background preloader

Kristiinaviitasuo

Facebook Twitter

Qr_koodit_luontopolku_sarja_a.pdf. KsenonitKemiaaTutkienJaIhmetellen. Ihmettele ja oivalla tehtavia tiedekerhoille. Emmin tiedesivut – Tiedettä Tytöille. Materiaalipankki. Hanke - Keke koulussa. Materiaalipankki. Orvokki-oravan Luontokoulu. Satakunnan ympäristökoulu. Luonto ystäväksi Aineistopaketti luonto- ja ympäristökasvatukseen.

Satakunnan ympäristökoulu

Aineistopaketin on tuottanut Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piirin hanke ja sitä on rahoittanut piirin lisäksi Rauman Seudun Luonnonystävät ry, Porin Ympäristöseura ry sekä Euroopan Unionin Maaseudun kehittämisrahasto Leader-toimintaryhmien Karhuseutu Ry ja Ravakka Ry sekä Työvoima- ja elinkeinokeskuksen kautta. Materiaalin piirroskuvituksesta vastaa Seppo Leinonen. Lasten geoluontopolku yhdistää perinteisen luontopolun ja geokätkennän. Polku risteilee Eurajoella, Pinkjärven ympäristössä. Luonto ja ympäristö. Seikkailusuolla. KESTÄVÄ KEHITYS. Keskiaika. Lahden historia. Lahden historia osiossa artikkelit on jaoteltu kuuteen teemaan, jotka valottavat Lahden historiaa keskiajasta nykypäivän.

Lahden historia

Ensimmäinen teema on Lahden kaupunki, jossa käsitellään kaupungin vaiheita kauppala-ajasta lähtien. Jos haluat tietää kuinka Lahden väestö on kehittynyt, lue artikkeli Lahden alue ja väestö toisen maailman sodan jälkeen. Kulttuuri-osiossa voit taas tutustua Lahden alueen esihistoriaan ja sen kehittymiseen kulttuuri- ja koulukaupunkina. Etusivu. Eternal Egypt - Home. Fi - Suomenlinna -oppimateriaalin etusivu. Ksenonit – Kemiaa tutkien ja ihmetellen. Aurinkokunta. Aurinko on yksi tavallinen tähti Linnunradan yhdessä spiraalihaarassa ja Aurinkokunnaksi kutsutaan Aurinkoa ja kaikkia sitä kiertäviä kappaleita.

Aurinkokunta

Aurinkoa kiertää yhdeksän planeettaa ja lisäksi asteroideja, komeettoja sekä meteoroideja. Linkkejä AurinkokuntaAstronetti, AurinkokuntaKoulukanava, AurinkokuntaSärkänniemi, Aurinkokunta AurinkokuntammeAurinkokunta Aurinko Aurinko on yksi tavallinen tähti Linnunradassa. Tähdet ja avaruus: Tähdet ja avaruus -lehden verkkouutiset. Avaruus.fi Tähdet ja avaruus -lehden uutiset Tuoreimpia uutisia Uutiskategoriat Uutisarkisto.

Tähdet ja avaruus: Tähdet ja avaruus -lehden verkkouutiset

Vesikoulu. Särkänniemi - Oppimateriaali - Tähtiakatemia. Jenergiatesti. JENERGIASEIKKAILU. Mitä energia on? Sitä on kaikkialla.

Mitä energia on?

Sitä käytetään ja kulutetaan. Se auttaa kasvamaan ja liikkumaan. Se ei häviä, mutta se muuttaa muotoaan. Mitä se on? Jippo - HannanTalo.fi - Hannan talo. Postikortteja Pohjolasta. Postikortteja Pohjolasta on jatkoa kotimaata esitelleelle sarjalle Postikortteja Suomesta.

Postikortteja Pohjolasta

Huolimatta siitä, että Pohjoismaita pidetään hyvin yhtenäisenä alueena, maantieteellisesti ne eroavat toisistaan paljon. Islanti on geologisesti aktiivista aluetta tulivuorineen ja maanjäristyksineen. Suomessa rannikolta tunturialueelle on matkaa useita satoja kilometrejä. Kuinka suuri Suomi on ja muita karttojen kummallisuuksia. Eräs mielikuvakarttojen automaattinen vääristäjä on perinteinen maailmankartta.

Kuinka suuri Suomi on ja muita karttojen kummallisuuksia

Kun pallomainen planeetta piirretään millaiseksi kaksiulotteiseksi kuvaksi tahansa, jotain vääristyy aina. Useimmiten uhrina ovat napojen lähellä sijaitsevat kohteet, jotka venyvät suhteessa suuremmiksi kuin päiväntasaajan tienoilla olevat paikat. Tämän huomaa vaikkapa TheTrueSizessa hiissaamalla Suomea pohjoisesta etelään, tai pyöräyttämällä kalvoa hieman kenolleen alalaidan kompassista. Pelkästään kääntämällä Suomi paikallaan ylösalaisin on jo ihan opettavaista. ScribbleMapsin tai FreeMapToolsin etäisyyslaskimilla huomaa, kuinka myös etäisyydet ja suunnat vääristyvät karttaprojektioissa. Eläinten esiinmarssi. Eläinten esiinmarssi esittelee Pohjolan eläimiä korennoista karhuihin ja majavasta muurahaisiin.

Eläinten esiinmarssi

Sarja tutustuttaa luonnossa elävien eläinten touhuihin ruohonjuuritasolla. Se näyttää, millaisia pesiä eläimet tekevät, miten ne lentävät, tekevät työtä ja mitä ne mieluiten syövät. Sarja soveltuu luokkien 1-2 ympäristö- ja luonnontiedon opetukseen. Muurahaiset Muurahaisyhdyskunnassa kaikilla on tehtävänsä. Erilaisia elinympäristöjä. Suomen luonto tarjoaa eläimille ja kasveille runsaasti erilaisia elinympäristöjä: metsiä, soita ja vesistöjä.

Erilaisia elinympäristöjä

Monet lajit ovat sopeutuneet myös ihmisen rakentamaan ja muokkaamaan ympäristöön. Osa 1: Vaara-Suomessa Retkellä Kuusamon tykkymaisemissa tavataan mm. kuukkeli, koskikara ja saukko. Postikortteja Suomesta. Salla saa tehtäväkseen kiertää Suomea ja kertoa havainnoistaan.

Postikortteja Suomesta

Matkat vievät Kainuun susirajalta Pohjanlahden rannikolle, leppoisilta Saimaan aalloilta etelän ruuhkaan ja Lapin pakkasiin. Ohjelmassa tehdään havaintoja kotimaan luonnosta ja retkikohteidensa historiasta. Tutuiksi tulevat myös rönttöset, mustamakkara, nahkiaiset, kalakukko, kampela ja kuivaliha. Tervareiteillä Salla selvittelee vanhan vientituotteen, tervan, matkaa Kuhmosta Oulujokisuulle. Roskisrotta - Lasten kierrätysseikkailu. Eino-poika perustaa lemmikkirottansa Taunon kanssa kotipihan vajaan etsivätoimiston. Vakoilun pariin Einon inspiroi naapurissa asuva, kierrättämisestä piittaamaton herra Mustaparta. Sarjan aikana Einolle selviää, mistä ihan tavalliset tavarat tulevat ja mihin ne menevät. Materiaalien analysoimiseksi Einon etsivätoimisto käyttää omia huippuunsa kehiteltyjä tutkimus- ja laboratoriotaitojaan.

Paljon opitaan myös käymällä eri materiaalien syntypaikoissa sekä kierrätyspisteissä. Suuri ötökkäspesiaali. Avaruus. LuontoPortti. WWF. Ympäristötietokeskus Moreenia- Luontopolku. Haluaisitko lähteä luontoretkelle? Vaikka asuisitkin kaupungissa tai taajamassa, odottaa luonto aivan ovesi ulkopuolella. Kotipihasi ja lähimetsikkösi kuhisee elämää ja tutkimuskohteita. Jopa pihanurmikolla voi laskeutua polvilleen ja painaa nenänsä nurmikkoon. Jääkauden jälkiä. Viimeisen jääkauden kylmin vaihe oli noin 18 000 vuotta sitten, jolloin jäätikkö ulottui Pohjois-Saksaan ja Englannin pohjoisrajoille saakka. Tuolloin jopa kolmen kilometrin paksuinen jäätikkö peitti Skandinavian ja Suomen alueet. Suomi on ollut vuosimiljoonien aikana useita kertoja paksun mannerjäätikön peitossa. Noina aikoina Pohjolassa on ollut vain lunta ja jäätä. Opetusmateriaaleja – Suomen Metsäyhdistys ry. Learn. Papumarket. Tohtori Tulon kertotaulukoulu. Akun & Pellen K.I.E.L.I.K.O.J.E. Näppäintaidot tutuksi - ilmaisia harjoituksia alakouluille.

Pikakokeilu - 10min. Tutustu NäppisTaituriin näppärästi esittelyoppituntimme avulla! Esittelyn aikana näet nopeasti ja helposti millaisia harjoituksia ohjelma sisältää ja pääset kokeilemaan niitä ilman erillistä kirjautumista. Kokeile nyt Avaa ilmainen kokeilutili. Sanaluokat. Seitsemanveljesta.net. Kalevalan kankahilla. Maailman katon päällä - Roope-setä. Mailman caton päällä - Roope-setä. Sarjiskone – Etusivu.