background preloader

Ps5

Facebook Twitter

5 faktaa Sigmund Freudista - Mielen Ihmeet. Joulun lumoavin jälkiruoka: Piparinen raakakakku » Tuulia. Täällä sitä taas ollaan joulujuttujen äärellä.

Joulun lumoavin jälkiruoka: Piparinen raakakakku » Tuulia

En ole vielä ryhtynyt joulufanaatikoksi enkä luultavasti ryhdykään, mutta aika monet jouluiset ruuat tuntuvat pyörivän mielessä…ja näköjään erityisesti piparkakut. Kypsät defenssit vähentävät stressiä ja suojaavat ahdistukselta - Elämä. Pieni itsensä huijaaminen on yhteydessä terveyteen ja hyvinvointiin.

Kypsät defenssit vähentävät stressiä ja suojaavat ahdistukselta - Elämä

Mielen puolustusmekanismit auttavat kohtaamaan yllättäviä tilanteita ja ristiriitoja. ”Jotta ihminen ei olisi masentunut, se edellyttää sellaista suotuisaa itsensä huijaamista. Kepeiden, vähän liian suotuisten tilannetulkintojen tekemistä”, erikoispsykologi, kouluttajapsykoterapeutti Jan-Henry Stenberg Psyykkinen puolustusmekanismi eli niin sanottu defenssi on mielensisäinen prosessi, joka ylläpitää psyykkistä tasapainoa. Kiitollisuus hoitaa aivojasi - Pääkirjoitus. Elämä on muuttunut vaikeaksi.

Kiitollisuus hoitaa aivojasi - Pääkirjoitus

Näin voisi päätellä siitä, että lehdet, internet ja kirjakaupat ovat tulvillaan neuvoja hyvästä elämästä: miten kykenisit keskittymään olennaiseen, nukkuisit paremmin, olisit läsnä perheellesi, jaksaisit hoitaa itseäsi tai ylipäätään saada mielenrauhan. Ihmisen aivot eivät ole kehittyneet yhtä nopeasti kuin kaikki se, mitä ihmisen aivoilla on keksitty. Digitaalisen aikakauden infoähky ja viriketulva ovat aivoille kova koettelemus. Kun yhä useampi meistä myös tekee työtä enimmäkseen aivoillaan, aivoja kannattaa hoitaa ja käyttää viisaasti. Väsynyt, nälkäinen ja huonosti nukkunut ihminen aiheuttaa harmia sekä itselleen että muille. Kiira Korpi: Ahdistus vei ilon urheilusta ja elämästä - Mielenterveyden keskusliitto. Teksti: Raisa Mattila Kuvat: Heli Hirvelä Vuosikausia Kiira Korpi hymyili jäällä ja mainoskuvissa, mutta oikeasti häntä ahdisti, usein ja paljon.

Kiira Korpi: Ahdistus vei ilon urheilusta ja elämästä - Mielenterveyden keskusliitto

Nyt hän kertoo, miltä paineet tuntuivat – ja miten hän oppi sietämään niitä. Paineen alla. The Pennsylvania Gazette: Martin Seligman's Journey. En se minä ollut – itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet. Mies: Tunnista oma murtumispisteesi – "Kun joku sorkkii mielen miinoja, joudumme alligaattorimoodiin" Kaikille käy niin joskus.

Mies: Tunnista oma murtumispisteesi – "Kun joku sorkkii mielen miinoja, joudumme alligaattorimoodiin"

Joku kommentti ohittaa suojamuurit ja laukaisee alitajunnassa miinan. Reagoitko liskomoodissa vai osaatko purkaa miinan? Ihmisaivoissa on kolme tasoa. Normaalisti käytöstämme säätelevät aivojen kehittyneet alueet. Meillä kaikilla on kuitenkin syvälle alitajuntaan haudattuja asioita, joista emme ole tietoisia. . – Kun joku alkaa sorkkia niitä, aivojemme kehittyneet alueet menevät pois päältä. Alligaattorimoodissa mies hyökkää tai pakenee. Järkyttävä kokemus voi iskeä aivoihin vasta päivien päästä, paljastaa uusi tutkimus - Tiede. Järkyttävä kokemus, kuten vakava onnettomuus tai väkivalta, voi aiheuttaa oireita vasta pitkän ajan kuluttua.

Järkyttävä kokemus voi iskeä aivoihin vasta päivien päästä, paljastaa uusi tutkimus - Tiede

Tällainen traumaperäinen stressihäiriö (ptsd) saattaa ilmetä esimerkiksi jatkuvina painajaisina, kauhukohtauksina ja ahdistuksena. Oireilu voi kestää kuukausia. ”Tiedetään, että ptsd-potilaiden aivojen mantelitumake on hyperaktiivinen, mutta kukaan ei ole tiennyt, mitä sille on tapahtunut”, kertoo professori Sumantra Chattarji NCBS-tutkimuskeskuksesta Mantelitumake on aivojen ”paniikkinappula”, hermosolujen rypäs, joka varoittaa vaarasta ja saa ihmisen pelästymään. To 17.11.2016.

Hs. Aaaaaaaaaaaa, kajahtaa keskuspuistossa Helsingissä.

hs

Huuto peittää lintujen sirkutuksen ja myrskyä enteilevän tuulen huminan, kun kolme naista karkottaa stressiä karjumalla sen ulos kehosta. Harjoitusta tehostetaan nyrkkeilemällä. Mielikuvissa kuviteltua stressin aiheuttajaa voi sohia mielin määrin, eikä vammoja synny, kun nyrkki osuu ilmaan. Näin päivän stressi ja murheet jätetään metsään. Pitäisi helpottaa. Stressihuuto on kahden psykologin, Nina Lyytisen ja Kirsti Palosen, kehittämä menetelmä. Janne Järvinen HS. Tutkimus: Suomalaiset ovat lähes maailman huonoimpia asettumaan toisen ihmisen asemaan. "Suorittaja ei ole ikinä tyytyväinen mihinkään" – riittääkö sinulle riittävän hyvä? Teetkö nyt asioita, mitkä toivot muistavasi viiden vuoden päästä?

"Suorittaja ei ole ikinä tyytyväinen mihinkään" – riittääkö sinulle riittävän hyvä?

Vai koostuuko arkesi pakonomaisesta suorittamisesta ja uupumisen reunalla huojumisesta? Yhden ihmisen elämään ei mahdu kaikkea. Valintoja on tehtävä ja riittävän hyvästä kannattaa opetella nauttimaan. Mindfulnessilla voi taistella flunssaa ja kipua vastaan – tutkimusten mukaan tietoinen läsnäolo auttaa oikeasti. Mindfulnessilla voi taistella flunssaa ja kipua vastaan – tutkimusten mukaan tietoinen läsnäolo auttaa oikeasti Vastustuskyky paranee.

Mindfulnessilla voi taistella flunssaa ja kipua vastaan – tutkimusten mukaan tietoinen läsnäolo auttaa oikeasti

Stressi vähenee. Masennusoireet helpottavat. Verenpaine laskee. Paleletko helposti? Yksi syy voi piillä temperamentissasi. Syksyn korvalla se pistää silmään katukuvassa: toiset kulkevat vielä t-paidoissa ja shortseissa, kun toiset ovat kaivaneet esiin tuulta pitävät takkinsa ja paksuimmat huivinsa.

Paleletko helposti? Yksi syy voi piillä temperamentissasi

Miksi toiset hytisevät kylmissään samoissa lämpötiloissa, joissa toisilla on aivan sopiva olla? Työterveyslaitoksen tutkimusprofessorin Hannu Rintamäen mukaan kylmänsietokykyyn vaikuttaa moni seikka. Niin sanottu lämpötasapaino koostuu ympäristön lämpötilasta, vaatetuksesta ja kehon omasta lämmöntuotannosta. Kehon toimintojen erot selittävät sen, miksi kaksi samalla tavalla pukeutunutta henkilöä voi kokea kylmää hyvin eri tavoin. 1. Lihastyöskentely voi lisätä lämmöntuotantoa huomattavasti. ”Hyvä fyysinen kunto tarkoittaa hyvää lämmöntuotantokykyä. Iän myötä kylmänsieto heikkenee siksi, että lihasmassa ja kunto heikkenevät. Moni teini uupuu koulussa – tutkija neuvoo, miten väsymistä voi ehkäistä. Mistä teillä väännetään? Ajan- tai rahankäytöstä vai lastenkasvatuksesta? Kotitöistä vai seksistä? Jokaisella vähän pidempään yhdessä olleella parilla on niin kutsutut ikiongelmansa, joista syttyy sanasota säännöllisin väliajoin. Pitäisikö harkita terapiaa vai auttaako kaverille puhuminen alakuloon? – 16 vastausta terapiaa harkitsevalle.

Jos ei ole varsinaisia mielenterveysongelmia vaan vain epämääräistä ahdistusta ja tyytymättömyyttä, onko terapia hyvä paikka hoitaa niitä? Jos on vakavia ja pitkäaikaisia ongelmia, niitä on hyvä hoitaa psykoterapiassa. Lievempiä ongelmia voi kuitenkin hoitaa myös esimerkiksi puhumalla psykologille. Psykoterapeuttiakin voi käydä tapaamassa, vaikka ei aloittaisi pitkäkestoista terapiaa. Jos käy juttelemassa muutaman kerran, siitä saattaa jo olla apua. Avoin solmii monipuolisia ystävyyksiä. Mistä teillä väännetään? Ajan- tai rahankäytöstä vai lastenkasvatuksesta? Kotitöistä vai seksistä? Jokaisella vähän pidempään yhdessä olleella parilla on niin kutsutut ikiongelmansa, joista syttyy sanasota säännöllisin väliajoin.

