background preloader

Ενδιαφέροντα

Facebook Twitter

Έξι υπέροχα παλαιοβιβλιοπωλεία της Αθήνας. Επισκεφθήκαμε έξι παλιοβιβλιοπωλεία στην Αθήνα.

Έξι υπέροχα παλαιοβιβλιοπωλεία της Αθήνας

Τα επιλέξαμε επειδή έχουν και πολύ καλή παρουσία και καταλόγους στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε, πριν ξεκινήσετε για το κυνήγι θησαυρών, να ενημερωθείτε πλήρως για αυτά τα οποία διαθέτουν. Δυνατότητες των Windows - Πετάξτε τις περιττές - PCsteps.gr. Τα Windows είναι ένα λειτουργικό σύστημα που απευθύνεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Δυνατότητες των Windows - Πετάξτε τις περιττές - PCsteps.gr

Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, να υπάρχουν δυνατότητες των Windows οι οποίες δεν μας αφορούν προσωπικά, και μπορούμε να τις αφαιρέσουμε χωρίς κίνδυνο. Στον οδηγό θα δούμε πώς να τις αφαιρέσουμε με ασφάλεια. Η λίστα με τις δυνατότητες των Windows Για να έχουμε πρόσβαση στις δυνατότητες των Windows, αρκεί να πάμε στην ενότητα "Προγράμματα και δυνατότητες". Η πιο γρήγορη μέθοδος είναι μέσα από τη λειτουργία "Εκτέλεση". Στην Εκτέλεση γράφουμε την εντολή appwiz.cpl. Για να δούμε, να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε τις δυνατότητες των Windows, πηγαίνουμε στη σχετική επιλογή. Προσοχή! Ας απενεργοποιήσουμε μία ή δύο δυνατότητες, να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή για δυο-τρεις μέρες, και αν όλα μας τα προγράμματα λειτουργούν σωστά, προχωράμε στο να απενεργοποιήσουμε και άλλες δυνατότητες.

8 Άγιοι της Ορθοδοξίας χειρότεροι κι από τον Παΐσιο. Προβληματίζεστε για το πώς ένας τύπος που έχει πέσει έξω σε όλες του τις προφητείες, μιλούσε με σαύρες, ισχυριζόταν ότι θεράπευε τον καρκίνο με το μαγικό του κασκόλ, επικροτούσε τη βία προς γυναίκες-παιδιά και θεωρούσε καλή ιδέα τη βίαιη εκκαθάριση 10.000.000 Τούρκων από την πόλη που ζούνε, έγινε άγιος; Δεν θα έπρεπε, επειδή στις σελίδες της Βίβλου και των «βίων αγίων» υπάρχουν και χειρότερα.

8 Άγιοι της Ορθοδοξίας χειρότεροι κι από τον Παΐσιο

Πολύ-πολύ χειρότερα. Για παράδειγμα: Here's 92 Year-Old Christopher Lee, Filming His Final Scene As Saruman. Christopher Lee is 92 years old (born the same year as Stan Lee!)

Here's 92 Year-Old Christopher Lee, Filming His Final Scene As Saruman

Skateboarding σε μία εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική κλινική (βίντεο) Φωτ.: Sean Colello, Rob Miceli/ JENKEM.

Skateboarding σε μία εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική κλινική (βίντεο)

Παλιοί συμμαθητές που συναντήθηκαν τυχαία και είπαν «θα κανονίσουμε», τελικα κανόνισαν. ΑΘΗΝΑ -- Κανόνισαν τελικά να πάνε για καφέ δύο παλιοί συμμαθητές οι οποίοι είχαν συναντηθεί τυχαία πρίν περίπου μια εβδομάδα και είχαν πει «να κανονίσουμε να τα πούμε».

Παλιοί συμμαθητές που συναντήθηκαν τυχαία και είπαν «θα κανονίσουμε», τελικα κανόνισαν

Η συνταρακτική εξέλιξη έλαβε χώρα λίγο πριν, όταν ο Γιώργος σήκωσε το κινητό του και - αφότου θυμήθηκε πώς τον είχε αποθηκευμένο στον κατάλογο - κάλεσε τον Αποστόλη. Ακολούθησαν μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας, τα οποία ωστόσο κατέληξαν σε ραντεβού για το ερχόμενο Σάββατο στο Μοναστηράκι. Μιλώντας στο «Κουλούρι» η Φωτεινή, κοπέλα του Γιώργου, η οποία ήταν μαζί του τη στιγμή που οι δύο παλιοί συμμαθητές διασταυρώθηκαν τυχαία, εξήγησε πως είχαν να συναντηθούν από την στιγμή που αποφοίτησαν από το Λύκειο, το μακρινό 2002. Philosophical Visuals: 12 Shots That Describe Terrence Malick’s Cinema. Terrence Malick is America’s greatest philosophical director.

Philosophical Visuals: 12 Shots That Describe Terrence Malick’s Cinema.

Νέα ριζοσπαστική θεωρία. Τα παράλληλα σύμπαντα υπάρχουν και αλληλεπιδρούν. Ο καθηγητής φυσικής Howard Wiseman του Πανεπιστημίου Griffith στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, μαζί με τους συνεργάτες του, Δρ.

Νέα ριζοσπαστική θεωρία. Τα παράλληλα σύμπαντα υπάρχουν και αλληλεπιδρούν

Michael Hall του ιδίου ακαδημαϊκού ιδρύματος και τον καθηγητή μαθηματικών Δρ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι ψάχνουν στο Google οι Έλληνες έντεχνοι τραγουδιστές; Βγάζουμε στη φόρα τα google searches που δεν ήθελαν ποτέ να δεις.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι ψάχνουν στο Google οι Έλληνες έντεχνοι τραγουδιστές;

Αν Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος Έγραφε Τη Wikipedia. Η Bogdanopedia είναι εδώ για να μη σου λύσει καμία απολύτως απορία Πολλοί λένε ότι αν διασταυρώσεις έναν stand up comedian με μια Εγκυκλοπαίδεια θα πάρεις τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Αν Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος Έγραφε Τη Wikipedia

Ο Μπογδάνος είναι ο άνθρωπος που, απλά, δεν θέλεις να έχεις απέναντί σου όταν παίζεις «Trivial» ή «Πες Βρες». Gordon Brown's Better Together speech on eve of Scottish independence referendum vote. Full video and transcript. At last, the world is hearing the voices of the real people of Scotland. The silent majority will be silent no more. Έχουμε στείλει στους εξωγήινους έναν επίχρυσο χάλκινο 12ιντσο με τα ανθρώπινα επιτεύγματα. Οι ψίθυροι της Γης! Πριν από 37 χρόνια -το 1977- με διαφορά 16 ημερών, ξεκίνησαν την Οδύσσειά τους στο διάστημα δύο δίδυμα, μη-επανδρωμένα, διαπλανητικά διαστημόπλοια: ο Voyager 1 και ο Voyager 2. Ο σκοπός τους, εκτός από ερευνητικός, ήταν να μεταφέρουν μια σύντομη ιστορία σχετικά με την ανθρωπότητα εντός κι εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

"2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος": η αποκατάσταση ενός αριστουργήματος. Το νέο τρέηλερ για την αποκατεστημένη κόπια της BFI που θα κυκλοφορήσει σε λίγο Έχει ψηφιστεί και καταχωριστεί επανειλημμένως ανάμεσα στις σπουδαιότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, έχοντας επιλεγεί ως η δεύτερη καλύτερη, ενώ από κάποιους θεωρείται η καλύτερη όλων των εποχών, στον τομέα του Science Fiction τουλάχιστον. Η βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κονγκρέσου τη χαρακτήρισε εθνική κληρονομιά και μεγάλης πολιτισμικής, ιστορικής και αισθητικής σημασίας, παρόλο που η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου τής απένειμε μόνο ένα Όσκαρ, εκείνο των ειδικών εφέ, και πέρα από το γεγονός ότι ο Κιούμπρικ, αν και Αμερικανός, επέλεξε να τη γυρίσει στην Αγγλία.

Λεπτομερέστατη εικονογράφηση που δείχνει τη χωροταξική διάταξη του Discovery. © Oliver Rennert/TASCHEN © 2014 Turner Entertainment Co. Αλλά, ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Οι αγαπημένες μου διαστημικές ταινίες. Δεν έχω κλείσει τους λογαριασμούς μου με το 2001, και νομίζω πως ποτέ δεν θα συμβεί αυτό. Στην αρχή ήταν η μαγευτική κινηματογράφηση, που με μούδιαζε, μαζί με τη μουσική που με υπέβαλλε στο ταξίδι σε κόντρα υφή, αλλά τόσο ταιριαστά παντρεμένη- τα βαλς του Στράους με τις διαστημικές βόλτες, ο Λιγκέτι με την απόκοσμη περιπέτεια στο σύμπαν.

Μετά, ήρθε το απαραίτητο παρασκήνιο: πως τα φωτογράφισε όλα αυτά ο Κιούμπρικ, γιατί πέταξε το πρωτότυπο μουσικό σκορ του Άλεξ Νορθ, πόσα ναρκωτικά έκαναν οι χίπιδες που εκστασιάστηκαν όταν το πρωτοείδαν, γιατί δεν πήρε το όσκαρ σκηνοθεσίας; Στο ενδιάμεσο, όλες οι αξέχαστες σκηνές που με άφησαν άφωνο, όπως το μοντάζ με το κόκαλο, το βουητό με τον ονόλοιθο στο φεγγάρι, η αποκαθήλωση του Χαλ, τα ψυχεδελικά χρώματα, το περίφημο δωμάτιο του χρόνου και του πολιτισμού όπου προσγειώθηκε και γέρασε αλματωδώς ο ταξιδευτής(και να φανταστείτε πως κάπου διάβασα πως το Interstellar δεν έχει καμία σχέση με την Οδύσσεια! Ο κύριος Σερβετάλης μιλάει σιγά. Καρέκλες στον εξωτερικό χώρο της Aqua Marina. Κυριε Σερβετάλη, μπορείτε να μου μιλήσετε γενικά για διάφορα πράγματα, σας παρακαλώ; Τώρα μένω στου Παπάγου. Ξεκίνησα την ξυλουργική από μικρός, γιατί ο πατέρας μου είναι μαραγκός.

Το αγαπημένο μου ξύλο είναι η ελιά γιατί κάνει ωραία νερά, κάπως καφέ και πιο ανοιχτά, διάφορα. What research says about cats: they're selfish, unfeeling, environmentally harmful creatures. Martin Woutisseth. Χατζιδάκις εν μέσω χούντας για το Πολυτεχνείο: "Είμαι εναντίον του «προετοιμασμένου ηρωϊσμού»" «Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε ο Παπαδόπουλος[sic], ούτε κανείς άλλος, φτάνει να είμαι τίμιος με τον εαυτό μου... Δεν υπερασπίζομαι την σημερινή κατάσταση, αλλά εγώ τουλάχιστον σ' αυτόν τον τόπο κυκλοφορώ και μιλώ ελεύθερα" 26 Pictures Will Make You Reevaluate Your Entire Existence. Russian Miner Spends His Breaks Taking Photos Of Foxes In The Arctic Circle. Russia’s remote north-eastern Chukotka region is an inhospitable arctic tundra, but even in this brutal landscape, Russian photographer Ivan Kislov can find beautiful signs of life among the foxes that live and hunt here in the wild.

He agreed to talk to Bored Panda and tell us more about his amazing photos. Kislov, who lives in the north-eastern port city of Magadan, works in Chukotka as a mining engineer. When he has time during his long shifts, he looks to photography for “relaxation from routine.” He likes to go on “hikes to inaccessible places, raftings,” or just simple walking tours to “observe the wildlife.” Though he takes pictures of everything from bears and reindeer to wolves and stoats, Kislov says the foxes are often very willing models: “Foxes are curious and can come very close, and I shoot with wide angle and telephoto lenses.” The Composers Behind 'Too Many Cooks' Dish on Adult Swim's Viral Hit. The visual transitions are clearly echoed by shifts in the music is packaged. Was it difficult to stay true to the original tune (and joke) while also blending in new material and ideas? Coleman: It was pretty difficult, especially because the video kept evolving.

Usually, when you write music for video they’ll eventually “lock” the picture — it doesn’t change. I don't hate Macs, but they do give me a syncing feeling. In 2007, I wrote a column entitled "I hate Macs". Awesome Cosplay Takes Star Wars, Superheroes Back To The 16th Century. Behind the scenes #2: περισσότερες σπάνιες φωτογραφίες γυρισμάτων. Αν μας μοιάζετε, τότε σας εξάπτει το σινεφίλ ενδιαφέρον να τρυπώνετε πίσω από τις κάμερες και να χαζεύετε μεγάλους σκηνοθέτες και λαμπερούς πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θρυλικών τους ταινιών, για αυτό και το Flix μετά από ένα πρώτο φωτογραφικό άλμπουμ, επιστρέφει με ακόμα περισσότερες σπάνιες φωτογραφίες. Χαζέψτε λοιπόν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να κάνει μπάνιο τον « Ε.Τ.», τα δίδυμα κοριτσάκια του Κιούμπρικ να γελάνε (αλλά να συνεχίζουν κατά κάποιο περίεργο τρόπο να είναι... spooky!)

