background preloader

Politika

Facebook Twitter

The Problem of Political Ignorance. Владање манипулацијом - Френсис Бејкон најавио овакве политичаре. Чувена реченица „коме је до морала нека иде у цркву“ је нашла плодно тле у владајућем режиму.

Владање манипулацијом - Френсис Бејкон најавио овакве политичаре

Максимални домет свих власти у последњих четврт века сажет у једној фрази. Све лошији животни стандард становништва је праћен све већом еуфоријом режима на власти. Саморекламерство је давно прешло све границе добро укуса, са мејнстрим медијима у улози страначке огласне табле. „обећавам бољи живот до краја 2014″ – обећање Највећи успех власти су похвале из иностранства, заслужене претварањем земље у колонију англо-америчких корпорација.

LDP Ceda

Случај удовице Ружице Ђинђић (1) Тестамент са ознаком државне тајне Објашњавајући пре две године како је „Викторија група“ (компанија за трговину храном и пољопривредним производима), добила најповољнији кредит од 250 милионе евра, Зоран Митровић, генерални директор овог „демократског“ гиганта, схвативши да је „на клизавом терену“, почео је да се правда да он није власник „Викторија групе“, него Ружица Ђинђић, удовица покојног премијера Зорана Ђинђића!

Случај удовице Ружице Ђинђић (1)

Тако је, за оне неупућене, одјекнула „сензационална“ вест да је Ружица мултимилионерка. Истина, до јавности су и пре тога стизале врло оскудне информације о томе чега је све ова „весела удовица“ власник, шта се све од покретних и непокретних ствари води на њено име, шта јој је Зоран оставио у наслеђе и шта су њему све оставили његови финансијери из земље и света. Али, после Митровићеве изјаве, више није имало шта да се крије. Реч је о жени која је била и остала „сива еминенција“ демократске пљачке. Владати морају најбољи. Прво што морамо учинити кад разматрамо уређење руске државе јесте да одбацимо хипнозу политичких формула и парола.

Владати морају најбољи

Препустимо ”верујућим” демократама да верују у неопходност и ”месијанску” улогу таквог режима и ослободимо себе ради непристрасности праћења и дубљег истраживања. И још: препустимо људима који траже успех у маси да псују ”аристократе” или да остану у равнодушној ћутњи према идеји аристократије као наводно ”реакционарне”, ”контрареволуционарне”, ”старорежимске”, итд. Када мислимо о будућој Русији, онда морамо остати слободни, потпуно ослобођени бојазни да некоме нећемо угодити и да нас неко не ”осуди”, били то западноевропејци или наши, домаћи десни или леви радикалисти. Magazin Tabloid 315.

Kosovo

Хаг за седам дана ослобађа Шешеља? Cigani. Haski tribunal. US General: US Influence/ Ethnic Cleansing Of Krajina Serbs. 10343511_1479424322290624_3892709397793771466_n.jpg (730×549) "Е-новине" траже хапшење Бошка Обрадовића. Детаљи Објављено 11 април 2014 „Е-новине“, опскурни сајт бившег порно новинара, сада „антинационалисте“, Петра Луковића, траже хапшење Бошка Обрадовића.

"Е-новине" траже хапшење Бошка Обрадовића

Наравно, у питању су Вучићеви пулени и примаоци САД донација, па ништа на том сајту не треба да чуди. У покушају да се, ваљда иронично, обрачунају са Дверима, „Е-новине“ су пренеле текст Бошка Обрадовића „Александар Вучић као вођа жена у црном“, уз пропратни коментар. Наташа Кандић оштро осудила хуманитарну акцију Новака Ђоковића. Фонд за хуманитарно право, плаћеничка фашистичка организација са седиштем у Београду, оштро је осудила хуманитарну акцију Фонда Новака Ђоковића и Јелене Ристић који су прикупили милион и двеста хиљада фунти за децу Србије.

Наташа Кандић оштро осудила хуманитарну акцију Новака Ђоковића

У образложењу ове осуде објављене на сајту ове организације каже се да је овај светски познати тенисер злоупотребио свој положај да пред целим светом обрне улогу џелата и жртве и прикаже децу Србије као угрожену, док шиптарска деца на Косову због вишедеценијске тортуре српских власти и даље таворе у сиромаштву и беди каква је незапамћена у историји Европе. Та деца су толико уплашена због српског дивљања на Косову да чак и кад им се пружи нека помоћ, не могу да једу јер немају апетита.

На крају саопштења које потписује директорка овог Фонда Наташа Кандић, каже се да светски медији морају да алармирају светску јавност због овог неморалног чина и да ствари поставе на своје давно утврђено место – Срби су кољачи, а косовски Шиптари су жртве тог клања. Ања Марковић: Е-ломача. Свака част Луковићу, у само пар редова је својим преданим гажењем и пљувачином допринео да велики број људи осети нешто ново на таблоидној сцени.

Ања Марковић: Е-ломача

Нешто што ће објаснити ко је опасан лудак и чија поезија једе говна у Србији. Постоји једно место у бескрајним пронстранствима интернета које се с правом може означити као депонија писане речи, место на које се слива сав шкарт таблоидног новинарства. Грегор Гизи: Очекивано да се Путин позове на Косово, а ви госпођо Меркел кажете да је ситуација другачија. Говор лидера немачке левице у Бундестагу Господине председниче!

Грегор Гизи: Очекивано да се Путин позове на Косово, а ви госпођо Меркел кажете да је ситуација другачија

Даме и господо! Путин жели да војним путем реши украјинску кризу. Он не схвата да се светски проблеми не могу решавати војском и оружјем. Баш напротив. Три месеца сте убијали српску децу !!! - Војислав Шешељ.

Srebrenica

СРБTВ - Дневник за 08.06.2013. „Politička karikatura” otkazala izložbu : Društvo. Нећу да потпишем уговор на латиници: Битна питања заштите уставног поретка Републике Србије, српске културе, српске културне баштине и српског писма ћирилице (допис политичким странкама) Имајући у виду значај заштите уставног поретка Републике Србије, српске културе, српске културне баштине и српског писма ћирилице један наш суграђанин је упутио допис политичким странкама које учествују на изборима за Народни парламент Републике Србије 16. марта.2014.

Нећу да потпишем уговор на латиници: Битна питања заштите уставног поретка Републике Србије, српске културе, српске културне баштине и српског писма ћирилице (допис политичким странкама)

Због значаја покренутих тема достављамо послати допис. Допис са листом адреса може да се нађе и на веб адреси. Уколико се слажете са наведеним можете и ви послати писмо, индивидуално или у име вашег удружења грађана. Више реакција може само да помогне да се добију јасни одговори на важна питања која нас тиште. Поштовани господине Председниче, Рођени ујак Бориса Тадића је оснивач усташке Црне Легије, Јуре Францетић! Борис Тадић је рођен 15. јануара 1958. године у Сарајеву (БиХ) од оца Љубе Тадића и мајке Невенке Францетић.

Рођени ујак Бориса Тадића је оснивач усташке Црне Легије, Јуре Францетић!

Касније је овај детаљ, да му је мајка из усташке породице Францетић, промењен од стране безбедносних служби, за које је Борис ради(о), у Кићановић. Има и рођену сестру Вјеру. Отац Бориса Тадића је из рата изашао са чином капетана ОЗН-е (Одељење за заштиту народа, претеча свих каснијих безбедносних служби СФРЈ, прим. ред.) и сејао је смрт међу Србима Пивљанског краја, те као носилац Партизанске споменице ускоро добија и чин пуковника ОЗН-е! Друг Љуба се повлачи из Сарајева у Београд, где га шаљу да учествује у писању новог програма партије (КПЈ). По успешном завршетку писања новог програма, а на препоруку другова Едварда Кардеља и Вељка Влаховића, Љуба постаје редован професор филозофије, политике и права (касније преиначено у социологија) на Филозофском факултету у Београду. 1901937_686313361411804_1957294081_n.jpg (516×720)

Трагови нечовјештва. Проблем са Империјом је што више није у стању да створи било шта осим хаоса.

Трагови нечовјештва

Остало јој је само да руши. А није да не зна како. Протеклог викенда су „прозападни демонстранти“ (што нам штошта говори о Западу) у Кијеву, незадовољни што за два месеца малтретирања свега око себе није удовољено њиховим захтевима (тј. утерало Украјину у ЕУропство и НАТО, а њихове вође са маргине на врх власти), одлучили да постану насилни. Ово што се дешава у Украјини нема везе ни са „слободом“ ни са „демократијом“.

Достојевски: Европа је природни непријатељ јединству Словена, а Русија магнет који чува њихово јединство и интегритет. Одштампај Шта је велики Достојевски предвидео како ће се Словени и словенски народи, Европа и Русија сусретати у будућности. Европејство и магнет Русије. Односе словенских народа и Русије је још 1877 године прилично тачно предвидео Ф М Достојевски: WHO OR WHAT IS RUSSIA'S "PUSSY RIOT?"

Ukrajina

Николас Хил признао да Американци стоје и иза бошњачког „евромајдана” Грађани БиХ не желе да слушају истрошену националистичку реторику етничких подела, него желе да чују како њихови лидери заједно могу постићи тешке компромисе који су неопходни да би Босна и Херцеговина напредовалаИ ви и ја смо, у протеклих неколико дана, читали смеће у неким новинама: (1) да су демонстрације покушај да се етничке групе окрену једне против других тврдњама да ће кантони и ентитети бити укинути, (2) да би Хрвати и Срби требало да осећају опасност од суграђана који траже мање корумпирану, одговорнију власт, и (3) смешне идеје да су демонстранти обучавани у иностранству и наоружавани од међународне заједнице да би покренули хаос у БиХОве лажне приче увреда су за грађане који се истински труде да ова земља напредује упркос препрекама које је наметнула политичка елита која је изгубила додир са стварношћу. Ови протести се одржавају у одређеним деловима земље, али са демонстрантима саосећају грађани широм БиХДемонстранти желе да ова земља буде функционална.

САД желе то исто. The Game of Politics, Pursuit of power over people manual. Boris Malagurski. Зоран Раковић - Државу не интересује судбина РВИ. Šešelj o Republici Srpskoj Krajini. Miyatovic shared СКОК - Српски културно... - Gandra Miyatovic. На листи ДСС нема Сандре Рашковић Ивић, Синише Ковачевића, Марка Јакшића, Милице Радовић и Радета Обрадовића. Београд - Инсистирали су да се ДСС демократизује, да се врати изворним принципима и другачијем медијском приступу, а завршили су ван изборне листе за парламентарне изборе 16. марта. Реч је о Милици Радовић, Санди Рашковић Ивић, Радојку Обрадовићу и Синиши Ковачевићу, док се Марко Јакшић посебно залагао за стварање „патриотског блока“.

У странци Војислава Коштунице јуче нису желели да коментаришу изостанак виђенијих чланова са изборне листе. Још када је бивши потпредседник ДСС Милош Јовановић јесенас вратио посланички мандат и поднео оставку на страначку функцију, спекулисало се да у тој партији постоји значајан број функционера који се залажу за другачији концепт странке и другачију борбу за остварење политичких циљева, које сматрају неспорним. Тада се у медијима нико од Јовановићевих истомишљеника није оглашавао, али су сада претрпели последице. NS Reporter » Spisak komunista koji sve nas uče demokratiji. Konkretno resenje za Srbiju stalo u jedan sat.

(1) DA LI JE PATRIOTIZAM ISPLATIV - KO FINANSIRA MILONSKE AKTIVNOSTI DVERI U EVRIMA? Запослени у Б92 и Политици на списку Викиликса, плаћени од Америчких тајних служби. Posted on Februar 4, 2014 by dijaspora Б92 (Фото: Б92) Београд – Викиликс је у случају Стратфор објавио мејлове у којима је разоткривен списак новинара широм света који су по наводима Викиликса плаћени од стране Америчких тајних служби. У Србији се списак новинара своди на новинаре Б92 и Политике. Ево га списак: Соколов Лексикон.