background preloader

GAFE

Facebook Twitter

Google Tips. Googleskola | Skolbiblioteksbloggen. I Google Scholar kan du söka efter vetenskaplig litteratur från världens alla hörn. Här hittar du avhandlingar, böcker, artiklar och mycket mer från akademiska förlag, yrkessamfund, preprintarkiv, universitet och andra akademiska organisationer. Mycket finns i fulltext men vissa artiklar kan du bara se abstract på, då måste du gå vidare för att få tillgång till artikeln eller boken. För att söka går du till scholar.google.seSök som i Googles vanliga enkla sökning.

Vi sökte på litteracitet och fick följande träffar. Utmaningen nu är att kunna läsa träfflistan som ser lite annorlunda ut framför allt när man tittar närmare på den. Pil 1: Citerat av XX. Pil 2: Relaterade artiklar Trycker du här får du en ny sökning med andra artiklar som liknar denna artikel. Pil 3: Citera Under citera får du en färdigskriven källhänvisning till artikeln. Pil 4: Spara Klickar du på spara kan du skapa ditt eget Google Scholar-bibliotek och spara alla intressanta artiklar som en länklista där. Bevaka artiklar. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive |

Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration. Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter. Jag har utgått från en viss förkunskap i Google Drive i detta inlägg och fokuserar på hur själva mappstrukturen skulle kunna se ut för en lärare samt arbetsgången för att både nå ut med kursmaterial och ta emot elevarbeten. Det första förslaget på mappstruktur utgår från en klass. Denna struktur skulle kunna passa bra när man som lärare undervisar samma klass/undervisningsgrupp i mer än en kurs. GAFE Tips och add-ons! | Digitala Verktyg.

GAFE på CfS

Google hoppas komma överens med DI. "Det har vi aldrig gjort och det kommer vi aldrig att göra", säger Jesper Ritsmer Stormholt om spekulationen att Google skulle sälja kunddata till annonsörer. Foto: Jonas Ryberg. Computer Sweden har träffat Jesper Ritsmer Stormholt, Googles nordenchef för företagstjänster. Han vill inte direkt kommentera den pågående rättsprocessen kring Salems kommun men förklarar företagets ståndpunkt. – Det vi säger generellt är att det finns mycket rykten och rubriker och så finns det fakta. Google gör det med mina data och Google kan göra det här med mina data. Det är bra rubriker men det stämmer inte med verkligheten. Läs också: Nytt avtal ska ta Google in i skolan. Vilka rubriker är det du tänker på? – Till exempel läser jag ibland i tidningen att Google säljer kundens data till annonsörer.

Men det är väl inte det som Datainspektionen har missförstått. . – Jag kan inte kommentera specifikt när det gäller Datainspektionen. . – Ett område som är intressant är när vi ska utveckla en ny produkt. När? Kalender och Google Sheets Youtube - Google Presentationer.