background preloader

Hållbarhet

Facebook Twitter

Reklam men bra

Här krossas två myter om kläder. I textilindustrin florerar ungefär 15 000 olika kemikalier, vilket försvårar arbetet med en miljöbedömning av industrin.

Här krossas två myter om kläder

Men i en doktorsavhandling från Chalmers och forskningsprogrammet Mistra Future Design har Sandra Roos kartlagt textiliers hela livscykelanalys. Hon har följt produkter från råmaterial fram tills den dag de blir avfall. Och dödat en myt. – Det visade sig att det inte alls stämmer att man är en klimatbov om man tvättar kläder i höga temperaturer, säger Sandra Roos, doktor i miljösystemanalys. Naturskyddsföreningen i skolan. Hållbart mode webb. Textilarbetare sparkas efter protest. Tidigare denna månad lämnade tiotusentals anställda sina arbetsplatser i industriområdet Ashulia i utkanten av huvudstaden Dhaka i protest mot låga löner.

Textilarbetare sparkas efter protest

En olaglig aktion, enligt polisen, som gripit runt 30 arbetare varav sju fackliga ledare samt en tv-reporter som bevakade det hela. – Omkring 1.500 arbetare har fått sparken. -vad gör materialen med oss och vad gör vi med dem? Supply Chain Collaboration. Anders krönika: Om att önska att ha fel – Ett annat liv. Jag har en kamrat som bor i en av Sveriges större städer på västkusten.

Anders krönika: Om att önska att ha fel – Ett annat liv

Det är en av mina mest briljanta vänner, hans intellekt är skarpt som ett samurajsvärd och han använder det tidvis som ett sådant. Han kan i princip allt och han ger intryck av att ha tusentals högskolepoäng. Hans allmänbildningsnivå är så brutal att jag aldrig ens skulle överväga att spela TP med honom. Han är lika påläst om valet i England som han är om situationen i Västsahara.

Fleece förorenar haven. – Det blir ganska mycket partiklar, om man tänker på att det bor 85 miljoner människor i Östersjöns avrinningsområde.

Fleece förorenar haven

Om alla de tvättar något fleeceplagg blir det stora mängder som hamnar i havet, säger Jan-Erik Bruun, forskare och marinbiolog på Finlands miljöcentral. Eftersom partiklarna är för små för att kunna fångas upp i reningsverken går de rakt ut i havet via avloppen. Boro mending - S k p Google. Citruskläder. Informationsmaterial - Sveriges Konsumenter. Vi tycker om att dela med oss av det vi gör och att andra använder det.

Informationsmaterial - Sveriges Konsumenter

Här kan du ladda ned delar av vår utställning och vår handbok i schysst modekonsumtion. Ladda ned vår utställning! Utställningen Stilmedveten står under 2016 i Borås och Luleå. Från frö till kläder.wmv. Om Klädernas Tillstånd. China Blue FULL MOVIE SWESUB. Easy Method to Patch Ripped Jeans - Whitney Sews. TEMA: ESTETIK OCH LÄRANDE – ESTETIKENS KRAFT. Kobra - Avsnitt 8. Vägen till Fairtrade märkt bomull. Frågor till China blue. This is the final resting place of your cast-off clo...

Utbildningsmaterial - Hållbart mode - Sveriges Konsumenter. På den här sidan kan du ladda ned vårt utbildningsmaterial om hållbarhet och kläder.

Utbildningsmaterial - Hållbart mode - Sveriges Konsumenter

Materialet består av sjutton lektioner på fem teman: Konsumentmakt, Materiallära, Normkritik, Schysta kläder och Skapa och laga. Vår tanke med materialet är att på ett engagerande och kreativt sätt starta en diskussion om kläder och hållbarhet. Vi vill uppmuntra och inspirera unga till en roligare, smartare mer hållbar klädkonsumtion och vi tror att det är genom er lärare som vi har störst möjlighet att nå fram med vårt budskap.

Materialet går att använda på olika sätt, som lektioner var för sig, som delar av längre teman eller som komplement till praktiska övningar. Vi hoppas att ni använder dem på det sätt som passar er och anpassar innehållet efter era idéer och behov. Se program. Rättigheter: Vad kan jag se?

Se program

SVT erbjuder dig att se de flesta program som vi visar i Sveriges Televisions tv-kanaler. Vårt mål är att kunna visa så många program som möjligt, så snabbt som möjligt och under så lång tid som möjligt. Möjligheter & rättigheter.