background preloader

Bloggers uit Nederland

Facebook Twitter

5x heerlijk rustig in Venetië – Ciao tutti – ontdekkingsblog door Italië. Joost Mangnus trakteert ons elke maand op een verhaal over Venetië.

5x heerlijk rustig in Venetië – Ciao tutti – ontdekkingsblog door Italië

Dit keer neemt hij ons mee naar vijf heerlijk rustige plekken in de stad: ‘Ik weet het. Venetië is toeristisch. Heel toeristisch. Rugzak vol Reizen - Wereldse backpacker tips en inspiratie. La terre des Deux Caps. Een weekendje naar Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez aan de Franse Opaalkust.

La terre des Deux Caps

Goed. Hier gaan we dan. Blogbericht numero uno. Voor we aan de grote reis beginnen met onze splinternieuwe camper, moeten we alles toch eerst eens uitgeprobeerd hebben. Het plan: een weekendje weg naar de prachtige Franse Opaalkust. We installeren ons met de “camping car” (zoals ze in Frankrijk zeggen) op een camping in Escalles op slechts 500 meter van het strand. De volgende dag gaan we de wandelpaden verkennen. Reisblog Reistips Reisfotografie. Untitled. Every week I write about a beautiful address for FD Persoonlijk, the weekly magazine of the Financieele Dagblad in the Netherlands.

untitled

The soon to be opened W Hotel in Amsterdam was a reason to stay and enjoy the W Hotel in Barcelona, because, confession, I’ve never stayed in a W Hotel before. And to tell a great story you have to experience things. I’m gonna tell you more about the W Hotel in Amsterdam when it opens in September (although I can now tell you that BK Architecture from Israel is doing the interior and there will be a fantastic rooftop terrace with two restaurants) but for now I love to share some pictures. Het mooiste uitzicht van Londen - Fotograferenopreis.nl. Vorige maand vloog ik in een weekend op en neer naar Londen.

Het mooiste uitzicht van Londen - Fotograferenopreis.nl

De stad vol wolkenkrabbers, rode dubbeldekkers en pubs. Veel tijd voor sightseeing had ik niet, maar een bezoekje aan The Shard stond hoog op mijn lijstje. Deze piramidevormige wolkenkrabber telt maar liefst 72 verdiepingen. Bij de opening in 2012 was The Shard met een hoogte van 310 meter, het hoogste gebouw van Europa. De mooiste bestemmingen ter wereld; tips, foto's en meer - Droomplekken. Praag is prachtig - Reizen Inspiratie. Met haar barokke straten, jugendstilhuizen en brede bruggen over de rivier de Moldau is Praag een lust voor het oog.

Praag is prachtig - Reizen Inspiratie

Naast de overdaad aan kunst en cultuur heeft de Tsjechische hoofdstad talloze goede shopadressen, een keur aan restaurantjes en prachtige pleinen om op rond te hangen. De beste tips voor de mooiste stedentrips. Het mooiste uitzicht van Londen - Fotograferenopreis.nl. Travelinq - reisverhalen, reviews, reistips, nieuws en meer! Mandy de Roo - “A journey is best measured in friends, rather than miles.” – Tim Cahill. Reis mee naar de mooiste plekken ter wereld, ver weg en dichtbij.

Freelance content creator. OVER ONS - De Groene Meisjes. TRAVEL STORIES / Shoppen, taart en smalle straatjes in Lissabon · eighty7. Reisgids met reistips voor verre reizen! Home Page - Travel on Level. Fotograferenopreis.nl: Fotografie tips voor betere vakantiefoto´s! 10 Tips voor Milaan - for40.nl. Dat Milaan een goede plek is voor een citytrip is geen nieuws.

10 Tips voor Milaan - for40.nl

In deze stad van de mode kun je naast prima winkelen nog veel meer doen. Genieten van het goede Italiaanse leven (Eten! Drinken!) , maar er zijn ook leuke bezienswaardigheden. Vakantie en rondreizen met kinderen. Over Eva & EvainBerlin.comEva in Berlin. Hi!

Over Eva & EvainBerlin.comEva in Berlin

Ik ben Eva, de Eva van EvainBerlin.com, een Nederlandse van 26 jaar oud die in mei 2014 met haar grote liefde besloot naar Berlijn te vertrekken. Reisjournalist en fotograaf Kim van Dam. OmniTraveler.nl - Reisblog van Eva Hopstaken. Nieuwspagina Puur op reis - Puur op reis: het begin van je vakantie of reis! Follow My Footprints - Naar de zon en het zuiden; een leuke stad, een mooie streek. Nieuwe plekken ontdekken! Proef de couleur locale, van de Mediterranée tot ver over zee. Reis je mee?

Blog - Annette SpaanAnnette Spaan. Familytravelbloggers. Ben jij een familytravelblogger?

familytravelbloggers

We12travel.com - outdoor adventure blog. Reisblog Archives - Stralend schrijven. – Foolow my foorprints. Familytravelbloggers. Blog over reizen met kinderen: verhalen, keuzes en afwegingen. Scratchingmymap.com - Scratching my map, one trip at the time. Kim op reis - Over kleine en grote reisavonturen. Travelaar. Home - All Day Every Daisy. Reis- en lifestyleblog. Expeditie Aardbol - Stéphanie's persoonlijke reisblog. Bonjourfrankrijk.nl - Vive la France! Persoonlijk Reisblog met een focus op China & Azië.

Wanda Wandelt. Reisgenie - Reisblog vol reistips en inspiratie. Reiswebsite- Gezin op Reis. Justtravelme - Een reisblog over budget backpacken. Start - Vetexbart. Food Travel Photography - Explore Dream Live Taste Inspire. Travel by San - De reisblog waar je met meereist... Blog: Parijs mijn stad. Een mooie wandeling, die voor een gedeelte door deze buurt loopt, is te bekijken en te downloaden op de wandelpagina.

Blog: Parijs mijn stad

Locatie: [GoogleMaps] De Arènes de Lutèce is één van de weinige overgebleven herinneringen aan de Gallo-Romeinse tijd in Parijs (vroeger bekend als Lutèce, in het Nederlands Lutetia), samen met de overblijfselen van de Romaanse baden in Cluny. foto: twiga Het amfitheater, dat ooit 15.000 zitplaatsen had en gebruikt werd voor o.a. gladiatorengevechten, is gevestigd in het bekende Quartier Latin. Net als bij het Colosseum in Rome beschikte de Arènes de Lutèce over een groot zeil dat over de tribunes kon worden gespannen om de bezoekers te beschermen tegen de zon. Rond 280 na Christus werd het amfitheater verwoest door barbaarse invallen en kreeg het een nieuwe functie als begraafplaats. Le Jardin des Plantes (Plantentuin) is één van de vele parken in Parijs. Blog van Hans de Jong: Nederlandse fotograaf die in Parijs woont. Eén van de mooiste en duurste wijken van Parijs is Le Marais.

Blog van Hans de Jong: Nederlandse fotograaf die in Parijs woont

Le Marais is Parijs op zijn best, een zéér trendy wijk, geliefd door kunstenaars en heeft een uitgaansleven wat vooral door de “gay community” van Parijs wordt gewaardeerd. Het is ook een prachtige plek om te wonen. Blog Frankrijk.nl: Bootjes huren in Parijs, zonder vaarbewijs! In Parijs zijn elektrische bootjes te huur waarmee je zonder vergunning mag varen. Originele tip voor een volgende Parijstrip: lekker dobberen op het Bassin de la Villette of cruisen over het Canal de l’Ourcq! Het verhuurbedrijfje heet Marin d’Eau Douce wat letterlijk ‘zoetwatermatroos’ betekent. Humor hebben de jonge eigenaren Nicolas en Olivier dus alvast, met hun elektrische bootjes kan zelfs de grootste nautische nitwit nog overweg.

Je krijgt dan ook maar een minuut of 5 uitleg over hoe de boot werkt en hop, weg ben je! Picknickvaren met vrienden. Wandelen in Parijs, bekend én onbekend Montmartre. Tot in de 19e eeuw was Montmartre een boerendorp net buiten Parijs, gebouwd tegen een heuvel met de naam La Butte. Dat het een afzonderlijk dorpje was is nu nog te zien aan de kronkelige straatjes en de landelijke huisjes. De wandeling gaat voor een groot gedeelte door het onbekende Montmartre, waar vroeger de oude cabarets vol zaten met de kunstenaars die hier op de heuvel woonden. Ook komen we langs de enig overgebleven wijngaard van Parijs en zien we een man uit de muur komen.