background preloader

Ny lärare: Att presentera sig för klassen

Ny lärare: Att presentera sig för klassen
Detta att få en ny klass. Man är pirrig så det kryper i hela kroppen. En glad anspänning. Vilka är de eleverna? Och eleverna så. De är också spända på sin lärare. en vit sockerbit av godiskaraktär – mina absoluta favoriteren kaffekopp av det vackrare slaget – jag älskar stunder och kaffeen bok av det mer spännande genren – jag läser gärna högt och kommer att göra det för mina eleverkavel och kanel – för jag bakar gärna kanelbullar och de ska vara jättestora med mycket pärlsocker på (för jag gillar ord också)mina barns gosedjur – en av varje och så blir de presenterade. Och genom mina saker kan jag visa och berätta om mig själv.

http://korlingsord.se/archives/21390

Related:  Skolstart och skolavslutningLärare

Material för uppstart Luften är fylld av förväntan, ett nytt läsår står för dörren. Möjlighet till utveckling och kunskap, möjlighet till utmaning och skapande av varje elevs bästa skola. Här delar jag med mig av uppstartsmaterial. Glöm inte att använda det utifrån ett tydligt syfte, varför, hur och vad – nyckelorden. Lektioner inför uppstart – Skriv inte om ditt sommarlov! Nej, har inga skrivövningar om ”mitt sommarlov”. Det är för stort och så tvingande. Det måste ha innehållit något. Lektion att starta upp med efter sommarlovet kap 3 Den här lektionen brukar jag alltid göra. Den är rolig och den ger utrymme till elevernas berättelser om sommarlovet. Jag har gjort den för elever från årskurs tre och uppåt – det spelar inte så stor roll – huvudsaken är att eleverna kommer igång och får berätta.

Aktiviteter för första veckan i skolan Snart är det upprop för mig och mina ettor och jag funderar på vad vi ska hitta på den första nervpirrande tiden tillsammans. Nu känner ju jag eleverna och de känner varandra, men det är ändå något nytt som händer. Här är lite inspiration för vad man kan hitta på den första tiden i skolan. Den första tiden handlar ju mycket om förväntningar, rutiner, att skapa gemensamhet och trygghet. Barnen får göra ett personligt smycke att hänga på ryggsäcken . Pärlorna väljs efter hur många syskon man har, initialer, favoritfärg osv. Tips: Att ta emot en ny klass och kunna elevens namn Att ta emot en ny klass är viktigt. Det kan man göra när man är: nyanställd vid skolanövertar en klass från en annan lärareär tillbaka i tjänst efter ett studieuppbrott Nåväl.

Sommarlovsdikt – i repris! Spring ut i ledigheten!Ligg i gröngräset och titta upp mot höga himlen!Fantisera ihop molntussar till himladjur.Drick saft i utflyktsmuggar. Sitt och ha vilsamt tråkigt! Stödmall, analysförmågan och sommaren Idag använde vi för första gången en stödmall med inspiration av Göran Svanelid för att träna analysförmågan när vi bearbetade sommaren som varit. Det gick jättebra!! Barnen fick först tänka själva och skriva ner stödord.

Helen Timperley: Lärares professionella lärande och utveckling Helen Timperley är professor vid universitetet i Aukland på Nya Zeeland. På väg hem från konferensen Stockholm Summit 2012 gjorde Timperley ett stopp i Malmö hos FoU Malmö-Utbildning. Helen Timperleys forskningsområde är främjandet och organiserandet av lärares professionella lärande och utveckling – i syfte att förbättra elevernas lärande och utveckling. Hos FoU Malmö-utbildning höll Timperley i två seminarier för skolledare och de lärare som har en nyckelfunktion när det gäller skolornas utvecklingsarbete i Malmös olika förvaltningar. Lärares kompetensutveckling lösningen för skolan? Ett lärorikt sommarlov Verkligen mysigt att få träffa alla härliga barn igen efter sommaren! Våra nya klasskamrater har varmt välkomnats med leenden och under dagens musiklektion med Marija fick vi chansen att träna på allas namn med en rolig rörelselek. Kul när vuxna och barn kan leka och skratta tillsammans! Första skoldagen pratade vi om vad barnen lärt sig eller hur de använt sina kunskaper under sommarlovet.

Related: