background preloader

Skolstart och avslutningar

Facebook Twitter

Tillbaka i Sverige: Dikt från fröknarna□ Glassar till skolstart att färglägga. Namnskyltar till elevers bänkar vid skolstart. Namnskyltar till elevernas bänkar - bra förslag. Color, Cut & Create Ice-cream. Min sommar glass. Wordle - Beautiful Word Clouds. Sommarläxa ? Tagul - Word Cloud Art. Lalehs låt - Goliat. Jättefin till skolavslutningen. Finns på låtoteket! Smultron på strå + fin sommardikt. Gröna plastblompinnar. Lisa Miskovsky - Sverige (Cover Kent) Räkna med mig! Facebook‬ Facebook. Läsbingo. Schema helt tomt. Fin presentation till tex. en avslutning. Vad man lärt under året.

Marmorering på papper - FINT SOM LAMINERAD FRAMSIDA PÅ TEX. MATERIAL SOM SKA HEM I PÄRMEN VID SLUTET AV LÄSÅRET ;) På en separat hand el dataskriven lapp kan namn samt läsår/klass stå och bild på eleven. Plasta in allt!

Sommarkort

Awards pris vid läsårets slut. Sommarläxa. Ask för sommarminne. ABC-klubben. Nalle med hälsning i sommarpresent. Bokstavsarmband & pärlor - Pyssel & pysseltips - Make & Create. ca.20st småpärlor till varje armband... "-Vilka pärlor passar bäst tillsammans med bokstavspärlor?

Bokstavsarmband & pärlor - Pyssel & pysseltips - Make & Create. ca.20st småpärlor till varje armband...

" är en fråga som vi ofta får på Make & Create. Det är en svår fråga att svara på eftersom det beror på tycke och smak. Cellofanpåsar. Summer. Pärlor bokstav - Billigt hos Pärlgrossisten.Ca.20st småpärlor till varje armband. Sommarlovsdikt – i repris! Sommartal till eleverna – ett matematiskt sådant. Det här är ett lekfullt matematiskt sommartal till eleverna.

Sommartal till eleverna – ett matematiskt sådant

Ni kan modifiera med antal, siffror och skapa ett tal själva. Eller helt enkelt leka med mitt tal. Läs det med glimten i rösten. Var på elevernas matematiska sida. Lek! Hej alla 765 elever! Om exakt 14 minuter och 32 sekunder och fyra små hundradelar får ni sommarlov. Ja, ert skolår! Ett helt år. Ni har varit här massor av timmar i skolan. Ni har haft 54 lärare till er tjänst och stöttning. Ni har också ätit massor av skolmat. Nu har ni ätit upp 4 ton potatisar, ätit 647 kg köttbullar, druckit upp 851 liter mjölk så vi i skolan tror att ni växt till er ordentligt.

Om man skulle säga att ni alla har växt två centimeter under denna årskurs så har skolans elever vuxit 765 x 2 cm vilket 1530 cm. Ja, man talar om att man lär sig mycket. Men nu är det så att kunskap inte väger något, kunskapen behöver inte packas ned i några tunga ryggsäckar. Det är er sommar. Bästa 765 elever. ABC-klubben, sommarläxa mellan år 1 och 2.

Tips på roliga saker i slutet av läsåret... Inspiration för läsning på sommaren! Varför kan det vara bra att läsa? Sommarmedalj. Att läsa för nöjes skull förbättrar barns hjärnor och lärande - vikten av att läsa på sommarlovet. En långsiktig studie, Social inequalities in cognitive scores at age 16,som kontinuerligt genomförs på 17 000 barn visar att läsning för nöjes skull förbättrar läsförståelse och ord- och begreppsförrådet, men även matematiska förmågor.

