background preloader

Stress - Burnout

Facebook Twitter

Kris De Meester sur Twitter : "Are they #Trekkies at @SchubergPhilis? Pressure yes, #stress no! No blame culture! #OSH_LV2015 #stressmanagement. Kris De Meester sur Twitter : "Always go for 100%, 99 is sign of doubt. Customer & worker satisfaction! Awarded @SchubergPhilis #OSH_LV2015 #stress. Kris De Meester sur Twitter : "You cannot stop the waves, but you can learn how to ride them! @daimler #stress management award winner. #OSH_LV2015. Fonds des maladies professionnelles - Fonds voor Beroepsziekten. Q8 Aische-en-Refail-Ouest.

Kris De Meester sur Twitter : "Our keynote speaker @fanseel really going strong now! #HR #stress management business event. @EU_OSHA. Kris De Meester sur Twitter : "The business contribution @BUSINESSEUROPE to @EU_OSHA manage #stress campaign. Keynote by @fanseel #EUmanagestress. A practical e-Guide to managing psychosocial risks — Healthy Workplaces, Manage Stress. Discover how to effectively manage work-related stress and psychosocial risks in the workplace with our e-guide.

A practical e-Guide to managing psychosocial risks — Healthy Workplaces, Manage Stress

Search the national version of your interest, browse it online or download it to your computer for offline usage. Find instructions on system requirements etc. below. Healthy Workplaces - Manage Stress. Healthy Workplaces Film Award 2014. “Harvest” by Paul Lacoste (France, 2014) wins the sixth edition of the Healthy Workplaces Film Award at the 57th International DOK Leipzig Festival.

Healthy Workplaces Film Award 2014

The film offers an unusual look at a precarious job between poverty and self-determination. Photo by krikkedm. Meester(lijk) 'Taboe op werkstress moet verdwijnen' - Nieuws VNO-NCW Online. 14-05-2014 - Een aanhoudende hoge werkdruk kan leiden tot verzuim.

'Taboe op werkstress moet verdwijnen' - Nieuws VNO-NCW Online

Het is belangrijk dat werknemers hierover tijdig in een open sfeer kunnen praten met hun werkgever. Voor werkgevers is het belangrijk om werkdruk bij hun werknemers tijdig te herkennen. Een goed overzicht en een goede organisatie van het werk helpen om problemen te voorkomen. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland bij de start van de overheidscampagne 'Check je werkstress'. De sociale partners komen met een speciale website. Grootste ziekteveroorzakerEen derde van de werknemers die zich ziek melden, kampt met een te hoge werkdruk.

Technostress, shut the servers down. NOT! Is het een goed idee dat bedrijven systemen opzetten zodat werknemers buiten de kantooruren geen professionele berichten meer kunnen raadplegen?

Technostress, shut the servers down. NOT!

BMW en Siemens zouden het van plan zijn in ons land. Het permanent bereikbaar moeten zijn, leidt tot stress en eist zijn mentale tol, zo luidt het. Ik ken natuurlijk de specifieke situatie van die bedrijven niet, maar algemeen vind ik dit een slechte beslissing. Ik heb het gevoel dat er enkele stappen ontbreken in het besluitvormingsproces. De huidige tendens is immers om te focussen op resultaat. De bezorgdheid over de mentale (over)belasting is natuurlijk wel terecht. Technostress, shut the servers down. NOT! Is het een goed idee dat bedrijven systemen opzetten zodat werknemers buiten de kantooruren geen professionele berichten meer kunnen raadplegen?

Technostress, shut the servers down. NOT!

BMW en Siemens zouden het van plan zijn in ons land. Het permanent bereikbaar moeten zijn, leidt tot stress en eist zijn mentale tol, zo luidt het. Ik ken natuurlijk de specifieke situatie van die bedrijven niet, maar algemeen vind ik dit een slechte beslissing. Ik heb het gevoel dat er enkele stappen ontbreken in het besluitvormingsproces.

De huidige tendens is immers om te focussen op resultaat. De bezorgdheid over de mentale (over)belasting is natuurlijk wel terecht. Is het afschermen van de werknemer buiten de kantooruren dan toch niet de oplossing? De 10 meest en minst stresserende jobs van 2013. Stress: geen enkele werknemer ontsnapt eraan.

