background preloader

Fizika linkek

Facebook Twitter

Fizika szimulációk az interneten. Fizika Katedra Bolyai Farkas Elméleti Líceum fizika katedrájának honlapja Nov Fizika szimulációk az interneten A számítógépes szimuláció és modellezés egyre fontosabb tématerületnek számít, akár egy hozzáférhető, kísérletileg megvalósítható jelenség szimulációjáról van szó, akár nem.

Fizika szimulációk az interneten

Untitled. Asimov Téka – animációk és szimulációk osztályozott választéka. Interaktív periódusos rendszerek Los Alamos National Laboratory's Chemistry Division ♦ Wikipedia ♦ Wikipédia ♦ Interaktív nuklidtérképek. Untitled. Piar UJ. Ll hull m elektromos fogkef vel - Recherche Google. Untitled. Távtanuláshoz ajánlott – Fazekas Fizika. A Mozaik kiadó tankönyvei ingyenes regisztráció után elérhetők az alábbi linkeken: 7. osztály tankönyv, munkafüzet8. osztály tankönyv, munkafüzet9. osztály tankönyv10. osztály tankönyv11. osztály tankönyv11-12. osztály munkafüzet A Fizipédia oldalain lévő kísérletek Animációk, szimulációk: Videók: Feladatok, példatárak.

Távtanuláshoz ajánlott – Fazekas Fizika

Untitled. Untitled. School support with interactive flash animations for lessons and corrected exercises. Ele. Untitled. Untitled. Untitled. Comment les rayons X voient à travers votre peau - Ge Wang. Untitled. A rádiós átvitel.

untitled

A rádiós összeköttetéshez szükséges egy adókészülék, aminek jeleit az átvivendő információnak megfelelően moduláljuk, továbbá egy vevőkészülék, ami az adó üzeneteit képes feldolgozni. Az adó által előállított elektromágneses hullámok terjedése révén lehet az üzenetet nagy távolságra vezeték nélkül továbbítani. Az elektromágneses hullámokat váltakozó elektromos és mágneses terek alkotják: az elektromos teret az elkülönített töltött részecskék hozzák létre, vagyis a feszültség és a távolság határozza meg, a mágneses erőteret a mozgó töltött részecskék hozzák létre.

Az áram csak feszültség hatására folyhat, vagyis mágneses erőtérhez mindig tartozik elektromos erőtér is, – tehát az áram elektromágneses erőteret hoz létre. Az elektromágneses hullámok polarizációja. Földfelszínhez képest egy bizonyos irányt vesznek fel. Az ionoszféra egyenlőtlenségei következtében a rövidhullámú tartományban igen gyakori a polarizáció-változás. Reflexió, refrakció és diffrakció. Untitled.

Untitled. Elektrosztatika. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Popular Science - Google Könyvek. Fizikai Szemle 2005/3 - Härtlein Károly: A mikrohullámú sütő. Fizikai Szemle 2005/3. 114.o.

Fizikai Szemle 2005/3 - Härtlein Károly: A mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütő megalkotása - sok más nagy találmányhoz hasonlóan - a véletlennek köszönhető. Fizika 7 Nyomás. Fizikatanitas valtozo kornyezetben. Fizika tanitasa 1. Csanad bmf READER. Untitled. Untitled. Untitled. A fagylalt nemcsak a gyerekek, de a felnőttek egyik kedvenc nyalánksága is.

untitled

E cikkben egy csokor szuper fagylalt receptre lelsz, melyeket megéri kipróbálni! Ha nincs fagylaltgépünk, a fagylaltanyagot egy jól záródó fedéllel ellátott bádogdobozba tesszük, ezt beállítjuk vederbe, a vedret telerakjuk apró darabokra tört, sózott jéggel, a dobozt a fagylalttal ide-oda forgatjuk a jég között, időnként a fagylalt anyagot a doboz oldaláról késsel lekaparjuk, míg az egész anyag megfagy, 5 kg jégre 1 kg sót veszünk, közben azonban még pótoljuk a jeget is, a sót is. Kávéfagylalt Fél liter összeállított tejeskávét vaníliával főni teszünk, 4 tojássárgáját 3 kanál cukorral habosra keverünk, a fövő tejeskávét lassan, folytonosan keverve hozzáöntjük, és ha kihűlt, szitán átszűrjük, a fagylaltgépbe vagy ha ilyen nincs, bádogdobozba tesszük. Untitled. A súrlódási együttható mérése Ha egy testet gyorsítottunk egy vízszintes lapon, majd magára hagyjuk, akkor előbb utóbb megáll a súrlódási erő következtében.

