background preloader

Yhteiset vinkit

Facebook Twitter

Opettaja luopui luennoista – yhtäkkiä lähes kaikki opiskelijat läpäisivät vaikean yliopistokurssin. Itä-Suomen yliopisto ottaa eturivissä käyttöön USA:sta levinnyttä käänteisen opetuksen mallia.

Opettaja luopui luennoista – yhtäkkiä lähes kaikki opiskelijat läpäisivät vaikean yliopistokurssin

Sen ideana on korvata suuri osa luennoista videoluennoilla ja keskittyä kontaktiopetuksessa vaikeampiin asioihin. – Tapa opettaa ei ole muuttunut 500 vuoteen, Markku Saarelainen tuhahtaa. Hän on mies, joka haluaa tehdä opetuksen historiaan muutoksen. Saarelainen on yliopistonlehtori ja oppimisympäristöjen kehittämispäällikkö Itä-Suomen yliopistossa. Hän soveltaa kursseillaan käänteiseksi opetukseksi kutsuttua opettamisen mallia. Käänteisessä opetuksessa perinteinen luentopainotteinen opetus käännetään päälaelleen. Muutama vuosi sitten Saarelainen piti sähkömagnetiikan kurssia, jonka reputti neljä viidestä opiskelijasta. Läpäisyprosentit muuttuivat Saarelaisen mukaan siitä syystä, että opiskelijoille tuli enemmän aikaa sisäistää oppimansa asiat. . – Jos pidän perinteisen luennon Maxwellin yhtälöstä, kenelläkään ei ole mitään kysyttävää.

Muut yliopistot seuraavat mielenkiinnolla. 4. Harjoitus: (suljetut) verkkoyhteisöt ja verkkosisältöjen kuratointi. - 410014Y Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä 2013. Avoin verkkoyhteisö Facebook Icon Facebook soveltuu hyvin opettajien keskinäiseen tiedonvaihtoon tai kodin ja koulun epämuodolliseksi kommunikaatiovälineeksi.

4. Harjoitus: (suljetut) verkkoyhteisöt ja verkkosisältöjen kuratointi. - 410014Y Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä 2013

Opetuskäytössä rajoitteina toimivat sekä palvelun julkisuus että ikärajoitus. Opetuskäyttöön soveltuvat suljetut verkkoyhteisöt Koska Facebookin ikärajat jo estävät 1-6lk oppilaiden kirjautumisen käyttäjäksi, mutta myös yksityisyyteen liittyvät pulmat aiheuttavat haasteita, kannattaa opetusta suunniteltaessa katse kääntää suljettuihin verkkoyhteisöihin. Palvelun kuvaus: "Vuonna 2008 perustettu Edmodo on ilmainen koulujen käyttöön tarkoitettu amerikkalainen verkkosovellus.

Edmodo sisältää monia esimerkiksi Facebookista tuttuja elementtejä, höystettynä tehtävä- ja arviointityökaluilla sekä kirjastolla, jonne voi tallentaa niin oppimateriaalia, tehtäviä kuin viestejäkin. Eliademy (suomenkielinen ja suomalainen palvelu) Huom! Tunnettuja kuratoijia: Olenhan se minäkin jotain kuratoinut: Scoop.it – mainio väline kuratointiin.

TAT sekava nuoruus pamfletti. Digitreenit 1: Opettele ainakin nämä näppäinkomennot. Näppäinkomentojen käyttö nopeuttaa tietokoneella työskentelyä.

Digitreenit 1: Opettele ainakin nämä näppäinkomennot

Samat näppäinyhdistelmät toimivat monissa ohjelmissa saman logiikan mukaan. Kun siis olet opetellut tärkeimmät komennot, voit hyödyntää niitä niin kuvanmuokkkauksessa, tiedostojen hallinnassa kuin tekstinkäsittelyssäkin. Jos et ole varma, toimiiko joku näppäinyhdistelmä, kokeile! Komennot toimivat usein sekä Windows- että MacOS-ympäristössä samalla logiikalla. Näppäimen nimi vain on erilainen: Windows-maailmassa käytetään Ctrl-näppäintä.Mac-koneissa toimii cmd ⌘ -näppäin (jota kutsutaan myös Omppu-näppäimeksi). Aloita niistä näppäinkomennoista, jotka ovat sinulle uusia, mutta joista uskot hyötyväsi. Pikanäppäimet - kuvituskuva jossa näppäimistö ja padi Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen Digitreenit,näppäimet,Yle Oppiminen Voit tulostaa kuvan vaikka työhuoneesi seinälle tästä Hyödyllinen komento on myös Ctrl/cmd + Q (lopeta ohjelma), mutta sitä ei kannata kokeilla ellei todella ole valmis sammuttamaan käyttämäänsä ohjelmaa.

