background preloader

GAFE

Facebook Twitter

Google Tips. Skolbiblioteksbloggen. I Google Scholar kan du söka efter vetenskaplig litteratur från världens alla hörn.

Skolbiblioteksbloggen

Här hittar du avhandlingar, böcker, artiklar och mycket mer från akademiska förlag, yrkessamfund, preprintarkiv, universitet och andra akademiska organisationer. Mycket finns i fulltext men vissa artiklar kan du bara se abstract på, då måste du gå vidare för att få tillgång till artikeln eller boken. För att söka går du till scholar.google.seSök som i Googles vanliga enkla sökning. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive. Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration.

Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive

Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter. Jag har utgått från en viss förkunskap i Google Drive i detta inlägg och fokuserar på hur själva mappstrukturen skulle kunna se ut för en lärare samt arbetsgången för att både nå ut med kursmaterial och ta emot elevarbeten. Det första förslaget på mappstruktur utgår från en klass. Denna struktur skulle kunna passa bra när man som lärare undervisar samma klass/undervisningsgrupp i mer än en kurs. GAFE Tips och add-ons!

GAFE på CfS

Google hoppas komma överens med DI. "Det har vi aldrig gjort och det kommer vi aldrig att göra", säger Jesper Ritsmer Stormholt om spekulationen att Google skulle sälja kunddata till annonsörer.

Google hoppas komma överens med DI

Foto: Jonas Ryberg. Computer Sweden har träffat Jesper Ritsmer Stormholt, Googles nordenchef för företagstjänster. Han vill inte direkt kommentera den pågående rättsprocessen kring Salems kommun men förklarar företagets ståndpunkt. – Det vi säger generellt är att det finns mycket rykten och rubriker och så finns det fakta. Kalender och Google Sheets Youtube - Google Presentationer.