background preloader

Energiebesparing

Facebook Twitter

Energiesparen. Alternatief voor de warmtepomp. EuroTopten Belgium. Zonnepanelen & water. BeeClear energie management systeem. Home - Energieverbruiksmanagers. HHO (Hydrogen) Injection in Diesels....The Truth - Revolution-Green. Results of testing diesel engines with Hydrogen and HHO injection This is a brief summary of the key findings of my research into HHO injection for over 8 years.

HHO (Hydrogen) Injection in Diesels....The Truth - Revolution-Green

I have spent a number of years visiting many countries throughout the world. I have consulted or talked to over 100 companies, scientists, engineers and experimenters over the years. I have analysed thousands of results of on-road studies, in addition to being involved with many high level tests in motor and dyno labs at both Government and private facilities located Australia and the USA. I was very lucky to be part of all of this research and testing. I also tested water injection, alcohol injection, fuel additives etc etc. I have also analysed many claims being made by HHO companies and by the experimenters who have appeared over the years promoting performance that is more often than not out of the bounds of reality. HHO testing and Results The following results are based on research with diesel engines. Testing 1. 2. 3. 4. 5. Koken zonder vuur: het isolatiefornuis.

Foto: een isolatiefornuis uit 1890.

Koken zonder vuur: het isolatiefornuis

Tijdens het traditionele kookproces gaat veel energie verloren, zowel via de stoom die vrijkomt (verdamping) als via stralingswarmte en convectie die door de wanden en het deksel van de kookpot worden afgegeven. Om een gerecht aan de kook te houden (om het te laten "sudderen"), moet het kookfornuis dat energieverlies continu compenseren, en dat kost gas of elektriciteit. Wordt het voedsel in de kookpot echter aan de kook gebracht en vervolgens snel in een zeer goed geïsoleerde container gestopt, zodat de energieverliezen worden geminimaliseerd, dan kan het kookproces urenlang verder gaan zonder dat daar nog gas of elektriciteit voor nodig is.

Ziehier het principe van de zogenaamde "hooikist". De benaming verwijst naar het feit dat er oorspronkelijk hooi (of stro) werd gebruikt als isolatiemateriaal. De primitiefste vorm van het isolatiefornuis is een gat in de grond, waarin plaats is voor isolatiemateriaal en een kookpot. Een hightech keuken zonder elektriciteit. Elektrische keukenapparaten hebben een beperkte levensduur, wat een constante stroom aan afval met zich meebrengt.

Een hightech keuken zonder elektriciteit

Bovendien moeten er steeds nieuwe apparaten worden gefabriceerd, wat veel energie en grondstoffen kost. Daarbij komt nog het elektriciteitsverbruik tijdens de bediening, en de herrie die de toestellen produceren. Het kan ook anders, zo bewijst het met de voet aangedreven keukeneiland van de Duitse ontwerper Christoph Thetard. Leven zonder koel- en vrieskast (1): maak een zonnedroger voor de tuin of het balkon.

Drogen is een manier om je oogst te bewaren voor de winter, voor de verkoop, voor vrienden.

Leven zonder koel- en vrieskast (1): maak een zonnedroger voor de tuin of het balkon

De zonnedroger is daarvoor een apparaat dat ook in ons klimaat goed werkt. We gingen op cursus om er eentje te bouwen. En we kijken alvast hoe je hierin bijvoorbeeld gedroogde appeltjes en theekruiden kan maken. Tot nu toe waren we gewend onze kruiden te drogen in bosjes aan de muur. Alleen gaat dat vrij langzaam tenzij je over een goede ventilatieruimte beschikt met een goede temperatuur.

Behalve kruiden droog je er ook vruchten mee, schijfjes groenten, en zelfs vlees en vis zouden erin kunnen. Balkon of tuin Sommige zonnedrogers kunnen achter een traktor worden gehangen, andere kan je opklappen: net welk type je kiest. De keuze voor een model hangt af van waar en waarvoor je de zonnedroger gebruikt: in een buurtmoestuin met veel oogst of op een klein bedrijf zal een groter model handig zijn.

Breedtegraad Er zijn verder nog typen waarbij het zonlicht direct op de droogwaar valt. Een lowtech koelkast voor groenten en fruit. Veel voedsel dat we in de koelkast bewaren, hoort er eigenlijk niet in thuis.

Een lowtech koelkast voor groenten en fruit

Dat geldt voornamelijk voor verschillende soorten fruit en groenten. Jihyun Ryou, een Koreaanse die afstudeerde aan de Nederlandse Design Academy in Eindhoven, ging luisteren naar oudere mensen en vertaalde hun kennis over het bewaren van voedsel in een hedendaags design dat zowat de helft van de koelkast overbodig maakt. Vegetariërs zullen het misschien niet graag horen, maar ook fruit en groenten leven. Een hightech keuken zonder elektriciteit. Makers of the Drumi. Met deze slimme douche bespaar je 90% water en 80% energie. Is de ‘groene batterij’ terug van weggeweest? - artikel (via Engineeringnet.be) Energie & Milieu 28/08/2014 8:37:03 Terwijl de hele wereld op zoek is om duurzame energie efficiënt te stockeren, lijkt de technologie ons nu uit een ver verleden in de schoot geworpen te worden.

Is de ‘groene batterij’ terug van weggeweest? - artikel (via Engineeringnet.be)

Download het artikel in ENGINEERINGNET.BE - De nikkel-ijzer batterij vergt geen zeldzame aarde, geen exotische of strategische materialen, geen zware metalen noch zuur. Gewoon nikkel en ijzer en een alkalische ‘elektrolyt’. De batterij kan noch overladen, noch onderladen worden. «Er hangt een mythische sfeer rond de NiFe-batterij en zijn voordelen. «Uiteindelijk willen we niet alleen woningen maar ook bedrijfsprocessen ermee uitrusten. Back to the future? Zijn herlaadbare alkali-batterij was opgebouwd uit ijzer (anode) en nikkeloxide (kathode) elektrodes met een elektrolyt van potassium hydroxide. Hij was ook een pak duurder dan een loodzuurbatterij. De batterijen varen nu in een container naar Dendermonde waar Stafco de elektrolyt toevoegt voor ze naar de installateurs te schuiven. DIY Super Efficient Chest Fridge Hack. Chest fridge Using vertical doors in refrigeration devices is an act against the Nature of Cold Air.

DIY Super Efficient Chest Fridge Hack