background preloader

Appar

Facebook Twitter

Mina 53 favoritappar för särskolan. Fick en förfrågan om några lämpliga appar för särskolans elever.

Mina 53 favoritappar för särskolan

Uppdraget var att hitta appar som tränade: KommunikationSorteraPusselFärger och formerMatematikSkrivaTalaLäsa Här kommer mina 53 favoriter just nu:) Pekboken, Sock Puppets, Talking Penguin, Pic Collage, Talking Ben, Sound Touch Lite, Puppet Pals, Scribble Press, Otter Call. Appar för alla multipla  intelligenser - Multipla intelligenser. Lararhandled_scratch. Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever.

Extraordinary Pinch to Zoom Picture Book App by David Wiesner (iPad) - TOP BEST APPS FOR KIDS. ✔ iPad | Picture Book App for Children & Adults »Spot« is a really extraordinary picture book app for kids, which makes an extensive use of the so called “pinch to zoom” function of the iPad.

Extraordinary Pinch to Zoom Picture Book App by David Wiesner (iPad) - TOP BEST APPS FOR KIDS

With Spot, you seem to be able to endlessly zoom into the hand-drawn and beautifully detailed illustrations, in order to discover new scenes and worlds that always vary, instead of turning over one page at a time, as you usually do with books. We will now introduce you to the visual masterpiece which is exclusively available for the Apple iPad. Appar av Leripa och LäraMera. » Appar. Presentera - Köpings skolor lyfter. Skoldatateket.stockholm.se/sites/default/files/skoldatatekets_applista_okt_2014_0.pdf.

Skoldatateket.stockholm.se/sites/default/files/skoldatatekets_applista_okt_2014_0.pdf. 91 appar för förskolan. Sammanställer appar för förskolan inför kvällens uppdrag.

91 appar för förskolan

Läser i Lpfö98: Förskolans uppdrag: Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Tänker kring målen i förskolan, kategoriserar, prövar, omprövar, och har svårt att välja. Dokumentation är ett område som förskolan arbetar aktivt med på olika sätt. Varför ska barnen vara delaktiga i dokumentationen? Det är dem de handlar om:) •Barnen får möjlighet att reflektera och återberätta vad de upplevt/vad de har gjort på förskolan •Barnen får möjlighet att se sitt eget lärande, utveckling och framsteg, både i bild, ljud, text och film •Det ökar vårdnadshavarnas möjlighet till delaktighet och insyn Helhet/Alsidighet Mål: •Tillägnar sig och nyanserar innerbörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya sätt att förstå sin omvärld •Utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga.

Appar för berättande. Jag har några appar på iPaden som jag använder till många olika saker när vi jobbar med berättande på olika sätt med eleverna i åk 1-3.

Appar för berättande

Det har varit till presentationer av olika slag i alla ämnen. Bara fantasin som sätter stopp. I matten har vi använt dem till att berätta räknesagor, presentera hur man löser olika problem, berättat om olika räknesätt m.m. I engelskan har vi gjort dialoger och böcker bland annat. Det är följande appar: Book Creator Book Creator 38:- Book Creator är en mycket kreativ app där man kan skapa egna digitala böcker. Appar i helklass mha projektor. Appar för alla multipla  intelligenser - Multipla intelligenser. - 20+ Apps to Support the Digital Storytelling Process. Modersmål: appar och webbsidor. Creating Poetry on the iPad - YouTube. 60 Educational Apps in 60 Minutes by Clint Stephens on Prezi. En till Vi Bloggar! Webbplatser webbplats.

IKT-inspirera mera. Moderna barn behöver moderna lärarare. En blogg om modern teknik och kommunikation i förskolan och grundskolan. Ofta när jag reflekterar över mina mest lyckade lektioner eller aktiviteter i förskolan så har kreativiteten varit huvudrollsinnehavare.

Moderna barn behöver moderna lärarare. En blogg om modern teknik och kommunikation i förskolan och grundskolan

Det är när jag som pedagog vågat gått utanför min trygghetsram och vågat prova något nytt eller när något barn delat med sig av någon ide´ eller upptäckt. Det viktiga är att klimatet är tillåtande och så att både pedagoger, elever och barn vågar kasta sig ut och våga prova. Ibland tror jag att vi alla är lite bekväma och gärna går i samma fotspår, gör det man känner att man kan och behärskar. Om inte vi pedagoger vågar vara kreativa, hur ska då våra elever och barn våga vara det? Be Sociable, Share! För ungefär två år sedan, kom jag på en lek med iPad och Skype som jag kallade för hitta mig. Det man behöver är två iPads och minst två barn.

Anledningen till att jag skriver om detta nu, var att jag för någon månads sen träffade några av barnen som jag gjorde detta med för två år sedan. De frågade om vi inte kunde göra det igen i skolan, där de nu går. Prezi - IKT på Sjödalsgymnasiet. Stöd för bättre matteinlärning. Hur kan man stötta elever i behov av extra stöd för att de ska nå målen i matematik med hjälp av digitala verktyg?

Stöd för bättre matteinlärning

På det temat höll specialpedagog Maria Sundberg en föreläsning och workshop igår på Eriksdalsskolan. Det riktade sig till pedagoger som antingen arbetar med lågstadiebarn i grundskolan eller med barn i särskolan upp till och med åk 6. Underskatta inte lusten det digitala skapar Maria påpekade att många elever som har det svårt med matematiken kan känna motstånd till att sitta och räkna med en stencil eller mattebok. - Men om de får använda sig av en dator eller lärplatta så tycker de genast att det är roligare även om det handlar om precis samma uppgift och man vinner mycket på att skapa den där lustkänslan hos eleverna.

Hon tog även upp att det är tacksamt att de digitala verktygen erbjuder ett sådant stort och varierat utbud för elever som behöver upprepa något många gånger för att förstå. Kungsbacka Delar. 47 sätt att använda Puppet Pals i utbildningen - Google Slides. iPad i Östersund.

Apptips

PicMonkey + Thinglink = Interactive Collages. TodaysMeet - Give everyone a voice. Uteappar.pdf. Book Creator + Explain Everything och Tema Kroppen och vår hälsa.