background preloader

Istorija

Facebook Twitter

Буњевци и Шокци - СРПСКА ИСТОРИЈА. Буњевци и Шокци су две посебне етничке групе, међусобно врло сличне, али ипак свака од њих љубоморно истиче своју посебност.

Буњевци и Шокци - СРПСКА ИСТОРИЈА

Буњевци живе у Бачкој, а Шокци на нешто ширем подручју Војводине, Славоније и Барање. Костић њихов територијални размештај овако прецизира: “Буњевци живе само у Бачкој, и то северној: у Суботици (која је њихова метропола), јужно и северно од ње. АВНОЈ 1943. године није имао кворум, и зато је правно нелегитиман, неважећи! Зашто србски комунисти ћуте о овоме? Одлуке са другог заседања АВНОЈ-а 1943. године у Јајцу су круцијалне за новонасталу послератну комунистичку државу СФРЈ у правном смислу, јер се правно ослања на одлуке АВНОј-а 1943. где су донете крупне историјске одлуке, о укидању монархије, о формирању будуће Југославије као републике са 6 федералних јединица.

АВНОЈ 1943. године није имао кворум, и зато је правно нелегитиман, неважећи! Зашто србски комунисти ћуте о овоме?

Наравно, ово сазнање и спознаја неће данашњим србима донети бољи живот, неће значити да ће гладни имати више хлеба, да ће незапослени добити посао…, циљ овог мог чланка је да срби спознају ту своју космополитску интелигенцију комунистичке провинијенције која о овоме кукавички ћути, мислим на оне данашње главне јавне комунистичке личности, то су ти свемогући и свеморални „непоколебљиви борци за истину и правду»„, јер та од србства откорењена космополитска елита чија је једина „националност“, човечанство, југословенство… и данас је присутна међу србима у великом броју. „Наше трупе остале су неокрњене, готово без икаквих губитака. . “ AVALA - STARI GRAD ŽRNOV. ZABRANJENA ISTORIJA (PRVI DEO) - СРБСКИ. Потугалски картограф Диого Хомем је израдио предивне мапе.

ZABRANJENA ISTORIJA (PRVI DEO) - СРБСКИ

Једна од њих је и мапа Црног мора рађена 1559. на основу још старије мапе која нажалост није сачувана. Обратите пажњу на симболе на заставама. Aleksandar Car Srbski? I deo. Чија је Босна? Чији је Твртко? Чији су љиљани? Када почну историју да ти краду, брани се историјским изворима. Краља Твртка својатају сва три народа у Босни и Херцеговини, користе га у дневнополитичким препуцавањима, дижу му споменике.

Чија је Босна? Чији је Твртко? Чији су љиљани? Када почну историју да ти краду, брани се историјским изворима

Међутим, колико ти народи знају или желе да знају о Твртку? Сва три народа, по њиховој истој етничкој припадности, имају право да се поносе на краља Стефана Твртка I Котроманића. Међутим, оно што је у Босни било некад, један народ, један језик и једно писмо, данас више не постоји. ПОЧЕТАК СТРАДАЊА СРПСКОГ И РУСКОГ НАРОДА ОД КОМУНИСТА!!! За време Другог светског рата у Србији је било подела…партизани, четници, недићевци, љотићевци, четници Косте Пећанца (све сами СРБИ) …после рата југословени …а надам се садa само СРБИ… Па ваљда смо нешто научили…нећемо се ваљда опет делити…а истину морамо знати и из ње нешто научити…грешили смо и испаштали…једино шта нам је остало је да будемо јединствени и искрени… праштајмо на сопственим грешкама, Срби смо!!!

ПОЧЕТАК СТРАДАЊА СРПСКОГ И РУСКОГ НАРОДА ОД КОМУНИСТА!!!

Где су корени пропасти… Православни народ напале су у двадесетом веку две најмрачније организације света, две интернационале: ватиканска интернационала, и комунистичка интернационала – Коминтерна, настала у Москви 1919. године, а корени јој потичу из Ватикана. Те две авети, та два осведочена зла, две злочиначке идеологије – довеле су двадесетог века, СРПСКИ и РУСКИ православни народ не само на ивицу материјалне беде, него су их економски упропастиле за цели један век, а можда и дуже. ________Коришћен извор – литература: др. Злочини Видака, оца Вука Драшковића. Србија треба да подигне спомен обележје у Крагујевцу и на Миљевини за 25.000 побијене невине деце.

Злочини Видака, оца Вука Драшковића

Писао сам у „Правди“ и на порталу „Двери“ о судбини 25.000 деце из Шумадије коју су партизани 1945. године побили и бацили у три јаме на Миљевини. Чекао сам реакцију Србије и власти, али се нико већ две године не јавља. Чекао сам и реакцију Вука Драшковића, али је о Миљевини и он сада заћутао. Vesna Radojlović Zaveštanja predaka. Словени (Срби) у исламској Шпанији … Одакле Словени (Срби) на једном географски доста удаљеном подручју, као што је Пиринејско Полуострво?

Vesna Radojlović Zaveštanja predaka

Историографија за сада нам је понудила два објашњења. По првој теорији Словени, који се у латинским и арапским изворима тог времена изједначавају са појмом „Роб“, су управо као робље доспели у исламску Шпанију. Историјска грађа нам сведочи да је трговина робљем, нарочито из словенских земаља тога времена била веома развијена, и то највише по Средоземном Мору, а спроводили су је углавном Италијански и Јеврејски трговци. Такође, први извори за које је утврђено да се односе на помен Словена као народа на Пиринејском полуострву, управо говоре да су они доведени као робови. Гасовод и кратка историја вероломља - Политика и друштво - Цеопом Истина. Без страха да много претерујемо, можемо слободно да кажемо да је пре неколико дана Анкара била место где смо били сведоци дугорочних, стратешких, глобалних одлука.

Гасовод и кратка историја вероломља - Политика и друштво - Цеопом Истина

После заједничке конференције за штампу Реџепа Ердогана и Владимира Путина одржане 1. децембра 2014. у Анкари, светска штампа и европска политичка сцена се угрејала до усијања. Путин је казао да „Русиjа у оваквим условима не може да настави са реализациjом Jужног тока, узимаjући у обзир чињеницу да до сада нисмо добили дозволу из Бугарске о градњи тог гасовода“. 1554427_701982953166337_328263234_n.jpg (JPEG Image, 475 × 216 pixels)

Забрањена археологија. Ђорђе Јанковић Раз­го­вор во­дила Татјана Марковић Фотографије: Мирослав Петровић Газдама не одговара да Срби имају самосвест да су своји на својему, одувек, да имају историјско право старо хиљадама година, да имају отаџбину, земљу отаца, а не домовину где случајно живе као Хрвати или Американци, или као нека британска, немачка или француска нација, образована, како кажу, у XVIII–XIX столећу Др Ђорђе Јанковић један је од ретких стручњака за средњoвековну археологију код нас.

Забрањена археологија

Утемељивач је рановизантијске, ранословенске и ранохришћанске археологије у Србији. Стари српски календар нам говори да смо ћирилицом писали и пре Ћирила и Методија. По српском календару Сунце је лице које служи српском народу за датирање многих природних појава Српски календар био је званични календар свих српских држава до 19. века.

Стари српски календар нам говори да смо ћирилицом писали и пре Ћирила и Методија

По њему су писане све повеље, закони, одлуке, облигације међу људима. И данас тај календар као званични користи Српска православна црква, и он се сматра њеним Уставом, будући да га је још 1119. године у црквени кодекс унео Свети Сава. О српском календару за наш радио је говорио Милан Стеванчевић, који се проучавањем овог значајног културног, историјског и научног документа бави од 1975. године. СРПСКА НАРОДНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА. Crna knjiga – zločini nad Srbima  Где цвета лимун жут (Цео филм) Nincic - ЗАБОРАВЉЕНО ВРЕМЕ Вековима су светски центри моћи... НЕМАЧКА: Срби су поставили камен темељац данашње цивилизације. (dzambas.ch) Немац Јирген Шпанут, истражујући немачку историју, открива српска гробља на тлу Шпаније, Португалије и Бретање од 3.000 година пре Христа. Он такође у пећини код места Мас-д’ Азил у Француској открива белутке, који представљају прве почетке стварања писма, почев од леденог па до раноисторијског периода.

А у месту Глозел открио је камење на коме је нашао иклесане јелене, медведе и животиње које могу бити пантери или дивљи коњи, са ознакама које приписује филистинском или синајском писму. Ове ископине процењене су на девет до десет миленијума старости пре Христа. Француски археолог Морле назвао је то писмо азбука Глозел, а Јирген Шпанут наводи: “Они који су измислили ово писмо су поставили камен темељац наше цивилизације”.

СРПСКА ИСТОРИЈА. Сву војнополитичку акцију за време Другог светског рата Комунистичка партија Хрватске(КПХ) је усмерила уништавању Срба Српске западне крајине(СЗК). Ниједна њена војна јединица није била толико искоришћена у том подухвату колико Шеста партизанска дивизија (Личка). Преко ње, и кроз њу, уништено је, односно лишено живота, преко 30.000 Срба Лике и спаљено 40.000 српских домова. За разлику од хрватских усташа комунисти су Србе ликвидирали плански, смишљено и закулисно. Комунистичка пропагандна звона су позивала у борбу против окупатора, а за Србе је “борба против окупатора и усташа” била најпривлачнија крилатица, што је КПХ добро знала и до крајности користила.

Међутим је испало да је та крилатица представљала не само смисао првенствено борбе Срба Лике и Крајине, него и значајан узрок велике њихове трагедије. Чињенице из српске историје које не знате, а требало би да знате. Када се први пут у историји помиње српско име и, можда још битније, где? Ко је заиста био први српски краљ? Сазнајте то и још много више у нашем тексту посвећеном мало познатим чињеницама из српске историје! 1. Monumenta Serbica. Танасије Узуновић - Ђенерал Милан Недић.

На данашњи дан почело је англо-америчко бомбардовање Србије Англо-амерички ''савезници'' су више пута бомбардовали насељена места и комуникације у Србији у којима је погинуло или рањен велики број цивила и причињена знатна материјална штета. Посебно је запамћено бомбардовање на Васкрс 1944. године - најпре су 15. априла, на Велику суботу амерички бомбардери напали Ниш. У првом савезничком бомбардовању погинуло је 700 грађана Ниша а од тога 150 радника само у Железничкој радионици у Нишу. Бомбардовање су извеле 446, 447. и 448. бомбардерске ескадриле - 321. бомбардерске групе - 12. ваздушне команде Ратног ваздухопловства Сједињених Америчких Држава. Следеће бомбардовање Ниш је задесио 30. марта 1944. године. Извлачење мртвих и рањених трајало је 7 дана. Треће бомбардовање уследило је 5. априла 1944. године када је оштећен и Саборни храм. На први и други дан Ускрса 16. и 17. априла 1944. године разаран је Београд. Живот је изгубило 2.000 људи, жена и деце, а теже и лакше је рањено око 5.000 Београђана. Потом следе бомбардовања 24. априла, 7. маја, 18. маја, 6. јуна, 3. јула, 3., 6., 8. и 18. септембра. Најтеже бомбардовање доживели су становници Лесковца који су савезници 6. септембра 1944. године сравнили са земљом, од 28.000 становника живот је изгубило 6.000 људи, жена и деце. – gandra404

Грб Немањића - Весник. У књизи Краљевство Словена од Мавра Орбинија, Бугарска се спомиње око 100 пута, Босна 75 пута, Далмација 27 пута, Расиа 32 пута, Хрватска 3 пута, Македонија 3 пута, али Сервиа (Србија) само једанпут!? Приликом проналаска „старог бугарског царства“, непажљивим и површним писцима историје поткрала се грешка. Они су пронашли многе бугарске краљеве, али не и владајућу династију с њеном генеалогијом као код Срба, па се код Орбинија увек изнова појављују српски краљеви у „бугарском царству“ у Трнову, Скопљу…[1] Српски краљ Милутин је чак и сахрањен у цркви Св. Марије у Сердики (Софија). Србија – колевка европске цивилизације. Нама је фалсификована историја нанела више штете и пораза од свих ратова! ВИНЧА: Колевка европске цивилизације Поражавајућа је чињеница да народ као Срби који је од вајкада у вртлогу светске историје, народ који је морао кроз векове да води толике одбрамбене ратове, тако мало урадио да своју историју истражи како треба, прикупи све податке и публикује их, направи музеј какав доликује једном тако старом народу богате историје.

Уместо тога дозволили смо фалсификаторима “западне школе” да нас лажу и прекрајају као да смо каменчић поред пута којег шутира сваки путник.Србима су плански уништавали историјске записе како би их држали у незнању и лакше владали њима! Грб Немањића - Весник. Touch of Midas? « Britić. Виртуелни "Словени" - Весник. Stari Jelini iz Lapova : Društvo. Зашто је убијен патријарх Варнава? ТАЈАНСТВЕНЕ СМРТИ СРПСКИХ ВЛАДИКА У БЕЧУ И ДРУГДЕ. САД: Срби најстарији народ из чијег гена потичу Аријевци, Хрвати, Данци ...! Везе Руса и Срба у раној историји (1) Evropa 814. godine i Srbi u njoj. Права Троја је српска престоница Скадар, Шлиманова Троја у Турској је најобичнији фалсификат. POD TURCIMA SMO BILI 345 GODINA: Top 5 stvari o istoriji Srba koje niste znali! (FOTO) ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ АКАДЕМИКА ДРАГОЉУБА ЖИВОЈИНОВИЋА – ДУГА ИСТОРИЈА АНГЛОСАКСОНСКОГ РАЗБИЈАЊА СРБИЈЕ И РУСИЈЕ! Kvadratura kruga: Gvozdeni puk.

Churchill: "Apoyo firmemente el uso de gas venenoso contra tribus incivilizadas" Везе Руса и Срба у раној историји (1) Kako je nastala pesma Djurdjevdan. Da li je Tito naručio strašno bombardovanje Beograda 1944. godine? Ovo nas nisu učili u školi: Srbin je zalutao u šumu, ono što je pronašao je naš zaborav i naša sramota! ИСТОРИЈА Како су Срби и Немци спасили мошти Кнеза Лазара од усташа - ВОЖД 2014 VOŽD - ISTORIJA Kako su Srbi i Nemci spasili mošti Kneza Lazara od ustaša.

Датуми разарања Београда – светска престоница која је највише пута рушена. Војвода Новак одбранио Цариград. ИСТОРИЈА Нови Пазар: Откривено заборављено гробље Немањића - ВОЖД 2013 VOŽD - ISTORIJA Novi Pazar: Otkriveno zaboravljeno groblje Nemanjića. Kad je Gavrilo odbranjen iz principa - Politika. Забрањена археологија и забрањена историја Срба – СРБски ФБРепортер. Порекло Словена уздрмало археологe.

Срби у писаним изворима (1) Тачијев прадеда - православни српски свештеник (Доказ из Хиландара) Златибор Ђорђевић – ШУМАДИЈО, НЕ ЗАБОРАВИ СВОЈУ ДЕЦУ – СРБски ФБРепортер. Четири највеће српске мистерије на које нико никад није дао одговор! General Draža Mihailovich: Разоткривена комунистичка превара - Седам деценија од стравичног злочина у селу Вранићу 1943. године / Новица Стевановић - генералштабни пуковник у пензији.