background preloader

Ue1

Facebook Twitter

Näkökulma: Lepsut länsimaat lihottavat radikaaleja islamisteja - historiasta ei ole opittu mitään. Länsimaiden tulisi ottaa tiukempi ote radikaaleihin islamisteihin, kirjoittaa Lähi-idän konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh.

Näkökulma: Lepsut länsimaat lihottavat radikaaleja islamisteja - historiasta ei ole opittu mitään

Manchesterin terrori-isku nosti keskusteluun radikaalin islamin kitkemisen Euroopassa. Iskussa kuoli 22. toukokuuta 22 ihmistä. A map of Europe by each nation's most iconic artwork. An ingenious mapmaker has posted a map of Europe, featuring well known paintings as the graphic for each territory.

A map of Europe by each nation's most iconic artwork

It's really a thing of beauty and was posted to the r/mapporn subreddit on 13 April 2017, by user u/halfabluesky. The poster also listed the 44 works featured, which we've linked to below if you want to find out more: Mikä onkaan sunnien ja shiiojen ajatusmaailman ero? - Päivän lehti 19.3.2017 - HS.fi. Terve taas, lukijat, tässä Torsti.

Mikä onkaan sunnien ja shiiojen ajatusmaailman ero? - Päivän lehti 19.3.2017 - HS.fi

Etsin uskoa ja kolkutin kirkon ovea – pappi sanoi, että olen pyhän puutteessa - Päivän lehti 9.4.2017 - HS.fi. Israelin sharia-tuomioistuin sai ensimmäisen naistuomarin: ”Tämä on suuri askel arabinaisten asemalle” - Päivän lehti 1.5.2017 - HS.fi. Jerusalem.

Israelin sharia-tuomioistuin sai ensimmäisen naistuomarin: ”Tämä on suuri askel arabinaisten asemalle” - Päivän lehti 1.5.2017 - HS.fi

Suomenusko - Mitä yhteistä on kansanperinteen tuntemilla... Essee: Uskonto vaikuttaa väkevästi politiikkaan. Essee Suomessa ajatellaan yleisesti, että uskonto on yksityisasia eikä politiikkaa ja uskontoa pidä sekoittaa toisiinsa.

Essee: Uskonto vaikuttaa väkevästi politiikkaan

Useimmat poliitikot vierastavat Jumalan vetämistä mukaan poliittiseen väittelyyn. Politiikan ja uskonnon erottamista voidaan perustella lute­ri­lai­sella opilla maallisen ja hengellisen regimentin erottamisesta. Siitä voidaan johtaa ajatus, että maallisen halli­tus­vallan käyttöön riittää ihmiselle luomisessa annettu järki. Käytännössä uskonto vaikuttaa kuitenkin väkevästi politiikkaan niin meillä kuin muuallakin. Kaikkiin suuriin maail­ma­nus­kon­toihin liittyy vahva yhteis­kun­nal­linen lataus eli käsitys siitä, miten ihmisten yhteiselämä tulisi järjestää. Esimerkiksi nyky-Kiinaa on mahdoton ymmärtää, ellei tunne konfut­se­lai­suuden (käytetään myös muotoa kung­fut­se­lai­suus) filosofiaa. Tunnetko juhlapäivät? Testaa tietosi! Kuka olikaan Minna Canth ja miksi hänellä on oma juhlapäivänsä?

Tunnetko juhlapäivät? Testaa tietosi!

Mikä on kekri, entä mitä tekemistä sillä on Halloweenin kanssa vai onko mitään? Testaa tietosi suomalaisista juhlapäivistä! 1. Mikä seuraavista teoksista on J.L. HiMa – Historiaa maahanmuuttajille. Assyriologi: sukupuoli moninainen jo muinaisessa Lähi-idässä – katso videohaastattelu. Teksti: Ville Mäkipelto Assyriologian dosentti Saana Svärd kertoo tutkimuksen huippuyksikön uudessa videohaastattelussa, että muinaisen Lähi-idän teksteistä välittyy moninainen suhtautuminen sukupuoleen.

Assyriologi: sukupuoli moninainen jo muinaisessa Lähi-idässä – katso videohaastattelu

Usein ajatellaan, että Lähi-idässä naiset olivat alistettuja ja heidän roolinsa yhteiskunnassa ei ollut kovin aktiivinen – Kun tekstievidenssiä alkaa tarkemmin seulomaan, niin sieltä nousee ensinnäkin voimakkaista naishahmoja: kuningattaria ja hovin tärkeitä naisjäseniä, jotka ovat olleet mukana talouden hallinnassa ja poliittisessa päätöksenteossa, Saana Svärd kertoo haastattelussa. – Toiseksi, kun me ajatellaan millaisia naiset ja miehet ovat, niin me ajatellaan usein siitä näkökulmasta, miten sukupuoliroolit ilmenevät meidän omassa suomalaisessa kulttuurissa. Oleellinen asia on, että kun tekstimateriaalia käy läpi kulttuurin omilla sisäisillä silmillä, niin silloin sieltä nousee esille monenlaisia kertomuksia. Mistä Suomessa ei saa puhua? Asiantuntijat listasivat 12 suomalaista tabua. Tabu on jotakin kartettavaa ja kiellettyä.

Mistä Suomessa ei saa puhua? Asiantuntijat listasivat 12 suomalaista tabua

Tabut kantavat kulttuurisia ja sosiaalisia merkityksiä. Ne sisältävät ristiriitoja, paradokseja ja myyttisiä käsityksiä. Usein tabuista myös vaietaan. Norja haluaa kieltää burkat ja niqabit kouluissa. Norja haluaa kieltää burkat ja niqabit kouluissa Tukholma.

