background preloader

Karinhallberg

Facebook Twitter

Glad och grym livsnjutare som mött en annan livsnjutare..Det finns inga måsten! Tycker om att resa och ser fram emot att få göra många nedslag i världen med Micke.

The Montazamis - Maria Montazami, Sara Montazami & Hanna Montazami. Tar strid för ferietjänster. – Det här är fullständigt sensationellt om det skulle visa sig att arbetsgivaren kan göra så här.

Tar strid för ferietjänster

Då rämnar ju alla Sveriges lärares avtal, säger Sven Olof Jern, regional ombudsman för Lärarnas Riksförbund. Västra Götalandsregionen driver sju naturbruksgymnasier med inriktningar som häst, jordbruk och trädgård. Det är förvaltningen i Skövde som vill driva verksamheten som om den pågår året runt trots att eleverna läser läsårsvis precis som på vilken annan gymnasieskola som helst, berättar Sven Olof Jern. – Om jag ska raljera lite så handlar det om att arbetsgivaren vill att matteläraren, när eleverna har lov, ska syssla med att plöja åkrarna. De här naturbruksskolorna driver ju jordbruk också, tillägger han. Som Skolvärlden tidigare rapporterat om har lärare inom vuxenutbildningen på flera håll i landet stått inför ultimatum att byta över till semestertjänst. . – Enligt min och Lärarnas Riksförbunds uppfattning så är inte det här möjligt. . – Arbetsgivaren är fullständigt omedgörlig.

Livets glada pussel. Gamification and Instructional Design. Garantera alla elever 200 timmars teknikundervisning - Teknikforetagen. Publicerad: 2014-05-27 Ändrad: 2014-05-27 Av : Joakim Bourelius Skolinspektionen underkänner idag grundskolans teknikundervisning.

Garantera alla elever 200 timmars teknikundervisning - Teknikforetagen

Undervisningen utgår sällan från kursplanen och det finns brister i undervisningstid, lärarkompetens, utrustning och läromedel. På DN debatt idag skriver Teknikföretagen, Skolinspektionen med flera om hur svensk teknikundervisning inte tar tillvara på elevernas intresse, behov och erfarenheter av teknik. Varannan tekniklärare är obehörig. Skolinspektionens granskning visar att ju äldre eleverna blir desto mindre relevant tycker de att teknikundervisningen är. . - Om undervisningen fungerade bättre skulle det kunna öka söktrycket till industrirelevanta utbildningar i gymnasiet och på högskolan. Varannan tekniklärare är obehörig Teknikföretagen har tidigare visat att grundskolans teknikundervisning lider av stora kvalitetsbrister. Många tycker att teknikämnet är viktigt Och det finns faktiskt goda förutsättningar att lyfta teknikundervisningen. Kvalgr-teknik-slutrapport.

Fredrik Backman. Karin Hallberg. Johannaty. Sitter och drömmer mig bort bland köksinspiration nu när vi fått nya köksluckor.

Johannaty

Tavlor från Sealoe och de andra från rum21. Har några gubbar här idag också som ÄNTLIGEN ska ta bort en fuktskada som blivit under kylen, så jag vill inte vara hemma för det luktar så starkt. Så jag hängde på grannen till Ikea för lunch och som vanligt blev det bara att jag åkte hem med förvaring. Förvaring, förvaring jag är besatt av lådor att sortera upp saker i, kanske en besatthet jag drog på mig på tiden när vi levde som flyttfåglar i resväskor. Nej nu blir jag knäpp på den här lukten så jag får nog ta och leta mig ut igen, jag undrar hur de ska gå att sova här i natt om det ska fortsätta lukta såhär. Ge mig åtminstone en dag i veckan då jag bara får hänga med min familj och jag kommer vara världens lyckligaste! J har bjudit hem Anders på tvspelskväll så jag har gömt mig i sovrummet. Pappan: Idag fick han gräva ner händerna och känna huvudet hos barnmorskan, måste kännas jättekonstigt. Blogg. En tur till Venedig och Istrien!

Blogg

Nu har jag varit i romantiska Venedig ett dygn för att sen hälsa på mina vänner som firade femton års kärlek i sitt hus i byn Baredine, nära Buje i Istrien, Kroatien. Nick och Achilles är greker från Australien som jag blev vän med i Aten för femton år sedan. Sedan dess har de hunnit bo i Hong Kong, Paris och nu London. De bjöd in sina närmaste vänner och det enda vi gjorde var att vi åt fantastisk mat och en massa tryffel i Istriens böljande landskap, besökte vingårdar och hade långa samtal om livet och världen.

Deras vänner kom ända från Paris, London och New York för att fira dem och vi fick magiska dagar ihop i det här fina huset som ni kan få hyra. Venedig var givetvis fantastiskt men extremt dyrt. Sen jag kom hem har det varit så hektiskt att jag inte hunnit träna på en månad. Kommentera.

Matte

Fröken Karin tänker om.