background preloader

Bästa digitala adventskalendrarna 2015

Bästa digitala adventskalendrarna 2015
Årets digitala julkalender från Ulrika Kjellberg i Thinglink ‎Anna-Kari Palms Julkalender Varje lucka har ett experiment från Utbildningsradion Tiggy testar. Natur och Kulturs Julkalendrar 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! Julens kemi-kalender "I just den här kalendern handlar det om jultiden ur ett lite ovanligt perspektiv. av Sandra Wissting "I den här julkalendern finns inga luckor. Thinglink-adventskalender "Här är mitt första försök till en digital julkalender om någon vill ha!

http://tulayikt.blogspot.com/2015/11/basta-digitala-adventskalendrarna-2015.html

Related:  Themesjulkalender

Charles Dickens & A Christmas Carol Av en tillfällighet upptäckte jag att Dickens julberättelse A Christmas Carol finns tillgänglig digitalt i olika svårighetsnivåer, se länkar nedan. Som lärare brottas man ju ständigt med att plocka fram utmaningar till alla elever och med detta digitala material ges eleverna möjlighet att välja nivå och de kan också växla mellan olika nivåer. Oavsett så behandlas ju samma berättelse och läraren kan leda diskussioner där innehållet tolkas samt kopplas till Dickens liv och den tid berättelsen tillkom och utspelas i.

Julkalender 2014 Här kommer ett av de enklaste julpysseltipsen från mig i år. Ta dina gamla tomtar som du lessnat på, eller köp billiga porslinstomtar på loppis, och gör dem moderna i vitt med sprejfärg! Kolla in hur mina tomtar blev efter sprejningen: TV! /Elina The Filter Bubble - övningar till engelskan - Robin Smith Det här inlägget innehåller två hörövningar och en läsövning anpassade till Engelska 6 och 7. Ingen kan väl ha missat att ordet ”filterbubbla” gjort entre i svenskan. Nyordslistan för 2016 förklarar det som ett individanpassat innehållsurval på internet som filtreras fram automatiskt utifrån exempelvis sökmotorernas registrering av individens tidigare sökningar och ger ett exempel hur det använts i dagspressen: På nätet omges vi redan i ökande grad av en filterbubbla.

Julkalender 2014 Klicka på bilden för att se dagens avsnitt. Klicka på bilden för att komma till dagens avsnitt! Klicka på bilden för att se dagens avsnitt! #ourfuturejobs - the last part Här kommer sista delen i vårt tema #ourfuturejobs. Första delen kan du hitta här. #ourfuturejobs part 1. Eleverna har nu varit två veckor på PRAO och det var dags för dem att i grupp arbeta med att ta fram jobb som de tror att vi kommer att arbeta med 2057. Eleverna arbetade i grupper om 3-4 elever och alla diskussioner var självklart på engelska.

Julkalendern 2013 Klicka på länken så spelas första avsnittet upp. Vi gör en egen julkalender i 4-5-6:an, och jag tänkte här berätta lite om bakgrunden till det hela. Under hösten har våra 5:or läst för de yngsta barnen på skolan. Det har varit väldigt uppskattat av både de små och av våra 5:or. Julkalender 2015 Klicka på bilden för att se avsnittet. Klicka på bilden för att se avsnittet! Varje skoldag i december kommer ett nytt avsnitt skrivet och illustrerat av oss i 5-6:an. Webbstjärnans alla julkalendrar 2015 För många år sedan försökte vi på Webbstjärnan experimentera med en egen julkalender. Det visade var ett ganska stort projekt, så i år har vi valt att följa alla andras julkalendrar. Nedan finns en lista på de webbplatser (som deltar i Webbstjärnan) som vi vet har en adventskalender, så har du ingen egen så kan du följa deras. Nu är det bara för dig som för oss på Webbstjärnan att hänga med och öppna luckor varje dag ända fram till julafton.

Adventskalender med aktiviteter Denna kalender gjorde vi tillsammans med barnen i min förskoleklass förra året. Barnen fick måla och dekorera granen och sedan fick varje barn färglägga varsitt paket. Varje dag fick ett barn hitta dagens paket med datumet på i en korg. Bakom paketet satt en liten lapp. Barnet klistrade upp paketet vid granen och sedan läste vi lappen. På varje lapp satt ett litet uppdrag eller lite fakta.

The Eye of the Wave… Ett socialt experiment i klassrummet Ibland funderar jag över hur himla repetitivt mitt arbete är inom vissa områden. Särskilt när man vid terminsstart ska gå igenom kommande 20 veckors arbete. Men det finns de där arbetsområdena som man helt enkelt inte kan släppa även om man genomfört dem en miljard gånger tidigare. Prima julkalender Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka. De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. Idag var det nämligen lucia och efter luciatåget skulle alla eleverna få vars en lussekatt. Klockan 7.30 kom lastbilen till bageriet och 160 lussekatter packades in.

Skolbiblioteksbloggen Google söker på alla ord vi skriver in i sökfältet men orden behöver inte ha någon relation med varandra. Sökmotorn letar bara efter träffar där alla orden finns någonstans i texten. Ofta är detta bra men ibland letar vi efter en särskild fras där alla ord ska komma i en viss ordning, bland annat när du söker efter myndigheter och organisationer med flera ord i namnet, personnamn, dikter eller låttexter. Making the World a Better Place - Part 2 Vatten är nödvändigt för att människor ska kunna leva. Att plocka in vatten som ett område inom temat Making the World a Better Place kändes därför självklart. Självklart är jag här inne och nosar på andra ämnesområden, men jag valde att inte göra uppgiften tydligt ämnesövergripande ändå. Men det är ändå en chans för eleverna att dra nytta av vad de lärt sig inom SO- och NO-ämnen. Innan vi kommer till huvuduppgiften vill jag att alla värmer upp, och jag vill se till att alla får en gemensam förförståelse.

Related: