this process will create a pool of permanently unemployed, while at the same time companies are looking elsewhere for their specialized work force. Nieuw toponderwijs voor Amsterdam. Amsterdam moet een nieuw topinstituut voor toegepaste wetenschappen krijgen.

Nieuw toponderwijs voor Amsterdam

De superschool moet helpen de stadseconomie aan te jagen en aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Amsterdam heeft een onderwijsimpuls nodig. Bedrijven snakken naar goed opgeleid personeel maar kunnen dat lang niet altijd vinden, bijvoorbeeld omdat te weinig mensen in de stad kiezen voor de juiste technische vakken. Wat Amsterdam nodig heeft is dat de beste universiteiten en onderzoeksinstituten de handen ineen slaan voor het creëren van een topinstituut voor praktijkgericht onderwijs.

Dit zal de stad aantrekkelijker maken als vestigingsplaats voor bedrijven in binnen- en buitenland. PvdA: 19dec2011 A new Applied Sciences Uni for Amsterdam. Zoeken Raadsnotullen. Metropolitan Solutions (AMS) Video notullen AMS 07-06-2012. E.Z.26.

video notullen AMS 07-06-2012

Stand van zaken uitvoering motie De Wolf inzake realisatie van een topuniversiteit voor toegepaste wetenschappen Mevr. RUIGROK wil het agendapunt over de markten (E.Z.24.) doorschuiven naar de volgende vergadering omdat ze er goed aandacht aan wil besteden. De VOORZITTER wil dat voorstel honoreren. De heer KLATSER wil het wel bespreken. De heer IVENS wil het bespreken. De heer VAN DROOGE volgt het voorstel van mevrouw Ruigrok. Mevr. CISCO Nederland. Bereikbaarheid en contact - Over Cisco. CISCO: Haarlerbergweg 13-19 1101 CH Amsterdam. Gebruikers van schermlezers: klik hier voor eenvoudige HTML Nieuw!

CISCO: Haarlerbergweg 13-19 1101 CH Amsterdam

Rangschik uw apps met slepen en neerzetten. Log in en probeer het eens. MeerNog meer van Google. IBM: Johan Huizingalaan 765 1066 VH Amsterdam. Video notullen AMS 16okt2012. Video notullen AMS 28-03-2013. 17.

video notullen AMS 28-03-2013

Vervolgstappen in het dossier Amsterdam Metropolitan Solutions (AMS) Nr BD2013-002872• Ter bespreking en voor kennisgeving aannemen • Kabinetbijlage is naar de leden verstuurd De heer CAPEL zegt dat dit in het idee past om meer talent naar Amsterdam te halen en aan Amsterdam te binden. Is dit het dan? Het college zegt dat dit het is en dat men naar de onderzoeken moet kijken. Conflict of interest. The presence of a conflict of interest is independent of the occurrence of impropriety.

Conflict of interest

Sjoerd Arlman - van BCG naar Gemeente Amsterdam - revolving door. Boston Seminar April 8-9, 2011. (pdf)final report BCG tav AMS okt2012. Carolien Gehrels. Artikelen over en van Carolien Gehrels: ‘Erfgoed en Economie, Spiegels van onze wereldstad’ – Erfgoedrede Carolien Gehrels door Redactie op 13 maart 2014 Vorige week hield wethouder Carolien Gehrels de jaarlijkse erfgoedrede.

Zij sprak onder meer over Wibaut, de legendarische bestuurder die in 1904 aan de Amstel neerstreek en heel veel voor Amsterdam heeft betekend. Als verantwoordelijk en succesvol ondernemer, als de verpersoonlijking van de balans tussen publiek en privaat, als iemand die steeds op zoek was naar de verhouding tussen de eigen en collectieve verantwoordelijkheid.

1ste ronde: onafhankelijke 'shortlist' jury 04aug13

???gemeente stelt patenten voor NOP beschikbaar??? 2de ronde uitbreiding onafhankelijke jury 15aug2013. Marcel Hulspas: Amsterdam wil zo graag groot zijn. Amsterdam krijgt een wetenschappelijk instituut ‘for Advanced Metropolitan Solutions’. De stad zou een uitstekend studieobject zijn voor mondiale stedelijke vraagstukken.

Onzin uiteraard, net als dat hele ronkende plan. Het werd een heuse prijsvraag. Met een echte jury, voorgezeten door de meest geleerde voorzitter die je maar kunt bedenken. In december vorig jaar schreef Amsterdam een wedstrijd uit voor een internationaal technologisch instituut, te vestigen in de hoofdstad. Marcel Hulspas: Amsterdam wil zo graag groot zijn. Amsterdam wil zo graag groot zijn. Foliaweb: *Topinstituut: ‘prestigeprojectje’ in te kleine stad. Wetenschap30 september 2013 15:03 |Amsterdam is absoluut niet de stad voor een topinstituut ‘for Advanced Metropolitan Solutions.’

Dat stelt wetenschapsjournalist en oud-hoofdredacteur van Folia Marcel Hulspas in een column op website The Post Online. De stad is er te klein voor, te goed georganiseerd en te hoog opgeleid. Absoluut niet een stad die de problemen kent van metropolen als Mumbai, Jakarta of Rio de Janeiro. ‘Een typisch westerse, stilstaande, hoogontwikkelde, vergrijzende stad,’ noemt Hulspas Amsterdam. ‘De problemen waar dat instituut zich op moet richten komen in Amsterdam niet, voor, zullen daar ook nooit voorkomen, en de oplossingen, die dat instituut gaat bedenken, zijn voor Amsterdam niet relevant.

Onlangs werd duidelijk dat Amsterdam een nieuw topinstituut krijgt: een samenwerking van de universiteit van Wageningen en de TU Delft, met hulp van het Amerikaanse MIT. Foliaweb: *Topinstituut: ‘prestigeprojectje’ in te kleine stad. Topinstituut: ‘prestigeprojectje’ in te kleine stad. Wetenschap30 september 2013 15:03 Amsterdam is absoluut niet de stad voor een topinstituut ‘for Advanced Metropolitan Solutions.’ Dat stelt wetenschapsjournalist en oud-hoofdredacteur van Folia Marcel Hulspas in een column op website The Post Online. De stad is er te klein voor, te goed georganiseerd en te hoog opgeleid.

Absoluut niet een stad die de problemen kent van metropolen als Mumbai, Jakarta of Rio de Janeiro. ‘Een typisch westerse, stilstaande, hoogontwikkelde, vergrijzende stad,’ noemt Hulspas Amsterdam. ‘De problemen waar dat instituut zich op moet richten komen in Amsterdam niet, voor, zullen daar ook nooit voorkomen, en de oplossingen, die dat instituut gaat bedenken, zijn voor Amsterdam niet relevant. Topinstituut: ‘prestigeprojectje’ in te kleine stad. Wetenschap30 september 2013 15:03 |Amsterdam is absoluut niet de stad voor een topinstituut ‘for Advanced Metropolitan Solutions.’ Dat stelt wetenschapsjournalist en oud-hoofdredacteur van Folia Marcel Hulspas in een column op website The Post Online.

De stad is er te klein voor, te goed georganiseerd en te hoog opgeleid. Absoluut niet een stad die de problemen kent van metropolen als Mumbai, Jakarta of Rio de Janeiro. Topinstituut: ‘prestigeprojectje’ in te kleine stad. Twin Towers aan het IJ - BINNENLAND. 13-11-13 18:00 uur - Bron: Het Parool Nieuw wooncomplex naast oude Shelltoren Zo kan het er in 2015 uitzien: een tweede toren naast het A Lab. Ewaldeng : Ja hoor: 150 appertementen... AaltDijkhuizen : Ondertekening #AMS met Wethouder... * Gehrels over kunst, sport en economie in Amsterdam. Carolien Gehrels was mede-verantwoordelijk voor de I Amsterdam-campagne | Foto: Wim de Jong Folia7 januari 2014 17:08 |Morgen in de uitzending van Folia maakt kennis: neerlandica en wethouder van economische zaken, kunst en cultuur Carolien Gehrels. Ze is geboren en getogen op het platteland van Flevoland, maar houdt van de grote stad: de PvdA-wethouder van kunst, cultuur en economische zaken Carolien Gehrels vindt de stad een ideale gemeenschap om te vertoeven.

‘De stad is anoniem, maar tegelijkertijd ook vertrouwd. De stad fascineert me: de diversiteit aan mensen, de dynamiek. De stad is een spannende manier van samenleven’, zei ze enige jaren geleden in het PvdA-blad Rood over haar gevoel voor de stad in het algemeen en Amsterdam in het bijzonder. Carolien Gehrels. Soundcloud: Folia maakt kennis - Carolien Gehrels by Folia Radio. Folia. Morgen in de uitzending van Folia maakt kennis: neerlandica en wethouder van economische zaken, kunst en cultuur Carolien Gehrels. Ze is geboren en getogen op het platteland van Flevoland, maar houdt van de grote stad: de PvdA-wethouder van kunst, cultuur en economische zaken Carolien Gehrels vindt de stad een ideale gemeenschap om te vertoeven. ‘De stad is anoniem, maar tegelijkertijd ook vertrouwd. De stad fascineert me: de diversiteit aan mensen, de dynamiek. Folia. NotPICNIC : jammer , niets... Foliaweb: *Gehrels: ‘Wees blij met zo veel aandacht voor innovatie. ClaravandeWiel : @notPICNIC Ha notpicnic, zie...

NotPICNIC : AMS , BCG. Folia. 'Er moet geen sprake zijn van concurrentie tussen de universiteiten van Amsterdam en Delft of andere Nederlandse steden.' Dat zei wethouder Carolien Gehrels woensdag in het radioprogramma Folia maakt kennis. Gehrels, nu acht jaar wethouder in Amsterdam, waarvan de afgelopen vier jaar van economische zaken - heeft met onder andere het opzetten van een nieuw technologie-instituut willen benadrukken dat de stad moet blijven innoveren en moet meegaan met de tijd.

Folia. LIVE: Het Eerste Grote Lijsttrekkersdebat - GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014. ScienceGuide: Kookpot voor kennis. 5 februari 2014 - Amsterdam krijgt een derde universiteit, het AMS. De initiatiefnemers - MIT, TU Delft en Wageningen - zochten elkaar daarom extra op om “lessen te trekken uit de magische innovatiekookpot van talent, ideeën en kapitaal” rond MIT. Zij ontdekten daar de kracht van Intimacy en Proximity. “In een ruimte die het midden houdt tussen een studentenhuis vol fietsen en leren banken en een hightech lab vol elektronica en moderne gereedschappen, ontmoetten wij technici en creatievelingen.”

NotPICNIC : #CREAdebat insider tipje... Foliaweb: Hilhorst onder vuur over financiering nieuwe universiteit. Amsterdam14 maart 2014 8:15 |Wethouder Pieter Hilhorst (Financiën) is donderdagavond in de gemeenteraad onder vuur komen te liggen omdat hij niet helder was over de manier waarop het college de komst van een derde universiteit in Amsterdam wil betalen. Voor de komst van deze derde universiteit, die wordt opgezet door de TU Delft, Universiteit Wageningen en de prestigieuze Amerikaanse universiteit MIT, wilde de wethouder geld gebruiken dat er waarschijnlijk wel komt, maar officieel nog niet beschikbaar is. Hij moet de financiering van zo’n 30 miljoen nu regelen omdat de burgemeester in april afreist naar de Verenigde Staten om de deal met MIT rond te maken.

De gemeenteraad reageerde verontwaardigd op het voorstel van de wethouder. Coalitiepartij VVD wees erop dat dit zou leiden tot een aantekening van de accountant in de jaarrekening. Folia Kiest: de slimme stad. NotPICNIC : tja, @Pieterhilhorst vervang... Foliaweb: *Hilhorst: ‘Geld voor derde universiteit is er gewoon. Folia. Folia. Folia. Folia Kiest - 17 Maart - Kennisstad by Folia Radio. NotPICNIC : m'n vraagje aan @Pieterhilhorst... Technisch Weekblad: Amsterdam als living lab. Ewaldeng : en terwijl het onderwijs door...

Nieuwe coalitie steunt bètastudies en AMS.

#AMSlaunch 20june2014 TropenInstituut

Raadsbesluit AMS 12-13 mrt2014. Scienceguide: Amsterdams WO gaat samen. Hilhorst: ‘Geld voor derde universiteit is er gewoon. FreezePage. Globalhighered: onderzoek_bcg_final_report. Kris Olds. Professor, Sociology of Education, University of Bristol. UvA en VU verkennen samenwerking met TU/eFolia Web. Amsterdam.notubiz. TU Delft: Delta. Jaap Oosterwijk on Twitter: "Heel mooi: donderende meerderheid verklaart PvdA Amsterdam solidair met #Maagdenhuis... * ​Carolien Gehrels nieuw lid raad van toezicht. ​Carolien Gehrels nieuw lid raad van toezicht - TU Delta - Universiteitsblad TU Delft. Wethouder Gehrels introduceerd BCG draaideurtje Gemeente A'dam Sjoerd Arlman. ​Carolien Gehrels nieuw lid raad van toezicht - TU Delta - Universiteitsblad TU Delft. TU Delft: Ondernemingsraad. TU Delft: Studentenraad.

TU Delft: Studentenraad. Lijst Bèta (lijstbeta) ORAS (ORASfractie) NotPICNIC sur Twitter : "een vraag aan @ORASfractie & @lijstbeta ( leden Studentenraad TU_Delft) tav benoeming lid RvT (via @tudelta )" NotPICNIC sur Twitter : "#DNU / Rethink TU_Delft ? @RethinkUvA @EurRethink @RethinkUU @RethinkRuG @hetMaagdenhuis @ORASfractie @lijstbeta" TU Delft: Opening academic year 2015-2016. TU Delft: Opening academic year 2015-2016. Commissie Brenninkmeijer brengt evaluatierapport over het bestuurlijk stelsel uit - Gemeente Amsterdam. Oud-ombudsman: bestuurlijk stelsel Amsterdam functioneert niet. 'Lokaal bestuur verzandt door structuurfout in politiek gedoe' - Binnenland. Oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer is in evaluatie bestuurlijk stelsel Amsterdam behoorlijk kritisch: Politiek gedoe.