background preloader

Play PNN / LSVb / ISO / LKkV / LAKS / STIP / NJR

Facebook Twitter

Minister @ivanengelshoven @minocw schreef op onze wall of fame onder de teksten van o.a. @HalbeZijlstra, Jet Bussemaker en @Paul_van_Meenen.… Studievoorschot Omertà - A public twitter list.

March16,2015 oud LAKS / LSVb / ISO / LKvV leden gewaarschuwt

April6: Warning new LSVb mmbrs 2015/2016 BEFORE instalement 11ap. LSVb DNU SP maken zich druk om declaratie bonnetjes ? juni2015. 30 aug 2015 agenda proposal: were @xandrahoek & fellow chair(wo)men -by there @studentenbond predecessors- already sworn into @Frank_Underwood's Omertà? Gordon FreemanさんはTwitterを使っています: "agenda proposal: were @xandrahoek & fellow chair(wo)men -by there @studentenbond predecessors- already sworn into @Frank_Underwood's Omertà?"

Bypassing 'koepels' straight towards lidbonden ~ verenigingen. Studenten lenen meer met minder perspectief. Utrecht, 15 september 2015 – “Niemand gaat er op achteruit”, zo luidt de boodschap van het communicatieplan van Rutte II voor de vandaag gepresenteerde Miljoenennota.

Studenten lenen meer met minder perspectief

Daarmee gaat de regering echter voorbij aan een grote en belangrijke groep: de studenten. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), Linde de Nie: “Sinds het begin van deze maand is de basisbeurs definitief verleden tijd en moeten studenten zich flink in de schulden steken. Er wordt hen een betere kwaliteit beloofd, maar voorlopig zien we hier te weinig van terug.

Het wordt tijd dat de investeringen in beter onderwijs voor studenten merkbaar en zichtbaar worden.” Met een investering van 100 miljoen in onderzoek laat de Miljoenennota zien dat er is gekozen om het onderzoek in Nederland een impuls te geven. Studenten lenen meer met minder perspectief - Interstedelijk Studenten Overleg - Vertegenwoordigt studerend Nederland.

Utrecht, 15 september 2015 – “Niemand gaat er op achteruit”, zo luidt de boodschap van het communicatieplan van Rutte II voor de vandaag gepresenteerde Miljoenennota.

Studenten lenen meer met minder perspectief - Interstedelijk Studenten Overleg - Vertegenwoordigt studerend Nederland

Daarmee gaat de regering echter voorbij aan een grote en belangrijke groep: de studenten. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), Linde de Nie: “Sinds het begin van deze maand is de basisbeurs definitief verleden tijd en moeten studenten zich flink in de schulden steken. Er wordt hen een betere kwaliteit beloofd, maar voorlopig zien we hier te weinig van terug. Het wordt tijd dat de investeringen in beter onderwijs voor studenten merkbaar en zichtbaar worden.” Met een investering van 100 miljoen in onderzoek laat de Miljoenennota zien dat er is gekozen om het onderzoek in Nederland een impuls te geven. 'Op studenten is het makkelijk bezuinigen'

De basisbeurs is weg, daar kunnen de nieuwe voorzitters van ISO en LSVb niets meer aan doen.

'Op studenten is het makkelijk bezuinigen'

Zij zullen in de gaten houden of minister Bussemaker haar beloftes nakomt en het geld inderdaad in het hoger onderwijs terechtkomt. De een deed een “heel erg onpersoonlijke” rechtenopleiding met een excellentieprogramma dat “ook teleurstellend was”, de ander noemt haar bacheloropleiding aan een university college “een goed voorbeeld van toponderwijs”. Sara Spano (25) en Linde de Nie (22) zijn de nieuwe kopstukken van de studentenbeweging. Echt wel betrokken “Toen ik studeerde wist ik nauwelijks dat er een medezeggenschapsraad bestond”, vertelt Spano, die een master staats- en bestuursrecht deed in Utrecht. Webarchive FreezePage. 'Op studenten is het makkelijk bezuinigen' Good cop, bad cop: ISO en LSVb houden minister in de gaten. Photographer:Fotograaf: eigen foto's LSVb en ISO NEDERLAND.

Good cop, bad cop: ISO en LSVb houden minister in de gaten

De basisbeurs is weg, daar kunnen de nieuwe voorzitters van ISO en LSVb niets meer aan doen. Zij zullen in de gaten houden of minister Bussemaker haar beloftes nakomt en het geld inderdaad in het hoger onderwijs terechtkomt. De een deed een “heel erg onpersoonlijke” rechtenopleiding met een excellentieprogramma dat “ook teleurstellend was”, de ander noemt haar bacheloropleiding aan een university college “een goed voorbeeld van toponderwijs”. Sara Spano (25) en Linde de Nie (22) zijn de nieuwe kopstukken van de studentenbeweging. “Toen ik studeerde wist ik nauwelijks dat er een medezeggenschapsraad bestond”, vertelt Spano, die een master staats- en bestuursrecht deed in Utrecht.

De Nie, die haar bacheloropleiding volgde aan het kleinschalige Amsterdam University College, is een stuk enthousiaster over haar opleiding. Hadden jullie iets anders verwacht?

LSVb-VVD onderwijscafe debat 25sept2015

* Good cop, bad cop: ISO en LSVb houden minister in de gaten. De basisbeurs is weg, daar kunnen de nieuwe voorzitters van ISO en LSVb niets meer aan doen.

* Good cop, bad cop: ISO en LSVb houden minister in de gaten

Zij zullen in de gaten houden of minister Bussemaker haar beloftes nakomt en het geld inderdaad in het hoger onderwijs terechtkomt. De een deed een “heel erg onpersoonlijke” rechtenopleiding met een excellentieprogramma dat “ook teleurstellend was”, de ander noemt haar bacheloropleiding aan een university college “een goed voorbeeld van toponderwijs”. Sara Spano (25) en Linde de Nie (22) zijn de nieuwe kopstukken van de studentenbeweging. “Toen ik studeerde wist ik nauwelijks dat er een medezeggenschapsraad bestond”, vertelt Spano, die een master staats- en bestuursrecht deed in Utrecht. “Dat is raar, want ik ben echt wel betrokken.” De Nie, die haar bacheloropleiding volgde aan het kleinschalige Amsterdam University College, is een stuk enthousiaster over haar opleiding. Hadden jullie iets anders verwacht? Voorzitterswissel binnen LSVb-bestuur. Voorzitterswissel binnen LSVb-bestuur - LSVb - Voor heel studerend Nederland. * LSVb-voorzitter ruilt met vicevoorzitter - waarom vraagje aan nieuwe vz.

LSVb-voorzitter ruilt met vicevoorzitter - TU Delta - Universiteitsblad TU Delft. Ik ben de nieuwe voorzitter. Beste @StefanWirken gefeliciteerd. Misschien dat je m'n waarom vraagje even zou willen beantwoorden ? #maagdenhuis. Gordon Freeman on Twitter: "beste @StefanWirken gefeliciteerd. Misschien dat je m'n waarom vraagje even zou willen beantwoorden ? #maagdenhuis. Silly q's did @studentenbond @hetmaagdenhuis @hetISO @LAKStweets note/act upon ?#maagdenhuis.

European Student Convention #Esc31 A'dam

Is mooi geworden, de nieuwe editie van de WHWatisdat!? Dank voor het opsturen @studentenbond. Het nieuwe LSVb-bestuur is bekend! Lees hier meer over Jarmo, Julia, Jerom, Joey en Desi. Dekolonisatie van universiteit, genderneutrale toiletten, afschaffing collegegeld, dat wil nieuwe vz @studentenbond. De @studentenbond rekent dus keihard af met @StefanWirken, die successen binnenhaalde t.a.v. Accreditatie en flexstuderen. Schande! @fcvheest @studentenbond ik waardeer het compliment maar heb vertrouwen in het nieuwe bestuur. Dus ook in @JarmoBerkhout. @fcvheest @studentenbond er zijn al genderneutrale toiletten op het LSVb-kantoor! Sufferds, dat in een verkiezingsjaar, behalve linkse minderheid gaat niemand naar jullie luisteren @studentenbond.

Gefeliciteerd @JarmoBerkhout, Julia Verheul, Jerom van Geffen, @joeyboon en Desi Gielkens als nieuw bestuur @studentenbond!

Onderwijscafé april14,2016

Bestuurswissel ISO , warning new members may4,2016. #BM70 Bergen may 2016. Dag vd Medezeggenschap 8juni2016 #DvdM. Voorzitters ISO en LSVb blikken terug op constructief jaar. Het zit er bijna op: beide voorzitters van de studentenorganisaties ISO en LSVb nemen over twee weken afscheid.

Voorzitters ISO en LSVb blikken terug op constructief jaar

“Het is een oogstjaar geweest”, vinden Linde de Nie en Stefan Wirken. De voorzitters begroeten elkaar als twee oude vrienden die elkaar toevallig op een terras in Amsterdam tegenkomen. Geen sprankje rivaliteit te bekennen, beiden zien er fris en opgewekt uit. “Vorig studiejaar was fors voor studenten, met alle veranderingen rondom het leenstelsel”, begint De Nie van het Interstedelijk Studenten Overleg. “Dit jaar kregen ze daar iets voor terug: bijvoorbeeld meer inspraak dankzij de Wet versterking bestuurskracht.

Nou ja, helemaal voorbij is de strijd niet. Voor zowel het ISO als de LSVb blijft dit een kritisch punt. Die eensgezindheid was het afgelopen jaar wel vaker zichtbaar. Het enige, grote meningsverschil dat de organisaties hadden, ging over de accreditatie van onderwijsinstellingen. Al pratend kijken ze terug op een constructief jaar. Wirken knikt. Voorzitters ISO en LSVb blikken terug op constructief jaar. Voorzitters studentenorganisaties: 'Het is een oogstjaar geweest' Het zit er bijna op: beide voorzitters van de studentenorganisaties ISO en LSVb nemen over twee weken afscheid.

Voorzitters studentenorganisaties: 'Het is een oogstjaar geweest'

“Het is een oogstjaar geweest”, vinden Linde de Nie en Stefan Wirken. De voorzitters begroeten elkaar als twee oude vrienden die elkaar toevallig op een terras in Amsterdam tegenkomen. Geen sprankje rivaliteit te bekennen, beiden zien er fris en opgewekt uit. “Vorig studiejaar was fors voor studenten, met alle veranderingen rondom het leenstelsel”, begint De Nie van het Interstedelijk Studenten Overleg. Voorzitters studentenorganisaties: 'Het is een oogstjaar geweest' Vragen aan @LindedeNie @StefanWirken. Disqus meent dat ik @dubnieuws spam dus vragen aan @LindedeNie @StefanWirken alvast via concullega: #maagdenhuis.

@WhatsInTheBox0 @LindedeNie @StefanWirken comment is inmiddels approved. DUB on Twitter: "@WhatsInTheBox0 @LindedeNie @StefanWirken comment is inmiddels approved" DUB on Twitter: "@WhatsInTheBox0 @LindedeNie @StefanWirken comment is inmiddels approved"

StuKa ~ StudentenKamer 20/06/2016 (overleg OCW &LSVb, ISO, LKvV)

Bestuurswissel LKvV. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. RCE Communicatie (@RCE_com) Immaterieel Erfgoed. De studentenverenigingscultuur, de mores en tradities die de leden van studentenverenigingen al generaties lang aan elkaar doorgeven, wordt geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

Immaterieel Erfgoed

De studentenverenigingscultuur is een levende, dynamische cultuur die de sociale cohesie bevordert en belangrijk is voor de identiteit van veel studenten in Nederland. De traditie is voorgedragen voor plaatsing door de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV). De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) vertegenwoordigt 48 studentengezelligheidsverenigingen in de twaalf universiteitssteden in Nederland. De studentenverenigingscultuur bestaat uit diverse onderdelen: het verenigen van studenten van verschillende opleidingen in officiële verenigingen, het opdelen van leden in verschillende verbanden, het met regelmaat borrelen, de mores en de ontgroening en de facilitatie en stimulatie van ontmoeting en zelfontplooiing van de leden. Immaterieel Erfgoed. De studentenverenigingscultuur, de mores en tradities die de leden van studentenverenigingen al generaties lang aan elkaar doorgeven, wordt geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

Immaterieel Erfgoed

De studentenverenigingscultuur is een levende, dynamische cultuur die de sociale cohesie bevordert en belangrijk is voor de identiteit van veel studenten in Nederland. Immaterieel Erfgoed. Studentenverenigingscultuur erkend als immaterieel cultureel erfgoed! - Landelijke Kamer van Verenigingen Landelijke Kamer van Verenigingen. 25 augustus 2016 Utrecht, 25 augustus 2016 – Een karakteristiek onderdeel van het Nederlands studentenleven, de studentenverenigingscultuur, wordt toegevoegd aan de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

Studentenverenigingscultuur erkend als immaterieel cultureel erfgoed! - Landelijke Kamer van Verenigingen Landelijke Kamer van Verenigingen

“Hierdoor krijgen studentenverenigingen erkenning voor het beschermen van de mores en tradities voor de volgende generaties studenten” aldus Ruben Hoekman, voorzitter van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV). Al ruim 200 jaar, sinds de oprichting van de corpora, zijn studentenverenigingen onlosmakelijk verbonden aan de studietijd van vele (oud-)studenten in Nederland. De studenten komen hier samen op de studentensociëteit en organiseren vele verschillende activiteiten en evenementen. Studentenverenigingscultuur erkend als immaterieel cultureel erfgoed! - Landelijke Kamer van Verenigingen Landelijke Kamer van Verenigingen. 25 augustus 2016 Utrecht, 25 augustus 2016 – Een karakteristiek onderdeel van het Nederlands studentenleven, de studentenverenigingscultuur, wordt toegevoegd aan de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

“Hierdoor krijgen studentenverenigingen erkenning voor het beschermen van de mores en tradities voor de volgende generaties studenten” aldus Ruben Hoekman, voorzitter van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV). Al ruim 200 jaar, sinds de oprichting van de corpora, zijn studentenverenigingen onlosmakelijk verbonden aan de studietijd van vele (oud-)studenten in Nederland. De studenten komen hier samen op de studentensociëteit en organiseren vele verschillende activiteiten en evenementen. De studentenverenigingen, inmiddels in verschillende verschijningsvormen, zijn in veel studentensteden nog steeds de hoekstenen van het studentenleven.

De samenleving is, door het rendementsdenken, aan vele veranderingen onderhevig. Studentenverenigingscultuur erkend als immaterieel cultureel erfgoed! - Landelijke Kamer van Verenigingen Landelijke Kamer van Verenigingen. Ruben Hoekman (@RPHoekman) Studentenverenigingen zijn nu Nederlands cultureel erfgoed. Studentenleven voortaan cultureel erfgoed. Studentenverenigingen horen tot cultureel erfgoed - NRC. De ‘mores en tradities’ die de leden van studentenverenigingen al generaties lang aan elkaar doorgeven komen op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Die gewoonten en tradities zijn bijvoorbeeld: het verenigen van studenten van verschillende opleidingen in officiële verenigingen, het met regelmaat borrelen, de mores en de ontgroening en zelfontplooiing van de leden. De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV), vertegenwoordiger van 48 studentenverenigingen in twaalf universiteitssteden, heeft de traditie voorgedragen. “De studentenverenigingscultuur is een levende, dynamische cultuur die de sociale cohesie bevordert en belangrijk is voor de identiteit van veel studenten in Nederland.”

In de universiteitssteden zijn deze maand de introductieweken begonnen, waar nieuwe studenten kennismaken met onder meer de studentenverenigingen. Pauw - Studentenverenigingen zijn officieel Nederlands cultureel erfgoed. De Nederlandse Publieke Omroep maakt gebruik van cookies. We maken een onderscheid tussen functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. LinkedIn Inez Stielstra Quaestor bij Landelijke Kamer van Verenigingen.

Sinds vrijdag zijn Ruben Hoekman, Emma Kurstjens, Inez Stielstra, Niels Hubregtse en Tessie Schuurs onze bestuurders! LKvV on Twitter: "Sinds vrijdag zijn Ruben Hoekman, Emma Kurstjens, Inez Stielstra, Niels Hubregtse en Tessie Schuurs onze bestuurders! LKvV on Twitter: "Sinds vrijdag zijn Ruben Hoekman, Emma Kurstjens, Inez Stielstra, Niels Hubregtse en Tessie Schuurs onze bestuurders!

Studentenverenigingen toegevoegd aan de inventaris van immaterieel cultureel erfgoed! #V25. LKvV on Twitter: "Studentenverenigingen toegevoegd aan de inventaris van immaterieel cultureel erfgoed! #V25. LKvV on Twitter: "Studentenverenigingen toegevoegd aan de inventaris van immaterieel cultureel erfgoed! #V25. Imgur: The most awesome images on the Internet. 'Leden dragen de vereniging bij zich voor de rest van hun leven' Ted Bolsius, aankomend praeses van Laurentius in Rotterdam, vindt het niet gek dat verenigingen op de lijst staan.

"Laurentius bestaat niet voor niets al honderd jaar en sommige andere verenigingen al veel langer. " Hij vertelt dat lidmaatschap veel positieve dingen met zich meebrengt. "In tegenstelling tot wat veel mensen denken neemt lid zijn juist druk weg van studenten. Je neemt elkaar mee naar de bibliotheek en gaat samen studeren. "Ontgroeningen zijn niet onschuldig. Ze brengen de corrupte bestuurders van morgen voort" Gordon Freeman on Twitter: ""Ontgroeningen zijn niet onschuldig. Ze brengen de corrupte bestuurders van morgen voort" via @MalouvH #maagdenhuis" #maagdenhuis. Gordon Freeman on Twitter: " #maagdenhuis"

#onzetoekomst - Jongerencongres Onderwijs: 5 okt 2016 -De Balie

Carriere-paden. How to make silent money talk. cc. @HetISO @studentenbond @LKvV @coassistenten @hetpnn #maagdenhuis. Looks like i missed-out on a coordinated play by LSVb & rekenkamer to saveguard €€ spending. Would @studentenbond tweet me the URL's? Thanks. Medezeggenschap en voorinvesteringen in kwaliteit hoger onderwijs. @WhatsInTheBox0 We are assisting the @Rekenkamer to promote their study and get the respondents they need. @studentenbond yes i got that □ . But initiated by ... ? OCW ? ?X? ... ? looking for pre okt 27,2016 info (URL's) concering decisionproces. @WhatsInTheBox0 The @Rekenkamer should have the answer for you. As far as we're concerned the study is initiated by the Algemene Rekenkamer.

@studentenbond thanks. So ... i'am awaiting @Rekenkamer's responce quite eagerly. En waarom proberen MSM jullie zo te intimideren @Nandavdsloot ? #LAKS beyond #maagdenhuis ! laat je niet framen ! Fact-checking U.S. politics. PolitiFact (@PolitiFact) Brengt feiten terug in de politiek – JOVD. Brengt feiten terug in de politiek. Politici bedrijven steeds vaker ‘feitenvrije politiek’. Dit betekent dat zij bewezen waarheden – bijvoorbeeld uit wetenschappelijk onderzoek – niet erkennen als feit. In veel gevallen wordt het feit weggezet als een mening. Populisten zoals Trump en Wilders creëren hun eigen werkelijkheid door bijvoorbeeld te ontkennen dat klimaatverandering bestaat. #NLcheckt is van mening dat politiek het best gebaat is bij discussies op basis van feiten. Een discussie waarbij politici geen feiten erkennen is geen discussie.

Wat #NLcheckt betreft is politiek komen met oplossingen voor bestaande problemen waarbij gebruik gemaakt wordt van de laatste wetenschappelijke en feitelijke kennis. #NLcheckt (@nlcheckt) Politici als Henk Krol bedrijven feitenvrije politiek. Laten we samen de feiten terug in de politiek brengen. Bekijk onze boodschap □ Politici bedrijven in Nederland steeds vaker feitenvrije politiek. Daar gaan wij samen wat aan doen. Factcheck onze politici! #NLcheckt ⬇️ JOVD on Twitter: -quot. Roast my Quote @NLcheckt !!! #defractie @JOVD #maagdenhuis. JOVD on Twitter: "Politici bedrijven in Nederland steeds vaker feitenvrije politiek. Daar gaan wij samen wat aan doen. Factcheck onze politici! #NLcheckt ⬇️ Gordon Freeman on Twitter: Quote my Roast !!! #defractie #NLcheckt #maagdenhuis □ crowdsourced factchecking □ Rutger de Ridder (@RutgerdeRidder) Koen Bokhorst (@KoenBokhorst) Rutte vond het heel grappig dat Van der Steur informatie achterhield bij zijn correspondents dinner.

VVD LSVb onderwijscafe 1 febr 2017