background preloader

Inmaken en jams

Facebook Twitter

Zelf sambal maken (sambal Trassi) - Zwarte-bessenlikeur Recept. 1 recensie Ingrediënten.

Zwarte-bessenlikeur Recept

Vlierbloesem-abrikozen Jam recept. Wat te maken van zoooveel druiven. Maaike van Kessel » Kersenjam of morellenjam. De lekkerste kersenjam maak je wat mij betreft met morellen.

Maaike van Kessel » Kersenjam of morellenjam

Vlierbloesemsiroop, zo maak je de lekkerste siroop! - Vlierbessen.nl. PrintenE-mail Bekijk een grotere versie van deze afbeelding.

Vlierbloesemsiroop, zo maak je de lekkerste siroop! - Vlierbessen.nl

Vlier - Wildpluk wiki. De vlier (Sambucus nigra) is een struik van 3 tot 10 meter hoog.

Vlier - Wildpluk wiki

Van de vlier kun je het hele jaar door eten: Judasoren in de winter, jonge scheuten in het vroege voorjaar, later bloesem, de groene bessen, en tenslotte de rijpe bessen. C: "kappertjes" van Oost- Indische kers. Ik hou van enigszins rommelige boerentuintjes.

C: "kappertjes" van Oost- Indische kers

Daar waar kleuren weelderig door elkaar groeien en de planten het niet zo nauw nemen met de strakke tuinregels. Een verschoten hekje hier, een paar losse takken daar en de rest bont en vrolijk. Een van de meest makkelijke en veelzijdige planten die je dan in je tuin kunt zetten is de Oost-Indische kers. Een gezellige eenjarige die niet veel eisen stelt aan de grond (groeit graag op arme zandgrond) en in laagblijvende of rankende vorm te koop is. Het roept meteen een soort nonchalante plattelandssfeer op, en eenmaal gevestigd zal ze zichzelf ieder jaar opnieuw met veel plezier uitzaaien zonder zich verder al teveel op te dringen. MERMELADA DE PIMIENTOS ROJOS Y ZANAHORIA. Blondie kookt: Homemade Thai Sweet Chili sauce. Thai sweet chili sauce is een haast onmisbaar ingrediënt in mijn keuken.

Blondie kookt: Homemade Thai Sweet Chili sauce

Het is haast triest om toe te geven, maar wel waar. Zelf sambal maken (sambal Manis) - Zelf sambal maken (sambal Manis) Posted by: hanlos Tags: sauzen Posted date: november 27, 2013 | No comment In de Indonesische en Maleise keuken wordt sambal veel gebruikt in en bij gerechten.

zelf sambal maken (sambal Manis) -

Er zijn zeer veel verschillende soorten sambal, die je in de supermarkt of bij de toko kopen kunt. Leuker en lekkerder is zelf sambal maken. Zo kun je ook jouw eigen favoriete sambal ontdekken, want doro te spelen met ingrediënten kun je zelf de smaak beïnvloeden. Pickled Pepper Recipe. Chiles en conserva. Jelly pepper – rode peperjam - Keuken♥Liefde. 1 Flares Filament.io 1 Flares × Geregeld ontvang ik mailtjes van bezoekers met de meest uiteenlopende vragen over recepten en gerechten.

Jelly pepper – rode peperjam - Keuken♥Liefde

Ik vind het hartstikke leuk om ze te beantwoorden en vaak leer ik er zelf ook van. Vorige week ontving ik deze mail van Maeva: ‘Hallo, ik zou graag jelly pepper (rood van kleur) zelf willen maken. Heb jij misschien een recept hiervan? Nederlanders in Zuid Frankrijk. Walnotenlikeur is makkelijk om te maken.

Nederlanders in Zuid Frankrijk

Kruidige Pruimenjam Met Rode Port recept. Carne de Membrillo – Dulce de Membrillo. Carne de Membrillo. Por Cádiz y por gran parte de España este dulce recibe el nombre de Carne de Membrillo, pero también es conocido como Dulce de Membrillo, sobre todo en otros países como Argentina o Chile donde es un dulce muy popular. Lo llames como lo llames lo importante es que no debes dejar de preparar esta receta de carne de membrillo en tu casa ya que estamos en plena temporada del membrillo y el membrillo casero no tiene nada que ver con la carne de membrillo que se suele vender envasada.

Por cierto, es una receta 100% libre de gluten. Anímate y antes de meterte en la cocina no dejes de leer los consejos del final de la receta y estos consejos sobre seguridad al cocinar con azúcar a gran temperatura. Ingredientes para hacer Carne de Membrillo: Bijzonder Spaans » Blog Archive » Cabello de ángel. Bijzonder Spaans » pompoenjam.

Calabaza y crema de mascapone Posted in nagerechten, zoete lekkernijen on februari 16th, 2012 by Didi van Haren.

Bijzonder Spaans » pompoenjam

Kale Cooking/Recipes - redrussiankale.co.uk. How to cook Red Russian Kale is very easy to prepare and cook. When choosing Red Russian Kale look for fresh, bright, firm leaves. As with all vegetables, wash the leaves well before cooking, trim the stalks; then use them as you would spinach or cabbage. Young, tender leaves can be used raw in salads too. M; courgette in zoet/zuur oftewel ingemaakte courgette. Vorige week vroeg een vriendin of ik het recept had van ingemaakte courgette. Ik had haar afgelopen winter een potje gegeven om eens te proberen en als bedankje voor de pompoenen die bij mij in de moestuin maar weinig opbrengst gegeven had. (te laat gezet vermoed ik) Ik moest even graven in mijn recepten, want ik maak het in het najaar als ik echt niet meer weet wat ik met al die courgettes moet doen en de vriezer al vol zit. En al heb ik hier nog net 1 potje staan, het was weer leuk om even in de recepten te duiken en te beseffen dat het moestuinseizoen er weer aan komt!

Courgette inmaken. C van courgette. Courgettes (Cucurbita pepo) zijn vruchtgroenten die tot dezelfde familie behoren als meloenen en komkommers. In Nederland is de groene soort, die trouwens heel erg lijkt op zijn neef de komkommer, het meest bekend, maar er bestaan ook gele variëteiten. De Courgette komt oorspronkelijk uit het gebied rond Mexico, Honduras en Guatemala in Midden-Amerika. Via Spanje kwamen ze in West-Europa terecht. Hoewel wij pas sinds 50 jaar courgettes eten, wordt de groente langzaamaan ook bij ons een vaste waarde in het groenteaanbod. Courgettes in het zuur - Volkskeuken.