background preloader

UE7 Hindulaisuus

Facebook Twitter

Intialaiset eivät suostu luopumaan vaarallisista ihmispyramideista, vaikka myös laki rajoittaa niiden rakentamista. Intialaismies paljasti hengenmiesten huijaukset ja pakeni henkensä kaupalla Suomeen – johtaa nyt jättijärjestöä Kontulasta. Sen piti olla vain rutiiniesiintyminen Intian televisiossa, sellainen, joita Intian kuuluisin skeptikko ja maan suurimman rationalistijärjestön johtaja Sanal Edamaruku oli tehnyt satoja.

Intialaismies paljasti hengenmiesten huijaukset ja pakeni henkensä kaupalla Suomeen – johtaa nyt jättijärjestöä Kontulasta

Oli maaliskuu 2012. Jeesus-patsaan oli nähty kyynelehtivän eräässä kirkossa Mumbaissa, ja uskonnollisten vedätysten paljastajana tunnettu Edamaruku pyydettiin paikalle selvittämään asiaa. Hän suostui, tutki ilmiön ja kertoi näkemyksensä illan päälähetyksessä. Eipä arvannut Edamaruku silloin, että neljä vuotta myöhemmin hän istuisi pienessä vuokrakaksiossa Helsingin Kontulassa kertomassa Jeesus-patsaan tarinaa. Edamaruku on maanpaossa. ”Mumbain katolisen kirkon edustajat sanoivat julkisesti televisiossa, että en tule koskaan enää näkemään päivänvaloa. Hän pakeni ystävänsä avustuksella Suomeen kesällä 2012. ”Välillä tunnen itseni todella yksinäiseksi.” Akseli Valmunen / HS Sanal Edamaruku asuu Helsingin Kontulassa ja johtaa sieltä käsin Intian suurinta rationalistijärjestöä. Kuluu minuutti. Wikimedia Commons.

Hindujen matka nirvanaan. Allahabadin rautatieasemalla on tallautunut tänään iso joukko ihmisiä", delhiläinen valokuvaaja Prashanth Vishwanathan sanoo.

Hindujen matka nirvanaan

"Kaksikymmentä on kuollut, kertovat ensimmäiset uutiset. " Prashanth näpyttää kännykkäänsä. Istumme ahtaan pyörärikšan kyydissä reisistä toisiimme liimautuneina. Kaksi vuorokautta aiemmin olemme nousseet samalla Allahabadin asemalla junasta ja saapuneet Maha Kumbh Melaan, hindujen isoon pyhiinvaellukseen, joka järjestetään joka 12. vuosi samalla paikalla Ganges- ja Jamunajokien risteyksessä. Seitsemän tunnin junamatkalla Delhistä Allahabadiin tutustuimme muutamaan intialaiseen, jotka olivat matkalla Kumbhiin. Olivatko he tänään asemalla? Juuri noin intialainen onnettomuudesta kertoo. Kauhistelen hieman, johon Prashanth vastaa: "Yes yes. " Hän on korkeakoulut käynyt, arvoliberaali eteläintialainen tamili. Ota tai jätä, eurooppalainen. Illalla tiedot tarkentuvat. Pyhiinvaeltajien pitää käydä kolme kertaa joen pinnan alla. Siltä se tuntuu. Se myös kasvaa. No tietenkin.

Templenet - The Comprehensive Indian Temple website. Kastiton Ashok Khade nousi upporikkaaksi putkipatruunaksi Intiassa –"Päätin, etten aio kuolla köyhyydessä" Mumbai Lasken Ashok Khaden vasemman käden kultasormuksesta yhdeksän pientä timanttia.

Kastiton Ashok Khade nousi upporikkaaksi putkipatruunaksi Intiassa –"Päätin, etten aio kuolla köyhyydessä"

Kastiprotestit ajoivat Intian pääkaupungin Delhin vesikriisiin - Intia. Ainakin 12 ihmistä on kuollut ja 150 loukkaantunut Pohjois-Intiassa kastijärjestelmään liittyvissä protesteissa, jotka ovat myös katkaisseet ison osan pääkaupunki Delhin vedenjakelusta.

Kastiprotestit ajoivat Intian pääkaupungin Delhin vesikriisiin - Intia

Intian hallitus lähetti lauantaina tuhansia sotilaita lauantaina Haryanan osavaltioon, jossa viikon verran jatkuneet protestit muuttuivat väkivaltaisiksi. Mielenosoittajat sytyttivät tuleen taloja, juna-asemia ja tukkivat moottoriteitä. Väkijoukko tappoi intialaismiehen, jonka huhuttiin syöneen naudanlihaa - Intia.

Väkijoukko tappoi intialaismiehen, jonka huhuttiin syöneen naudanlihaa Vihainen joukkio hindulaisia tappoi 50-vuotiaan muslimimiehen ja pahoinpiteli hänen 22-vuotiaan poikansa Intiassa, koska huhun mukaan he olivat varastoineet ja syöneet naudanlihaa.

Väkijoukko tappoi intialaismiehen, jonka huhuttiin syöneen naudanlihaa - Intia

Tapaus sattui maanantaina Dadrin kaupungissa Uttar Pradeshin osavaltiossa, pääkaupunki Delhin itäpuolella. Poliisi on pidättänyt kuusi ihmistä tapaukseen liittyen. The Indian Expressin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun erään vasikan huomattiin kadonneen. Kiertämään lähti huhu, jonka mukaan vasikan jäännöksiä olisi löytynyt paikallisen miehen talon liepeiltä. Väitteet siitä, että miehen perheessä syödään nautaa, kantautuivat paikalliseen hindutemppeliin, josta raivostunut joukkio lähti miehen talolle ja tappoi hänet. Poliisi on lähettänyt perheen jääkaapista löytynyttä lihaa tutkittavaksi. Sadat paikalliset ihmiset osoittivat mieltään tapaukseen liittyviä pidätyksiä vastaan. Jumala valtasi koko kehon – hindulahkon vanhukset verhoavat ihonsa tatuoinneilla - Intia.

Temppeliin ei ollut asiaa.

Jumala valtasi koko kehon – hindulahkon vanhukset verhoavat ihonsa tatuoinneilla - Intia

Niinpä alimpiin kasteihin kuuluvat hindut alkoivat tatuoida jumala Raman nimeä kasvoihinsa ja kehoihinsa yli sata vuotta sitten Intian keskiosissa. Se oli hiljainen mutta näkyvä vastarinnan merkki ja osoitus uskon lujuudesta. Ramnami Samaj -uskonliikkeen edustajat halusivat tatuoinneillaan näyttää ylemmille kasteille, että jumala on kaikkialla riippumatta ihmisen sosiaalisesta asemasta. Nykyään liikkeellä on arviolta satatuhatta jäsentä, kertoo uutistoimisto Reuters. He ovat keskittyneet Chhattisgarhin osavaltioon, joka on maan köyhimpiä seutuja. Intian perustuslaki kieltää kasteihin perustuvan syrjinnän, mutta asenteet ovat tiukassa ja hankaloittavat yhä alimpien kastien kouluttautumista ja työllistymistä.

Religion: Hinduism. Nepalin joukkoteurastus raivostutti eläintensuojelijat - Ulkomaat. Nepalissa on teurastettu jopa satojatuhansia eläimiä kaksi päivää kestäneessä hindujen uskonnollisessa juhlassa.

Nepalin joukkoteurastus raivostutti eläintensuojelijat - Ulkomaat

Vajaat 20 000 puhvelia uhrattiin Gadhimai-jumalattarelle eilen, ja "lukemattomien" vuohien sekä kyyhkysten, kukkojen ja muiden lintujen uhraaminen jatkui tänään. Kyseessä on tiettävästi suurin yksittäinen eläinten uhraus maailmassa. Etelä-Nepalissa viiden vuoden välein vietettävä juhla on saanut eläintensuojelijat raivostumaan. Muun muassa ranskalainen näyttelijä Brigitte Bardot kirjoitti Nepalin hallitukselle ja kehotti sitä kieltämään juhlan. Hallituksen mukaan kyse on vuosisatoja vanhasta uskonnollisesta perinteestä. Nepalissa eläinten joukkoteurastus juhlan kunniaksi. Shiva-jumalan syntymäpäivää vietettiin Katmandussa riehakkaasti ja kannabista polttaen. Hindut juhlivat tiistaina eri puolilla maailmaa Maha Shivaratria, "Suurta Shivan yötä", joka on yksi hindulaisten tärkeimmistä vuosittaisista uskonnollisista festivaaleista.

Shiva-jumalan syntymäpäivää vietettiin Katmandussa riehakkaasti ja kannabista polttaen

Hindut uskovat, että Shiva-jumala syntyi kyseisenä yönä. Yksi tärkeimmistä Maha Shivaratri-juhlista järjestettiin Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Nepalin pyhimpänä paikkana pidetyn Pashupatinath-temppelin alueella vieraili päivän aikana yli miljoona ihmistä, kertoo Kathmandu Post -sanomalehti. Jo aamulla Pashupatinathiin oli arviolta yli kilometrin mittainen jono ihmisiä. Ainoastaan hinduilla on pääsy päätemppeliin, joten ulkomaalaiset vierailijat pääsevät tutustumaan juhlamenoihin vain muualla kompleksissa.

Keskipäivän aikoihin päätemppelin läheisessä portaikossa ihmiset matelivat ylös ja alas tiiviinä massana. Välillä ihmispaljous tuntui turvattomalta, koska varsinkin lapset olivat vaarassa kaatua tungoksessa. Paikalla tuhansia pyhiä miehiä. Hindut juhlivat jumalatarta vantaalaisen koulun jumppasalissa - Vantaa - Kaupunki - Helsingin Sanomat. Hindut juhlivat jumalatarta vantaalaisen koulun jumppasalissa Simonkylä.

Hindut juhlivat jumalatarta vantaalaisen koulun jumppasalissa - Vantaa - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Ulkona on harmaata, mutta jumppasalissa vilisevät värikkäät sarit. Rummut soivat, ja suitsukkeentuoksu pistelee nenää, kun kymmenet hinduperheet kokoontuvat viikonloppuna vantaalaiseen kouluun viettämään Durga Puja -juhlaa. Kaksipäiväinen tapahtuma pidetään hindujumalatar Durgan kunniaksi. Perinteen mukaan sitä olisi kuulunut viettää jo aiemmin tällä viikolla, mutta Suomessa oli odotettava viikonloppuun, jotta kaikki pääsevät paikalle. "Normaalisti juhla etenisi tarkan aikataulun mukaan, mutta täällä pappi tekee sen, mitä pystyy", kertoo juhlat järjestävän Pujari-yhdistyksen puheenjohtaja Utpal Podder. Lauantaina seremonia alkoi papin puheella ja bengalinkielisellä ylistyksellä, johon yli satapäinen juhlakansa liittyi.