background preloader

Despre EDUCATIE

Facebook Twitter

Cu părinți/fără părinți - Dilema veche. Clișeul conform căruia la fotbal și la educație se pricepe toată lumea este atît de uzat, încît evidențiază o stare de fapt cronică, ale cărei efecte, din păcate, sînt vizibile și în prezent, dar vor deveni, cîtă vreme clișeul are aplicabilitate și în ziua de azi, vor deveni așadar vizibile și în viitor.

Cu părinți/fără părinți - Dilema veche

Dacă în privința fotbalului însă efectele sînt marginale în ceea ce privește calitatea vieții organismului social, în privința educației lucrurile nu stau tocmai așa. Untitled. Doru Căstăian: Câteva gânduri pandemice cu miniştri, pixeli şi examene pascaliene - Edupedu. Fiecare dintre aceste gânduri s-ar fi putut desfăşura într-un articol separat, dar vă mărturisesc că, în ultimul moment, formula aceasta caleidoscopică mi s-a părut mai bună, aşa că le-am strâs aici în speranţa că ele vor veni undeva, cumva, în întâmpinarea tristeţilor sau speranţelor cuiva.

Doru Căstăian: Câteva gânduri pandemice cu miniştri, pixeli şi examene pascaliene - Edupedu

Ministrul Anisie şi covidul Monica Anisie este cu siguranţă cel mai tipic profesor de preuniversitar ajuns după revoluţie ministru al Educaţiei. Doru Căstăian: Câteva gânduri pandemice cu miniştri, pixeli şi examene pascaliene - Edupedu. Singurătatea profesorilor buni și cum s-a transformat criza în stimulentul mediocrității: lobbyul fabricilor de diplome la Minister pentru anularea examenelor decisive - Edupedu. Criza care poate reseta la sânge jocul în educație, prin identificarea extrem de simplă și valorizarea urgentă a profesorilor buni, se apropie de rateu.

Singurătatea profesorilor buni și cum s-a transformat criza în stimulentul mediocrității: lobbyul fabricilor de diplome la Minister pentru anularea examenelor decisive - Edupedu

Ministrul Educației promovează de aproape 3 săptămâni toleranța 100% la mediocritate în preuniversitar, chiul și se joacă periculos cu autoritatea cadrului didactic. Profesorii să aibă acordul elevului pentru notă! Acordul părinților. Promovabilitate. Educaţie incluzivă pentru elevii aflaţi în situaţii de risc şcolar. Image: Glenda / Shutterstock Migraţia şi diversitatea etnică prezintă atât provocări, cât şi oportunităţi pentru şcolile europene.

Educaţie incluzivă pentru elevii aflaţi în situaţii de risc şcolar

Având în vedere că elevii născuţi în afara UE sunt de două ori mai susceptibili să abandoneze şcoala, sprijinul pedagogic devine un aspect esenţial. Cu toate acestea, un nivel sporit al diversităţii oferă şcolilor ocazia de a deveni mai incluzive, mai creative şi cu un orizont mai larg. Articolul de faţă prezintă o serie de iniţiative care oferă o educaţie incluzivă elevilor aflaţi în situaţii de risc şcolar. Untitled. Marți, 28 aprilie 2020, a fost publicat Raportul „Educația în timpul pandemiei.

untitled

Răspunsuri la criza nesfârșită a sistemului educațional românesc”, autori Bogdan Florian și Sebastian Țoc, cadre didactice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Raportul propune o dezbatere referitoare la viitorul sistemului educațional românesc în contextul pandemiei de SARS – CoV -2 și are două obiective: Analiza stării de fapt, a condițiilor în care viitoarele politici publice în domeniul educației urmează a fi implementate.Elaborarea de recomandări și propuneri fundamentate pe constatările rezultate în urma analizei. Raportul integral poate fi consultat aici. Bogdan Florian este lector universitar în cadrul Departamentului de Științe Politice și Studii Europene, iar Sebastian Țoc este asistent universitar în cadrul de Departamentului de Sociologie, ambele din Facultatea de Științe Politice, SNSPA.

Untitled. Analiză semnată de Mircea Miclea, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, cercetător, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, fost ministru al Educației.

untitled

Analiza trimisă Edupedu.ro: Asistăm la ascensiunea unei noi religii: cea a Siguranței. S-a instalat treptat, insidios, în ultimele decenii (a se vedea, spre exemplu, F. Furedy – Cultura fricii; U. Mircea Miclea: Sunt mulți profesori care predau ce nu fac. Cum să predai aplicații când tu nu faci o aplicație? Masteratul didactic nu a fost activat din trei motive: pedagogii din universități, facultățile și ministerul - Edupedu. Alte politici europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale. Procesul Copenhaga Prima etapă: dezvoltarea unor principii şi instrumente comune Procesul Copenhaga a fost lansat o dată cu Declaraţia Copenhaga, aprobată la data de 30 noiembrie 2002 de către miniştrii cu responsabilităţi în domeniul educaţiei şi formării profesionale din Statele membre, statele candidate la aderare, statele EFTA-EEA, partenerii sociali europeni şi Comisia Europeană.

Alte politici europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale

Curtea de Conturi: Şcolile din România au primit de la primăriile şi consiliile judeţene doar 0,6% din totalul finanţării pe anul 2016. Echivalentul a 21 de lei pe elev, pe an - Edupedu. Programe scolare. Competente miclea. The organisation of school time in Europe - Publications Office of the EU. Teleskop - Feedback onest, pentru educație. Top 5 măsuri educaționale cu impact. Dragoș Iliescu, expert în testare: Sunt școli care ignoră știința și merg pe o ideologie de genul "să lăsăm copiii să devină ce vor, să nu îi forțăm și anxietăm" - Edupedu.

Untitled. Untitled. A Day in the Life of a Student in a Personalized, Competency-Based School - Education Elements. This blog post was originally published on the CompetencyWorks website, based on data from former Ed Elements team member Mike Wolking.

A Day in the Life of a Student in a Personalized, Competency-Based School - Education Elements

Mike Wolking, currently completing an Axford Fellowship, sent me a summary of a short investigation he completed in how a student spends their day. He followed a student in a New Zealand secondary school for a day and tracked her activities. As I read through the summary, I thought it might be a helpful way to begin to think about the quality of personalized, competency-based education. This type of data could be useful for reflection and opening up conversations about where there might be opportunities for strengthening instruction, assessment, and learning experiences as well as identifying where operational policies or organizational habits are getting in the way.

One would have to also consider the question: How do we think a student should spend their time in order to optimize learning and development? What do you say? Otilia Mantelers - Succesul copilului la școală depinde de implicarea părintelui - Pisica pe sârmă. De când a început Ana clasa I, relația mea cu școala ei este una de frică.

Otilia Mantelers - Succesul copilului la școală depinde de implicarea părintelui - Pisica pe sârmă

Frică de teme, frică de sistem, frică de absurdități, de manuale scrise cu greșeli, de exerciții imposibil de rezolvat, de după-amiezi și week-end-uri ratate sub presiunea școlii. Pentru că asta primim pe toate canalele. Presiune că școala pune presiune pe noi și pe copii, că vom muri toți cu lecțiile de gât, că sistemul e prost, că trebuie să ne revoltăm, să refuzăm lecțiile și notele. Otilia Mantelers - Succesul copilului la școală depinde de implicarea părintelui - Pisica pe sârmă. Andreas Schleicher, OECD: În România, tratați profesorii de liceu mult mai bine decât pe educatori și pe învățători, deși este mult mai ușor să te descurci cu elevii de la liceu. Educația timpurie este mult mai valoroasă - Edupedu.

Cele trei varste ale copiilor: Varsta regulilor, Varsta imitatiei si Varsta inspiratiei - Meseria de parinte. Pe masura ce trec anii imi dau seama ca dezvoltarea copiilor urmareste niste etape foarte bine determinate pe care e bine sa le cunoastem pentru a fi pregatiti atunci cand ne vom lovi de diverse incercari.