Att läsa för nöjes skull förbättrar barns hjärnor och lärande - vikten av att läsa på sommarlovet

Det kommer säkerligen inte som en överraskning att språkstarka barn tenderar att läsa mer för nöjes skull än språksvaga barn. Frågan forskarna Sullivan och Brown ställer sig är huruvida att läsa för nöjes skull ökar inlärningshastigheten hos barn? Denna fråga söker de svar på i The British Cohort study som följer levnadsförhållandena och utvecklingen hos fler än 17 000 individer födda och boende i England, Scottland och Wales under en specifik vecka år 1970. Under de år studien pågått har barnen och deras vårdnadshavare återkommande intervjuats med syfte att utvärdera olika aspekter, såsom utbildning, anställning, fysisk och psykisk hälsa och de effekter dessa har på individens utveckling under lång tidsperiod.

”Snöbollskrig” – en övning om förväntningar » Retorik i skolan. Gruppstorlek: Hela gruppen/klassen Material: En klassuppsättning A4-ark Arbetsmodell: Alla elever får var sitt A4-ark.

”Snöbollskrig” – en övning om förväntningar » Retorik i skolan

På arket ska de skriva tre förväntningar de har inför kommande läsår eller termin genom att besvara följande frågor som läraren skriver på tavlan: 1. Tips på sommarpresenter! Uppmuntran till sommarläsning! :) Tips på roliga aktiviteter vid slutet av läsåret. Pusselbit. TanjaSlawik - Tanja Slawik blogg: Skolavslutning/inför sommaren Skolarelaterat inlägg TIPS! Snart är det sommarlov och jag som är lärare, tycker att det är roligt att göra något lite speciellt till barnen när de går på sommarlov.

TanjaSlawik - Tanja Slawik blogg: Skolavslutning/inför sommaren Skolarelaterat inlägg TIPS!

I min etta fick de hem ett häfte de kunde göra hemma under sommaren om de ville. Skolavslutningslåt, lärare. We will rock you. Vårt välkomstbrev till ettagluttarna. På uppropet fick alla barnen ett paket från oss, en sk goodiebag…här ser ni delar av innehållet. Brevet som följde kommer här: Välkommen till klass 1 Vi är så glada att Du är här Här får du en liten goodiebag för att kunna starta igång läråret 13/14 på bästa sätt!

Ett sudd för att påminna dig om att alla gör misstag men att det är av misstagen vi lär oss. Stickersen talar om att vi håller ihop. Ny lärare: Att presentera sig för klassen. Detta att få en ny klass.

Ny lärare: Att presentera sig för klassen

Man är pirrig så det kryper i hela kroppen. En glad anspänning. Vilka är de eleverna? Lektionsförslag – första dagen i skolan. Låt eleverna få ett papper med olika uppgifter på.

Lektionsförslag – första dagen i skolan

De ska söka efter någon i klassen som har …. och det får vara olika namn på alla. Det betyder att man inte kan ha tre namn som är lika oavsett om personen har gjort flera saker av det som står. Det blir mycket frågande och mycket skratt, mycket gå omkring i klassrummet. Men det är som det ska vara. Och konversationen är i gång.

Sommarbrev - förslag. Lektion_se_13208_Puzzel_pa_forsta_skoldagen. Pusselmall. Lektioner inför uppstart – Skriv inte om ditt sommarlov! Pusselbit. Tips: Att ta emot en ny klass och kunna elevens namn. Att ta emot en ny klass är viktigt.

Tips: Att ta emot en ny klass och kunna elevens namn

Det kan man göra när man är: nyanställd vid skolanövertar en klass från en annan lärareär tillbaka i tjänst efter ett studieuppbrott Nåväl. Det är ett viktigt möte denna första dag i klassrummet. Jag brukar förbereda mig så här: Jag tar en elev och adresslista – läser igenom denna högt för mig själv flera gånger.Jag kopierar upp flera stycken kopior av det senaste klassfotografiet (om det finns ett sådant)Jag tränar in namnen på eleverna. Läspresent till eleverna. Avslutningspresent t eleverna.

Påskkanin med klubba.