background preloader

Logic

Facebook Twitter

Why Do We Get Bored? Here Be Dragons. Poe's Law. Poe's Law states:[1] It is an observation that it's difficult, if not impossible, to distinguish between parodies of fundamentalism or other extreme views and their genuine proponents, since they both seem equally insane. For example, some conservatives consider noted homophobe Fred Phelps to have been so over-the-top that they argue he was a "deep cover liberal" trying to discredit more mainstream homophobes. [edit] History Poe's Law was originally formulated by Nathan Poe in August 2005.[2] The law emerged at the Creation & Evolution forum on the website Christianforums.com.[3] Like most such places, it had seen a large number of creationist parody postings.

These were usually followed by at least one user starting a flame war (a series of angry and offensive personal attacks) thinking it was a serious post and taking it at face value. Nathan Poe summarized this pattern in his original formulation of the law: The law caught on and has since slowly leaked out as an Internet meme. [edit] מפתחות לחיים - רטוריקה. המינהל לפדגוגיה ברשת עמל שם לעצמו למטרה להתמודד עם נושא שמערכת החינוך טרם נתנה לו מענה: הבוגר שלנו (וכנראה גם של בתי"ס אחרים) יוצא לחיים עם מטען אקדמי ומקצועי, אך ללא כלים נאותים בהם יוכל להשתמש ביומיום, כמו: כתיבת מכתב בקשה לקבלה לעבודה, מגעים עסקיים פשוטים בבנק, תכנון תקציב אישי/משפחתי, גישה אוריינית לקבלת שירות באינטרנט או הצגת עמדה ושימוש בדרכי שכנוע. לצורך זה הפקנו תכנית מסודרת ועדכנית שתילמד בטווח זמן קצר, ופירותיה ישרתו את הבוגר גם בעתיד! התכנית מתמקדת בשלושה נושאים: מיומנויות בכלכלה, אזרחות דיגיטלית, רטוריקה. בחלק זה נתמקד במיומנויות הרטוריקה - כיצד להציג בעל פה נושא, להביע רעיון או להשיג מטרות באמצעים רטוריים?

רציונליכולת ביטוי בעל פה היא אחת היכולות החשובות ביותר. היכולת להביע רצון, לבטא אינטרסים וצרכים בדרך משכנעת, אינטליגנטית ורהוטה היא משמעותית ביותר. רשימת המפתחות1) קצת תיאוריה – מה בין לוגיקה לרטוריקה ? 1) קצת תיאוריה – מה בין לוגיקה לרטוריקהלוגיקה מתורגמת כתורת ההיגיון. משימההמורה שלכם ביקש מראש מעשרה מורים, חמש דקות בהשאלה מהשעור שלכם. "היא בלונדיניתלכןהיא מטומטמת" א. Shlomo Yona's Blog -- יומן הרשת של שלמה יונה: כשלים לוגיים. הנה רשימה שהשתמשתי בה בעת שיחת TechTalk שלי ב-אאוטבריין על כשלים לוגיים. בחלק מהדוגמאות יש הומור פנימי של החבר'ה באאוטבריין, אז אני מתנצל בפני קוראי הבלוג שירימו גבה ומפנה אותם לקישורים שבסוף הרשימה כדי למצוא דוגמאות אחרות שתמחישנה להם את הדברים טוב יותר. המסע הקסום בממלכת הכשל הלוגי או לטעום כשל לוגי הרשימה בהשראת בריאן דאנינג והפודקאסט שלו, סקפטואיד אם אי פעם קיימתם דיון אם אחר על אמונה בעל-טבעי או על נושא פסאודו-מדעי קרוב לוודאי שזכיתם לחטוף על ראשכם כשל לוגי אחד או יותר.

