background preloader

Bästa digitala adventskalendrarna 2015

Bästa digitala adventskalendrarna 2015
Årets digitala julkalender från Ulrika Kjellberg i Thinglink ‎Anna-Kari Palms Julkalender Varje lucka har ett experiment från Utbildningsradion Tiggy testar. Natur och Kulturs Julkalendrar 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! Julens kemi-kalender "I just den här kalendern handlar det om jultiden ur ett lite ovanligt perspektiv. av Sandra Wissting "I den här julkalendern finns inga luckor. Thinglink-adventskalender "Här är mitt första försök till en digital julkalender om någon vill ha!

http://tulayikt.blogspot.com/2015/11/basta-digitala-adventskalendrarna-2015.html

Related:  ThemesjulkalenderiktIT

Julkalender 2014 Här kommer ett av de enklaste julpysseltipsen från mig i år. Ta dina gamla tomtar som du lessnat på, eller köp billiga porslinstomtar på loppis, och gör dem moderna i vitt med sprejfärg! Kolla in hur mina tomtar blev efter sprejningen: TV! /Elina Stoppa ett sms i sista sekund – och 5 andra grymt smarta saker som din iPhone... Teknik | Publicerad 22 maj 2015 21.05 På samma sätt som självhjälps-charlataner säger att du bara använder X procent av hjärnans kapacitet så använder de flesta bara samma procent av sin telefons kapacitet. Här är sex tips för din iPhone och iPad (som i regel kräver att du har senaste systemet iOS 8.3) Den inbyggda Bilder-appen lämnar en hel del i övrigt att önska, däribland en enkel funktion för att snabbt kunna ta bort allt!

Bästa webbsidorna för att skapa egna spel Stencyl Stencyl är ett software som du kan ladda hem för att skapa spel och det kostar ingenting i basversion. Gamesalad Ett annat software som du kan använda för att skapa egna spel. På Youtube finns det många filmer som visar hur man gör: Gamestar Mechanic Julkalender 2014 Klicka på bilden för att se dagens avsnitt. Klicka på bilden för att komma till dagens avsnitt! Klicka på bilden för att se dagens avsnitt! Julkalendern 2013 Klicka på länken så spelas första avsnittet upp. Vi gör en egen julkalender i 4-5-6:an, och jag tänkte här berätta lite om bakgrunden till det hela. Under hösten har våra 5:or läst för de yngsta barnen på skolan. Det har varit väldigt uppskattat av både de små och av våra 5:or. Multimodal teori stärker elevers meningsskapande Detta menar Petra Magnusson i sin avhandling Meningsskapandets möjligheter. Hon har bl.a. har observerat, intervjuat och filmat elevers och lärares arbete med skrivna och multimodala texter i två klasser på samhällsvetenskapliga programmet. Med multimodala texter avses hur andra resurser än tal och skrift används för att skapa betydelse, till exempel bilder och ljud. Avhandlingen rymmer tre delstudier och syftet är att utifrån multimodal teoribildning undersöka och begreppsliggöra elevers meningsskapande i gymnasieskolan. Behov av analysverktyg

Julkalender 2015 Klicka på bilden för att se avsnittet. Klicka på bilden för att se avsnittet! Varje skoldag i december kommer ett nytt avsnitt skrivet och illustrerat av oss i 5-6:an. Bästa webbsidorna för att skapa eller hitta vackra affischer Fakeposters Här behöver du inte ha ett konto. Gör dina affischer online. PosterMyWall PosterMyWall har många bakgrunder att välja mellan. Det finns extra funktioner som ClipArt, att ändra storlek, lägga till text, skapa en kalender m.m.

Focus on Mrs Jones Summer is here and we will all gradually get our energy back. Quite often love is in the air. People are getting married, hoping for the sun to shine every minute of the day. Students go abroad or to a camp or simply hang out in somebody’s back yard. Eyes are open, ears are pricked. Webbstjärnans alla julkalendrar 2015 För många år sedan försökte vi på Webbstjärnan experimentera med en egen julkalender. Det visade var ett ganska stort projekt, så i år har vi valt att följa alla andras julkalendrar. Nedan finns en lista på de webbplatser (som deltar i Webbstjärnan) som vi vet har en adventskalender, så har du ingen egen så kan du följa deras. Nu är det bara för dig som för oss på Webbstjärnan att hänga med och öppna luckor varje dag ända fram till julafton.

Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött. Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Men man behöver inte köpa en ny i det läget utan börja med att säkerhetskopiera iPaden till iTunes på din dator. Adventskalender med aktiviteter Denna kalender gjorde vi tillsammans med barnen i min förskoleklass förra året. Barnen fick måla och dekorera granen och sedan fick varje barn färglägga varsitt paket. Varje dag fick ett barn hitta dagens paket med datumet på i en korg. Bakom paketet satt en liten lapp. Barnet klistrade upp paketet vid granen och sedan läste vi lappen. På varje lapp satt ett litet uppdrag eller lite fakta.

Skolarbetet blir ”på riktigt” när fler läser elevernas bloggar Dan Åkerlund – Det blir extra tydligt att multimodala texter och nya mottagare för elevers arbete inte går att studera som helt olika aspekter av textproduktion – de hör ihop, säger Dan Åkerlund. Läraren var inte mottagaren I studien har Dan Åkerlund undersökt hur elever i årskurserna 4-6 med hjälp av datorer och kameror skapat och kommunicerat så kallade multimodala texter – i det här fallet främst fotografier i kombination med skriven text. – När eleverna bloggade fanns det för många en tydlig mottagare som inte var läraren, både utanför klassrummet i form av vänner och föräldrar, men också de andra klasskamraterna. – Efter en tid så menade eleverna att bloggen också hade blivit ett ställe dit man gick för att se vad man sysslat med tidigare och för att se bilder från skogsutflykter och museibesök, ett slags portfolio och repetition. Uppfattades nästan inte som skolarbete

Related: