background preloader

Talous

Facebook Twitter

Suomessa 92 miljardia euroa, Ruotsissa 293 miljardia - Ruotsin asuntolainavuori kasvaa hurjaa vauhtia. Asuntolainojen määrä jatkaa nopeassa kasvussa Ruotsissa.

Suomessa 92 miljardia euroa, Ruotsissa 293 miljardia - Ruotsin asuntolainavuori kasvaa hurjaa vauhtia

Ruotsin tilastolaitos kertoi tiistaina, että ruotsalaisten kotitalouksien lainamäärä määrä kasvoi helmikuussa vuoden takaisesta 7,5 prosenttia 3 328 miljardiin kruunuun eli noin 359 miljardiin euroon. Vuoden aikana lainojen määrä on kasvanut 230 miljardia kruunua eli 25 miljardia euroa. Suuri osa kasvusta on asuntolainoja, joiden määrä kasvoi 293 miljardiin euroon. Kasvua kertyi vuodessa 23 miljardia euroa, eli 8,4 prosenttia. Lukuja voi verrata Suomeen, jossa uusimpien Suomen Pankin tietojen mukaan asuntolainakanta oli 92 miljardia euroa ja vuosikasvua 2,5 prosenttia. Asuntolainakanta on siis Ruotsissa kolminkertainen Suomeen verrattuna, vaikka väestön määrä on vain noin kaksinkertainen.

Ruotsin asuntojen hinnat ovat nousseet viime vuoden aikana nopeinta tahtia Euroopassa. Hiljattain Ruotsi sääti lain, joka rajaa uusien asuntolainojen pituutta 105 vuoteen. Helsingin pörssi avasi nousuun. Kovaa peliä Nokian Renkailla. Nokian Renkaiden yhtiökokous vetää salin täyteen 12. huhtikuuta Tampereella.

Kovaa peliä Nokian Renkailla

Kotitaloudet omistavat noin 15 miljoonaa yhtiön osaketta, mikä tekee yli kymmenen prosenttia osakkeista. Yhtiön osakekannasta yli 70 prosenttia kuuluu hallintarekisteriin, eli pääosin ulkomaisille sijoittajille. Yhtiökokoukseen tulee noin 1 400 osakkeenomistajaa, joiden hallussa on reilusti yli puolet äänivallasta. Amerikkalaisrahasto Black Rock on viime aikoina ostanut ja myynyt vinhaan tahtiin Nokian Renkaiden osakkeita. Rahasto on liputtanut omistuksiaan vuoronperään yli ja alle viiden prosentin tason, mikä viestii pikavoitoista ja eri tahojen osakeostoista hallintarekisterin sisällä. Hallintarekisterin ulkopuolinen omistus sirpaloituu palasiksi, prosentin parin tasolle. Yhdysvallat mursi iPhonen suojauksen. Kuva: © Kim Kyung Hoon / Reuters 29.3.2016 09:32 Yhdysvallat luopuu oikeustoimista Applea vastaan, koska se on pystynyt murtamaan terroristin käyttämän iPhone-älypuhelimen suojauksen.

Yhdysvallat mursi iPhonen suojauksen

Yhdysvaltain viranomaiset ovat päässeet käsiksi Kalifornian San Bernardinossa ammuskelleen terroristin käyttämän iPhonen tietoihin. 85 337 nimeä – Puhkeaako nyt 1980–1995 syntyneiden kapina? Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov kehottaa Kokoomusnuorten blogissa nuoria nousemaan taisteluun ”eläkepopulismia” vastaan.

85 337 nimeä – Puhkeaako nyt 1980–1995 syntyneiden kapina?

Sazonov nostaa esiin sekä viimeaikaiset uutiset Y-sukupolven eli 1980–1995 syntyneiden tuloromahduksesta että SDP:n ex-kansanedustajan, Senioriliikkeen puheenjohtajan Kimmo Kiljusen eläkehankkeesta. LUE LISÄÄ: Tuloromahdus: 1980–1995 syntyneiden ”petos” totta Suomessakin – ”Suuret ikäluokat pelastivat nahkansa” LUE LISÄÄ: Ilkeä kaksoisvaikutus iskee 1980–1995 syntyneisiin suomalaisiin: ”Kohtuutonta” Senioriliikkeen kansalaisaloite työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi on kerännyt 85 337 allekirjoitusta ja siirtyy seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn.

Nimien keruu aloitteeseen päättyi viime viikolla. – On helppoa tehdä ehdotuksia, joista lasku lankeaa jollekin toiselle. . – Jokaisen meistä nuorista kannattaa toivoa, että Kiljusen aloite ei mene läpi eduskunnassa. . – Tässä on kyse taistelusta sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden puolesta. VR yritti muuttaa 44 000 lipun hintaa yhdessä yössä - Yle: Näin kävi varausjärjestelmälle saman tien. VR ilmoitti tänään laskeneensa junalippujen hintoja.

VR yritti muuttaa 44 000 lipun hintaa yhdessä yössä - Yle: Näin kävi varausjärjestelmälle saman tien

Uudistus sekoitti netin varausjärjestelmän, eikä lippujen varaaminen onnistu tällä hetkellä kaikille vuoroille, kertoo Yle. VM: Suomen kasvuennusteita saatetaan laskea. Valtionvarainministeriön mukaan paineet Suomen kasvuennusteiden laskemisesta ovat kasvaneet.

VM: Suomen kasvuennusteita saatetaan laskea

Talouden näkymiä painaa muun muassa maailmantalouden odotettua heikompi vire alkuvuonna. Ministeriö ennusti joulukuussa Suomen talouskasvuksi tälle ja ensi vuodelle 1,2 prosenttia. Ministeriön suhdanneyksikön päällikön Mika Kuismasen mukaan näyttää aiempaa todennäköisemmältä, että Suomen talouskasvu jää odotettua vaimeammaksi tänä vuonna. – Joulukuussa totesimme, että ennusteriskit ovat selvästi alaspäin ja osa niistä riskeistä näyttäisi olevan toteutumassa, sanoi Kuismanen tiistaina STT:lle. Kuismasen mukaan ministeriön uusi talousennuste julkaistaan huhtikuussa hallituksen kehysriihen jälkeen. . – Täytyy muistaa, että talouden kuva on tietyllä tapaa kaksijakoinen. Helsingin pörssi avasi jyrkkään nousuun.

Tällainen on uusi Lumia – Kauppoihin maaliskuussa, hinta 229 euroa. Microsoft julkisti tänään uuden Lumia-puhelimen.

Tällainen on uusi Lumia – Kauppoihin maaliskuussa, hinta 229 euroa

Windows 10-alustalla toimiva Lumia 650 tähän mennessä kaikkien aikojen ohuin (6,9 mm) ja kevyin (122 g) Lumia. Viiden tuuman HD Amoled-näyttö mahdollistaa laitteen käytön myös kirkkaassa auringonvalossa. Selvitys: Jos Brexit toteutuu, suuri joukko firmoja jättää Britannian. Miltei joka kolmas yhtiö harkitsisi Britanniasta lähtemistä tai kapasiteetin leikkaamista, jos maa lähtisi EU:sta, uutisoi brittilehti The Guardian.

Selvitys: Jos Brexit toteutuu, suuri joukko firmoja jättää Britannian

Kyselytutkimuksessa selvitettiin yli 700:n Britanniassa toimivan britannialaisen ja saksalaisen yrityksen näkemyksiä Britannian mahdollisesta EU-erosta. Etenkin IT- ja teknologia-alan yhtiöt ovat valmiita harkitsemaan tilannettaan uudelleen. Niistä 41 prosenttia sanoi joko pienentävänsä kapasiteettiaan tai lähtevänsä kokonaan saarivaltiosta, jos Britannia eroaa EU:sta. Toisaalta hieman yli neljännes vähemmänkin liikkuvaisen tehdastuotannon yrityksistä arvioi samoin. Yritysten tuki EU:lle onkin laajaa. Rahoitusala on jo aiemmin profiloitunut EU:n puolustajana, sillä suuret pankit rahoittavat EU:ssa pysymistä kannattavaa kampanjaa. Pörssikurssit. Laskiaistorstai? 6 syytä pörssin alamäkeen.

1.

Laskiaistorstai? 6 syytä pörssin alamäkeen

Liukurata on öljytty Öljy ja muut raaka-aineet ovat markkina-arvoiltaan niin alamaissa, että hinnanliikkeistä on vaikea sanoa juuri nyt mitään. Alkuun halpa öljy nähtiin mukavana liike-elämän vauhdittajana. Taso kuitenkin pääsi laskemaan niin pohjaan, että riskinä ovat yritysten konkurssit ja sitä kautta talouden laajempi painuminen. 2.

Kiinasta ei ole tullut viime päivinä uusia uutisia, jotka järkyttäisivät tämän päivän pörssiliikehdintää. 3. Pörssit taas laskussa Euroopassa. USA:ssa tankataan pian ennätyshalpaa bensiiniä. Newsmax viittaa GasBuddy-tutkimusyhtiön numeroihin: niiden perusteella bensagallona maksaa Oklahomassa enää keskimäärin 1,36 dollaria ja Illinoisissa 1,57 dollaria.

USA:ssa tankataan pian ennätyshalpaa bensiiniä

Amerikkalainen gallona on noin 3,80 litraa. Näin litrahinta olisi vajoamassa vain noin 0,26 dollariin, ja GasBuddyn mukaan alle dollarin gallonahinta on realistinen mahdollisuus lähikuukausina. Bensiinin laskeva hinta johtuu paisuvista raakaöljy- ja bensiinivarastoista. Bensiinivarastot ovat korkeimmillaan sitten vuoden 1995, kertovat liittovaltion tilastot. Nokian markkinoille kasautuu pilviä – etsii uusia tuloja. Kuva: Tuomas Selänne 11.2.2016 10:50 Nokia uskoo verkkotuotteiden markkinoiden hidastuvan tänä vuonna.