ויקיפדיה: כשל לוגי הוא שגיאה שמקורה במהלך טיעוןלוגי, שאינה תלויה בנכונותן של ההנחות עליהן הוא מבוסס. נפתח ב-טיעון איש הקש(נקרא גם “תקיפת יריב דמיוני”) משום שהוא אחד הנפוצים וגם אחד הקלים לזיהוי. כשל זה קורה כאשר אתם מצהירים על עמדתכם ואילו יריבכם לדיון עונה לא למה שטענתם אלא לגרסה מוגזמת ומעוותת לעמדה שהעמדתם, ועתה הדיון הוסט כאילו לויכוח על העמדה החדשה, עמדה שכצפוי קשה יותר להגן עליה. א': יש לשחרר מוקדם יותר מהכלא אנשים שמבצעים עבירות קלות. ב': ריקון כלל בתי הכלא מהאסירים כולם יוביל לתוהו ובוהו בחברה. מי אתה בכלל?

רד הרינג. ‫רציונליות חסומה: המקור התפיסתי של טעויות קוגניטיביות‬‎ כשלים לוגיים מצוים בשיח האתאיסטי | הדוס. "ומפני שייחד אותנו הבורא במצוותיו ובחוקותיו, והתבארה מעלתנו על זולתנו בכללותיו ובמשפטיו, קינאונו הגויים כולם על דתנו קנאה גדולה, וילחצו מלכיהם בשבילה לערער עלינו שטנה ואיבה, ורצונם להלחם בה' ולעשות מריבה עמו, ואלהים הוא ומי ירב לו. ואין לך זמן מאז שנתנה לנו תורה עד זמננו זה, שכל מלך עובד עבודה זרה גובר או מכריח או מתגבר או אנס, שאין תחילת כוונתו ודעתו לסתור תורתנו, ולהפוך דתנו באונס בניצחון ובחרב. כמו עמלק וסיסרא וסנחריב ונבוכדנצר וטיטוס ואדריונוס, והרבה כיוצא בהן. זהו הנוע האחד משני הנועים שהתכוונו בו לנצח החפץ האלהי. אבל הנוע השני הם המחודדים משאר המלכויות, והחכמים מיתר הלשונות, כמו האדומים והפרסיים והיוונים, שאלו כמו כן שמו כוונתם לסתור דתנו ולהפר תורתנו בטענות שטוענים אליה ובקושיות שמחברים.

ומגמתם בכל זה להפר התורה ולמחות עקבותיה בחיבוריהם, כמו שהתכוונו האנסים במלחמותיהם. ולא זה יצלח ולא זה, שהקדוש ב"ה בישר אותנו על ידי ישעיהו, שכל אנס או נצחן שיתכוון לסתור תורתנו ולבטל דתנו בכלי זיין, ישבור הבורא כלי מלחמתו ולא יצליחו. (אגרת תימן להרמב""ם) קטגוריות. ‫ראש פתוח‬‎ The Paradox of the Proof | Project Wordsworth.

On August 31, 2012, Japanese mathematician Shinichi Mochizuki posted four papers on the Internet. The titles were inscrutable. The volume was daunting: 512 pages in total. The claim was audacious: he said he had proved the ABC Conjecture, a famed, beguilingly simple number theory problem that had stumped mathematicians for decades. Then Mochizuki walked away. He did not send his work to the Annals of Mathematics. Nor did he leave a message on any of the online forums frequented by mathematicians around the world. Two days later, Jordan Ellenberg, a math professor at the University of Wisconsin-Madison, received an email alert from Google Scholar, a service which scans the Internet looking for articles on topics he has specified.

“I was like, ‘Yes, Google, I am kind of interested in that!’” The Internet exploded. On MathOverflow, an online math forum, mathematicians around the world began to debate and discuss Mochizuki’s claim. This is not just gibberish to the average layman. The Philosopher’s Toolkit: How to Be the Most Rational Person in Any Room. Impostor syndrome. The impostor syndrome, sometimes called impostor phenomenon or fraud syndrome, is a psychological phenomenon in which people are unable to internalize their accomplishments. Despite external evidence of their competence, those with the syndrome remain convinced that they are frauds and do not deserve the success they have achieved. Proof of success is dismissed as luck, timing, or as a result of deceiving others into thinking they are more intelligent and competent than they believe themselves to be. Background[edit] The term "impostor syndrome" first appeared in an article written by Pauline R. Clance and Suzanne A.

The impostor syndrome tends to be studied as a reaction to certain stimuli and events. Prevalence[edit] Psychological research done in the early 1980s estimated that two out of five successful people consider themselves frauds and other studies have found that 70 percent of all people feel like impostors at one time or another. Demographics[edit] Potential mechanisms[edit] דמגוגיה - הצד האפל של אומנות הנאום והשכנוע | גיא יריב - בית הספר לדיבור מול קהל. באופן אירוני, השימוש הנפוץ של המילה דמגוגיה הוא "נאום שאני לא מסכים איתו, אבל הוא מ-מ-ש טוב". באופן עוד-יותר אירוני כמעט תמיד ההאשמה 'אתה דמגוגי' כלפי מישהו היא אמירה דמגוגית בפני עצמה (תיכף נסביר). למעשה, שימוש בביטוי 'דמגוגיה' שעלה במחקר שעשיתי למאמר זה – בתקשורת, בחיים ובאקדמיה – היה בעצם דרך אינטליגנטית-למראה להגיד 'אתה לא רק טועה, אתה גם בן אדם לא מוסרי'. (לניתוח של הגדרות אחרות לרטוריקה) מהי דמגוגיה ולמה היא מעצבנת אותנו? כדי שנוכל להשתמש במושג 'דמגוגיה' באופן יעיל, אני מציע את ההגדרה 'הצגה פשטנית וחד צדדית של טיעונים אמוציונליים'.לאור הגדרה כזו ברור למה דמגוגיה היא יעילה - כי היא מאד משכנעת את אלו שכבר משוכנעים.

כשהנואם מציג רק את הצד שלו ('שלנו' כקהל) הוא מאד משכנע כי אין צורך לאזן אינטרסים נגדיים. בנוסף, כאשר נואם מציג נושא מורכב באופן פשוט, הוא יכול לגרום לקהל להרגיש שאין מקום לספק ולאי-הבנות. ההכרזה על משא ומתן ישיר לפני חודשיים פתאום התחדש ירי הקסאמים לדרום, ולכן תהליך השלום הוא תירוץ לפלסטינאים לירות עלינו יותר' בהחלט נישמע משכנעים. איך עושים נאום לדמגוגי (רק להבין. 1. 2. 3. שיטת הטעות. אני חושב שכבר אז ידעתי שזו טעות", מספר ד"ר שמעון אקהויז, מהיזמים הבולטים בישראל שייסד 18 חברות, ובהן ענקית המכשור הרפואי לומניס. "נדמה לי שאני זוכר אי־נוחות מסוימת.

אבל העובדה היא שבזמן אמת פעלתי בנחישות לביצוע הרכישה השגויה ההיא. הלהבתי את הבורד ותוך כדי כך הלהבתי את עצמי. זאת מין פסיכולוגיה כזאת. כשאתה משכנע את עצמך קשה לך לצאת מזה. כעבור שלושה חודשים הדו"ח הכספי הראשון הגיע, ואז כבר הייתי מוכרח לצאת מזה". אקהויז, שועל עסקי ותיק ומוערך שמקבל מדי שנה עשרות הצעות השקעה, לא מוסר פרטים על עסקים שלו שלא הצליחו. "קל לראות סימנים מבשרי רע", הוא אומר. הכתבה הזאת לא מוקדשת לחרטתו של אקהויז על ההחלטה השגויה. אבל מה באמת קרה בחדרי הישיבות של הבנקים הגדולים, באותן ישיבות שהולידו את ההחלטות העסקיות האובדניות ביותר ב־80 השנים האחרונות?

"תגידו, אתם זוכרים מה הרגשתם בפעם האחרונה שבה טעיתם? " שולץ (37), כתבת במגזין "טיים" ובעיתונים כגון "הניו יורק טיימס", "Foreign Policy" ו"רולינג סטון", מתחקה בחמש השנים האחרונות אחר הרגש האנושי שלדעתה אחראי ליותר מדי נזק מיותר: ההרגשה התמידית שכרגע אנחנו צודקים. "כן. Rhetological Fallacies. ‫כשללוגי - אתגר מחשבה‬‎ חשיבה בקורתית-שיקולים סטטיסטים ושיפוט אינטואיטיבי.