background preloader

Kinder- en jeugdliteratuur

Facebook Twitter

321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt. Aap op straat. Alle kleuren van de regenboog. Allemaal dieren. Tegenstellingen. Allemaal dingen. Vormen. Allemaal kleuren. Cijfers. André het astronautje op reis naar de planeten. Vanaf 4 jaar André het astronautje en Valentina zijn heel nieuwsgierig naar het heelal.

André het astronautje op reis naar de planeten.

Hoe zien de planeten om ons heen er eigenlijk uit? Ze willen er graag meer over weten en maken een spannende reis door ons zonnestelsel. Die reis voert hen langs Mercurius en Venus. De reuzenplaneet Jupiter is mooi maar giftig, en wat te denken van Saturnus met zijn ringen en de rode planeet Mars? Anna eet graag fruit. Anna in de klas. Anna maakt ruzie. Armstrong. De avontuurlijke reis van een muis naar de maan. Babel. Berta, voor niets of niemand bang. Boer Boris en de maaier. Brobot. 'Dit ontzettend grappige boekje heb je echt binnen een half uur uit.

Brobot.

Het is echter zo leuk, dat je het daarna nog wel een paar keer kunt lezen en bekijken. Bekijken, ja… want dit is nu écht een graphic novel. (...) Wat zullen veel kinderen blij zijn met een boek als dit!! Lekker veel te zien, nóg meer te lachen en ook nog met een leuke inhoud (robots). (…) Wat ook écht fantastisch is, is het lesmateriaal dat beschikbaar is bij het boek.' (Leesbevorderingindeklas, maart 2017) 'Het boek bevat heel veel illustraties en in verhouding weinig tekst. 'Dit toffe, humoristische boek toont aan hoe belangrijk beelden zijn bij het vertellen van een verhaal, het houdt het midden tussen een strip en een leesboek, en dat maakt Brobot precies zo aantrekkelijk voor zijn doelgroep.

Bus 26. Colafonteinen en spetterende verfbommen. 48 experimenten om thuis te doen. Auteur: Jesse Goossens illustraties: Linde Faas Colafonteinen en spetterende verfbommen.

Colafonteinen en spetterende verfbommen. 48 experimenten om thuis te doen.

Dag poes! De Avonturen van Max. Deel 1. Op zoek naar FL... (+ App). De appel in verhalen, gedichten, spreekwoorden en recepten. De appel is al het zesde themaboek dat dit trio samen maakte.

De appel in verhalen, gedichten, spreekwoorden en recepten.

Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen zorgden voor de teksten, Sandra Klaassen voor de illustraties. Ze bekijken de appel vanuit verschillende invalshoeken, zoals de ondertitel aangeeft: 'in verhalen, gedichten, spreekwoorden en recepten'. Dat alles herleiden ze tot drie hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk 'Verhalen en gedichten' bundelt 15 verhalen, van Sneeuwwitje over Wilhelm Tell tot Adam en Eva. De bokrokker (+CD). De Gorgels. De gouden lijst. De grootste sneeuwman van de wereld. De ijsbeer. Auteur: Jenni Desmond De ijsbeer Na het bekroonde De blauwe vinvis is Desmond terug met… De ijsbeer Op een dag pakte een meisje een boek van een plank en begon te lezen…

De ijsbeer.

De keizersillusie (Vic Falls Missions). De kleine Panamarenko. De Kuil. Doelgroep: leerlingen derde graad Product: leesboek Thema: elektronica Prijs: € 12,95 (+ verzendkosten)

De Kuil.

De minireuzenmiereneter. Ontdekkingen over verbazingwekkende dieren. De paddenstoel. De raketwedstrijd. De schoenen van mama. Design. Doordacht, esthetisch, speels, inspirerend, gesofisticeerd, nieuw. De valse kerstboom. ‘Voor 5-7 jarigen om rond Kerstmis samen te praten over ‘niet alleen willen zijn’ en ‘erbij willen horen’ en dat je dat vooral niet met bedrog kunt kopen.

De valse kerstboom.

De grote, weinig gedetailleerde kleurenillustraties over twee pagina’s in een gemengde techniek van gouache, kleurkrijt en collage verbeelden op humoristische wijze het spel van aantrekken en afstoten tussen de jury en de kandidaat-kerst-missen.' (Nederlandse bibliotheekdienst, december 2005) 'Dit originele prentenboek benadert het grote kerstfeest op een erg verrassende wijze. De verdwaalde radeizigers. 'Deze knappe tekst op de achterkant van het handige boekje, zegt perfect waar het op aankomt.

