background preloader

Talousuutisia

Facebook Twitter

5 vinkkiä näin saat tavarasi kaupaksi nettikirpputoreilla. Nanso sulkee tehtaan Torniossa 104 menettää työnsä. Nyt on rakenteelliset muutokset vietävä läpi poikkeuslakiteitse!

Nanso sulkee tehtaan Torniossa 104 menettää työnsä

Jos yhteiskuntarauha on uhattuna, niin katupartiot ja pikakertausharjoitukset löytyvät työkalupakistamme. Kyseessähän on nyt se, että työkyvyttömät vanhenevat alisuorittajat pitää ehdottomasti vaihtaa nuoriin ja nälkäisiin. Mutta mitäs - kun itse annoin työterveyslääkärien avustuksella ja suosituksilla potkuja kaikille yli 40-vuotiaille keskinkertaisuuksille, niin eihän ne sitten sillan alle joutuneetkaan! Liikanen: EKP:n rahapolitiikka välittyy Suomessa erityisen tehokkaasti. Suomen Pankin (SP) pääjohtaja Erkki Liikasen mukaan Euroopan keskuspankin EKP:n kevyt rahapolitiikka tukee myös suomalaisyritysten investointi- ja työllistämispäätöksiä.

Liikanen: EKP:n rahapolitiikka välittyy Suomessa erityisen tehokkaasti

EKP kertoi reilu viikko sitten laskevansa korkojaan ja kasvattavansa arvopapereiden osto-ohjelmaa ennakoitua enemmän. Lisäksi EKP myöntää pankeille erittäin pitkiä luottoja yritysluototuksen lisäämiseksi. – Pankeille tarjottavat rahoitusoperaatiot tulevat parantamaan pankkien kykyä rahoittaa reaalitaloutta. Kesko panee Citymarketit uusiksi.

Suomen kohtalonkysymykset luokituslaskun jälkeen. Luottoluokituksen putoaminen vahvisti Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtajan Vesa Vihriälän mukaan sen, mikä tiedetään muutenkin.

Suomen kohtalonkysymykset luokituslaskun jälkeen

Suomen talous on pitkään kasvanut heikosti, työttömyys on lisääntynyt ja julkisen talouden paineet ovat suuret. Ensin painui asuntolainan korko miinuksille nyt alkoi marginaalien luisu. Asuntolainojen korot jatkoivat laskuaan maaliskuun alussa, kun moni pankki alensi asuntolainojen marginaaleja.

Ensin painui asuntolainan korko miinuksille nyt alkoi marginaalien luisu

Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemän vertailun mukaan uuden asuntolainan keskimarginaali on maaliskuussa 1,19 prosenttia, kun se helmikuussa oli 1,24 prosenttia. Vuosi sitten keskimarginaali huiteli 1,36 prosentissa. Marginaalien laskua selittää se, että Aktia Pankki, Nooa Säästöpankki ja S-Pankki ovat kuukauden aikana laskeneet marginaaliaan. Ahvenanmaalainen Ålandsbanken pudotti marginaalia jo helmikuussa. Suomen rikkain postinumeroalue ei ole entisensä. HS: Tältä yhteiskuntasopimus näyttää vuosittainen työaika pitenee. Tallink veti laivoille lisää väkeä tulos yli kaksinkertaistui. Tallink-varustamon matkustajamäärä kasvoi viime vuonna loivasti.

Tallink veti laivoille lisää väkeä tulos yli kaksinkertaistui

Tämä ja alentuneet kustannukset siivittivät yhtiön liikevaihdon ja tuloksen nousuun. Yhtiö arvioi myös voittaneensa markkinaosuuksia. Tulos ennen veroja nousi viime vuonna 69,2 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 30,0 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos kasvoi 0,04 eurosta 0,09 euroon. Liikevaihto lisääntyi 2,6 prosenttia eli 921,5 miljoonasta eurosta 945,2 miljoonaan euroon, mikä on yhtiön historian ennätys. Matkustajamäärä kasvoi 1,1 prosenttia 9,0 miljoonaan. . ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇ Suomen ja Tallinnan välisillä reiteillä matkustajamäärä kasvoi 5,0 prosenttia ja rahdin määrä 17,9 prosenttia. Italian valtio ja pankit ovat euroalueen suuri velkariski. Euroalueen velkakriisi on pois otsikoista ja näyttää rauhoittuneen, mutta kriisin syyt ovat ennallaan ja osin entistä pahempia.

Italian valtio ja pankit ovat euroalueen suuri velkariski

Talous on heikompi ja velkaa on enemmän kuin ennen kriisiä, ja nyt osa suuristakin euromaista on taas lähempänä uutta taantumaa kuin kestävää toipumista. Eurokriisin tyvenen saivat aikaan alueen keskuspankit, jotka ovat hartiavoimin ostaneet ylivelkaisten eurovaltioiden velkakirjoja ja näin tukeneet alueen huteria suurpankkeja ja ylivelkaisten valtioiden alijäämien rahoittamista. Mutta edes keskuspankkien tukiostot eivät välttämättä estä kriisiä leimahtamasta uudestaan, jos aneeminen talous uupuu uuteen taantumaan – tai jos Saksa saa tahtonsa ja eurovaltioiden velkasaneerauksista tulee totta. Näkymät ovat apeat, sillä euroalueen talous on kriisin alusta asti tarponut selvästi heikompaa tahtia ja on yhä heikommassa kunnossa kuin esimerkiksi Yhdysvaltain talous. Samaan aikaan ennestään ylivelkaisten eurovaltioiden velkaantuminen on jatkunut. Vuoden 2015 ennakkotilastot: Suomen talous kasvoi kolmen taantumavuoden jälkeen.

Asunnot halpenivat selvästi pk-seutu -2,1 % Marimekon liikevaihto kasvoi loppuvuonna. Kemiran tulos jäi selvästi odotuksista. Vesikemianyhtiö Kemiran tulos jäi selvästi odotuksista loka–joulukuussa.

Kemiran tulos jäi selvästi odotuksista

Tulos ennen veroja oli 12 miljoona euroa, kun sitä viime vuoden vertailujaksolla kertyi 35,3 miljoonaa. Osakekohtainen tulos aleni 0,02 euroon, kun vuotta aiemmin tulosta karttui 0,15 euroa osakkeelta. Liikevaihto kasvoi kymmenen prosenttia, mutta jäi niin ikään odotuksista. Liikevaihto nousi 600,2 miljoonaan euroon viimeisellä neljänneksellä edelliskauden 547,1 miljoonasta. Taloustiedot Tulos 1000 € Kaikki yrityksen taloustiedot Osaketiedot Katso kurssihistoria Osinkotiedot PO-palautus Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät Analyytikot odottivat, että tulos ennen veroja laskee 32 miljoonaan euroon. "Epämoraalisuus ulottuu kaikkialle" "Epämoraalisuus ulottuu kaikkialle" Aktia vähentää 55 yt-neuvottelujen jälkeen.

Tiistai 9.2.2016 klo 10.27 Luetuimmat nyt Iltalehti.fi:ssä.

Aktia vähentää 55 yt-neuvottelujen jälkeen

EU uudistaa tilintarkastuksen lainsäädännön. Uusi tilintarkastuslaki ehti hädin tuskin voimaan vuoden alusta, kun Euroopan unionista tuleva tilintarkastuksen muutosdirektiivi ja -asetus pyyhkivät kansallista lainsäädäntöä jälleen uusiksi.

EU uudistaa tilintarkastuksen lainsäädännön

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tilintarkastuksen lakimuutokseen liittyvä lausuntokierros päättyi tammikuussa. Tiukentuvien tilintarkastussääntöjen on määrä tulla voimaan jo kesäkuussa tai tilikaudella 2017. Vienti painui joulukuussa taustalla öljy. Koko vuoden yhteenlaskettu vienti laski neljä prosenttia, kertoo Tullin tänään julkistama ennakkotilasto.

Vienti painui joulukuussa taustalla öljy

Joulukuun vientiä painoi edelliskuukausien tapaan öljyjalosteiden viennin arvon jyrkkä pudotus. Myös koneiden ja laitteiden ja muiden kemianteollisuuden tuotteiden vienti oli vaisua. Kasvua oli marraskuun tavoin metsäteollisuuden tuotteissa ja kuljetusvälineissä. Vienti laski eniten Yhdysvaltoihin ja Venäjälle.

Venäjän-viennin lasku oli kuitenkin joulukuussa selvästi loppuvuoden muita kuukausia loivempaa. Tuonnin arvo puolestaan nousi joulukuussa prosentin lähes 4,8 miljardiin euroon. Laskevat kurssit nakersivat suomalaisten rahastovaroja. Minullekin soitettiin viime syksynä peräti kahdesta tuollaisesta pankkiiriliikkeestä, ja kutsuttiin keskustelemaan heidän rahastoihinsa sijoittamisesta. Ihan piruuttani menin, vaikka olin kyllä jo alun alkaen 99,99-prosenttisen varma että en tule heille antamaan penniäkään.

Ja tämä päätös sitten piti, vaikka pukuherrat kyllä juttelivat kauniisti ja käyttivät kaikenlaisia niin järkeen kuin tunteeseenkin vetoavia markkinointikikkoja. Toista tuolloin tarjottua rahastoa pystyi helposti seuraamaan netistä. Viime vuoden lopulla se näytti olevan hiukan miinuksella (mistä tämä pukuherra oli toki jo etukäteen selittänyt, että se ei ole lainkaan vaarallista, koska nämä viiden vuoden rahastot tuppaavat kuulemma aluksi aina polkemaan paikoillaan tai käväisemään jopa hiukan pakkasella, mutta sitten ampaisevat selvään nousuun...) Muutama päivä sitten yritin jälleen tsekata ko. rahaston tilannetta, mutta jostain syystä tuo sivu oli poistettu.