background preloader

Container

Facebook Twitter

OC&W and Amsterdam donate 1 million to business case Science Park. LKvV : Het #MSC2014 congres bij... Chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven viert 30-jarig bestaan. 30 Years of ASML - From Shed To World Leader. Patentenkoning koninklijk onderscheiden. Technisch directeur ASML krijgt lintje. Martin van den Brink, chief technology officer van chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Technisch directeur ASML krijgt lintje

De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie, waarbij het dertigjarig bestaan van het bedrijf is gevierd. Minister Kamp van Economische Zaken reikte de onderscheiding uit. Careers - ASML PhD Master Class 2014 - Join us in re-shaping the boundaries of science and technology. Two days where we showcase some of the fascinating and extreme technology challenges that we are currently facing.During the PhD Master Class we will invite you to use your brain in a team-based workshop aimed at cracking those challenges.

Careers - ASML PhD Master Class 2014 - Join us in re-shaping the boundaries of science and technology

You will also have some personal interviews to get perfectly acquianted with ASML and get a thorough knowledge of what ASML has to offer.

Harry Mulisch - eredoctoraat

Havana geldwolven 2009 financiele ethiek. Summit Excellentie 2014 - HvA - Hogeschool van Amsterdam. 2 oktober 2014 | Amsterdam Op 2 oktober 2014 organiseert de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met het Sirius Programma de Summit Excellentie 2014.

Summit Excellentie 2014 - HvA - Hogeschool van Amsterdam

Méér uit de beste studenten halen – dat is kort gezegd waar excellentie in het hoger onderwijs om draait. De afgelopen jaren is er, mede dankzij de subsidies van het Sirius Programma, enorm veel kennis en ervaring vergaard op het gebied van excellentie. Die kennis gaan we tijdens de Summit delen en verduurzamen. Google Scholar and Web of Science. VanBarthesnaarFoucault (1) 15 26 maart 2014 by Vrije Universiteit Amsterdam. De Werdegang van de universitaire pers. gQ3VQos. 19xfgs4. Prijs voor beste big data-proefschrift door Radboud-informaticus Tom Claassen - Faculteit der NWI. De Willem R. van Zwet Award 2014 – de prijs voor het beste proefschrift in de statistiek en operationele research – is gewonnen door Tom Claassen.

Prijs voor beste big data-proefschrift door Radboud-informaticus Tom Claassen - Faculteit der NWI

De informaticus promoveerde in juni vorig jaar aan de Radboud Universiteit op ‘Causal Discovery and Logic’, een onderzoek dat het zoeken naar oorzakelijke verbanden in grote dataverzamelingen eenvoudiger maakt. Tom Claassen. Koning opent innovatiecentrum The Gallery. 20 februari 2014 RVD, nr. 44: Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 2 april het nieuwe centrum voor innovatie The Gallery op het Kennispark Twente in Enschede.

Koning opent innovatiecentrum The Gallery

Het gebouw biedt huisvesting en faciliteiten voor kennisintensieve bedrijven, open innovatiecentra en serviceloketten voor innovatieve bedrijven. Na de opening presenteren diverse ondernemers en onderzoekers zich en bezoekt Koning Willem-Alexander als eerste een interactieve expositie die laat zien hoe wetenschappelijk onderzoek tot commerciële producten kan leiden. Debat ‘Communicatie op de RU’: het verslag. Op 17 maart was het dan eindelijk zover: een nieuw AKKUraatd-debat.

Debat ‘Communicatie op de RU’: het verslag

Deze keer werd het georganiseerd in samenwerking met studieverenigingen Babylon en Mycelium, van respectievelijk communicatie- en informatiewetenschappen en communicatiewetenschap. Het thema was, niet geheel verrassend, ‘communicatie op de RU’. Hoe communiceert de universiteit met haar studenten en wat kan er beter? Programma De Catastrofe.