Norja haluaa kieltää burkat ja niqabit kouluissa

Norja haluaa kieltää kasvot kokonaan peittävät islamilaiset burkat ja niqabit kouluissa. Mitä tapahtui silvotulle tytölle? Meeri Koutaniemi tapasi Keniassa uudelleen tytön, jonka ympärileikkaus kohahdutti toissa vuonna. Meeri Koutaniemi, teksti ja kuvat Savimajassa oli pimeää. 14-vuotias maasaityttö makasi lattialla taljan päällä.

Mitä tapahtui silvotulle tytölle? Meeri Koutaniemi tapasi Keniassa uudelleen tytön, jonka ympärileikkaus kohahdutti toissa vuonna

Jos uskontoa harjoitetaan piilossa, kukaan ei tiedä, mitä jumalan nimissä tapahtuu. Uskonto on joukkotuhoase, perusteli ystäväni, kun kysyin sosiaalisessa mediassa, pitäisikö uskonnon olla yksityisasia vai ei. Hänen vastauksensa oli kyllä, ehdottomasti yksityisasia. Näin olen itsekin ajatellut. Kirkko tietää, ketkä Suomessa vihaavat sitä ja ketkä rakastavat – mutta mihin tietoa käytetään? Joskus saattaa tuntua siltä, ettei kirkko tiedä, mitä kansa ajattelee. Se ei ole totta. Kyllä kirkko kansan tuntee. Sillä on käytössä isoa dataa, siis valtavasti tietoa, josta voi nähdä esimerkiksi sen, millaiset ihmiset vihaavat kirkkoa ja ketkä sitä rakastavat. Kirkko on tietomassojen käytössä huipulla. Gospelkonkari Leppilampi etsii keskustelua, ei käännytystä - Kulttuuri.

Mihin sinä uskot? Testaa itsesi! Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Vastaamalla testin noin 70 kysymykseen saat selville, mitkä asiat elämässä ovat sinulle tärkeitä ja keskeisiä. Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa. 0 = täysin eri mieltä, 5 = täysin samaa mieltä. Olen menestysorientoitunut ihminen. Pyrin aktiivisesti parantamaan yhteiskuntaa. Pidän realistista ja käytännöllistä ajattelua tärkeänä. Säännöt ja määräykset ovat minulle erittäin tärkeitä. Hs. Kirkko vapautui keskustelijaksi. Kun mielipiteet kärjistyvät, tyytymättömyys kohdistuu usein maltillisiin.

Hs. Tämän vuoksi uskomme huuhaa-blogien älyttömiä ruokatietoja: Siitä tuli meidän uskontomme Safkatutka on suosittu suomalainen ravitsemusblogi, joka on muun muassa julkaissut Like-kustantamon kautta kirjan. Vapun alla Safkatutka latasi Facebookiin kuvan. Se on tällainen: Vastakkainasettelu on, no, järjetön. Vasemman puolen prosessoidussa maailmassa ei pelkästään tarjota lääkkeitä, vaan ilma on tumma, seinään on kirjoitettu sanat ”vero” ja ”laina” (pelottaa!) Oikealla on luomua, aurinko, hymyilevä perhe ja lääkekyltin tilalla ”vitamins & herbs”.

"Jeesus on hyväksynyt Juudaksen kaveripyynnön" – Facebook muuttui uskonnon opetuksessa Gracebookiksi. Kokkolalainen luokanopettaja Eeva Salmela alkoi viime syksynä pohtia, miten uskonnon opetuksesta saisi lapsilähtöistä ja, että kristinuskon perusasioihin tutustumisen lisäksi harjoiteltaisiin esimerkiksi tiedonhankinta- ja ryhmätyötaitoja. Tavoitteena oli, että opetuksesta ei tulisi tylsää. Vastaus oli Gracebook. – Se on paperinen versio Facebookista, jossa seikkailevat Uuden testamentin evankeliumien hahmot hieman eri aikoina, kertoo pari vuotta opettajana työskennellyt Salmela. ISIS:n lista: Terroristijärjestö ilmoittaa näiden lännen vaikuttajien ansaitsevan kuoleman. Ei minimekkoja tai pikkutoppeja - Pukeudu oikein Dubaissa. Lapsilta kiellettävä joulu, pasha ja pääsiäismunat! Neurokirurgin hurja kokemus: Tietoisuus ei lopu kuolemaan? Hs. Hs. A fascinating map of the world’s most and least racially tolerant countries.

Click to enlarge. Hs. Lukijoiden toiveesta: 10 käskyä teinille. Kuusi eri Mariaa Raamatussa – Kotimaa24. Askel: Selänne luottaa rukouksen voimaan. Anonymousin uusin ase Isisiä vastaan – vuohet - Digi. Sodan Isis-terrorijärjestöä vastaan julistanut Anonymous on ottanut vuohet aseikseen, kertoo Daily Mail - Hakkerit aikovat järjestää verkossa Isisin vastaisen ”raivon päivän” 11. joulukuuta. Kuningas Hiskian sinetti löydetty Jerusalemissa - Seurakuntalainen. Jihadismin tutkija Atte Kaleva: Islamin oppi oikeuttaa väkivallan - Seurakuntalainen. Hs. Uuden sukupolven terroristit ovat eristyneitä ja vihaisia nuoria miehiä.

Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Helsingin Sanomat.