On äärimmäisen tärkeää, että suhteen osapuolet pitävät omista rajoistaan kiinni ja uskaltavat olla eri mieltä. Erimielisyyksien selvittely on kuitenkin eri asia kuin riitely, jolloin osapuolet kiihtyvät liikaa, eikä kummallakaan ole pienintäkään halua edes yrittää ymmärtää toista. Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija. Suomalaisten ylipainoon, juomiseen ja sydänvaivoihin voi olla sama syy – Todellinen kansantautimme on yksinäisyys, sanoo tutkija Yksinäisyys on kuin saippua, josta suomalaiset vallankäyttäjät eivät saa otetta. Politiikassa puhutaan kasvusta ja työllisyydestä, mutta unohdetaan ihmisten perusturva ja tuki sosiaalisten suhteiden puuttuessa. Näin sanoo yksinäisyystutkija ja Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari. Yksinäisyyttä voisi Saaren mukaan verrata myös Suomen kollektiiviseen alkoholiongelmaan.

Se on samaan aikaan kaikkialla ja ei missään, eikä todellisiin syihin päästä näin puuttumaan. Stressistä vapautumisen ammattilainen patistaa: Ota päivittäin puolitoista tuntia hyödytöntä omaa aikaa –  vaikka olisit keskellä ruuhkavuosia. Itkuhan siinä tuli, vaimon ja lasten edessä. Juha-Pekka ”JP” Jakonen oli ollut kolme vuotta yrittäjä. Nyt oli kuitenkin kulunut monta kuukautta ilman asiakkaita. Hän oli ottanut lisää lainaa, jotta sai laskut maksettua. Olo oli karmea. Neurohoidot tuovat uutta toivoa masennukseen – ”Tuntuu kuin saisi ihan pienen sähköiskun” Tunnetun talousprofessorin arvio suomalaisista: Ylikoulutettuja alisuorittajia.

Juttu on julkaistu alun perin 13.4.2014. Professori Bengt Holmström luettelee kolme Suomen talouden solmua: yliopistokoulutus, uusien tuotantoreseptien puute ja pääomaköyhyys. Ulospäin suuntautuneet saavat enemmän lapsia kuin sulkeutuneet, kertoo väitöstutkimus. Masentuneen aivoille rangaistus on helpompi kuin palkinto. 5 ikävää muistoa lapsuudesta, jotka saattavat vaikuttaa aikuisiälläkin. Lapsuudessa kokemamme ongelmat saattavat vaikuttaa elämänlaatuumme aikuisiällä. Ne saattavat merkittävästi vaikuttaa siihen, kuinka toimimme omien lastemme kanssa ja kuinka kohtaamme vaikeita tilanteita. Ennuste toteuttaa itse itsensä. Hs. Jossain vaiheessa lukiota minua alkoi ahdistaa. Elämässä ei ollut tapahtunut erityistä, asiat olivat sinänsä ihan kunnossa. Psykiatri: Lievä masennus voi olla hyödyksi – siitä ei kannata pyristellä heti irti. Hyvän mielen taidot. Hs. Lievät psykiatriset sairaudet voivat olla hyödyllisiä. Psykiatrian erikoislääkäri Juha Lehti perää muutosta masennuksen ja ahdistuneisuuden hoitoon.

Lehden mukaan nykyinen hoitomalli ei mene potilaan ongelmien ytimeen. Resilienssi auttaa vastoinkäymisissä - Mielenterveyden keskusliitto. Yksi kysymys paljastaa, onko vastaaja narsisti   Aspergerin oireyhtymä pois tautiluokituksesta. Mitä näet? Tee tämä musteläiskätesti selvittääksesi luonteesi! Johtuuko masennus vaikeasta lapsuudesta? Kyllä ja ei. Miksi toisen mieli järkkyy helpommin kuin toisen? Hs. Hs. Hs. Hs.

Hs. Hs. Leikekirja - Helsingin Sanomat. Hs. Hs. Hs. Alkoholisti ja konkurssin tehnyt kertovat: Näin pääsin eroon syyllisyydestä - Psykologia - Elämä. Hs. Hs. Hs. Miten taide lisäisi hyvinvointia? - Taideyliopisto - Kulttuuri. Toisilla on parempi kyky selviytyä vastoinkäymisistä – jopa siitä, kun perhe kuolee - Elämänkriisit - Elämä. Hs. Hs.