Cele trei varste ale copiilor: Varsta regulilor, Varsta imitatiei si Varsta inspiratiei - Meseria de parinte

Desi fiecare copil e unic, avand ritmul lui de crestere si dezvoltare, per ansamblu, exista niste perioade care nu pot fi neaparat incadrate cu exactitate intre anumiti ani, dar de care este important sa tinem cont. foto Una dintre teoriile care mi s-au parut foarte interesante, este cea care se refera la cele trei varste ale copiilor: Varsta regulilor Varsta imitatiei si Varsta inspiratiei Am gasit o mica mentiune despre cele trei varste ale copiilor intr-o carte foarte frumoasa si a durat cateva saptamani pana am reusit sa gasesc informatiile complete despre acest subiect atat de interesant.

Daniel David. Pentru că nu avem încredere unii în alții, ne irosim potențialul și șansele - Andreea Roșca. 5 motive pentru care copiii moderni nu pot învăța, nu au răbdare și cu greu suportă plictiseala. Sunt terapeut și lucrez de mulți ani cu copiii, părinții și profesorii. Consider că generația copiilor moderni degradează în multe privințe. După cum știm, creierul nostru este adaptabil.

Focus on Learning and Creating, Not Entertainment and Distraction. “Human beings, it seems, are at their best when immersed deeply in some problem.” -Cal Newport All good things come from action — from taking responsibility and putting in the work. Get Out of the Cave! Public Education and Shaping Reality: Plato’s Allegory of the Cave! Apprendre - Eduvoices : L'énergie de transmettre.

Psihologul Mircea Miclea: De ce nu vor copiii să meargă la școală? Un articol pe care toți părinții si profesorii trebuie să il citească! – UTI24. Psihologul Mircea Miclea, fost ministru al Educației și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a susținut saptamana trecuta, o declarație cu tema “A ști și a face în educația din România”, în cadrul unei dezbateri organizate de Platforma România 100.

Daniel David (profesor de științe clinice cognitive): „Problema noastră este că nu ne folosim potențialul intelectual…” – Oameni faini. 2. „Reformita” și erodarea autorității profesorale. Disciplina în școli: dreptul meu versus dreptul tău? Profesor islandez: 14 lucruri care nu mai au ce să caute într-o școală din secolul XXI - Educatie Privata. Sursă foto: www.skagafjordur.is. "Educația ne unește". O vedere asupra viziunii - Edupedu. Interviu cu Daniel David: Să le reamintim copiilor că educația este „Calea Regală spre succesul social” - Revista Cariere.

Când vine vorba despre mentalitățile poporului roman, profesorul Daniel David este unul dintre cei mai invocați specialiști care dezbat această problemă. Și cum mentalitățile țin în primul rând de educație, e unul dintre cei mai avizați specialiști pe această temă. Necesitatea reformei în educație - Politici Publice. Mircea Miclea: Aceste generații slab educate, cu abandon școlar mare, vor construi România de mâine. Vom avea o țară și mai incompetentă - Edupedu.

Cele 4 metacompetențe prin care să ne pregătim elevii pentru un viitor incert și volatil - CursDeGuvernare.ro » CursDeGuvernare.ro. Despre educaţie şi nu numai, cu Solomon Marcus. Suntem victime ale unui sistem educaţional bolnav. Cele 10 nevoi umane povestite de Solomon Marcus. H04 - Cele zece nevoi umane – discurs Solomon Marcus TEDx Talks Sc. Solomon Marcus despre educatie, la Agenda Digitala. Educaţie, altfel decât acum. Learning for Well-being. Doru Căstăian: Hârțogari, sufletiști și salvatori sau despre depresia profundă a educației românești - Edupedu. What's Education For? Motivele pentru care copiii sunt plictisiți, mereu agitați și nu știu să-și facă prieteni - Blog in Tandem.