Σ' ένα διάλειμμα της «Λάμψης», τον Τσάρλτον Ιστον να καταφθάνει με τη στολή του «Μπεν Χουρ» πάνω σε βέσπα για το γύρισμα, τον νέο Τζόνι Ντεπ με πλήρη περιβολή «Ψαλλιδοχέρη» να αγκαλιάζει τρυφερά τον τότε έρωτα της ζωής του (on & off screen) Γουινόνα Ράιντερ. Κάποιες μπορεί να τις έχετε ξαναδεί, κάποιες είναι πραγματική αποκάλυψη. Why I Am Teaching a Course Called “Wasting Time on the Internet” The Surrealists’ ideal state for making art was the twilight between wakefulness and sleep, when they would dredge up images from the murky subconscious and throw them onto the page or canvas.

Proposing sleepwalking as an optimal widespread societal condition, André Breton once asked, “When will we have sleeping logicians, sleeping philosophers?” What bright star flashes red and green in northeast? I Have 4 Children And I Love To Make Them Creative Sunny Side Up Eggs. I have 4 children and I love to make them sunny side up eggs. Sometimes I wake up very early to make breakfast art for them. Of course, they can eat more stuff if they are still hungry. lol More info: Instagram. Inktober 2014. Αν Οι Διάσημες Ελληνικές Σειρές Ήταν Βιντεάκια στο YouPorn (PHOTOS)

Η μαριχουάνα βλάπτει -ή το αντίθετο; Ποια είναι η επίδραση της μαριχουάνας στους χρήστες; Όταν καπνίζεται ή τρώγεται, η χημική ουσία THC (τετραϋδροκανναβινόλη) απορροφάται από το αίμα και στη συνέχεια ενεργοποιούνται πρωτεΐνες στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό του χρήστη. Αυτό προκαλεί βραχυπρόθεσμες ψυχοδραστικές συνέπειες όπως η ευφορία, η ενίσχυση της συνείδησης και η απότομη αύξηση της όρεξης. Πρόκειται για μία ουσία που πολλοί απολαμβάνουν: Ένας στους τρεις Αμερικανούς παραδέχεται ότι έχει δοκιμάσει μαριχουάνα, ενώ 5 εκατομμύρια τη χρησιμοποιούν καθημερινά.

Η χρήση της επιτρέπεται για ιατρικούς σκοπούς σε 18 πολιτείες, ενώ στο Κολοράντο και στην πολιτεία Ουάσινγκτον επιτρέπεται και για λόγους αναψυχής. Παρά τη γενική αποδοχή, εγείρονται ερωτήματα όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες συνέπειες χρήσης της στο μυαλό και το σώμα. Διαλύοντας τους (τρομακτικούς) μύθους για τη δωρεά οργάνων.

What research says about cats: they're selfish, unfeeling, environmentally harmful creatures. First World Anarchists: Γιατί κάθε κανόνας υπάρχει για να σπάει. Shakespeare and Company: το πιο διάσημο βιβλιοπωλείο του κόσμου. Γιατί οι Προπολεμικοί Ρεμπέτες Ήταν Πιο Σκληροί από τους Γκάνγκστα του MTV. Γιατί οι Προπολεμικοί Ρεμπέτες Ήταν Πιο Σκληροί από τους Γκάνγκστα του MTV. Μια κριτική προσέγγιση των πρωτοσέλιδων της «Πράσινης» ως έργων τέχνης. 25 Παρεάκια Πιο Τρελά Από Το Δικό Σου (PHOTOS) Το λάθος της κ. Θάτσερ. “Alan Bean Plus Four” Πίσω από τις πόρτες των ψυχοθεραπευτών.