Programma Filosofisch Festival De CatastrofeVrijdag 4 april | 19.30u-02.00 uurCollegezalencomplex, Radboud Universiteit Nijmegen CultuurCafé 19.00 - 19.30 uur Inloop met muziek van de akoestische jazzformatie Voyage sans finVoyage sans fin is een akoestische jazzformatie uit Nijmegen.

Programma De Catastrofe

Het quartet bestaat uit de gitaristen Aldo Spadaro, Felix Frehé, Bastiaan Siemerink en contrabassist Fedde Sappelli. De muziek is een sfeervolle mix van traditionele Jazz in een akoestische setting en Gypsy Jazz in de Hot Club de France stijl. CC2 19.30 - 20.15 uur Heideggers vraag naar de techniekHoe irritant is een pc, een tv of een ander apparaat dat het niet doet. Committee announces new inquiry into Business-University Collaboration. On 28 January 2014, the Committee previously held a one-off evidence session on Fraunhofer UK as an example of business-university collaboration.

Committee announces new inquiry into Business-University Collaboration

SRON. NWO: SRON Netherlands Institute for Space Research. SRON Netherlands Institute for Space Research, is het Nederlandse expertise-instituut voor onderzoek vanuit de ruimte.

NWO: SRON Netherlands Institute for Space Research

Door middel van grensverleggend onderzoek wil SRON de kennis van de astrofysica, de aarde en (exo)planeten vergroten en ook uitdragen. Nederlandse wetenschap doet ideeën op in Berlijn. “De Duitse buitenuniversitaire onderzoeksinstituten zijn ijzersterk.

Nederlandse wetenschap doet ideeën op in Berlijn

Schuyt ‘geschokt’ door handelwijze VU na klacht over proefschrift. Uitgestelde promotie: 'kijken of onderzoek nodig is' “Ik geloof dat er iemand bezig is ons zwart te maken en allerlei rottigheid rondstrooit. Ik vind dat heel kwalijk”, aldus Economiedecaan Harmen Verbruggen over de geruchten, inmiddels in de publiciteit gebracht door Het Parool/Folia, dat econoom Karima Kourtit niet of nauwelijks zou hebben bijgedragen aan de wetenschappelijke publicaties die de basis vormen van haar proefschrift. Kourtits promotie, gepland voor morgen, werd op het laatste moment afgeblazen vanwege onzorgvuldigheden in een verslag van een workshop.

Nominatie ingetrokken ‘De beslissing tot uitstel heeft niks te maken met geruchten over Kourtits artikelen, benadrukt Verbruggen. “Met geruchten kan ik niets. NRC Handelsblad meldt dat Kourtis promotor, Peter Nijkamp, in de jury zat van een prestigieuze innovatieprijs waarvoor Kourtit was genomineerd. Niets bijzonders “Dat Nijkamp in de jury zit voor die innovatieprijs is niets bijzonders”, aldus Verbruggen. Gerard Sanderink. Koop hier uw Quote 500 Geschat vermogen: 430 miljoen Herkomst vermogen: Automatisering Gerard Sanderink geeft €100.000 weg aan Tukkerstudenten Wie negatief in het nieuws komt, moet heel rap proberen om dat slechte beeld om te draaien. Quote 500-lid Gerard Sanderink haalde vorige week nog de krantenkolommen omdat hij voor de rechter is gedaagd. Nu haalt hij het ni... Wijzigt directiestructuur. Integriteitsbeoordelaar Schuyt haalt uit naar VU. De zaak tegen de promovenda van econoom Peter Nijkamp gaat haast lijken op een heksenproces, vindt Kees Schuyt, voorzitter van het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit.

De VU verwerpt de aantijging. In NRC Handelsblad haalt Schuyt afgelopen weekend hard uit naar de Vrije Universiteit. Hij begrijpt niet dat de promotie van Karima Kourtit is uitgesteld na een anonieme klacht. Ruimteonderzoekers blijven in Groningen. De RUG heeft samen met ruimteonderzoeksinstituut SRON en de provincie Groningen een deal gesloten om de ruimteonderzoekers in Groningen te houden. Door Peter Keizer. AKKUraatd : Afdeling communicatie vd... Randstad Event Reel. Lijnske sur Twitter : #inspiratie sessie bij #Saxion met #Randstad consultancy... Yoonis Osman Nuur - TEDxAUCollege. Universiteiten presenteren nieuwe studiekeuzetool ‘Studie in Cijfers’ 8mrt2014. LKvV : 21 maart is het Marketing,... Marketing, Strategie en Communicatie Congres - Landelijke Kamer van Verenigingen Landelijke Kamer van Verenigingen.

Op vrijdag 21 maart 2014 zal het Marketing, Strategie en Communicatie Congres van de Landelijke Kamer van Verenigingen plaatsvinden. Het is voor elke vereniging van groot belang elk jaar voldoende leden binnen te halen. Met de huidige tendens van de steeds zwaarder wordende studiedruk wordt dit er niet makkelijker op. Ook het vullen van commissies en besturen van studentenverenigingen wordt steeds lastiger. Het doel van het Marketing, Strategie en Communicatie Congres is het aanreiken van handvatten omtrent deze problemen, die u ondersteunen in het goed in te spelen op de veranderende tijdsgeest. Daarnaast wordt u gestimuleerd creatief na te denken over mogelijke oplossingen voor de bovenstaande problemen. Bussemaker maakt zich niet druk om torenhoge collegelden. Minister Bussemaker maakt zich niet druk om het hoge collegegeld voor sommige opleidingen. Studenten betalen soms tienduizenden euro’s, maar daar zijn volgens haar goede redenen voor. De hoogte van het collegegeld voor studenten die al een diploma op zak hebben, loopt enorm uiteen: van negentienhonderd euro tot tienduizenden euro’s per jaar.

Maar volgens minister Bussemaker zijn die enorme bedragen “in de meeste gevallen verklaarbaar, omdat die opleidingen in het algemeen meer kosten met zich meebrengen”. Beantwoording Kamervragen over hoge collegegelden tweede studie. Plasterk verwacht geen hoog collegegeld. Onderwijsinstellingen gaan straks heus geen torenhoog collegegeld vragen voor het volgen van een tweede studie, bezweert minister Plasterk een kritische senaat. Bussemaker: Niets mis met hoog collegegeld.

UvA: Stichting Toekenningen. Roadmap_summit-excellentie2014-wide. Pepsico ontwikkelt nieuwe zoetstof. Pepsico en Whole Earth Sweetener Company lanceren de zoetstof PureVia. De natuurlijke grondstoffen in PureVia worden gewonnen uit een plant: Stevia. Ratan Tata - prof. Han van Dissel at University of Amsterdam.

31mrt2014 Lentegast: Pauline van der Meer Mohr. De Waarde van de Wetenschap.

Thijl Sunier

Hoogste punt bereikt van nieuw gebouw Flux. Vandaag wordt het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw voor de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde. Van nature kunstmatig. Over hubots en echte mensen. Geef je maar over aan Big Data, verzet is zinloos - Opinie. 'Wetenschapsbladen zetten aan tot fraude' UK spy agency intercepted webcam images of millions of Yahoo users.

Top-Secret Document Reveals NSA Spied On Porn Habits As Part Of Plan To Discredit 'Radicalizers' UK’s Spy Agency Obtained Millions of Webcam Images With Help From NSA. Geschiedenisstudenten maken site over seksindustrie. Public_uni : Dispatch from University of... Prestigieuze Europese subsidie van 1,5 miljoen voor Utrechtse bioloog. DUB: Integriteitsonderzoek naar artikel Utrechtse plantenbiologen. Declanm : Okay, so Yahoo execs are...