De verdwaalde radeizigers.

Daarboven op vindt de lezer op elke fimo afbeelding een radijsje, soms in z'n geheel, soms alleen het hoedje. Dit bijzonder mooi geheel toont aan dat de illustratrice, de auteur, de bedenker van het geheel nog altijd, na 25 jaar, zeer goed bezig is! ' (Leesplezier, december 2017) 'De verdwaalde radeizigers heeft het allebei: geestige verzen én heerlijke illustraties.' De wonderlijke droom van Alice. ‘De wonderlijke droom van Alice sluit ook veel dichter aan bij het gekende sprookje.

De wonderlijke droom van Alice.

De verhaallijn wordt netjes gevolgd, maar nu en dan treedt de auteur uit het verhaal. Een speelse tekst, ideaal als voorleesboek, geïllustreerd met soms bevreemdende, expressionistische collages en grafiek.’ (Kerk&Leven, december 2010) ‘Je wordt wel van boven tot onder meegezogen in die ongelooflijke, vreemde droom van Alice. De zon is ook een ster. Detectivehond. Auteur: Julia Donaldson illustraties: Sara Ogilvie Detectivehond Een ode aan boeken en bibliotheken van de schrijfster van De Gruffalo Het is een gouden combinatie: de tekst van Julia Donaldson en de aansprekende tekeningen van Sara Ogilvie, die de harten van kinderen eerder veroverde met onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken en Zo zijn ouders.

Detectivehond.

In de luchtige rijmen die we kennen uit de klassieker De Gruffalo vertelt Julia Donaldson het verhaal van Jos en zijn hond – een hond die altijd alles weet terug te vinden wat Jos kwijt is geraakt. Ze rook aan de pet en bleef geen seconde meer staan, maar ging als de wind achter de boekendief aan… Een vrolijke stoet schoolkinderen trekt achter Detectivehond de stad door om de dief op te sporen. Andere boeken van Julia Donaldson: andere boeken met Sara Ogilvie: Dreiging op de toendra (+ app). Met Augmented Reality: scan de foto’s met je smartphone voor uniek beeldmateriaal!

Na haar avontuur op Antarctica reist Emma naar Canada, waar ze haar vrienden Svea en Antonio terugziet. In de buurt van het stadje Churchill mogen de drie jonge wetenschappers onderzoeken hoezeer de klimaatverandering het leven van de ijsberen verstoort. Maar hun onderzoek verloopt niet zonder problemen: filmbeelden worden gewist en hun bewegingsvrijheid wordt ingeperkt. Wie probeert iets verborgen te houden? Driedubbel feest met Kikker. Een afspraakje in het bos. Een doosje Kerst. Een koekje van eigen deeg.

Een vriendje voor altijd. Een vriendje voor altijd is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Eoin Colfer, auteur van de Artemis Fowl-serie, en Oliver Jeffers, illustrator van het bekroonde prentenboek De krijtjes staken!. Het is een origineel en warm prentenboek over vriendschap, dat werd vertaald door Koos Meinderts. Mattie is een verzonnen vriendje. Hij vindt het altijd geweldig als hij wordt opgeroepen, en elke keer weer doet hij hard zijn best het allerleukste denkbeeldige vriendje te zijn. Maar vroeg of laat vindt zijn vriendje een echt vriendje, in de echte wereld, en verdwijnt Mattie stukje bij beetje, tot hij door de wind wordt meegenomen.

Dan komt Mattie Sam tegen: de beste echte vriend die Mattie ooit gehad heeft. Oliver Jeffers is een meervoudig bekroond illustrator, die in Nederland vooral bekend is van De krijtjes staken! Over De krijtjes staken! Een winterwonderavontuur. Eenzaam en extreem ver weg. (Ventura - saga 1). Ella en Bas bouwen een stad. Garage Gust. Geniaal! Slimme mensen die de wereld beter maakten. Getekend. Getting dressed with Lily and Milo. Gloob & Teo. (H)eerlijke bananentaart.

Doelgroep: oudste kleuters Product: prentenboek Thema: fair trade Prijs: € 16,95 (+verzendkosten) Gloob & Teo. Bloem. Gloob & Teo en de wondere bijenwereld. Doelgroep: jongste kleuters Product: prentenboek Thema: de seizoenen, zonnebloemen, kringloop, bijen en honing Prijs: € 16,95 (+ verzendkosten) Gloob & Teo de spin houden van de natuur.

Ze genieten van hun tuintje en ze planten zonnebloemen. Gloob & Teo en het zeemonster. Doelgroep: oudste kleuters Product: prentenboek Thema: plastic Prijs: € 16,95 (+ verzendkosten) Gloob en Teo gaan naar zee. Kastelen bouwen, zwemmen en genieten van de zon. Maar een golf spoelt hun strandspeeltjes mee in het water. Gloob & Teo. Feest in het bos. Zoek- en voorleesboek. Doelgroep: oudste kleuters Product: prentenboek Thema: duurzaamheid, recyclage, natuur, grondstoffen, milieu, Noord-Zuid Prijs: €16,95 (+ verzendkosten) Gloob & Teo. In de wolken. Gloob & Teo's verhalenboek. Doelgroep: oudste kleuters. Guess How Much I Love You. By Sam McBratney Illustrated by Anita Jeram The enchanting international bestseller. This gorgeous picture book has become a modern classic.

Harde noten. Heksje Mimi en de maan. Helki. Doelgroep: leerlingen tweede graad Product: leesboek Thema: kleding Prijs: € 12,95 (+ verzendkosten) Ontdek een verhaal achter onze kleren. Hello Ruby: de grote reis door de computer. Help... ik voel zo veel! Hertz. De zoektocht naar Finn Revel. Het boek van Leo. Het eerste nijlpaard op de maan. Het gat. Het is een boek. Een ezel en een aap zitten tegenover elkaar in de zetel. Het heel grote vogelboek. Het pak van de kerstman. Het maan-mysterie. Het rariteitenkabinet. Ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur. Welk kind houdt er niet van om schelpen te zoeken op het strand, of een vogelei te vinden of - de schat der schatten - een fossiel? Om het daarna mee naar huis te nemen en het dan uit te stallen in de kast als een soort rariteitenkabinet? De grootste natuurhistorische musea zijn vaak ontstaan uit verzamelingen van prachtige en ongewone objecten.

Het rariteitenkabinet is bedoeld voor jonge onderzoekers die graag dingen uit de natuur verzamelen. Kinderen kunnen kennismaken met de wonderen der natuurhistorie en ontdekken hoe leuk het is om een wetenschapper te zijn. Gordon Grice legt uit hoe wetenschappers alles wat leeft onderverdelen volgens het systema naturae van Linneaus; hoe je echt goud van nep kunt onderscheiden; hoe je vlinders, krabben, veren, spinnen en schedels moet bewaren; waar de stekels van een stekelvarken van gemaakt zijn; hoe je dierensporen kunt lezen en nog veel meer.

Het waanzinnige boek over je lichaam. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon is een prachtige en ontroerende roman voor jongeren en volwassenen. Het won vele prijzen in binnen- en buitenland. ‘Hoe oud je ook bent als je dit boek leest, vergeten doe je het nooit.’ – NRC Handelsblad De vijftienjarige Christopher weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Het wonderlijke verhaal van Alice Toet. Het wonder van jou en je biljoenen bewoners. Hoe bouw je een motorfiets? Hugo - Een vreselijk eng beest? Ian is moving. iBoy. Algemene info Leverbaar Ja ISBN 9789076168241 paperback Aantal pagina's 274 Prijs € 17,50 NUR 284 december 1969 Genres 12 - 15 jaar, Kinderboeken Omslag Studio Ron van Roon Vertaler Jenny de Jonge Recensies ''Op ingenieuze wijze weet Brooks de lezer mee te slepen in zijn hypermoderne superheldenroman.

Iedereen bleef brood eten. Ik ben bij de dinosaurussen geweest. Ik ben geen boek, ik ben een hond. Ik wil NIET naar de tandarts! In het spoor van de eclips. Is het een appel? Ivar, de verschrikkelijke koning. Jake en de T.rex. Joehoe! Sprookjesprins? Speel-boek. Kaatje in de zomer. Kaatje in het bos. Kaatje is jarig. Kaatje viert Pasen. Karel en zijn nieuwe vriendje. Karel gaat naar de bibliotheek. Karel gaat naar school. Karel in de lente. Karina schildert. Keepvogel - De uitvinding.