background preloader

Körling

Facebook Twitter

Ett lärorikt sommarlov. Verkligen mysigt att få träffa alla härliga barn igen efter sommaren! Våra nya klasskamrater har varmt välkomnats med leenden och under dagens musiklektion med Marija fick vi chansen att träna på allas namn med en rolig rörelselek. Kul när vuxna och barn kan leka och skratta tillsammans! Första skoldagen pratade vi om vad barnen lärt sig eller hur de använt sina kunskaper under sommarlovet. Hur har du använt din engelska i sommar? Berätta om några gånger du verkligen fick använda matematiken i sommar! Vi sorterade upp all deras upplevelser kring olika skolämnen. Kanske inte så många tänkt på att de lärt sig om ämnet idrott och hälsa när de badat vid en strand?

Vi gjorde en skrivövning där eleverna fick skriva upp sina sommaraktiviteter på Post-It-lappar, en aktivitet per lapp. Många barn har glädjande nog haft med sig sin sommarläxa i form av en bok som de läst själva eller tillsammans med en vuxen i sommar. Så mycket vi vill göra genast, nu och med detsamma, men först helg! Systematiskt kvalitetsarbete kring undervisningen. Det var ingen som begärde det av mig. Jag drevs av egen nyfikenhet. Jag ville se hur min undervisning påverkade, eller inte påverkade mina elevers lärande. Jag ville utveckla det jag kunde utveckla. Undervisningen var utvecklingsbar. I alla år jag talat med lärare har jag talat undervisning. Så här började jag mitt systematiska arbete. Lektionens rubrik: Hur väger man en blåval?

De här lektionerna blev otroligt värdefulla för mitt arbete med att utveckla lektioner. Jag skriver om det här i min kommande bok. Ge plats för mer undervisning. Fem lätta insatser för att skapa läsnyfikenhet!