De 10 meest en minst stresserende jobs van 2013

Maar voor welke beroepen staat de boog het meest gespannen? En welke werknemers kunnen wat meer relaxen? Elk jaar stelt de Amerikaanse site CareerCast een lijst op met de tien meest en minst stresserende jobs van dat jaar. Last van decemberstress? Zo houd je het hoofd koel. Voor jou is december geen tijd van achterstallige klusjes wegwerken en langetermijnstrategieën bepalen.

Last van decemberstress? Zo houd je het hoofd koel

Decemberdeadlines, eindejaarstargets, vakantiekrachten en het kerstgeregel slokken je op. Zorgen dat je blijft drijven? Dan wordt het managen van tijd en verwachtingen vanaf nu jouw hoofddoel. Samen met Puck, arbeids- en organisatiepsycholoog en stresscoach van GORTcoaching, zetten we zes tips op een rij. NIOSH Publications and Products - STRESS...At Work (99-101) Werkgever kan maar weinig doen aan werkstress. Topman AkzoNobel begeeft onder stress. Ton Büchner, topman van de Nederlandse verfproducent AkzoNobel, neemt tijdelijk verlof.

Topman AkzoNobel begeeft onder stress

Dat maakte het grootste verfbedrijf ter wereld dinsdag bekend. Büchner kampt met oververmoeidheid door een te hoge werkstress. Büchner, die voorzitter is van de raad van bestuur van de Nederlandse multinational AkzoNobel, zit al anderhalve week thuis in ziekteverlof. Het bedrijf verklaarde dat Büchner niet aan een ernstige ziekte lijdt. 50 checkpunten tegen stress - Arbo Online. Hoe een programma ontwikkelen tegen stress op de werkplek?

50 checkpunten tegen stress - Arbo Online

Hulp wordt geboden in een gratis gids van het Internationaal Arbeidsbureau over goede internationale praktijken. Deze gids bevat 50 checkpunten om de stressfactoren op het werk te identificeren en er de invloed van te beperken. Hij biedt ook hulp om risicobeoordelingen te verbinden met preventieacties. De checkpunten, die neerkomen op een reeks 'goede praktijken' voor ondernemingen en organisaties, zijn gegroepeerd volgens tien thema's:

Dokter, het doet pijn als ik niet werk - Gezondheid. Daar heeft niet alleen de werkmens zelf, maar ook zijn baas baat bij, zeker als we met zijn allen langer aan de slag zullen blijven.

Dokter, het doet pijn als ik niet werk - Gezondheid

De theorie is duidelijk: werken geeft de mens een duidelijke structuur én een sociaal systeem. Wie werkt, is doorgaans gezonder, zowel fysiek als mentaal. Wie niet werkt, voelt zich daarentegen vaak nutteloos, heeft een lager zelfbeeld en klopt vaker bij de huisarts aan met psychosomatische klachten.

Ook langer werken is volgens veel specialisten gezond. Het houdt de oudere werknemer actief en in beweging, wat vooral een positief effect heeft op hart en bloedvaten. Meerderheid werknemers heeft last van stress aan vooravond van nieuwe werkweek. Kent u het ook, het zondagavondgevoel? Een bijna ondefinieerbare angst, weemoed of onrust die u overvalt omdat de werkweek eraan komt.

Met de bijhorende files, vergaderingen en het werk dat de voorbije week bleef liggen. Volgens professor Peggy De Prins is uw zondagavondgevoel dikwijls een teken van betrokkenheid. 'Een burn-out vormt de ultieme kans om de beste versie van jezelf te worden' Burn-out als 'ultieme kans' Twaalf jaar geleden kreeg spreker, inspirator en ondernemer Arko van Brakel een burn-out.

Wie anders kan jou voorzien van anti burn-out tips? Wanneer heb je een burn-out gehad en hoe merkte je dat? "Het was in het voorjaar van 2000, toen ik 31 jaar oud was. Ik merkte het toen ik letterlijk onderuit ging tijdens een workshop voor een groep KPN managers.