background preloader

Taloustiedon ainestoa

Facebook Twitter

Ajatuspaja ehdottaa EU:n budjettisääntöjen hölläämistä. Euroopan unioni voisi kasvaa nopeammin, jos se uudistaisi budjettisääntönsä niin, että ne keskittyisivät rakenteellisen budjettivajeen sijaan menoihin.

Ajatuspaja ehdottaa EU:n budjettisääntöjen hölläämistä

Tätä mieltä on brysseliläinen ajatushautomo Bruegel. Tiukentaminen väärässä kohtaa taloudellista sykliä saattaa olla yksi syy siihen, miksi Euroopan talous toipuu aneemisesti. Tämä nostaa kysymyksiä EU:n finanssikehyksen tehokkuudesta, kirjoittavat Gregory Claeys, Zsolt Darvas ja Alvaro Leandro Bruegelin raportissa. HS: Nordean asiakkaat menettävät sijoitussidonnaisten talletusten suojan. Työttömyysaste laski hieman helmikuussa. Työttömyysaste 9.4 prosenttia, kun viime vuonna 10.1.

Työttömyys oli laskussa helmikuussa, ilmenee Tilastokeskuksen uusista luvuista.

Työttömyysaste laski hieman helmikuussa. Työttömyysaste 9.4 prosenttia, kun viime vuonna 10.1

Työttömyysasteen trendi on kääntynyt laskuun viime vuoden huipuista ja on nyt samalla tasolla kuin helmikuussa 2015. Työttömyysasteen trendi oli 9,2 prosenttia, kun tammikuussa trendilukema näytti vielä 9,3 prosenttia. Ilman kausitasoituksia työttömyysaste oli 9,4 prosenttia, kun vuosi sitten helmikuussa työttömänä oli 10,1 prosenttia työvoimasta. Työttöminä oli 248 000 henkilöä, eli 20 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työvoiman ulkopuolelle jättäytyi lähes tuplasti enemmän viime vuoden helmikuuhun verrattuna, 39 000 henkilöä. Työllisiä oli helmikuussa 10 000 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin, eli 2 382 00 henkilöä. . ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇ Suomesssa valtavasti hylättyjä taloja - halvatkaan talot eivät käy kaupaksi. Fakta Ranta ratkaisee Suomen ympäristökeskuksen tutkimuksessa löytyi muutama tekijä, jotka voivat pelastaa tyhjäksi jääneen talon rappiolta.

Suomesssa valtavasti hylättyjä taloja - halvatkaan talot eivät käy kaupaksi.

Suomen suurin kaivos myydään Ruotsiin 650 miljoonalla. Finnwatch kertoo: Suomi luovuttaa malmit halvalla. Verotuloja menetetty Finnwatchin mukaan 49 miljoonaa. – Näyttää siltä, että Suomi luovuttaa malmit halvalla.

Finnwatch kertoo: Suomi luovuttaa malmit halvalla. Verotuloja menetetty Finnwatchin mukaan 49 miljoonaa

Suomea voi tässä mielessä verrata kehitysmaihin, joiden luonnonvaroja kaivosyhtiöt voivat hyödyntää ilman, että paikallistasolle jää kunnollista korvausta. Näin toteaa kansalaisjärjestö Finnwatch, jonka mukaan vuosien 2011–2014 aikana kaivosyhtiöiden aggressiivinen verosuunnittelu on aiheuttanut Suomelle 49 miljoonan euron veromenetykset. 1,8 miljoonaa menettää työnsä Kiinassa. Syynä uusiutumattomien aineiden kuten hiilen ylikapasiteetti. © Jon Woo / Reuters Kiina suunnittelee jopa 1,8 miljoonan työntekijän vähentämistä hiili- ja teräsaloilta.

1,8 miljoonaa menettää työnsä Kiinassa. Syynä uusiutumattomien aineiden kuten hiilen ylikapasiteetti.

Maan tavoitteena on leikata teollisuuden ylikapasiteettia. Maa ei kuitenkaan kerro, millä aikavälillä vähennykset tehdään. Kiina on luvannut leikata ylikapasiteettia ja lakkauttaa satoja niin sanottuja zombiefirmoja. Findikaattori.fi - Toimialoittainen kehitys. Kansantalouden arvonlisäyksen summa noussut - kasvanut lähinnä yksityisillä palveluilla. Kansantalouden arvonlisäyksen yhteenlaskettu volyymi pieneni neljännellä neljänneksellä 0,1 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Findikaattori.fi - Toimialoittainen kehitys. Kansantalouden arvonlisäyksen summa noussut - kasvanut lähinnä yksityisillä palveluilla.

