background preloader

Piddan90

Facebook Twitter

NO-stöd-åk-4-6. Storstadsmamman Blogg. Till oss pedagoger. Lgr 11 – lathund till klassrummet – #mellanstadiebloggen [SVENSKA] För att effektivisera mig lite och vinna mer tid till min undervisning har jag satt upp dessa lathundar i klassrummet.

Lgr 11 – lathund till klassrummet – #mellanstadiebloggen [SVENSKA]

Det är en konkretisering av kursplanens syfte, centrala innehåll samt kunskapskrav. En konkretisering som inriktar sig på att eleverna ska förstå. I och med att det är lathundar tänker jag mig att det kommer ge mig mer tid att arbeta så här än att skriva måldokument för varje arbetsområde. Tanken är som sagt att jag inte ska behöva lägga så mycket tid på pappersarbete. HemlabbPET. E471106501.pdf. Arbetsmaterial- Nypon. Nypon förlag vill öka möjligheterna att använda lättläst skönlitteratur i undervisningen.

Arbetsmaterial- Nypon

Det gör vi genom att komplettera alla våra böcker med arbetsmaterial. Materialet består dels av en handledning med tips och idéer till er pedagoger, dels av lektionsmaterial för eleverna. Avslutning 6an tips. Kahoot – ett snabbt sätt att få syn på kunskaper – ThereseLinnér. Det finns många sätt att snabbt utvärdera och få en bild över var man har sin grupp.

Kahoot – ett snabbt sätt att få syn på kunskaper – ThereseLinnér

Så kallade exit-ticket av olika slag. För egen del blandar jag digitala och icke digitala sätt för att använda det som passar bäst utifrån frågeställningen. Exempel på det jag använder är padlet, vanliga gula post-it lappar, Mentimeter, bilder att identifiera sig med eller Kahoot. Marika Nylund Ek skrev om olika verktyg på sin blogg om man vill läsa mer. Jag har då och då skrivit om det också.

1000s FREE Primary Teaching Resources & Printables - EYFS, KS1 and KS2. Sb88swedish. Clothing listening tests, ESL listening worksheets, English listening activit... 30-day-challenge – extramural engelska i fokus. Extramural engelska, den engelska eleverna sysslar med utanför klassrummets väggar, är en faktor vi måste ta i beaktande som engelsklärare idag.

30-day-challenge – extramural engelska i fokus

ENGELSKA. Short stories. Learn english skills online, interactive activity lessons. Grade 4 Test. Reading Comprehension Worksheets. Printable Learning Materials. Lower Elementary 3-4 - WebEnglish.se. Second Grade Comprehension Worksheets. Second Grade Comprehension, Second Grade Reading Comprehension, 2nd Grade Comprehension, Second Grade Comprehension Worksheets, 2nd Grade Reading Comprehension, Second Grade Comprehension Activities, Second Grade Reading Comprehension Worksheets, 2nd Grade Comprehension Worksheets, 2nd Grade Reading Comprehension Worksheets, Second Grade Comprehension Worksheet, Second Grade Reading Comprehension Worksheet This Second Grade Reading Comprehension Workbook – Volume 1 download includes 50 Reading Comprehension Stories.

Second Grade Comprehension Worksheets

Each story has 5 Comprehension Questions. Answer Key Included. Påståenden till värderingsövningar - Metodbanken. Att jobba med värderingsövningar är effektivt och roligt i exempelvis livskunskapen i skolan, i scouterna, i arbete med ungdomar mm. Även med vuxna kan det passa – allt beroende på vilken typ av möte/process det handlar om och vad man vill uppnå. Deltagarna får möjlighet att: – tänka efter och ta ställning – träna sig i att uttrycka åsikter – motivera sina ståndpunkter – träna sig i att lyssna på andra – reflektera och bearbeta attityder. Värdegrundskalender. Art Projects for Kids. Är det sant?: Källkritik. Ljudnivc3a5er-3. Skoldatatekets_applista_okt_2014_0.pdf.

Utbildningsmaterial om eld och brand. För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

Utbildningsmaterial om eld och brand

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Experimentskafferiet. Fotosyntes och cellandning (NO) Kroppen. Ung Livsstil.

Rymden_elev_12.19.12.pdf. Utbildningsmaterial - Rymdstyrelsen. Ekosystem - samband i naturen. Övningarna syftar till att träna iakttagelseförmågan och öka ordförrådet, samtidigt som eleverna får möjlighet att uppleva och upptäcka naturen. 1.1 Slutet modellekosystem.

Ekosystem - samband i naturen

Jonny Webbsida. Montessoriinspirerad matematik. Matteappar för barn - en översikt. Det här är en helt unik sammanställning över de populäraste matteapparna för barn.

Matteappar för barn - en översikt

Filtrera resultatet för att hitta fler appar för en viss åldersgrupp eller plattform. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. Termer12.pdf. Den-magiska-dorren.pdf. De, dem och dom - grammatik - subjekt och objektsform. Skrivarskola - Mediekompass. Publicerad: 04 augusti 2014 Journalistiskt skrivande påminner på flera sätt om skrivande som vi övar i skolan och därför kan det vara ytterst givande att försöka lära sig lite om hur man skriver nyhetsartiklar, reportage, krönikor, etc.

Skrivarskola - Mediekompass

Reading1. Alias_eng - KimStudies. English-Guide.org. Bruno Mars - Marry You. Workshop: webbsidor till engelskundervisningen. Tisdag den 30 oktober ska lärarna i Filipstads Kommun som undervisar i engelska få möjlighet att forska i webbsidor som man kan använda i engelskundervisningen.

Workshop: webbsidor till engelskundervisningen

Här nedanför har jag listat webbsidor som man kan använda till den engelskundervisningen. Allt material är gratis. För att få tillgång till allt, behöver man ibland skapa ett konto. en hemsida från det brittiska konsulatet och BBC för lärare med lektionsplaneringar och tips på hur man kan utveckla sin undervisning i engelska. Allt är på det engelska språket. Elementary 5-6 - WebEnglish.se. Sjunga på engelska. Appar engelska för svaga elever. Let's talk about Christmas worksheet. Home - spraktrollet.

Webbresurser för att öva engelska. I dag presenterar iktsidan webbresurser för att öva engelska för er som har elever med datorer men de flesta webbresurser fungerar också på iPad och mobiler:) så det är win win Om du upplever problem med webbresurs på iPaden kan det betyda att sidan innehåller så kallade Flashfiler. Ladda då ner till exempel Puffin free-appen och öppna sidan i denna app. Det brukar lösa problemet:) Akinator– Tänk på en person och låt anden gissa:) Tror du inte att det fungerar, testa! Akinator ställer frågor på engelska till dig och du svarar med ja eller nej. Elevspel.se En gratis webbsida där du kan anmäla dig som lärare, sedan skapa elevkonton och ge dina elever uppdrag i olika ämnen. Lower Elementary 3-4 - WebEnglish.se. Welcome. ESL Games for the Classroom. Charades Divide and line up the class into two teams. The first student from each team comes to the front.

The teacher whispers a word or shows a flashcard to the two students and they act it out. The first team to call out the correct word gets a point. Engelska spel. Det engelska språket omger oss alltmer i vardagen. Spela dessa engelskaspel så att du kan, vågar och vill använda engelska i olika situationer. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Engelska. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn.

Food Årskurs 1. Engelska serier.