background preloader

YH 2 Talousuutiset

Facebook Twitter

Areva vakuuttaa Olkiluodon edistymistä "Tämä on projektin käännekohta" Olkiluoto 3 -ydinvoimalaprojektissa on alkanut prosessiautomaation testaukset, kertoo Teollisuuden Voima.

Areva vakuuttaa Olkiluodon edistymistä "Tämä on projektin käännekohta"

Kesko aloittaa yt-neuvottelut koskettaa 131 työntekijää. Kauppakonserni Kesko ilmoittaa suunnittelevansa Keravan logistiikkakeskuksen sulkemista ja aloittaa yt-neuvottelut henkilöstövähennyksistä.

Kesko aloittaa yt-neuvottelut koskettaa 131 työntekijää

Taustalla on vuodentakainen tavaratalo Anttilan myynti. – Keravan logistiikkakeskus on suunniteltu palvelemaan ensisijaisesti sellaisen käyttötavarakaupan logistiikkatarvetta, josta Kesko on uuden strategiansa mukaisesti luopunut, toteaa Keskon rauta- ja erikoiskaupan johtaja Tommi Kasurinen tiedotteessa. EKP:n neuvoston jäsen vakuuttaa, että työkaluja riittää. EKP:n "tulivoima" muistuttaa enimmäkseen homeopatiaa, jossa olemassaolevaa toimivaa lääkettä laimennetaan aina vain laimeammaksi...EKP:n homeopatia-rahanlaimentamisella yritetään vain suojata sitä massiivista ponzi-velkavuorta..

EKP:n neuvoston jäsen vakuuttaa, että työkaluja riittää

Siis, EKP raha ei tuo mitään ostovoimaa talouteen lisää, vaan rahan arvo heikkenee vastaavasti. EKP rahasta hyötyy eniten he, jotka pääsevät käyttämään sen ensimmäisenä, ennenkuin em. homeopatia-rahanlaimentamisen vaikutus pääsee hintoihin. Metsäteollisuudella vetreä helmikuu, kokonaisuutena vienti väheni. Suomen tavaraviennin arvo jatkoi laskuaan helmikuussa.

Metsäteollisuudella vetreä helmikuu, kokonaisuutena vienti väheni

Miinusta kertyi kolme prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Tullin tänään julkistama ennakkotilasto. Vienti oli arvoltaan lähes 4,1 miljardia euroa. Nokia vähentää Ranskassa vain 400. "Nokian irtisanomisten mittakaava yllätti" Puukauppa piristyi alkuvuonna yli viidenneksen. Nokialta isot väenvähennykset Suomessa jopa 1300 työpaikkaa katoaa.

Mutta finanssikaverit varmasti kiittää.

Nokialta isot väenvähennykset Suomessa jopa 1300 työpaikkaa katoaa

VR:llä 500:n irtisanominen tuotti 200 tuhatta euroa johtajalle boonusta, paljonkohan Nokian 1300 irtisanominen tuottaa Nokialla boonusta, varmaan useammallekin? Hallitus leikkaa opintotuesta 122 miljoonaa, panostaa 700 miljoonaa liikennehankkeisiin. Hallitus pääsi myöhään illalla sopuun 400 miljoonan euron lisäsäästöistä tälle vaalikaudelle.

Hallitus leikkaa opintotuesta 122 miljoonaa, panostaa 700 miljoonaa liikennehankkeisiin

Näin hallitus pitää kiinni neljän miljardin euron sopeuttamistavoitteestaan. Leikkauksia tehdään muun muassa opintotukeen, kehitysyhteistyöhön, perusväylänpitoon ja sairauspäivärahoihin. Kiinteistöveron alarajaa korotetaan. Makeisveron sijaan polttoainevero nousee. Veroa korotetaan hieman. Kiinan teollisuusyritykset käänsivät kurssin seitsemän kuukauden laskuputki päättyi. Höpö höpö, Norjan lohen hinta on noussut voimakkaasti.

Kiinan teollisuusyritykset käänsivät kurssin seitsemän kuukauden laskuputki päättyi

Norjan lohen hinta on noussut, koska USA:n kysyntä on kasvanut. Chilessa riehuu paha bakteeri ja chileläinen lohi ei kelpaa ruoan puhtaudesta tarkoille amerikkalaisille antibioottien takia. Finnair peruu lisää Brysselin-lentoja. Finnair peruu kaikki tiistain lentonsa Brysseliin.

Finnair peruu lisää Brysselin-lentoja

Lisäksi keskiviikolta perutaan yksi lento. Brysselin lentoasema on ollut suljettuna tiistain terrori-iskuista lähtien. Kuluttajien mieliala kirkastui hieman. Kuluttajien luottamus vahvistui maaliskuussa helmikuusta.

Kuluttajien mieliala kirkastui hieman

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan luottamusindikaattori oli maaliskuussa 10,4, kun se helmikuussa oli 7,7. Viime vuodesta luottamus on heikentynyt. Vuosi sitten maaliskuussa luottamusindikaattori oli 11,2. Kuluttajien näkemykset Suomen taloudesta olivat yhä varovaiset. Kyselyyn vastanneista 36 prosenttia odotti, että Suomen taloustilanne paranee vuodessa, mutta 26 prosenttia arvioi sen huononevan. Arviot oman talouden kehittymisestä pysyivät ennallaan. Asbestilain todelliset kulut paljastuvat: Turkulaiselle taloyhtiölle 100 000 euron lasku. Uuden asbestilain todelliset kustannukset alkavat paljastua monille putkiremonttia tekeville taloyhtiöille.

Asbestilain todelliset kulut paljastuvat: Turkulaiselle taloyhtiölle 100 000 euron lasku

Turkulaisen kerrostalon asukkaat uusi laki on saanut näkemään punaista. Putkiremontin yhteydessä tehtävistä asbestimittauksista on koitumassa taloyhtiölle noin 100 000 euron lisälasku. Summa vastaa kymmentä prosenttia putkiremontin kustannuksista. – Se on helkutinmoinen lakilisäys kustannuksiin. Jos 100 000 euroa tulee ylimääräistä, kukaan ei taputa enää. Asukkaat löi ällikällä Taloussanomien helmikuinen juttu, jossa asiantuntijoiden esittämät arviot kuluista olivat selvästi todellista pienempiä. Nyrkkitervehdys ja horjuva konsensus tähänkö tiivistyy Suomen tilanne?

Miljonääri-pääministerin ja hienoihin pukuihin mieltyneen valtiovarainministerin hymyilevä nyrkkitervehdys on ollut vaikeaa sulateltavaa ammattiyhdistyksille, uutistoimisto Reuters kirjoittaa Suomen taloutta ja politiikkaa kuvaavassa jutussaan. Pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ja työministeri Jari Lindström juhlistivat niin edistystä neuvotteluissa kilpailukykysopimuksesta kolmisen viikkoa sitten. – Se ei auttanut yhtään, Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin kommentoi Reutersille.

Reutersin mukaan konsensuspolitiikka ei ole missään niin suuressa vaarassa kuin Suomessa. Pitkään Etelä-Euroopan kriisimaita kovistellut Suomi on nyt menettänyt luottoluokitusta ja saanut paimenkirjeen EU-komissiolta, uutistoimisto kirjoittaa ja käy läpi hallituksen aikeiden lisäksi Suomen talouden tuttuja ongelmia: Nokian alamäkeä ja Venäjän-kaupan hiipumista. ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇ Suomalaisen painajainen? Naimisissa, mutta kodit erillään vanhempien luona. Suomalaiset ovat aikaisin itsenäistyvää kansaa. Vuonna 2014 vanhempiensa luona asui Tilastokeskuksen mukaan 17 prosenttia 20–29-vuotiaista. Hongkongissa pilviä hipovat kiinteistöjen hinnat ovat johtaneet miltei päinvastaiseen tilanteeseen: 76 prosenttia 18–35-vuotiaista asuu yhä vanhempiensa luona, kertoo Financial Times (FT) Hongkongin yliopiston kaupunkitutkimuskeskuksen lukuihin nojaten.

Kuuba alkaa maksaa velkojaan Suomelle. Suomi ja Kuuba ovat päässeet sopuun kolmekymmentä vuotta vanhoista veloista. Kyse on valtiontakuurahaston vanhoista, 37,8 miljoonan euron suuruisista saatavista. Valtiontakuurahasto on valtion budjetin ulkopuolinen rahasto, joka siirtyi vuosituhannen vaihteessa kauppa- ja teollisuusministeriön yhteyteen. Suomen saatava liittyy 30 vuotta vanhoista vientitakuista syntyneeseen velkaan. Muuttoliike luo huimia tuloeroa – katso mitä naapurisi tienaa. Suuri muuttoliike on luomassa huimia tuloeroja eri alueiden välillä Suomessa. Maan köyhimmillä postinumeroalueilla Lapissa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa mediaanitulot jäävät alle 13 000 euroon. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tuoreesta vuoden 2014 mediaanitulotilastosta. Kiina tavoittelee tänä vuonna 6,57 prosentin kasvua. Hidastuvaan talouskasvuun totutteleva Kiina julkisti lauantaina taloustavoitteitaan kansankongressissa.

Pääministeri Li Keqiang kertoi, että Kiina tavoittelee tänä vuonna 6,5–7 prosentin kasvua. Viime vuonna kasvutavoite oli noin seitsemän prosenttia. Pääministerin mukaan Kiina tavoittelee kasvun pitämistä vähintään 6,5 prosentissa tulevien viiden vuoden aikana. Samaan aikaan se yrittää luoda lisää työtä ja järjestellä uudelleen tehotonta teollisuuttaan – ja tämä yhtälö vaatii Kiinalta kovaa työtä. – Maamme kehitys kohtaa enemmän ja aiempaa suurempia vaikeuksia, joten meidän täytyy valmistautua kovaan taisteluun, Li sanoi.

Kullan hinta korkeimmalla vuoteen. Riskiä kaihtavat sijoittajat laittavat rahojaan turvakohteisiin. Yksi niistä on kulta. Hollantilainen lentoyhtiö suunnittelee lentoja Lappeenrantaan. Pörssit alamäessä – Helsinki yli kolme prosenttia miinuksella. Finnair peruu lisää lentoja: "Lentäjät eivät enää jaksa"