Koko vuonna 2015 arvonlisäystä kertyi 0,4 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Euromääräisesti tarkasteltuna arvonlisäys kasvoi lähinnä yksityisissä palveluissa. Yhteiskuntasopimus lisää työaikoja. Palkat eivät nouse lainkaan - sopimuksen aika riippuu työehtosopimuksesta. Pk-yritysten usko tulevaan kohenee. Tulevaisuudeen talousnäkymät näyttävät hyvältä. Pienten ja keskisuurten luottamus lähitulevaisuuden talousnäkymiin on vahvistunut, selviää Suomen Yrittäjien, Finnveran sekä työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä kyselystä.

Pk-yritysten usko tulevaan kohenee. Tulevaisuudeen talousnäkymät näyttävät hyvältä.

Kyselyyn vastanneet yrittäjät vaikuttavat uskovan, että talouden aallonpohja on jo ohitettu. 32 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi suhdanteiden paranevan seuraavien 12 kuukauden aikana, kun edellisessä, viime vuoden syyskuussa julkaistussa kyselyssä näin uskoi 28 prosenttia. 16 prosenttia arvioi suhdanteiden edelleen heikkenevän. Yhdeksän prosenttia pk-yrityksistä ilmoittaa olevansa voimakkaasti kasvuhakuisia ja 36 prosenttia suunnittelee kasvavansa mahdollisuuksiensa mukaan. VR:n lippuille alennusta - noin 1/4 pois jokaisen lipun hinnasta. Tavoite saada matkustajia enemmän. Rumpukomppi kuuluu kauas, samoin laulu.

VR:n lippuille alennusta - noin 1/4 pois jokaisen lipun hinnasta. Tavoite saada matkustajia enemmän.

Helsingin rautatieasemalla on tiistaiaamuksi poikkeuksellisen eloisaa. Virve Rosti esiintyy, ja VR jakaa junamatkustajille ja ohikulkijoille junalaitureiden lähellä kahvia ja liukureita. Tarkoituksena on kertoa junalippujen uusista hinnoista, jotka laskevat keskimäärin 25 prosenttia. Suomen velkaantuminen ulkomaille loppui vihdoin viime vuonna. Vaihtotase viime vuonna plussalla. Tätä ennen ollut alijäämänä.

Suomen velkaantuminen ulkomaille loppui vihdoin viime vuonna, kertovat Tilastokeskuksen maanantaina julkaisemat tilastot.

Suomen velkaantuminen ulkomaille loppui vihdoin viime vuonna. Vaihtotase viime vuonna plussalla. Tätä ennen ollut alijäämänä.

Suomen vaihtotase oli viime vuonna 244 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Vuosina 2010–2014 vaihtotase jäi joka vuonna selvästi alijäämäiseksi. Pahimmillaan vaihtotaseen vaje oli vuosina 2011 ja 2012. Euroalueen kasvu nopeutuu 1.8 prosenttiin, ennustaa EUROFRAME-ryhmä. Eurooppalaisten tutkimuslaitosten EUROFRAME-ryhmä ennustaa euroalueen bruttokansantuotteen kasvavan 1.8 prosenttia sekä vuonna 2016 että vuonna 2017.

Euroalueen kasvu nopeutuu 1.8 prosenttiin, ennustaa EUROFRAME-ryhmä.

Kasvua tukevat muun muassa keveänä jatkuva rahapolitiikka, kilpailukykyinen valuuttakurssi, vähemmän rajoittava finanssipolitiikka ja sitkeästi alhaisena pysyvä öljyn hinta. Kasvu nopeutuu kuitenkin vain hieman viime vuoden 1.5 prosentista, koska maailmantalous tarjoaa vähän vetoapua. EUROFRAME-ryhmä ennakoi, että Yhdysvalloissa talous kasvaa vain maltillisesti, Kiinan talouden kasvuvauhti hidastuu edelleen asteittain ja merkittävät ongelmat jarruttavat muiden kehittyvien maiden kasvua. Euroalueen työttömyyden odotetaan alenevan asteittain ja laskevan 9.5 prosenttiin vuonna 2017. Robotit ja tekoäly uhkaavat työpaikkoja. Robotit alkavat olemaan ihmistä parempia.

Robotit ja tekoäly uhkaavat työpaikkoja – ”Koneet ovat pian ihmistä parempia liki kaikessa” Tekoälyn ja robottien nopea kehitys uhkaa aiheuttaa suurtyöttömyyttä, kertoo talouslehti Financial Times (FT). Älykkäät koneet voivat lehden mukaan pian korvata ihmistyöntekijöitä talouden joka alueella, todettiin viikonvaihteessa pidetyssä tiedetapahtumassa Washingtonissa Yhdysvalloissa. ”Lähestymme aikaa, jolloin koneet voivat olla ihmisiä parempia liki jokaisessa tehtävässä”, kertoi tietojenkäsittelytieteiden professori Moshe Vardi Ricen yliopistosta FT:n mukaan. ”Yhteiskunnan täytyy kohdata tämä kysymys, ennen kuin se on edessämme: jos koneet pystyvät tekemään liki kaiken ihmisten tekemän työn, mitä ihmiset tekevät?”

Vardin ja Cornellin yliopiston professorin Bart Selmanin mukaan hallitukset ja yhteiskunta eivät ole riittävästi huomioineet tekoälyn ja robotiikan kehitystä. Kuukausimaksut laajenevat palvelupuolelle. Kuntosalit ja muut palvelut käyttävät nykyään kuukausimaksuja - niin tulee tekemään muutkin palvelut. Kuukausi- tai vuosijäsenyydet ovat tuttuja vaikkapa kuntosali- ja maksutelevisiopalveluista, mutta hinnoittelumalli innostaa hyvin monentyyppisiä palveluyrityksiä. Suomalainen parturiketju on käyttänyt mallia jo vuosia, pian pieni liikelentoyhtiökin. Helsingin Sanomien mukaan Finnkino suunnittelee elokuvissa käynnille kuukausikorttia, ja suomalaisyritys Maas Finland palvelua, jolla liikkumismuodot yhdistetään kiinteäksi kuukausimaksuksi.

Kolhoosiautoilukin leviää Suomessa. Kuukausiveloitukseen perustuvan jäsenpalvelun esitteli lähes samaan aikaan kaksi hammaslääkäripalvelua: helsinkiläinen Megaklinikka marraskuussa, sitten Pihlajalinna-konserniin kuuluva Dextra. Taloustiedot Tulos 1000 € Liikevaihto 100… Kaikki yrityksen taloustiedot Kaikki yrityksen taloustiedot.

Kelan asumistuet kasvoivat rajusti. Asumistukea saavien määrä suurimmillaan. Kela maksoi vuonna 2015 selvästi enemmän asumistukia kuin edellisvuonna. Vuonna 2015 asumistukia maksettiin Kelan tiedotteen mukaan yhteensä noin 1,73 miljardia euroa, mikä tarkoittaa 14 prosentin kasvua. Yleisen asumistuen menot kasvoivat Kelan mukaan jopa 24 prosenttia. Määrä oli vuonna 2015 918 miljoonaa euroa. Raaka-aineiden hintojen raju lasku tasaantumassa. Hintojen nousua ei silti odoteta. Raaka-aineiden hintojen jyrkkä lasku tasaantuu talven 2015 – 2016 aikana, ennakoi Euroopan ennustelaitosten liiton AIECEn raaka-aineryhmä raportissa ”World Trade and Commodity Prices in 2015 – 2016”.

Hintojen ei kuitenkaan odoteta kääntyvän nousuun, vaan niiden kehityksen ennakoidaan jatkuvan tasaisena. Jotkut muista kuin energiaraaka-aineista voivat jossakin määrin kallistua, kun tarjonta vähenee ja kysyntä kasvaa lievästi. Suomen vienti laskenut noin 5 prosenttia joulukuussa. Syynä öljyjalosteiden viennin lasku ja koneiden heikko vienti. Helsingin ja Euroopan pörssit alamäessä. Esimerkiksi Elisan ja Nokian pörssit laskussa.