untitled

Ha lenne a testen egy olyan gyorsulásmérő, amely küldené nekünk az adatokat, abból sok mindent meg tudnánk állapítani. Ez ma már nem lehet probléma :-). Az okostelefonokba épített gyorsulásmérő adatai bizonyos alkalmazások segítségével kinyerhetők a telefonból. Az alkalmazások többsége gyorsulás idő adatokat szolgáltat. 1. ábra 2. ábra: Az irányok A súrlódási együttható mérésénél tegyük fel, hogy egy vízszintes, sík felületen lassítva a telefont a fékezőerőt a súrlódási erő biztosítja. A súrlódási együttható meghatározásához tehát csak le kell olvasni az átlagos lassulást (a )(ez elvileg állandó a fékezés során) majd ezt elosztva a g értékével megkaphatjuk a csúszási súrlódási együttható értékét a mobil és a felület között.

Elemi fizikai peldatar. Untitled. Orarol orara r. M5 fizika érettségi. Fizika - albandimatek. Pilisvörösvári fizika szakkör. Algodoo. ELTE doktori iskola ötletei. Kedves Látogatók!

ELTE doktori iskola ötletei

A KÖZKINCS menüpont oldalain olyan oktatási és kutatási anyagokat szeretnénk Önökkel megosztani, amelyeket a Doktori Program hallgatói, illetve oktatói készítettek és amelyek reményeink szerint érdeklődésre tarthatnak számot és mások számára is jól használhatóak. Kiadványaink TEACHING PHYSICS INNOVATIVELY 2015 konferenciakötete (PDF 42 Mb) Sajtóvisszhangok: 1 2 3 A FIZIKA TANÍTÁSA A KÖZÉPISKOLÁBAN I.

A FIZIKA, MATEMATIKA ÉS MŰVÉSZET TALÁLKOZÁSA AZ OKTATÁSBAN. Downloads. Untitled. Solar System Scope - Online Model of Solar System and Night Sky. Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár. A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal.

Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár

Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Az ötletek kipróbálását, használatát ajánljuk tanórai és tanórán kívüli foglalkozások, illetve projektek keretében is.Milyen motivációs szerepe lehet a Skype-nak az idegennyelv-tanulásban?

Hogyan használható a Facebook az irodalomórán? Miképp jelenhet meg a tanulási célokat szolgáló játék és játékosítás (gamification) a tanórákon? A Digitális Módszertár a tanítási gyakorlatot újszerű, interaktív módszerekkel, a tananyag feldolgozását IKT-eszközökkel megtámogató ötletek gyűjteménye. Miért érdemes regisztrálni a TUDÁSTÁR oldalán? Feladatgyujtemeny 20151208. CK-12 Physical Science for Middle School. Printable Worksheets. WordArt.com - Word Cloud Art Creator. Okos Doboz feladatok, tudáspróbák, játékok, videók használata. Solar System Scope - Online Model of Solar System and Night Sky. Java alkalmazások a fizika tanításához. - interaktív és multimédiás építőkockák az Ön tanítási gyakorlatához.

The Wonders of Physics. In the matter of physics, the first lessons should contain nothing but what is experimental and interesting to see.

The Wonders of Physics

A pretty experiment is in itself often more valuable than twenty formulae extracted from our minds. --Albert Einstein Never has there been a time when an understanding of science has been more important to the well-being of individuals and to the nation than the present. Yet many recent studies have documented a lack of interest in science and hence a decline in science literacy in the United States. Public Browse Pages. Realika. Physics. Applet Collection. Fizika videótár és e-learning portál - Fizipedia. A BME Fizika Intézet a mérnöki hallgatók fizika oktatásában jelentős szemléletváltást kíván bevezetni.

Fizika videótár és e-learning portál - Fizipedia

A Fizika oktatás komoly problémája – mind középiskolai, mind egyetemi szinten – hogy az átadott ismeretek „absztrakt elméletek” szintjén maradnak, és a hallgatókban nem kapcsolódnak össze a fizikából tanult elvek a mindennapi életben tapasztalt jelenségekkel. Az alkotó mérnöki munka fontos részét képezi a természettudományos ismeretek kreatív alkalmazása, amit jól szemléltet az elmúlt évszázadban elért hihetetlen műszaki és informatikai fejlődés. Számtalan – ma már hétköznapinak számító – eszközt sorolhatnánk fel, melyeket modern fizikai alapkutatásokból kiinduló komoly mérnöki fejlesztéseknek köszönhetünk. Ezek alapján a képzésben nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a fizika elveinek alkalmazására, mind a „hétköznapi jelenségek” megértése, mind a modern elektronikai/informatikai eszközök működési elveinek megismerése terén.

WorldWide Telescope. Kísérletek. Fizika. Toys from Trash. Fizika - PhET szimulációk. FIZKAPU.