background preloader

Brun

Facebook Twitter

Class Notebook. Recension av IntoWords - Läs- och skrivverktyg med inbyggd ordprediktion. Användningsområden IntoWords är ett verktyg för dig som vill skriva och läsa med uppläsningsstöd på ett eller flera språk. Appen fungerar med svenska eller det språk du väljer att installera en röst för, vilket medför att appen är användbar på bredden i såväl svenskundervisning, som moderna språk- och modersmålsundervisningen. Appen kostar i basversion 109 kr och appen har köp inuti appen.

OCR-funktionen kostar 65 kr och språk du kan lägga till kostar 40 kr styck i skrivande stund. Allt går att prova gratis i en så kallad trialversion i upp till 30 dagar. För att appen ska fungera behöver du ha iPad- eller Androidenhet, samt WiFi. När du kommer till appen i Appstore eller GooglePlay så står det att den är gratis, men så är enbart fallet om din skola har tecknat ett skolavtal med MV Nordic. Prisuppgifter från MV Nordics webbplats. Prisuppgift från 161008. Se funktionerna i guiden nedan. Utöver att få den text du skriver uppläst kan du få förslag på ord, så kallad ordprediktion. Funktioner. TodaysMeet - Give everyone a voice. Min undervisning | i svenska och engelska | Sida 17. Resans början Var står jag inom formativ bedömning?

Min resa började då jag 2012 började arbeta igen efter ett år som föräldraledig, med ny läroplan och ett projekt som vi kallade Hitta Nya Vägar. Vi skulle hitta bedömningsmatriser utifrån förmågorna i the Big Five och hade bjudit in Göran Svanlid som inspiratör. Jag gjorde matriser utifrån de fem stora men har nu sista året gjort om den utifrån de ämnesspecifika förmågorna inom mina ämnen svenska och engelska som är läsa, skriva, tala och lyssna. Hur gör jag då i min undervisning och vart vill jag? Christian Lundahl pratar om fem nyckelstrategier inom formativ bedömning. Jag har tittat på hans filmer som ligger ute på Youtube och kan konstatera att jag redan gör en hel del. Tydliggöra mål och kunskapskrav Jag började med LPP och matriser och har nu på senaste tiden tittat på alignmentmetoden som jag tycker är tydlig och bra. Jag vill bygga upp en textbank med svenklärare men även engelsklärare.Skapa aktiviteter som synliggör lärandet.

Coaches eye - S k p Google. Apps Video & Foto. Wikis. Arkiv: juni 2014 - Sara Bruun. I januari hade jag ganska begränsade kunskaper om hur man kunde använda en iPad i undervisningen eller hur man bloggade. Jag hade aldrig använt Padlet eller publicerat på You Tube. Allt detta har ni i det utvidgade kollegiet hjälpt mig med. Jag skaffade ett Twitterkonto och gick med i det digitala skollyftet – #digiskol. Jag satte upp mål för mig själv och min utveckling. Det digitala skollyftet vilar på tre ben: 1. Använda digitala verktyg för kommunikation, lärande och skapande. 2. 3.

Genom #digiskol träfffade jag Annika Sjödahl och Mia Smith på Twitter. Jag har aldrig träffat Annika, men Mia träffade jag när hon valdes till vice ordförande i Språklärarnas Riksförbund. Genom att vi började diskutera våra mål i #digiskol kom vi gemensamt fram till att vi borde starta en textbank för bedömning i engelska och svenska. Eleverna tillfrågas innan vi lägger upp texter och naturligtvis är texterna avidentifierade. Textbanken är ett bevis på hur väl det utvidgade kollegiet kan användas. Source Criticism.

GSuite for Education.

Mikronoveller

Skolappar.nu. PappasAppar. RSS and Content Curation. GAFE/Chromebooks. Wiki. Textbanken.wikispaces. Elever i behov av särskilt stöd. Rufsa Läshund ger läslust handlar om Mälarhöjdens skola som använder sig av pedagogen och terapi-kompishundföraren Eva Svensson och hunde Rufsa för att hjälpa elever med läsproblematik att slappna av och hitta läslusten.

Bokcirkel om ADHD Raoul Elebring, specialpedagog på Tullgårdsskolan, berättar om de bokcirklar han hållit för att höja kunskapen om elever i behov av särskilt stöd. Han tipsar också om bra böcker. En film om inkludering Vi har varit på Kvarnbackaskolan och Södermalmsskolan och träffat elever, föräldrar, lärare och skolledning för att prata om inkludering. Stimulerar läsplattor läsning? Webbstjärnan. iPad i skolan. PowToon. Security Check Required. iMovie for Mac - Apple. Apps for Education: IT Guide. Flippa klassrummet. Det är säkert många som har hört talas om Flipping the Classroom. Jag har nyligen startat en Facebookgrupp som heter Flippa klassrummet. Om du är intresserad av att flippa klassrummet så är du välkommen dit för utbyte av tankar och diskussioner i ämnet.

Om du är nyfiken av vad ett flippat klassrum innebär så rekommenderar jag dig först att se den här föreläsningen av Salman Khan. Andra bra länkar för att lära sig mer av är Vonsild Skole i Danmark och Daniel Barker blogg. Det finns massor av andra bra bloggar. Det här är två av mina många favoriter. Besök gärna också den blogg som jag skriver tillsammans med mina egna elever: Charliebloggen Det flippade klassrummet är INTE: • en synonym för online videos. . • att ersätta lärare med videos. • en online-kurs. • elever som arbetar utan struktur. • elever som tillbringar hela lektionen med att stirra på en datorskärm. • elever som arbetar isolerat. Det vända klassrummet ÄR: • ett sätt att öka samverkan och individuell tid mellan elever och lärare.

Skolutveckling, Lyckas med skolan genom kollegialt lärande. Digitala Skollyftet. Security Check Required. Skolappar.nu. Skapa QR-koder. Get started with Hangouts On Air - Google+ Help. Hangouts on the App Store. Explain Everything iPad app tutorial. Animoto. Puppet Pals 2: School Edition. Skapa QR-koder. Videoscribe. Under våren hittade jag appen Videoscribe. En app där man kan göra egen animerad film.

Du kan skapa filmer där man ser en hand som ritar och skriver olika saker. Den finns också att använda på datorn men är då mycket dyrare att köpa. Appen kostar 45:- i Appstore. Det är en engångskostnad. Sedan kan man köpa till inuti appen för att få bort företagets logga. Om man vill ha den till datorn kostar det ca 1200:-/år. Det kan vara lite svårt till att börja med att få till det som man vill ha det så jag rekommenderar att först titta på instruktionsfilmerna som Sparkol har gjort.

Det finns många bilder med i programmet och det är också lätt att lägga till egna bilder/foton från kamerarullen eller till exempel Dropbox. När jag har gjort en del presentationsfilmer har jag lagt till berättarröst. Provade att använda den tillsammans med mina elever i åk 1-3 i våras. Läs gärna Lena Gällhagens recension på Skolappar för fler tips.

Hur fungerar iPad? - iPad i skolan. Apptipset - iPad i skolan. Pages i undervisningen - iPad i skolan - Google Sites. Varför iPad i skolan? - iPad i skolan. Pages i undervisningen - iPad i skolan. Cloud QR - bilduppladdning och ljudinspelning. Kaizena · Give Great Feedback. Embedding a Voki into Powerpoint. Voki - Home. Inserting a Voki into a Powerpoint. Insert Voki into PowerPoint. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Pearltrees Tutorial. HOW TO USE PEARLTREES. WordPress.com - Skapa en gratis webbplats och blogg här. Blog Tool, Publishing Platform, and CMS — WordPress.

Voki. Responsverktyg. Både den som flippar sitt klassrum och de som inte gör det kan ibland vara i behov av att kunna få snabb respons på olika uppgifter, muntliga övningar, eller liknande. Precis som med alla typer av nättjänster finns det fler än vad som går att hålla reda på. Jag tar därför bara med de jag har någon typ av koll på. Tipsa mig gärna om fler. Padlet: Fungerar ungefär som en sorts digital anslagstavla. Du skapar en digital vägg där de som har fått länken kan klistra upp bilder och små kommentarer. Ett användningsområde för detta verktyg kan vara som exit tickets, eller som länksamling eller liknande.

Voto: Voto är ett omröstningssystem som i sin enklaste form är både snabb och enkel. Socrative: Nät jag började testa digitala responsverktyg var Socrative det första jag sprang på. Plickers: Plickers är ett responsverktyg för den som inte vill, kan, eller orkar ha eleverna till att plocka fram datorerna. Google Forms: Lite av den här samlingens tungviktare.