Οι σούπερ ήρωες ξεπροβάλλουν μέσα από ιστορικές φωτογραφίες. Πίσω από τις πόρτες των ψυχιατρείων. Η Βρώμικη Κασέτα. Η Δευτέρα Παρουσία του «Twin Peaks» Το εκπληκτικό πρότζεκτ του Άντρου Ευσταθίου μέσα στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Τα πιο αστεία bugs και glitches του Fifa 15 (VIDEOS-GIFS) Στο Μουσικό Δωμάτιο με τέχνη και με λόγο. Τοπία ασύλληπτης ομορφιάς από όλο τον κόσμο. 30 Pieces Of Street Art That Cleverly Interact With Nature. 64 Historical Pictures you most likely haven’t seen before. # 8 is a bit disturbing!

Τι θα γινόταν στη Γη, αν έμενε για 5 δευτερόλεπτα χωρίς οξυγόνο; 20 ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ζωντανεύουν με χρώματα. ΚΙΝΟ: Μπορώ να κερδίσω ή φταίει η ατυχία μου που χάνω; H μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών διαρκεί ένα ολόκληρο μήνα. Hilarious Photos Of People Who’ve Fallen Down Among All Their Belongings. Έτσι δημιουργήθηκε το οραματικό αριστούργημα του Κιούμπρικ "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" Γιατί οι ντομάτες δεν είναι νόστιμες πιά; Πώς θα καταψύξουμε σωστά τα τρόφιμα; ‹GREKA. Ιράκ Oldies. 33 Dogs That Cannot Even Handle It Right Now. 45 φωτογραφίες του National Geographic που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Τα ψάρια μπορούν να μπλοκάρουν την υπερθέρμανση του πλανήτη - News247.gr. Man develops powerful love of Johnny Cash following deep brain stimulation.

Το αίνιγμα του Kaspar Hauser. Μαγγάνιο: Είσαι αρρώστια... - science. Η μυστηριώδης σχέση μεταξύ hip hop και Θρησκευτικής Τέχνης πριν τον 16ο αιώνα. Αυτοκρατορικό Ιράν. To απόκοσμο κομμουνιστικό μνημείο στη Βουλγαρία. Γιατί λογοκρίθηκε η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια με τη Βουγιουκλάκη; Αν Τα Προσκλητήρια Γάμων Έλεγαν Την Αλήθεια (σε 8 σκατόψυχα παραδείγματα) Looking At Tears Under A Microscope Reveals A Shocking Fact. Δημήτρης Νανόπουλος ‹GREKA. Retouch/Creative. Frane Selak: Ο τυχερότερος γκαντέμης του κόσμου! Τα πιο φτηνά vintage γυαλιά στην Αθήνα ‹GREKA. Ποιο είναι το σωστό κάθισμα για το γραφείο;

How Stanley Kubrick Faked the Apollo Moon Landings. How Stanley Kubrick Faked the Apollo Moon Landings. Οι γοητευτικές εγκαταλελειμένες πόλεις - φαντάσματα. 50 λόγοι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα Φιλαράκια. Είστε έτοιμοι να μπείτε «Κάτω από το Δέρμα»; «Κάτω από το Δέρμα»: Πώς απεικονίζεις ένα μυστήριο; Μηχανή του Χρόνου: Ποιος ήταν το Γελαστό Παιδί του Θεοδωράκη. Μερικά πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για το Mulholland Drive. Τεχνητή Νοημοσύνη: Ίσως το χειρότερο λάθος της ιστορίας. «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» όπως δημοσιεύτηκε το 1971. Ο βιντεοκλιπάς Γιώργος Λάνθιμος - Watchlist. Τo Rabbits του David Lynch ως πείραμα σε ιατρικά τεστ.

Bertolt Brecht, Μήνυμα του ετοιμοθάνατου ποιητή στη νεολαία. “We Are Living In The Most Important Time In The History Of The Universe” Dolores Cannon Discusses Our Current Paradigm. O Τerry Gilliam μιλάει στη LiFO. Γιατί μετακινείται η ημερομηνία του Πάσχα. Είναι το WiFi Επικίνδυνο? Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν. 9 Τύποι Ποδοσφαιρόφιλων Που Συναντάς Σε Κάθε Καφενείο Με Nova. Η ζωή του Ιησού σε 12 GIF. Κάτι για τον Φτωχούλη του Θεού του Νίκου Καζαντζάκη. 20χρονος με υπνοπαράλυση ζωντανεύει τους χειρότερους εφιάλτες μας - News247.gr. Couleur Café: To πιο απολαυστικό food porn που είδατε εδώ και πολύ καιρό. Το πιο χαλαρωτικό κομμάτι του κόσμου.