background preloader

Performativ biografisme

Facebook Twitter

Brun piges byrde - DENFRI. Da jeg gik i 2. klasse, skulle jeg fritages fra kristendom-undervisningen.

Brun piges byrde - DENFRI

I 1999 havde vi endnu ikke religionsundervisning. Jeg var dog ikke med på ideen om at gå glip af undervisning, så jeg argumenterede ifølge min mor på følgende måde: “Vil I gerne have, at jeg bliver dum, og at de andre i klassen bliver klogere end mig?” Den gik rent ind hos mine forældre, og jeg deltog i både kristendom-undervisning og julehøjtideligheden i kirken sammen med min klasse. Jeg bad sågar Fadervor. Jeg lærte meget om danskerne, mens jeg gik i folkeskole. Jeg lærte, at selvom jeg var født i Danmark, talte perfekt dansk og havde et større ordforråd end mine jævnaldrende 12-årige klassekammerater, så var jeg ikke dansker. Jeg fik i 8. klasse bogen Da Vinci Mysteriet i fødselsdagsgave af min mor.

I 9. klasse diskuterede vi parlamentet i Danmark. Vi har ikke brug for en ekstra, obligatorisk time i kristendom. Som 8-årig gjorde jeg en indsats for at forstå de mennesker, som jeg var omgivet af. Gæsteindlæg. En syg sjæl i et sundt legeme? »Jeg er led af den perfekte verden, vi skal leve i, hvor træningstøjet altid skal være nyt, sminken skal sidde lige, og håret skal være fint.

En syg sjæl i et sundt legeme?

Poseringerne på Instagram skal mindst indeholde rumpe, bryster eller mave. Og poseringen er selvfølgelig indøvet. For de fleste, som træner, ved, hvordan man skal vise kroppen bedst frem, selv om det ikke viser virkeligheden.« Ordene tilhører Gina Sophie, en 25-årig personlig træner fra Oslo, som har fået hele Norge til at diskutere kropskultur. »Jeg havde brug for at tage et opgør med de løgne, folk lægger ud på sociale medier i et desperat forsøg på at få flere likes og followers.

For også i Danmark dyrker vi jagten på den perfekte krop. 810.000 danskere har et medlemskab i et af de 575 fitnesscentre i landet, viser nye tal fra Danmarks Idræts-Forbund. »Din krop er blevet dit CV, noget du viser frem på de sociale medier for at få det gode arbejde, kærlighed og succes i livet. »Der er en enorm fokus på ’den sunde krop’. Morgengymnastik. Kreativ tegnsætning — sproget.dk. Hent siden som pdf.

Kreativ tegnsætning — sproget.dk

Kreativ tegnsætning bruges bl.a. til at udtrykke følelser, stemninger, holdninger, humor, ironi osv. og svarer ofte til det kropssprog vi bruger i en mundtlig samtale. Kreativ tegnsætning omfatter fx smileyer og alternativ brug af spørgsmålstegn og udråbstegn og sætter et andet præg på en tekst end den 'almindelige' tegnsætning. Store bogstaver Du kan bruge store bogstaver til at fremhæve ord, orddele eller længere passager: Det var en FANTASTISK tur. Pas på Store bogstaver opfattes af mange som om man råber. Smileyer Du kan bl.a. bruge smileyer til at udtrykke hvad du synes om noget og til at nuancere dine udsagn: I den forkerte brug af sproget ligger en stor skønhed.

Ja.

i den forkerte brug af sproget ligger en stor skønhed

Her et oplæg jeg holdt på et KUA-seminar om poesi og poetik for nogle uger siden. Det handler om Christina Hagens nye bog og lidt om Asta Olivia Nordenhof. Men kan læses som en kommentar til så meget andet også. Hvis man orker. Nået jeg ikke siger til noen: Jag keder mig tit, når jeg hører kloge mennesker tale. Og fra denne ­– alt andet end entydige position – kan de hvide kvinder så fx tale sådan her: Du ikke stor forståelse for min situation udvise!

Det her kunne have være en sindssygt ubehagelig form for hate-speech, hvis ikke udsigelsen var placeret i munden på en White Girl – en hvid pige – som derfor (i den virkelige virkelighed) må formodes at tale et “renere” dansk sprog end det som bogen lægger i munden på hende. Jeg går rundt Og er lidt ked af det, fordi jeg savner mennesker. ikke talende maskiner, ligesom dem jeg ser i Deadline, der siger kloge ting og kan genfortælle en masse, de har læst i bøger og referere til en masse andre kloge mennesker. Malmros tager ikke ansvar - Filmmagasinet Ekko. Jeg står ved hvert ord i min artikel.

Malmros tager ikke ansvar - Filmmagasinet Ekko

Hvad Århus Stiftstidende og BT citerer fra min artikel i Ekko, har jeg ingen indflydelse på. Jeg kan kun tage ansvar for min artikel, og den står jeg inde for. Det er ærgerligt, at Ekko har lavet en fejl med hensyn til min deltagelse i Århus by Night. Det stod ikke i mit oprindelige oplæg, hvilket chefredaktør Claus Christensen har gjort Malmros bekendt med. Det står desuden på Ekkos hjemmeside. Jeg har med min artikel forsøgt at rejse debat omkring fire forhold: