background preloader

Helsingin Sanomat

http://www.hs.fi/

Related:  ue1

hs Turbaani päässä ei pääse bussin rattiin Vantaalainen Gill Sukhdarshan Singh kampanjoi oikeudesta pitää turbaania työtehtävissä. "Teen tämän lasteni puolesta, jotta heidän ei tarvitse." Pääkaupunkiseudulla toimivat linja-autoyhtiöt eivät anna kuljettajiensa ajaa bussia turbaani päässä. Veolia Transport Vantaa kielsi helmikuussa turbaanin käytön sikhiläiseltä kuljettajaltaan. Lapin taivaalla lentää tulipalloja Teppo Hurme kertoi nähneensä tulipallon ajaessaan Rovaniemelle Raunuan suunnasta torstai-iltana. Hurme oli ihaillut ajaessaan taivaan kuuta, kun huomio kiinnittyi outoon ilmiöön. - Välijoen tiellä, kymmenen kilometriä ennen kuin se tulee Kemijoen t-risteykseen, näin oikealla kädellä valtavan tulipallon, joka tuli suoraan ylhäältä, Hurme kertoi. Hurme kuvaili valoilmiötä ohueksi pitkäksi piikiksi, jonka päässä oli punaista, turkoosia, vihreää ja keltaista. Kokoa Hurme kuvaili jalkapalloksi, joka oli 30 metrin päässä. Tulipallo näkyi 2-3 sekuntia ja hävisi puiden taakse.

Uutiset Suomalaisautoilijat rynnivät itärajan taakse paitsi bensan, myös renkaiden ja varaosien perässä. Syynä on ruplan matala kurssi, joka painaa hinnat tällä hetkellä kotimaan hintatasoa reilusti alemmas. Yksi kaveri sanoi just, että kun Suomessa Ladan startti maksaa 180 euroa, niin Venäjältä sen saa viidelläkympillä, joensuulainen Ilkka Pirhonen tietää. News Cuttings from Scandinavia. Continuously on the Web since 1996 hs Uuden sukupolven terroristit ovat eristyneitä ja vihaisia nuoria miehiä. Heillä ei usein ole kytköksiä perinteisiin terroristiverkostoihin. Siksi he ovat erityisen vaarallisia. Jos jokin selittää Torontossa paljastuneen junaiskun suunnittelijoiden pontimia, se voi olla kuuluminen lännen vastaisten terroristien uuteen sukupolveen. Torontossa maanantaina Kanadan poliisi pidätti kaksi miestä epäiltynä junaiskun suunnittelusta ja yhteyksistä islamistiseen terroristiverkosto al-Qaidaan. Nämä uuden sukupolven terroristit ovat eristäytyneitä, vihaisia nuoria, jotka etsivät netistä pomminteko-ohjeita, kumppaneita ja vahvistusta vihalleen.

Internet muokkaa aivojamme, ajatteluamme ja muistiamme Mutkat suoristaen tarina menee suurin piirtein näin: internetin jatkuva pommitus ja uusien virikkeiden syöttö päätyvät päässämme työmuistiin, joka kuormittuu ja vahvistuu. Opimme ja osaamme koko ajan paremmin käsitellä tietoa ja yhdistellä eri puolilta tulleita murusia. Sen sijaan pitkäkestoinen muistimme saa kumista tyhjyyttään. MIKKELIN TYÖVÄEN KIIPEILIJÄT Jihadismin tutkija Atte Kaleva: Islamin oppi oikeuttaa väkivallan - Seurakuntalainen Atte Kaleva sanoo Radio Deissä, että jihadistit pystyvät oikeuttamaan väkivallan islamilaisiin lähteisiin, koraaniin ja sunnaan vedoten. Atte Kaleva ja Tapani Ruokanen keskustelivat Isäntänä Tapani Ruokanen -ohjelmassa jihadismista ja pyhästä sodasta. Atte Kaleva tuli suurelle yleisölle tutuksi jouduttuaan Al Qaidan terroristien sieppaamaksi Jemenissä yhdessä vaimonsa Leila Kalevan kanssa joulukuussa 2012. Kalevat joutuivat olemaan panttivankeina toukokuuhun 2013 asti. Atte Kaleva on taustaltaan ammattisotilas, mutta eronnut Puolustusvoimien palveluksesta ja tekee tällä hetkellä akateemista tutkimusta jihadismista. Wikipedia määrittelee jihadistin tarkoittavan islamistia, joka kannattaa taistelua vääräuskoisia vastaan.

Related:  UutisetFinnNewshloupyUutisiaSivutKOMMENTITLehtiartikkeleja