Opeverkostot - Facebook. Osallistu tämän wikin rakenteluun.

opeverkostot - Facebook

OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. 150349 Carita Kiili Nuorten internetlukeminen. Kiililaurinenlukiolaisetyksilollisina. Jyväskylän yliopisto - JYKDOK. 978 951 39 4795 8. Tiedonhaku on monelle takkuista. Pullollaan asiaa oleva verkko on monen opiskelijan tärkein tiedonlähde.

Tiedonhaku on monelle takkuista

Nuoret ovatkin sujuvia tietokoneiden ja internetin käyttäjiä, mutta tiedon löytäminen ja arvioiminen ei ole aina helppoa. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan ryhmätyöskentelystä on etua tiedon etsinnässä ja analysoimisessa. Internet 28.8.2012 klo 11:09päivitetty 18.2.2015 klo 16:27 Tietokoneet ja internet ovat nykyään arkipäivää oppilaitoksissa. . - Havaitsin tutkimuksessani, että joillakin opiskelijoilla on vaikeuksia löytää ja kriittisesti arvioida relevanttia tietoa. Porukassa opiskelijat pohtivat sisältöjä kriittisemminCarita Kiili Kiili tutki lukiolaisten tiedonhakua ja arviointia koulukontektissa oppimistehtävien teossa. . - Porukassa opiskelijat pohtivat sisältöjä kriittisemmin. . - Kun kouluissa mietitään, millaisia oppimistehtäviä annetaan, niin opiskelijoiden haastaminen omaan ajatteluun olisi tärkeää. Ryhmissä nuoret lukevat netin sisältöjä kriittisemmin.

Nuoret ovat kriittisempiä verkosta lukemansa tiedon suhteen silloin, kun lukevat tietoa ryhmissä.

Ryhmissä nuoret lukevat netin sisältöjä kriittisemmin

Yksin lukiessaan nuori saattaa helposti omaksua tiedon sellaisenaan, varsin kritiikittömästi. Kotimaa 28.8.2012 klo 15:54päivitetty 31.8.2012 klo 08:30 Carita Kiilin nuorten internet-lukemista käsittelevässä väitöskirjasta käy ilmi, että lukiolaiset eivät suhtaudu kovin kriittisesti netistä lukemaansa tietoon. Kiilin mukaan nuorilla on puutteita myös keinoissa, joilla he hakevat tietoa verkosta. . - Nuori saattaa jäädä tiedonhaun kanssa jumiin ja toistaa samaa hakua useaan kertaan.

Osa nuorista ei kyseenalaista lainkaan lukemiensa juttujen lähteiden luotettavuutta. - Nuorten internetin käyttötaidoissa on eroja. Netin käyttötaidot eivät ole itsestäänselviä Nuorista puhutaan usein ”nettinatiiveina” eli sukupolvena, joka on kasvanut internetin maailmassa pienestä pitäen. . - Sitä pidetään usein itsestäänselvänä, että nuori oppii luonnostaan käyttämään internetiä. Lukevatko nuoret nettijuttuja liian sinisilmäisesti?

Carita Kiilin tuore väitöskirja paljastaa, että lukiolaisten olisi syytä suhtautua lukemiinsa netin sisältöihin kriittisemmin.

Lukevatko nuoret nettijuttuja liian sinisilmäisesti?

Kiilin mukaan nuorilla on puutteita tavoissa, joilla he hakevat tietoa verkosta. Osallistu 28.8.2012 klo 15:52päivitetty 18.2.2015 klo 16:27 Nuoret ovat kasvaneet sisälle internetin maailmaan jo pienenä. Carita Kiilin mukaan myös tämä niin kutsuttu nettisukupolvi tarvitsee tukea internet-lukemiseen. . - Sitä pidetään usein itsestään selvänä, että nuori oppii luonnostaan käyttämään internetiä. Kiilin mukaan sekä tiedonhaun taitoja että kriittistä tiedonhankintaa olisi hyvä opettaa koulussa. Pitäisikö lukiolaisia opettaa kriittisempään lukemiseen? Hyvän oppimateriaalin ominaisuudet - brainstorming and voting. Riku Karvakuono oppii uutisista.