background preloader

Talousuutisia 2016

Facebook Twitter

VR. VR:n lippualen päätavoite: Miljoona matkustajaa lisää. Rumpukomppi kuuluu kauas, samoin laulu.

VR:n lippualen päätavoite: Miljoona matkustajaa lisää

Helsingin rautatieasemalla on tiistaiaamuksi poikkeuksellisen eloisaa. Virve Rosti esiintyy, ja VR jakaa junamatkustajille ja ohikulkijoille junalaitureiden lähellä kahvia ja liukureita. Tarkoituksena on kertoa junalippujen uusista hinnoista, jotka laskevat keskimäärin 25 prosenttia. Soneran verkkokatko. Tämän takia puheluja ei siirretä häiriön aikana toiselle operaattorille.

Kuva: © Vincent Kessler / Reuters 16.2.2016 10:12 Operaattoreita valvova Viestintävirasto on harkinnut, voisivatko katkosta kärsivän operaattorin asiakkaat käyttää toisen operaattorin verkkoa.

Tämän takia puheluja ei siirretä häiriön aikana toiselle operaattorille

Soneran tammikuisen verkkokatkon jälkeen on esimerkiksi verkkokeskusteluissa pohdittu, voisivatko katkosta kärsivän operaattorin asiakkaat väliaikaisesti käyttää kilpailevan operaattorin verkkoa. Venäjä & Saudi-Arabia. Öljyjätit Saudi-Arabia ja Venäjä jäädyttävät tuotannon. Saudi-Arabia ja Venäjä ovat sopineet jäädyttävänsä öljyntuotantonsa tammikuun 11. päivän tasolle.

Öljyjätit Saudi-Arabia ja Venäjä jäädyttävät tuotannon

Saudi-Arabian öljyministerin Ali al-Naimi sanoi tammikuun tasojen olevan "riittävät". Hänen mukaansa kysyntä on kasvussa, ja Saudi-Arabia haluaa edelleen vastata asiakkaidensa tarpeeseen. Saudi-Arabia on sanonut, ettei se leikkaa tuotantoaan öljyn maailmanlaajuisesta ylituotannosta huolimatta, elleivät suuret öljynviejämaiden järjestö Opeciin kuulumattomat tuottajat tee yhteistyötä. Venäjä ei kuulu Opeciin. Raakaöljyn hinta oli aamulla nousussa sen jälkeen, kun huhut Saudi-Arabian al-Naimin ja Venäjän Aleksandr Novakin tapaamisesta levisivät. Zara & H&M. TT: H&M ja Zara ovat saattaneet käyttää pakkotyöllä kerättyä puuvillaa. Helsingin pörssi. Optimismi ottaa valtaa Outokumpu kirii pörssissä. Vaihdetuimmista yhtiöistä vauhdikkaimmin on edennyt Outokumpu, joka kertoi perjantaina jättäneensä tullihakemuksen kiinalaisille maahantuojille.

Optimismi ottaa valtaa Outokumpu kirii pörssissä

Myös muualla Euroopassa kurssit ovat nousseet reippaasti Aasian vahvan nousun perässä. Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava viiteindeksi Stoxx 600 liikkui aamupäivällä 2,7 prosentin nousussa. Aasiassa pörssit ovat olleet tänään positiivisessa vireessä Manner-Kiinan pörssejä lukuun ottamatta. Japanissa keskeinen Nikkei-indeksi vahvistui 7,2 prosenttia keskuspankkien lisäelvytyksen toivossa. Taloustiedot Tulos 1000 € Kaikki yrityksen taloustiedot. Sonera. Soneran verkossa ongelmia – puhelut voivat epäonnistua. Windows 10. Windows 10 -päivitys aiheuttaa ongelmia – miksi Microsoft on hiljaa? Saksa. Saksa haluaa autoille "dopingtestit" Saksa aikoo aloittaa yllätystestit autojen päästöjen tarkistamiseksi, liikenneministeri Alexander Dobrindt sanoi sunnuntaina sanomalehti Bildille.

Saksa haluaa autoille "dopingtestit"

Testit koskisivat kaikkia autonvalmistajia, ja niiden tarkoituksena olisi palauttaa luottamus autoteollisuuteen Volkswagenin päästöskandaalin jälkeen. Dobrindtin mukaan tarkistukset olisivat urheilijoiden dopingtestien tapaiset, eli niistä ei ilmoitettaisi etukäteen ja niitä tehtäisiin joka vuosi. Testaus tehtäisiin esimerkiksi niin, että automallit valittaisiin autonvuokrausyhtiöistä. Testejä tekeviä asiantuntijoita vaihdettaisiin säännöllisesti, jotta läpinäkyvyys varmistettaisiin. Esitysluonnos esitellään liittopäiville eli parlamentin alahuoneelle torstaina, Bild kertoi. ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Verot. Työtöntä verotetaan paljon kovemmin pienituloista työllistä. Jos palkansaaja ansaitsee tuhat euroa kuukaudessa eli 12 000 euroa vuodessa, hän maksaa palkastaan 8,5 prosenttia veroja.

Työtöntä verotetaan paljon kovemmin pienituloista työllistä

Jos työtön saa vuoden ajan päivärahaa saman verran, hänen veroprosenttinsa on 21. Valtiovarainministeriön finanssineuvos Elina Pylkkänen kertoo, että eri tulonlähteiden verotuksen näin suuri ero perustuu 1990-luvun laman jälkeen aloitettuun politiikkaan. Jokainen hallitus puolueista riippumatta on halunnut kannustaa työntekoon. – Pieni- ja keskituloisille suunnatut verokevennykset saavat aina laajan kannatuksen, hän sanoo. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Pasi Moisio, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen ja Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen huomauttavat, että kyseessä on tietoinen politiikka. – Lähtökohtaisesti varmasti sitä enemmän kannustaa töihin, mitä paremmin palkasta jää käteen, varsinkin, kun summaa vertaa sosiaaliturvaan, Lehtinen sanoo.

Suomalaisyritykset & Iran. Finnvera alkaa tukea Iraniin pyrkiviä suomalaisyrityksiä. Maapolitiikan muutos tarkoittaa sitä, että Finnvera voi jatkossa myöntää vientitakuita myös Iranin markkinoille. – On hyvin mahdollista, että ensimmäiset Finnveran takaamat vientikaupat Suomesta Iraniin toteutuisivat jo tänä vuonna, sanoo Finnveran tutkimuspäällikkö Raija Rissanen Taloussanomille.

Finnvera alkaa tukea Iraniin pyrkiviä suomalaisyrityksiä

Rissasen mukaan Iranin kohdalla kyseeseen tulee alkajaisiksi niin sanottu remburssitakuu. Remburssitakuu suojaa kauppaa välittävää suomalaispankkia siltä, ettei rahoja jostain syystä kuulukaan iranilaispankista. Taloustiedot Tulos 1000 € Raakaöljy. Raakaöljy kallistuu jyrkästi. Raakaöljyn hinta on ollut illalla jyrkimmässä nousussa kolmeen viikkoon.

Raakaöljy kallistuu jyrkästi

Jo päivällä hintaa tuki öljynviejämaiden Opecin toistama viesti siitä, että se on valmis avaamaan neuvottelut jäsenmaiden ja Venäjän kanssa öljyn ylituotannon hillitsemiseksi. Hintanousu jyrkentyi sen jälkeen kun Yhdistyneiden arabiemiirikuntien öljyministeri Suhail Al Mazroueil sanoi öljyntuottajien olevan valmis yhteistyöhön. Noin kello 19.30 Suomen aikaa Yhdysvaltain markkinoiden keskeisen viitelaadun eli WTI-öljyn maaliskuun toimitusten hinta oli noussut 2,70 dollaria eli 10 prosenttia 28,91 dollariin. Sitä ennen hinta ehti vajota alimmilleen sitten maaliskuun 2003. ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇ Venäjän taloustilanne. Moody's varoittaa: Venäjän taloustilanne yhä tukalampi. Luottoluokittaja Moody'sin mukaan Venäjä on vaarassa jäädä selvästi kuluvalle vuodelle asettamastaan kolmen prosentin budjettialijäämätavoitteesta.

Moody's varoittaa: Venäjän taloustilanne yhä tukalampi

Alijäämätavoitteen uskottavuutta horjuttavat raakaöljyn raju halpeneminen ja länsimaiden asettamat talouspakotteet. Nämä uhkaavat pitää maan talouden taantumassa jo toista vuotta perättäin. Moody's muistuttaa, että Venäjän keinopaletti julkisen taloutensa vakauttamiseksi on kapea. Selfie & meikit. Selfie-kulttuuri vauhdittaa meikkien myyntiä. Selfie-kulttuuri vauhdittaa meikkien myyntiä.

Selfie-kulttuuri vauhdittaa meikkien myyntiä

Ranskalainen kosmetiikkajätti L'Oréal kertoi perjantaina, että sen meikkimyynti kasvoi viime vuonna 10,9 prosentilla. Meikit ovat selvästi nopeimmin kasvava tuoteryhmä L'Oréalin liiketoiminnassa. – Elämme yhteiskunnassa, jossa ihmiset yhä useammin nousevat näyttämölle. Nämä näyttelijät tarvitsevat meikkiä, L'Oréalin luksustuoteliiketoiminnan johtaja Nicolas Hieronimus kuvaili osavuosikatsauksen yhteydessä uutistoimisto Reutersin mukaan. Omakuvien ottaminen ja niiden jakaminen sosiaalisessa on suosittua ympäri maailmaa. Hieronimuksen mukaan myös internetin opetusvideot ovat kasvattaneet meikkien myyntiä. ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Kreikka. Näinkö se taas alkaa? Kreikka rysähti taantumaan. Kreikan tilastoviranomainen kertoi perjantaina, että maan bruttokansantuote (bkt) supistui 0,6 prosenttia viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Taantumalla tarkoitetaan tilannetta, jossa maan bkt supistuu kahtena perättäisenä vuosineljänneksenä. Heinä-syyskuussa Kreikan bkt supistui 1,4 prosenttia.