background preloader

Adventskalenderlänkar

https://docs.google.com/document/d/1hSTZyhcvwFI4-TEfYNSGoyOslheZafCMrwuNX3P8U0A/mobilebasic?pli=1

Related:  julkalenderfrokencina

Webbstjärnans alla julkalendrar 2015 För många år sedan försökte vi på Webbstjärnan experimentera med en egen julkalender. Det visade var ett ganska stort projekt, så i år har vi valt att följa alla andras julkalendrar. Nedan finns en lista på de webbplatser (som deltar i Webbstjärnan) som vi vet har en adventskalender, så har du ingen egen så kan du följa deras. Nu är det bara för dig som för oss på Webbstjärnan att hänga med och öppna luckor varje dag ända fram till julafton. Min undervisning Jag använder ofta arbetsscheman och fick en ide om att göra några i Canva. Så här blev de och här finns arbetsscheman som pdf för utskrift om så önskas. Varför arbetsscheman? För att det blir tydligare för elever och särskilt om de har diagnos inom NPF. Det är ett sätt att skapa struktur och lugn i klassrummet. Elever som vill ha arbetsscheman får använda det hos mig.

Pedagogiskt ledarskap genom att säkerställa undervisningens kvalitet Ett av de mest spännande momenten i det pedagogiska ledarskapet är arbetet att tillsammans med lärare och elever säkerställa undervisningens kvalitet. En pedagogisk ledares arbete är enligt mig att leda lärares lärande. Lärarna i sin tur är också pedagogiska ledare och deras uppgift är att leda elevernas lärande mot den undervisningskvalité som styrdokumenten har fastställt. För att en organisation ska lyckas med detta tänker jag att det krävs att man har en samsyn i kollegiet kring vilken undervisningskvalité som ska råda utifrån gällande styrdokument.

Julkalender 2015 Klicka på bilden för att se avsnittet. Klicka på bilden för att se avsnittet! Varje skoldag i december kommer ett nytt avsnitt skrivet och illustrerat av oss i 5-6:an. Fantasibild - blandade tekniker En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material. Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina. Lärarens bild blir då ett stöd för eleverna, samtidigt som eleverna kan få vara med att påverka lärarens bild genom att komma med idéer.

Julkalendern 2013 Klicka på länken så spelas första avsnittet upp. Vi gör en egen julkalender i 4-5-6:an, och jag tänkte här berätta lite om bakgrunden till det hela. Under hösten har våra 5:or läst för de yngsta barnen på skolan. Det har varit väldigt uppskattat av både de små och av våra 5:or. Prima julkalender Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka. De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. Idag var det nämligen lucia och efter luciatåget skulle alla eleverna få vars en lussekatt. Varför behöver vi förstå programmering? – Digitala lektioner Skolans uppdrag Skolan ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhällets utveckling. Alla elever ska ges möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik. De ska även ges möjlighet att utveckla ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, för att kunna se möjligheter och förstå risker samt kunna värdera information. Centralt innehåll i ämnet teknik (årskurs 4-6) Tekniska lösningar

Julkalender 2014 Klicka på bilden för att se dagens avsnitt. Klicka på bilden för att komma till dagens avsnitt! Klicka på bilden för att se dagens avsnitt! Lektionsförslag: Den enklaste språkberikarlektionen börjar med begrepp och ord Detta är en mycket enkel lektion. Jag brukar visa den då jag föreläser. Finns inget enklare faktiskt. Du har en bok, en text, vilken som helst. Det kan vara en berättelse du läser, ett matematiktal du ska problematisera och undersöka med eleverna, en tidningstext du tänker ha i undervisningen eller något annat som ska läsas ihop. Ur den texten skriver du upp tre ord.

Zentangle Inte visste jag att det jag höll på med när jag pratade i telefon eller när jag satt och lyssnade på föreläsningar hade ett namn - Zentangle. Det som är så häftigt med Zentangle är att det går att göra väldigt enkelt och det går att utveckla i oändlighet. Dessutom är det väldigt avstressande, nästan meditativt (därav namnet ZEN-tangle) De som "skapade" Zentangle. Har en sida som heter zentangle.com

Related: