background preloader

TDR feminisme

Facebook Twitter

Treball de classe per a M04_UF2_Entrenament en habilitats sociolaborals SCC0_M04_Inserció sociolaboral. Què hem aconseguit: Amnistia Internacional Catalunya. FEMINISMO. ¿Cuál es el origen del término 'feminismo'? Ya sabemos lo que es el "feminismo" pero tal vez no el origen del término, que nació en Francia y desde finales del siglo XIX se hizo popular como sinónimo de emancipación de la mujer, principalmente asociado al derecho al voto y la participación política.

¿Cuál es el origen del término 'feminismo'?

Hay diferentes teorías sobre cuándo se utilizó por primera vez la palabra. HOMES I FEMINISTES – HOMES IGUALITARIS SOCIALISTES. Conceptes- feminisme. Feminisme SOCIOL.

Conceptes- feminisme

En sentit ampli, el conjunt d'esforços, sorgits específicament durant els segles XIX i XX, en pro de l'emancipació de la dona i de la igualtat de drets en ambdós sexes. El terme comença a usar-se com a neologisme a França (Charles Fourier, el 1837), d'on passa als països anglosaxons com womanism, per aplicar-se en general als moviments de reivindicació empresos per la dona.

A Espanya, el terme apareix cap a 1899 en un llibre d'Adolfo Posada, titulat Feminisme. El concepte de feminisme es va divulgar en el segle XIX, gràcies sobretot als escrits de Charles Fourier, per a qui el grau d'emancipació de la dona representa una mesura de l'emancipació general de tota la societat. Panther de Melvin Van Peebles. La novel·la dels Black Panthers en català! NOM Panther.

Panther de Melvin Van Peebles. La novel·la dels Black Panthers en català!

Leila Khaled, el meu poble viurà. Autobiografia d’una revolucionària. TÍTOL Leila Khaled, el meu poble vuirà.

Leila Khaled, el meu poble viurà. Autobiografia d’una revolucionària

Autobiografia d’una revolucionària AUTOR George Hajjar, Leila Khaled. Ha muerto Betty Friedan, una de las fundadoras del feminismo. Betty Friedan, cuyo libro "La mística femenina" se convirtió en uno de los más vendidos en la década de 1960 y colocó los cimientos del movimiento feminista moderno, murió el sábado al cumplir 85 años.

Ha muerto Betty Friedan, una de las fundadoras del feminismo

Falleció en su casa el día de su cumpleaños a causa de problemas cardiacos, según Emily Bazelon, una prima. Marie Curie, Una vida heroica. Biografía escrita por Eve Curie, hija menor de Pierre y Marie Curie En el otoño de 1891 se matriculó en el curso de ciencias de la Universidad parisiense de La Sorbona una joven polaca llamada Marie Sklodowska.

Marie Curie, Una vida heroica

Los estudiantes, al tropezarse con ella en los corredores de la Facultad, se preguntaban: ¿Quién es esa muchacha de aspecto tímido y expresión obstinada, que viste tan pobre y austeramente? Nadie lo sabía a ciencia cierta: "Es una extranjera de nombre impronunciable. Se sienta siempre en la primera fila en clase de física". Las miradas de sus condiscípulos la seguían hasta que su grácil figura desaparecía por el extremo del corredor. Quiénes fueron las misteriosas mujeres detrás del proyecto ENIAC. Mujeres Riot. Marlene Sanders - Wikipedia. Marlene Sanders (January 10, 1931 – July 14, 2015) was an American television news correspondent, anchor, producer and executive who worked for ABC News in the 1960s and 1970s and moved to CBS News in 1978.

Marlene Sanders - Wikipedia

She is known for being the first woman to achieve several milestones in the then male-dominated field of television news. Shortly after joining ABC News as a correspondent in 1964, Sanders became the first woman to anchor an evening news broadcast for a major network when she substituted for the regular anchor, who had become ill. She was also the first woman to report on the Vietnam War from the field. In 1976, ABC promoted her to vice president and director of documentaries, making her one of the first women to reach upper management in the field.

Dones, revolucionàries i anarquistes: 75 anys de la creació del col·lectiu "Mujeres Libres/Dones Lliures" - CGTCatalunya.cat. A l’octubre de 1936 naixia l’Agrupació de Mujeres Libres/Dones Lliures.

Dones, revolucionàries i anarquistes: 75 anys de la creació del col·lectiu "Mujeres Libres/Dones Lliures" - CGTCatalunya.cat

Anarquista, llibertària i emancipadora, va ser el germen d’un moviment que va arribar a tenir 20.000 afiliades. Queden poques d’aquelles dones amb vida. Concha Liaño és una d’elles. Té 94 anys i conserva una enorme energia. Viu a Veneçuela des que es va exiliar durant la Guerra Civil. Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya. La meva Ment envers al Món: Masclisme, Femellisme i Feminisme. Avui, dedicaré un raconet al meu bloc, per parlar de les dones, aquell gènere que durant generacions, ha estat infravalorat per l’altre gènere, els homes.

La meva Ment envers al Món: Masclisme, Femellisme i Feminisme

Tot i què aquesta entrada no està relacionada amb les PAS, us puc parlar des de la meva experiència com a “Persona”. Ahir, 8 de Març de 2015, dia internacional de la Dona Treballadora, vaig observar moltes coses que realment, alguna em va sobtar, i d’altres em van humiliar com a home, i sobre totes les coses com a Persona, què és el que sóc, el que som totes i cada una de nosaltres. La meitat de les persones que ahir van parlar de les dones, ho van fer sobrevalorant-les, tractant-les de Deesses, d’altres ho feien tractant-les amb menyspreu (gent que clarament no ha evolucionat i que se’n portarà moltes hòsties al llarg de la seva vida) i d’altres, que són de les meves, que parlaven d’elles com si fossin tant normal com els homes, ni menys, ni més.

Biografia de Eva Perón [Evita Perón] Tania la guerrillera. Sufragi femení. El moviment internacional pel sufragi femení dut a terme per les sufragistes, va ser un moviment reformista social, econòmic i polític que promovia l'extensió del sufragi (això és, el dret al vot) a les dones, advocant pel «sufragi igual» (abolició de la diferència de capacitat de votació per gènere) en lloc del «sufragi universal» (abolició de la discriminació deguda principalment a la raça), ja que aquest últim era considerat massa revolucionari.

Sufragi femení

Història[modifica | modifica el codi] La configuració del moviment feminista com a tal en el segle XIX va lligat als moviments sufragistes que van aparèixer a mitjans d'aquest segle als països anglosaxons, particularment a la Gran Bretanya i els Estats Units. Als Estats Units, va néixer de la mà dels moviments anti-esclavistes, en el qual van militar moltes dones, però que, quan van veure que eren marginades pels seus mateixos companys de lluita, van decidir que elles també havien de lluitar pel seu propi alliberament. Historia de Ulrike Meinhof (Timon Koulmasis, 1994) Peter O. Angela Davis - Black History. Valentina Tereshkova, primera mujer en ir al espacio, cumple 80 años.

¿Quién fue 'La Pasionaria'? Ver galería Carteles de la Guerra Civil española Dolores Ibárruri, conocida como “La Pasionaria”, entonó el famoso “No pasarán” (heredado del coronel Philippe Pétain) durante el largo Asedio a Madrid en lo que ya era una victoria anunciada. A pesar de ser derrotada como republicana en la Guerra Civil española, nunca lo hizo como mujer ni como comunista, y su férrea defensa de la igualdad de derechos la llevó a presidir el Partido Comunista de España en 1960. Asociación Madres de Plaza de Mayo. L’Asociación Madres de Plaza de Mayo és una associació formada durant l'última dictadura de la República Argentina amb la finalitat de recuperar amb vida als detinguts desapareguts per la dictadura argentina, inicialment, i després establir qui van ser els responsables dels crims contra la humanitat i promoure el seu enjudiciament.

L'any 1992 fou guardonada amb el Premi Sàkharov per la Llibertat de Consciència concedit pel Parlament Europeu. Acció de l'organització[modifica | modifica el codi] Biografia de Rosa Luxemburg. Historia de Ulrike Meinhof (Timon Koulmasis, 1994) La niña sin nombre. Una vida trabajando y ¿Sólo tenemos el 8 de Marzo? Poco después de la primera celebación el 19 de marzo de 1911, más de 140 mujeres trabajadoras murieron de forma trática en el incendio de una fábrica de Triangle en Nueva York.

Per què les dones cobren menys que els homes? En el sector de la restauració, hi ha moltes dones treballant amb sous més baixos que els homes / Robert Nevel. TJ inf associacions. 05feminisme. ​Tipos de feminismo y sus distintas corrientes. 20 celebridades del pasado que hoy tienen empleos corrientes – La voz del muro. NUNCA EN DOMINGO: TEXTOS SOBRE MUJERES - Hombres necios que acusaís a la mujer sin razón. Pacto Mundial lanza herramienta para medir la brecha de género. Día Internacional de la mujer: Por qué las españolas se vestirán de negro el 8 de marzo.

Pasó en Polonia el 3 de octubre y en Argentina el 19 de octubre del año pasado. Esther Ferrer: el cuerpo de las mujeres en el arte. HISTORIA DEL FEMINISMO. Feminismo: historia y corrientes.