background preloader

Religion och Etik

Facebook Twitter

Här är en länksamling till avsnittet "Religion och Etik", använder er gärna av länkarna i uppgifterna som rör vårt arbetsområde men kom ihåg att referera korrekt!

Mosstorpskolans blogg: 8B Avslutande inlämningsuppgift i Etik (religion) under v 42. Under v. 42 jobbar eleverna med nedanstående uppgift på lektionerna i svenska och religion.

Mosstorpskolans blogg: 8B Avslutande inlämningsuppgift i Etik (religion) under v 42

Det är en enskild uppgift och de får använda sig av sina anteckningar, läroboken i religion, samt lärarens föreläsningsanteckningar och fördjupande häfte. Om eleverna inte hinner skriva klart, jobbar vi vidare nästa vecka. Etiska Dilemman. Etiska modeller « kunskaps. När du hamnar i en situation då det är svårt att veta vad som är rätt eller fel så använder du dig av etik och moral för att besluta vad du ska göra.

Etiska modeller « kunskaps

T.ex. kan det vara situationer som: Rätt eller fel att skvallra? Etik och moral. Er bedömningsuppgift i detta korta arbetsområde har en lite annorlunda utformning.

Etik och moral

Ni ska få se en film och ur den välja minst två händelser. Händelserna ska ni koppla till pliktetiken och till konsekvensetiken När du resonerar kring dina händelser så kan du utgå från följande frågor: Hur tror du att personen tänker kring den händelse du har valt? Judendom. Judendom är judarnas religion.

judendom

Man kan dock vara jude utan att (11 av 19 ord) Vill du få tillgång till hela artikeln? Inom judendomen tror man på en enda Gud. Man får inte avbilda Gud eller uttala hans namn. Skam - Avsnitt 8. Etik för den irrationella människan 23 juni 2013 kl 17:00 - Filosofiska rummet. Etiska teorier och modeller (fördjupning) Etik och moral. Innan vi tittar på några konkreta etiska teorier behöver vi först klargöra vilka frågor som etiska teorier bör besvara och vilka möjliga svar som finns.

Etik och moral

Etiska frågor Det finns flera olika etiska teorier som talar om hur man avgör vad som är rätt och vad som är gott. Etiska teorier och normativ etik. Ett moraliskt dilemmaEtt känt moraliskt dilemma är ”Jim och indianerna” som den engelske filosofen Bernard Williams (1929 – 2003) presenterade 1973 i texten “A Critique of Utilitarianism”.

Etiska teorier och normativ etik

Det moraliska dilemmat lyder ungefär såhär: Jim är en amerikansk botaniker på expedition i ett sydamerikanskt land som styrs av en diktator. Av en slump kommer Jim till en liten stad där tjugo indianer blivit tillfångatagna, bundna och uppställda mot en mur. Indianerna anklagas för att vara rebeller och militärer står redo att avrätta dem för att avskräcka befolkningen mot fortsatt motstånd mot regimen. Den ansvarige militärkaptenen på plats, som arresterat rebellerna, välkomnar den utländske besökaren och ger Jim ett erbjudande som gäst. Jim får möjligheten att döda en av indianerna och som en gåva kommer de övriga i så fall friges. Etik – Mikaels Skola. Hoppa till innehållet Material: Gleerups Utkik ReligionEtiska modeller: s. 56-57, 206-207Gör uppgifterna på s. 56Gör uppgifterna på s. 207Stencilmaterial Mål: Känna till skillnaden på etik och moral.Känna till skillnaden på Pliktetik, konsekvensetik, sinnelagsetik och dygdetik.Känna till Immanuel Kant och Jeremy Bentham.

Etik – Mikaels Skola

Kristendom. Kristendom, den religion som utgår från Jesus av Nasaret, av sina (11 av 41 ord) Vill du få tillgång till hela artikeln?

kristendom