background preloader

Βιβλία - Λεξικά

Facebook Twitter

Κατεβάστε δωρεάν 5 αριστουργήματα της ελληνικής και ξένης παιδικής λογοτεχνίας - Εναλλακτική Δράση. 5 αριστουργήματα της ελληνικής και ξένης παιδικής λογοτεχνίας Η Παιδική Λογοτεχνία στόχο έχει στη ψυχαγωγία αλλά και στη πνευματική καλλιέργεια των μικρών αναγνωστών.

Κατεβάστε δωρεάν 5 αριστουργήματα της ελληνικής και ξένης παιδικής λογοτεχνίας - Εναλλακτική Δράση

Τα παιδικά βιβλία θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάπτυξη της σκέψης των παιδιών καθώς και στην ωρίμαση της προσωπικότητάς τους. Παρακάτω σας προτείνουμε πέντε αριστουργήματα της Ελληνικής και Ξένης Παιδικής Λογοτεχνίας που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και να κατεβάσετε δωρεάν και νόμιμα. 1. «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα. 2. 3. 4. Index. Ανοικτή Βιβλιοθήκη OPENBOOK. Ελληνο-Αγγλικό λεξικό. Ουμπέρτο Έκο: Σπουδαία διδάγματα που μας κληροδότησε ένας μεγάλος διανοούμενος. Είναι μία μεγάλη απώλεια για την παγκόσμια σκέψη.

Ουμπέρτο Έκο: Σπουδαία διδάγματα που μας κληροδότησε ένας μεγάλος διανοούμενος

Λέγεται ότι το επώνυμο Εκο είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων Ex Coelis Oblatus, που σημαίνει «θεϊκό δώρο» και πράγματι ο λόγος αυτού του ανθρώπου αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν ένα δώρο για την ανθρωπότητα Ο Ουμπέρτο Έκο (1932-2016) γεννήθηκε στην Αλεσάντρια του Πιεμόντε. Αν και αρχικά παρακολούθησε σπουδές Νομικής, εγκατέλειψε αυτό τον τομέα και ακολούθησε σπουδές Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Από το 1962 ως το τέλος του 1970 ο Έκο ανέπτυξε τη δική του θεωρία στη Σημειολογία. Το 1965 εξελέγη καθηγητής Οπτικών Επικοινωνιών στη Φλωρεντία και το 1966 καθηγητής της Σημειολογίας στο Μιλάνο. Το 1971 το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια του προσέφερε τη θέση του τακτικού καθηγητή της Σημειολογίας και το 1974 ο Έκο οργάνωσε τον Διεθνή Σύνδεσμο Σημειολογικών Μελετών.

Γνωστά βιβλία του είναι: Ο Ουμπέρτο Εκο αγαπήθηκε και διαβάστηκε όσο λίγοι σύγχρονοι διανοητές και συγγραφείς. Για το θάνατο είπε ότι: Για το διάβασμα είπε: Nouvelles fantastiques. «The King Must Die», by Mary Renault – «Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει», της Μαίρη Ρενώ.: Βιβλία για δώρο .: Βιβλία .: Ματιά. Ο θρύλος του Θησέα θεωρείτο από πολλούς, ή ενδεχομένως από όλους, φανταστικό παραμύθι ή θρυλικός μύθος.

«The King Must Die», by Mary Renault – «Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει», της Μαίρη Ρενώ.: Βιβλία για δώρο .: Βιβλία .: Ματιά

Η ανακάλυψη από τον Άρθουρ Έβανς του Παλατιού στη Κνωσό με το Λαβύρινθο, τους ιερούς διπλούς πέλεκεις, τις τοιχογραφίες με τα αγόρια και τα κορίτσια στα Ταυροκαθάψια, τις σφραγίδες με το Μινώταυρο και τόσα άλλα ευρήματα, μας έκαναν να πιστέψουμε ότι τουλάχιστον ο Λαβύρινθος και ο Βασιλιάς Μίνωας υπήρχαν. Μύθος όμως ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες και η Ιλιάδα μέχρι η αρχαιολογική σκαπάνη να αποδείξει ότι η Τροία υπήρχε και είχε πολιορκηθεί επανειλημμένα από τους Αχαιούς. Η Μαίρη Ρενώ (Mary Renault) παίρνει ως βάση τον μύθο του Θησέα και δίνει ένα αριστουργηματικό ιστορικό μυθιστόρημα, έχοντας μελετήσει σε βάθος τα ευρήματα και τις μελέτες του Άρθουρ Έβανς, των Βέντρις και Τσάντγουικ, αλλά και δείχνει ότι κατέχει γνώσεις ανθρωπολογίας και ιστορικής κοινωνιολογίας.

Σκιαγραφεί γλαφυρά το πέρασμα από τις μητριαρχικές στις πατριαρχικές κοινωνίες που θεμελίωσαν την κλασσική Ελλάδα. Οι δανειστικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας ταξινομημένες ανά περιοχή. Great Online Encyclopaedia of Black Sea. 24grammata.com Culture e-Magazine – Free eBooks – WebTV. Λεξικά, Γλώσσα, Εκπαίδευση, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική, Λατινικά - Lexigram. Tα αγαπημένα μέρη των βιβλιοφάγων της Αθήνας. Διάσπαρτοι στο κέντρο της Αθήνας, μικροί ή μεγαλύτεροι χώροι, είναι οι νησίδες για αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα, να ψάξουν για ένα βιβλίο, να διαβάσουν.

Tα αγαπημένα μέρη των βιβλιοφάγων της Αθήνας

Ήσυχα μικρά κηπάκια και αυλές, μοναδικά σαλόνια βιβλιοθήκες, μια καλή αφορμή για λίγη απομόνωση ή συζήτηση, για ένα ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου. Ένας καφές και ένα τσάι μαζί μα τα μυστικά της ανάγνωσης, ένας καλός λόγος για να κάνετε ένα ήρεμο διάλειμμα στη μέση της πολύβουης πόλης και της πιεσμένης μέρας. Πλειάδες Οι Πλειάδες ήταν κόρες του τιτάνα Άτλαντα και της Πλειόνης, αδελφές της Καλυψώς και των Υάδων. Η Πλειάδες είναι ένα βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι, από αυτά που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση, σε χρόνια πολύ δύσκολα. Πλειάδες, Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι Poems and Crimes Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO Ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 1850, στο Μοναστηράκι, στην Αγ. Poems and Crimes, Αγ. Φλοράλ Φλοράλ, Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια. 10 σημαντικές βιβλιοθήκες των Αθηνών. Μπορούμε να επισκεφτούμε τις δημόσιες βιβλιοθήκες και αν ναι, τι μας χρειάζεται; Σε τι ειδικεύεται η καθεμία; ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»: Εδώ θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για τη μουσική και τις τέχνες.

10 σημαντικές βιβλιοθήκες των Αθηνών

Χιλιάδες βιβλία και παρτιτούρες, τόμοι και μικροφίλμ, περιοδικά και ηλεκτρονικές εκδόσεις, χιλιάδες ηχογραφήσεις και σπάνιες εκδόσεις, όλα μπορούμε να τα μελετήσουμε στα αναγνωστήρια, ή να τα φωτοτυπήσουμε με την ειδική κάρτα μέλους. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε online βάσες δεδομένων, στις οποίες η Βιβλιοθήκη έχει συνδρομή, όπως μουσικολογικά λεξικά (Grove Music Online), βιβλιογραφικές πηγές (RILM, Proquest) κ.ά.

Πληροφορίες για τις κάρτες και τρόποι δανεισμού, όλα εδώ. Info: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: Εδώ ανακαλύπτουμε κυρίως ό,τι έχει να κάνει με επιστήμη και τεχνολογική γνώση. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Από τις μεγαλύτερες και περιεκτικότερες βιβλιοθήκες. Www.doctv.gr. E-books (livres numériques) Τα 30 βιβλία που θα έπρεπε να έχει διαβάσει ένας καλλιεργημένος άνθρωπος. Η λίστα των βιβλίων από τον Νίκο Δήμου.

Τα 30 βιβλία που θα έπρεπε να έχει διαβάσει ένας καλλιεργημένος άνθρωπος

Πολλοί από σας μου ζητήσατε τον κατάλογο των “30 βιβλίων” που χρησιμοποιούσα στο μάθημα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας. Από τον Μεσαίωνα ως το 1950 αυτές είναι οι επιλογές μου (αυστηρά προσωπικές). Δεν είναι η λίστα που έδινα στους μαθητές μου – εκεί είχα αντικαταστήσει μερικά βιβλία, λόγω δυσκολίας: Μαύρη τρύπα - Ελληνικά-Γαλλικά Λεξικό - Glosbe. Ιστοσέλιδες με δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία. Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Dictionary, Encyclopedia and Thesaurus - The Free Dictionary.